WMF Lono Raclette Grill

€99,89

Beste deal op: amazon.deAmazon.de
Bekijk Aanbieding

Nu komt het warmere seizoen – balkon en terras worden vernieuwd en Grill aangesloten. Voor snel en eenvoudig gebruik in het bijzonder elektrische grills presteren zeer goed. Technologie voor thuis is uitgegroeid tot de nieuwe WMF Lono Raclette Grill en die hebben we nader bekeken.

Vooral in de zomermaanden is grillen een populaire sport. Overal waar we zijn bereikt ons de geur van sissende vlees, vis of groenten. Voor wie een nieuwe barbecue wil kopen is er een keuze van gas, elektriciteit of klassieke houtskool. Alles heeft zijn voor- en nadelen: Houtskool werkt alleen buiten en vereist voldoende voorbereidingstijd, een gas grill is relatief groot, in de regel, maar al snel klaar voor gebruik buitenshuis. maar als je spontaan wilt grillen en flexibel wilt zijn, kom je al snel uit bij  een elektrische grill. Over het algemeen bieden ze leuke barbecue mogelijkheden voor binnen en buiten, zodat ze het hele jaar door kunnen worden gebruikt.
Het is alleen belangrijk dat de temperatuur juist is. Toegegeven, hoge kwaliteit gas grills of houtskool grills bereiken temperaturen van ruim boven de 300 ° C, waardes die de normale elektrische grills niet benaderen. maar boven 170 ° C, moet in ieder geval, anders is er weinig of geen geroosterde smaken te bemerken en het vlees wordt dan eerder gekookt dan geroosterd. Het resultaat is een taai stuk van “dood dier” en u zult snel het plezier van grillen kunnen verliezen.

WMF heeft nu voor het eerst gepresenteerde in 2015 bakplaat geoptimaliseerd en brengt drie nieuwe modellen op de markt – met kleine, maar perfecte en betekenisvolle verbeteringen. Verkrijgbaar zijn twee Lono bakplaat met geribde of vlakke en geribbelde plaat en de grote WMF Lono Mastergrill met twee afzonderlijk regelbare grilloppervlakken. Voor het testen van bestelden we de Lono bakplaat met geribde plaat, die een barbecue functie heeft.

De tafelgrill overtuigt op het eerste gezicht met zijn typische WMF Cromargan ontwerp,gewoon erg handig en chic. Met een oppervlakte van 39 x 25,5 centimeter ben je altijd aan de veilige kant, ook al zou het iets meer kunnen zijn. Bovendien is hij slechts 8 centimeter hoog en maakt hij een goede sier op de tafel geplaatst. Met het twee meter lange netsnoer is de installatie vereenvoudigd. In de nieuwe editie heeft WMF de aansluiting van de thermostaten op de grillplaat geoptimaliseerd, wat ten goede zou moeten komen aan de temperatuurregeling.
Ook wordt de temperatuur op het hele grilloppervlak zeer constant gehouden. Erg leuk is dat nu een LED-ring aangeeft of de grill momenteel aan het opwarmen is. U ziet dus niet alleen of deze is ingeschakeld, maar ook meteen wanneer deze de gewenste temperatuur heeft bereikt.
Voor eenvoudige reiniging kunt u eenvoudig de plaat verwijderen door op een knop te drukken en in de vaatwasser te plaatsen.

In de praktijk was de WMF Lono een plezier om mee te werken. In zeer korte tijd heeft hij de gewenste temperatuur bereikt. We meten slechts vijf minuten tot de maximale instelling. Daarna zal de interne controle starten en zal het rooster telkens opnieuw in- en uitschakelen om de temperatuur vast te houden.
Na een paar minuten van regulatie, bereikt de WMF tussen 195 en 215 graden, wat heel goed is voor een elektrische grilltafel. Hij overtuigt ook met een bijna constante temperatuur op het hele oppervlak.
We merken alleen afwijkingen van 10 ° C. Als u minder warmte nodig heeft, bijvoorbeeld om warm te blijven, kan de grill in het laagste niveau worden verlaagd tot 104 graden.
De grillplaat zelf heeft een hoge warmtecapaciteit, dat wil zeggen dat de temperatuur nauwelijks daalt, zelfs wanneer koude gerechten worden geplaatst. De metingen tonen dan slechts een daling van ongeveer 10 graden.
Echter, voor alle elektrische grills (evenals pannen): plaats niet te veel koude gerechten tegelijk, zodat de temperatuur niet te veel daalt. Onze praktijktest met groenten, kleine steaks en worsten toonde overtuigende resultaten. De steaks waren sappig, verstrekt door en met een mooi grillpatroon – dat is hoe het zou moeten zijn.
Groenten op lage temperatuur en de populaire worsten slagen ook erg goed.
Trouwens: als de WMF Lono-tafelgrill op het hoogste niveau werkt, verbruikt deze slechts 0,665 kW per uur.

Conclusie

Met zijn hoge en gelijkmatige temperatuur, kan de WMF Lono tafelgrill vlees, vis en groenten heel goed bereiden en kunt u beginnen met grillen op balkon en terras. Het schoonmaken gebeurt snel door de afneembare, vaatwasser geschikte grillplaat, de werking kan worden geoptimaliseerd dankzij de tweekleurige LED-ring.

Gebruikers Beoordeling: Wees de eerste!
Geef uw mening..

Laat een reactie achter