Xiaomi Redmi 6a

GOED:
  • Veel smartphone voor het geld!
  • Helio A22 verbetering
  • Bokeh selfies
  • Sterke ontvangst
  • Consistent totaalpakket
  • Goede batterijlevensduur
  • Dual-SIM + Micro-SD

MINDER:
  • Geen vingerafdruksensor
  • LTE B20 alleen in Globale versie
  • Geen gyroscoop

 

De Xiaomi Redmi 6a smartphone kost momenteel minder dan 150 euro en heeft 3 GB RAM en 32 GB intern geheugen De Redmi serie is sinds de invoering ervan in 2013 voor Xiaomi het low budget smartphone segment. Voor de zesde Redmi serie introduceerde Xiaomi medio juni de Redmi 6 en de Redmi 6a. Met de iets grotere Redmi 6 Pro completeerde de Chinese fabrikant van smartphones de huidige Redmi-serie. De drie apparaten verschillen qua prijs en prestaties. De Redmi 6, met zijn prijs en specificaties, vormt de “gulden middenweg” van de Redmi 6 serie. Dienovereenkomstig bevindt de Redmi 6 zich tussen de goedkopere Redmi 6a en de duurdere Redmi 6 Pro. Momenteel is de Redmi 6 verkrijgbaar voor 127 euro met drie GB RAM en 32 GB intern geheugen. Er is ook een grotere versie van de redmi 6 met 4 GB RAM en 64 GB intern geheugen, die ongeveer 40 euro meer kost. Ter vergelijking: de kosten van de redmi 6a, als goedkoopste optie ligt rond de 105 euro en het wordt alleen maar twee GB RAM en 16 GB intern geheugen geleverd. De prijs voor de Redmi 6 Pro bedraagt ​​echter 177 euro. Het verschil tussen de redmi 6 en de redmi 6 Plus is dat de “grote broer”, een Snapdragon 625-processor wordt gebruikt.

Xiaomi Redmi 6a Design

De Xiaomi Redmi 6a is een smartphone van 5,45 inch – 3 jaar geleden werd dit nog steeds beschouwd als een phablet – tegenwoordig is het een van de meest compacte modellen, dankzij de nieuwe trend op het volledige scherm. De 6a meet 147,1 x 71,2 x 8,1 mm (9,3 mm aan de lens van de camera) en brengt 145,8 g op de weegschaal. De voorkant is zoals gewoonlijk van glas gemaakt, maar je moet het doen zonder afgerond 2,5D-glas. Frame en achterkant zijn gemaakt van een kunststof onderdeel. In het typische witte en rode karton vinden we naast de Redmi 6a alleen een micro USB kabel en oplader. In de globale versie is er dan een met bijpassende EU-stekker meegeleverd. Ten minste één geavanceerde schermbeschermer zou wenselijk zijn geweest.
De Xiaomi Redmi 6a is verkrijgbaar in verschillende kleuren; voor de Global versie verschilt een kleurenvariant. In China zijn er vier verschillende versies: roze – witte voorkant, roze gouden achterkant; Goud – wit, goud; Blauw – wit, lichtblauw; Donkergrijs – zwart aan de voorkant, grijs aan de achterkant. In de Global versie is roze verdwenen en het gaat om zwart: voorkant in het zwart en de achterkant in het zwart. Het lijkt een beetje op een Xiaomi Redmi 4X met een black metal achterkant en past beter bij het lokale smartphonebeeld dan de felle kleuren. Onze Redmi 6a is donker grijs en zilver op de rug wordt behandeld met een beetje metallic.

De Redmi 6a voelt comfortabel in de hand, omdat de randen mooi rond zijn. Ook brengt de geringe breedte en hoogte iets met zich mee. Scherpe punten zijn niet echt te vinden, alleen de rand boven het scherm is onbekend. In plaats van 2,5D glas is er hier een minimale overgang: maar als de smartphone valt, kan dit de levensduur van het glas redden. Aan de achterkant bevinden zich twee inkepingen, die de ontvangststrepen optisch zouden moeten imiteren. Hier is de luidspreker: de positionering lijkt grappig, maar in de praktijk werkt het prima. Vaak krijg je zo’n stevige body of iets waarop het geluid weerkaatst. Daarboven is er een gelaserd Mi-logo. De camera-eenheid lijkt een beetje op een dubbele camera: de LED flitser bevindt zich naast de sensor. Aan de linkerkant is er een SIM slot. De Global versie heeft twee Nano SIM slots en een Micro SD poort. Daar tegenover zijn de aan/uit knop en volumeknop. In de Redmi 6a bevindt zich een Micro USB poort aan de onderkant met een 3,5 mm jack. Waarschijnlijk de grootste kritiek is het gebruik van plastic en geen metaal. Het voelt minder waardevol en … dat is het zo’n beetje. De Redmi 6a maakt geen fouten op de verwerking en u krijgt niet het gevoel dat het kwetsbaar is. In plaats daarvan gebruik je het heel normaal en vooral minder voorzichtig dan een topmodel met een dubbel glas.

Xiaomi Redmi 6a Display

Het 18: 9 scherm is nu ook verwerkt in het goedkoopste model van de Xiaomi collectie – de Redmi 6a is uitgerust met een langwerpig display van 5,45 inch. Met het 18: 9-paneel groeit de schermresolutie naar 1440 x 720 pixels, wat resulteert in een pixeldichtheid van 295 PPI. Hoewel dit niet helemaal boven de retinale limiet ligt, stoort het ons niet bij normaal gebruik. Ervaren ogen zullen een paar pixels op ronde iconen opmerken, die niemand in de klasse van de Redmi 6a zouden mogen lastig vallen. Maar dankzij het 18: 9-formaat krijgt u een hogere scherm tot body: in plaats van 69% voor de Redmi 5a is dit nu 72%.

