Youtube video’s maken als een pro, kies je vlog camera

Hoe een camera kiezen voor je vlog? Maak YouTube video’s als een pro!

Je hebt passie, je hebt energie en je hebt het verlangen. Het enige dat u hoeft te doen, is investeren in de juiste apparatuur voor een kwaliteitsresultaat. Nee, we hebben het hier niet over je nieuwe sportieve voornemens van de herfst, maar over je toekomstige vlog!

Met de opkomst van internet uitzendplatformen (YouTube in het achterhoofd) en de opkomst van beeldverwerkingssoftware die nog eenvoudiger te gebruiken is, is vloggen nu het referentiemedium om uw ideeën te delen en uw interesses. De competitie is echter zwaar en als je met minder goede materialen werkt, zal dit onoverkomelijk zijn voor de kwaliteit van het beeld en geluid.

Oorspronkelijk bedoeld voor occasioneel gebruik, loopt de videofunctie van digitale vlog camera’s tegenwoordig niet achter op de betere videocamera’s en zijn ze te benijden in termen van weergavekwaliteit. Beste vergelijkende beoordeling van 5 camera’s om vlogs van uitstekende kwaliteit te maken in een beperkt budget. En als u uw geluk niet vindt in deze selectie, raadpleeg dan onze koopgids om een vlog camera te kopen die is aangepast aan uw project!

 

Sony RX100 IV – Een zeer goede vlog camera

Onze mening over de Sony RX100 IV vlog camera

GOED:
 • 4K functies en slow motion
 • Een manuele modus die eenvoudig kan worden ingesteld dankzij de bedieningsring op de lens
 • Een groot 180 ° draaibaar scherm

MINDER:
 • Twijfelachtige menu bediening
 • Geen audio- en microfoonuitgang
 • De camera is door veel gebruikers als redelijk kwetsbaar geïdentificeerd.

De Cyber-shot RX100 IV is de eerste Sony RX100 compacte camera die opnamen maakt in 4K TV (3840 x 2160 px, UHD). Uitgerust met een high-speed Exmor CMOS 1 “gestapelde sensor en een 24 mm-70 mm f / 1.8-2.8 lens, deze camera beschikt ook over supersnelle 250, 500 en 1.000-record modes i / s Perfect voor slow motion film en slow motion, met behoud van een duidelijk en helder beeld!

In de videomodus kunt u kiezen tussen de aanpasbare vooraf opgenomen instellingen (PP1 tot PP6) en de handmatige modus waarmee u uw opnamen nauwkeurig kunt afstellen van de belichting van het beeld op de focus. We merken ook de aanwezigheid van opnameassistenten zoals zebra’s en focuspieken op, om de weergave verder te optimaliseren.

Opnemen in 4K-tv met 25 fps is mogelijk gedurende een periode van 5 minuten. Het XAVC-S formaat wordt gebruikt om de videocompressie tot 100 Mb / s te maximaliseren om details te verbeteren, vloeiende bewegingen te maken en moiré te verminderen. De High Frame Rate (HFR) -modus, die wordt gebruikt voor vertraagde of beweging decombinatie effecten, biedt opnamesnelheden die de snelheid van een scène met maximaal 40x vertragen.

Ondanks de videofuncties die voldoen aan de behoeften van een geïnformeerd of professioneel publiek, heeft de RX100 IV geen koptelefoon aansluiting of microfoonuitgang. Dit vormt een grote handicap om vlogs in mobiliteit, buiten of in een gezonde omgeving niet onmisbaar te maken. Sommige gebruikers merken ook op dat het lastig is om bepaalde modi in te stellen, wat beginners kan ontmoedigen in fotografie als in video.