Een IPS LCD display wordt gebruikt – in feite doet Xiaomi het hier goed. Kleuren zijn natuurlijk, het contrast kan sterk worden verhoogd in de instellingen en de afbeelding wordt over het algemeen aangepast. Alleen in extreme hoeken veranderen de kleuren. Met zo’n klein scherm zou dit niet vaker mogen gebeuren. Met de AMOLED panelen wordt men verwend door het enorme contrastbereik, met de Redmi 6a drijft de zwarte helaas een beetje over in het grijs, afhankelijk van de helderheid. De laatste is voldoende hoog: het scherm schijnt tot 350 cd / m² en was perfect bruikbaar, zelfs in de zomerse hitte.
Last but not least: het touchscreen herkent 10 punten tegelijkertijd. Invoer is precies geïmplementeerd, maar soms zit de Helio A22 er niet helemaal bij: typen is meestal vloeiend – maar als je gewend bent aan het topmodel, dan zou iedereen hier een beetje verwend moeten zijn. Gorillaglas wordt niet expliciet genoemd, maar er staat wel wat chemische verharding op het displayglas: na onze test zijn er geen sporen meer te vinden voor het blote oog. In vergelijking met zijn voorganger vallen de sensortoetsen nu onder het apparaat. Ofwel ze kunnen worden weergegeven als knoppen op het scherm en verliest een klein deel van het bruikbare display of je kunt MIUI gebaren terug naar de controller gebruiken. In het begin was ik bezorgd of de kleinste processor de opdrachten vloeiend kon uitvoeren, maar deze zijn ongegrond. Hier en daar zijn de animaties niet helemaal vloeiend, maar als een vervanging voor de knoppen op het scherm, werken ze zelfs in de kleinste Redmi meer dan voldoende.

Xiaomi Redmi 6a Camera

De twee sensoren in de Redmi 6a kunnen meer dan redelijk worden genoemd. Met een goede software en maatwerk, kunt u ook indrukwekkende opnamen maken in de uiterst betaalbare Redmi 6a. Aan de achterkant zit een Omnivision ov13855_i met 13 MP voor gebruik met een diafragma van f /2.2. De autofocus werkt met PDAF. Aan de voorkant is het een sensor van Samsung: s5k5e8yx_i met een resolutie van 5MP. Hij gebruikt de software ook om bokeh selfies te maken en de smartphone te ontgrendelen via Face Unlock.

In vergelijking met zijn voorganger is de camerakwaliteit niet aanzienlijk verbeterd, maar je hoeft je niet te schamen voor de foto’s op je smartphone. Als de zon schijnt, is de achtergrond vaak overbelicht en aan de randen verliezen de opnamen een beetje detail. Het scherpgestelde voorwerp is prachtig in scène gezet en bij close-ups wordt de achtergrond weggespoeld door de focus. Normale opnamen zien er nog beter uit met helderdere kleuren en de modus “Auto HDR” is ook aan boord.
De camerasoftware van Xiaomi heeft de afgelopen maanden goed gepresteerd. Je krijgt veel functies apart en de software haalt het beste uit elke sensor. Dit geldt ook voor de camera aan de voorkant. Allereerst opnieuw: bokeh selfies in een smartphone van 105 €! Maar men merkt dat 5MP ook snel de limieten bereikt: zoomen is minder aan te raden en zelfs HDR maakt het beeld niet echt veel beter. Maar de selfies zijn goed om te laten zien en des te meer om te mailen. Video-opnamen zijn alleen mogelijk met 30 fps en met een maximum van 1080p.

Levensduur van de batterij

De levensduur van de batterij van de Xiaomi Redmi 6a is waarschijnlijk de enige stap achteruit vergeleken met zijn voorganger. Maar met de verandering van Qualcomm naar Mediatek was dit ook te voorzien. In de 6a is opnieuw een 3000mAh-batterij geïnstalleerd, evenals in de voorganger. Met het grotere display en de minder zuinige processor verliest de Redmi 6a bijna twee uur in de batterijbenchmark.
Het is niet zo erg als het klinkt.
Met 8 uur actief gebruik komt iedereen de dag door en wordt de standby optimalisatie uitstekend beheerd door MIUI.
Als u de budgettelefoon niet gebruikt, is deze zuinig – slechts enkele gebruikers vallen precies in de divisie. Ik heb mijn gebruikelijke patroon doorlopen met de Redmi 6a: meer dan twee dagen, net onder de 5 uur display tijd met een paar uur Spotify streaming er boven op. Maar op de avond van de tweede dag gaan de lichten uit – hier moet je indien nodig herladen. Maar je kunt echt zien hoe het percentage tuimelt wanneer de rekenkracht van de Redmi 6a in trek is.
In de streamingtest heb je 8% per uur nodig bij volledige helderheid. Het laden van de Xiaomi Redmi 6a biedt helaas geen snellaad optie en dus moet je het eens worden met 5V/1A. Dat is te merken, zelfs als de stopwatch precies 3 uur aan het einde stopt. Voor 30% heeft de voeding 50 minuten nodig. Zo is de goedkoopste smartphone van Xiaomi, evenals de voorganger, een kandidaat die ‘s nachts moet worden opgeladen.

Geef uw mening..

Laat een reactie achter

Test de Beste - Flacko
Logo
Shopping cart