Canon G7X Mark II – Een goede camera keuze om Youtube video’s te maken

Onze mening over de Canon G7X Mark II vlog-camera

GOED:
 • Optische prestatie stabilisatie
 • Lens 24-100 mm f / 1.8-2.8 helder
 • WiFi en NFC verbinding
 • Afstelring rond de uitschakelbare lens
 • Aanraakscherm omhoog (180 °) en omlaag (45 °)

MINDER:
 • Geen tilt, pan-modus
 • Levensduur van de batterij een beetje zwak
 • Geen UHD- of 4K-video

In tegenstelling tot de Sony RX100 die op 4K vertrouwt voor een optimale definitie van het beeld, levert de Canon G7 Mark II niet hoger dan Full HD, ruim genoeg voor een vlog op YouTube. Het biedt een beeldkorrel die lijkt op die van SLR camera’s, die videografen kunnen interesseren op zoek naar een minder “vloeiend” beeld. De lens van deze camera heeft een optische zoomfactor gelijk aan een 24-100mm f / 1.8-2.8 gestabiliseerd, waardoor gevarieerde planwaarden mogelijk zijn, van groothoek tot zeer smal zoomen. Sommige zwakheden in de nauwkeurigheid van het beeld aan de rand en randafbeelding moeten worden opgemerkt, van een diafragma bij f / 5.6 tot 24 mm als 100 mm.

Op het gebied van ergonomie en robuustheid heeft de Canon G7X Mark II een aantal interessante troeven als prettige grip dankzij de handgreep op de behuizing, een aanraakscherm dat 180 ° naar boven kantelt en tot 45 ° om de beeldkwaliteit te regelen, zelfs bij fotograferen in lage hoek-modus, evenals een stelring rond de uitschakelbare lens in video- en handmatige modus. Je kunt aanpassingen maken in volledige filmopnames, in de meest absolute stilte.

Aan de geluidkant biedt deze camera een stereogeluid, dankzij twee sensoren aan de bovenkant van de camera. Maar nogmaals, geen uitvoer voor een headset, noch voor een externe microfoon.
Tot slot kunt u met Wifi en NFC uw camera op afstand besturen nadat deze met uw smartphone is gekoppeld, of uw gegevens direct op uw computer opslaan, zonder kabel!


Canon G9X Mark II – Nog een goede camera om op Youtube te filmen

Onze mening over de Canon G9X Mark II vlog-camera

GOED:
 • Mini-formaat, gemakkelijk te dragen, gemakkelijk te hanteren
 • Duidelijk en nauwkeurig aanraakscherm, dat zelfs bij grote vingers fijne aanpassingen mogelijk maakt
 • Wifi-, NFC- en Bluetooth-technologieën

MINDER:
 • Laag zoombereik
 • Laag diafragma, wat nauwkeurige maar saaie beelden oplevert
 • Het scherm is niet bestuurbaar, waardoor het moeilijker wordt om de camera in te stellen.

De neef van de G7X Mark II, de Canon G9X Mark II onderscheidt zich niet door technologie, maar door het formaat. De behuizing is iets groter dan een speelkaart, met een vast aanraakscherm en 4 bedieningselementen om te navigeren tussen de verschillende instellingen naast de modusknop. Het is daarom een ​​ultra draagbare camera, geoptimaliseerd voor foto- en video-opnamen.

Aan de lenszijde biedt deze een mogelijkheid tot variatie van opnames kleiner dan zijn neef (28 mm-84 mm f / 2-4,9 tegen 24 mm-100 mm f / 1.8-2.8 voor de G7X Mark II), en lagere beeldkwaliteit bij weinig licht . Scherpstelling en aanpassingen kunnen worden gedaan vanaf het aanraakscherm of de afstelring rond de lens. Let op: dit apparaat staat niet toe dat u de focus of andere instelling aanpast nadat u bent begonnen met fotograferen. In termen van beelddefinitie is de G9X Mark II uitgerust met een 1 ” CMOS-sensor en DIGIC7-technologie, identiek aan die van de G7X Mark II, die het mogelijk maakt om foto’s te maken in Full HD, maar niet in 4K of UHD. Dezelfde waarneming voor geluidsopname: u zult moeten vertrouwen op de audio-ingangen die in de behuizing zijn geïntegreerd, gebrek aan koptelefoon aansluiting en microfoon.

In termen van connectiviteit heeft de G9X Mark II een mini USB poort om de batterij en overdrachtsgegevens op te laden, evenals een mini-HDMI. Het profiteert ook van Wifi-, NFC- en Bluetooth technologieën, handig om het gebruik van uw smartphone te voltooien en uw opnamen snel te delen. Wat dit laatste punt betreft, lijkt de functie Korte filmclip, die het opnemen van minivideo-clips tot 8s mogelijk maakt, een goed idee voor diegenen die verslaafd zijn aan sociale netwerken en snapshots.

Vanwege zijn technische mogelijkheden en ergonomie, is deze compacter geplaatst naast high-end amateurcamera’s, en niet bereikomgevingen voor ervaren of professionele gebruikers. Het wordt aanbevolen voor beginners die vertrouwd willen raken met de verschillende opname modi, of voor een publiek bewuste mobiliteit, of, naast een meer geavanceerd apparaat.


Nikon Coolpix A900 – Een camera voor Youtube goedkoop

Onze beoordeling over de vlog-camera Nikon Coolpix A900

GOED:
 • Eenvoudig in de hand te nemen en te gebruiken
 • Draaibaar scherm
 • Mogelijkheid om te filmen in 4K
 • Meerdere verbindingen (Wifi, Bluetooth, Snapbridge)

MINDER:
 • Niet aanraakbaar en niet-richtbaar scherm van 180 °
 • Filmt het beeld helder, maar een beetje saai
 • Kan de beeldinstelling tijdens het opnemen niet aanpassen.

Compact en gebruiksvriendelijk, de Nikon Coolpix A900 heeft een scharnierend, instelbaar scherm, eenvoudig in te stellen menu’s, een 20,3 MP CMOS-sensor, 24 mm-840 mm optische zoom met een diafragma van f / 3,4-6,9 en de mogelijkheid om te schieten in 4K indien gewenst. Wi-Fi, Bluetooth low power verbindingen en Snapbridge connectiviteit (om de camera te koppelen met uw smartphone) zijn ook geïntegreerd. Veel troeven die het filmen vergemakkelijken en zorgen voor een goede weergavekwaliteit op het scherm.

Opgemerkt moet worden dat de Coolpix A900 geen modus specifiek voor video biedt, maar een eenvoudige knop voor het opnemen van ontkoppelde PASM modi. Een interessante functie voor het maken van foto’s tijdens het fotograferen zonder dat u uw camera opnieuw hoeft in te stellen. Een dia voorstelling modus van clips, die meerdere kleine clips van maximaal 30 seconden assembleert, is ook geïntegreerd, perfect om snel een teaser op de sociale netwerken te verspreiden.

De aanwezigheid van een vibratiereductie-systeem, dat onder alle omstandigheden scherpe beelden mogelijk maakt, evenals een groot diafragma bereik, maken het een aanbevolen apparaat voor vloggers die op zoek zijn naar scherpe opnames, ongeacht de situatie, echter ten koste van de helderheid van het beeld. Voor opnamen binnenshuis is extra verlichting nodig om te voorkomen dat er te veel tijd wordt besteed aan de postproductie.


SJCAM SJ8 Pro 4K vloggen voor avonturiers en sportievelingen

Onze beoordeling van de SJCAM SJ8 Pro 4K

GOED:
 • Veel definities en tarieven beschikbaar (inclusief 4K / UHD 60p).
 • Eenvoudige interface, toegankelijk via het touchscreen
 • Mogelijkheid om een microfoonadapter aan te sluiten

MINDER:
 • Beeldscherpte zou iets beter kunnen
 • Erg veel video instellingen beschikbaar

Om deze selectie te voltooien, kozen we voor de actiecamera SJCAM SJ8 Pro 4K, gepresenteerd als een serieuze concurrent van GoPro op het gebied van videomobiliteit en sport.

Met een opnamehoek van 155 ° bij f / 2.8, een CMOS sensor, zakformaat  en vele aanpassingen mogelijk om foto’s te maken in 4K, kan deze camera uw beste bondgenoot worden, of je bent fan van extreme sporten of bent gewoon blij om je nieuwste schoenen te tonen, zonder pretentie artistieke weergave.

Een voordeel ten opzichte van andere modellen die worden aangeboden afgezien van het gebruiksgemak en het transport? Twee accessoires: een Type-C naar RCA-adapter, om de camera aan te sluiten op bijvoorbeeld een TV, en een Type-C naar 3,5 mm vrouwelijke jack-adapter, om een ​​externe microfoon op de camera aan te sluiten.

Naast de vele beschikbare variabelen van de beelddefinitie (van 480px tot 4K HD), biedt de camera de volgende instellingen: video-sluitertijd, gevoeligheidsvergrendeling, belichtingsmodus, witbalans, gevoeligheid, belichtingscompensatie, kleurprofiel, tijdstempel, kwaliteitskeuze , keuze van de maximale bestandsgrootte. Alle vermeld in duidelijke en ergonomische menu’s, die zowel beginners als gevorderde gebruikers tevreden zullen stellen.

De stabilisatie van de afbeelding blijft mogelijk vanuit het oogpunt van gebruikers die gewend zijn aan aflossing van de GoPro, maar sterk verbeterd in vergelijking met de vorige versie van dit model. Merk ook op dat deze camera snel wordt verwarmd en dat de batterij het moeilijk maakt om de 70 minuten filmopname te bereiken zonder onderbreking beloofd door de fabrikant.

 


Kies je vlog camera: de paar dingen die je moet controleren

De apparaten die hierboven worden gepresenteerd verleiden u, maar u weet niet welke het beste bij u past? Geen problemen, zoek onder de vragenlijst om u te vragen uw investering te optimaliseren terwijl u kwaliteitsvlogs maakt!

Wat is je project?

Videografen die kritische beoordelingen van de nieuwste kaskrakers maken, hebben niet dezelfde hardware-behoeften als wandelfanaten die de mooiste hoekjes van een land ontdekken. De eerste zal zich richten op de kwaliteit van de geluidsweergave en het beeld in de verlichte studio, anderen zullen vetrouwen op de lichtheid van het apparaat en misschien de verschillende opties voor het stabiliseren van het beeld, bijvoorbeeld.
Dus, voordat je zelfs gaat browsen in hardwarecatalogi, neem de tijd om de meest terugkerende opname omstandigheden in te stellen voor je vlog project: ben je vaker binnen of buiten? Wat is de helderheid van uw locatie? Ben je mobiel of ga je naar je publiek, altijd met de camera? Afhankelijk van je antwoorden, zullen sommige technische criteria van je toekomstige camera je aandacht meer dan anderen vasthouden bij het kiezen.

HD? Full HD? 4K?

Met uw project kunt u de mate van definitie van de afbeelding evalueren die u nodig hebt. De maateenheid is de pixel. Om het simpel te zeggen, hoe meer pixels je in een afbeelding hebt, hoe meer het op het scherm zal verschijnen. U vindt hieronder het aantal pixels op basis van de verschillende namen van de zogenaamde “high definition” -formaten:

– HD (high definition of 720p): 1.280 pixels per regel × 720 lijnen

-Full HD (1080p of 1080i): 1.920 × 1.080 of ongeveer 2 miljoen pixels per afbeelding.

– UHD (of ultra-high definition, in 16: 9 schermstand): 3.840 × 2.160, wat 4 keer meer pixels is dan in Full HD.

– de 4K: 4.096 × 2.160, iets meer dan de UHD, maar dan met een bioscoopformaat. Dunne zwarte banden verschijnen aan de boven- en onderkant van de afbeelding.

Velen zullen geneigd zijn te zeggen dat hoe hoger de definitie in eerste instantie is, hoe duidelijker de afbeelding zal zijn die een kwalitatieve uiteindelijke weergave mogelijk maakt. Maar is het echt nodig om een ​​youtube schoonheid te filmen in 4K, en zo elke toeschouwer de gelegenheid te geven de poriën van zijn neus te tellen? Houd er ook rekening mee dat een filmopname in 4K niet alleen een gulzige opslagruimte is, maar ook een veel krachtigere computer en een recente bewerkingssoftware vereist voor het bewerken van je video’s. Deze instellingen kunnen zwaar wegen op uw oorspronkelijke budget.

Grootte is belangrijk … voor de sensor

De grootte van de sensor is cruciaal bij uw keuze, misschien meer dan de definitie. Inderdaad, hoe groter de sensor, hoe meer hij in staat is om licht op te slaan en hoe meer het beeld waarschijnlijk helder is, zelfs als de plaats waar u draait niet bijzonder is. Let op: deze maat wordt uitgedrukt in millimeters of fractie van inches, volgens de fabrikanten. Een sensor van 1 / 2,5-inch is bijvoorbeeld kleiner dan een sensor van 1 / 1,6-inch en een sensor van 24 x 36 mm is groter dan een APS-C-sensor.

Focus en zoom

Gaat u geweldige landschappen filmen of de details van uw porseleincollectie? Uw antwoord op deze vraag bepaalt de gewenste brandpuntsafstand voor uw toekomstige apparaat. Focus is de “kijkhoek” van uw apparaat. Het wordt uitgedrukt in millimeters. Hoe kleiner de brandpuntsafstand, hoe breder de kijkhoek, hoe groter het aantal, hoe smaller het vlak. Met een brandpuntsafstand van 24 mm kunt u dus in één beweging het bloemenpark of de hele familie op het huwelijk van uw neef maken, zonder te bewegen. Omgekeerd kun je met een brandpuntsafstand van 100 mm of meer de fijne scheuren in dit schilderij van Monet benadrukken, zelfs als je 3 meter van het werk verwijderd bent.

We hebben in deze recensie compacte digitale apparaten gepresenteerd, dus het doel is niet te veranderen. Ze zijn allemaal uitgerust met een lens met variabele focus, dat wil zeggen een lens die de mogelijkheid biedt om camera-zoomlenzen te maken. Controleer naast de vergrotingsmogelijkheden van de afbeelding de volgende twee gegevens voordat u uw aankoop doet:

Kies een optische zoomlens en geen digitale zoomlens. De digitale zoomfunctie vergroot een deel van het beeld terwijl de oorspronkelijke definitie van het beeld behouden blijft, in tegenstelling tot de optische zoomfunctie, die het vastgelegde onderwerp dichterbij brengt door de lenzen van de lens te verplaatsen. Bij een equivalente vergroting behoudt de optische zoom een ​​optimale definitie van de details van het beeld, in tegenstelling tot de digitale zoomlens, die meer gepixeld lijkt.
Hoe krachtiger de zoomlens, hoe meer stabilisator van de camera moet zijn, zodat u uw afbeelding gemakkelijk kunt kadreren en ongewenste bewegingsonscherpte-effecten kunt voorkomen.

Scherptediepte

Aanvullend op de brandpuntsafstand, kunt u met de diafragmawaarde (uitgedrukt door het teken f / gevolgd door gecodeerde waarden) de mogelijkheden van uw camera evalueren om de scherptediepte van de gefilmde scène te herstellen (of eenvoudiger: de wazigheid) effect achter het ingelijste onderwerp).

Wanneer het diafragma wijd open is (f = 1,4, komt er veel licht in de lens), wordt de scherptediepte verminderd. Dit maakt het mogelijk om een ​​object te isoleren in een omgeving, bijvoorbeeld tijdens een portret of een macro-opname. Omgekeerd verhoogt een zeer gesloten diafragma (f = 32, weinig licht komt in de lens) de scherptediepte, handig om een ​​actie of een personage in een omgeving te integreren, of om een ​​landschap in zijn geheel vast te leggen.

Hoe zit het met geluid?

Hoewel de aangeboden apparaten allemaal zijn uitgerust met audiosensoren, zijn ze mogelijk niet voldoende om een ​​goede geluidsmix voor uw vlog te krijgen, vooral als u de camera in de autofocusstand hebt geplaatst of als u de camera inschakelt. buiten. De mogelijkheid om een ​​externe microfoon op uw apparaat aan te sluiten kan een beslissend detail zijn voor het succes van uw toekomstige video’s. Denk aan dit adagium van vloggers: het publiek vergeeft gemakkelijk de slechte kwaliteit van het beeld, maar niet dat van geluid.

Geef uw mening..

Laat een reactie achter