Wasdroger Aanbieding

Wasdroger aanbiedingen en acties

Wasdrogers worden gebruikt als het wasgoed niet aan de lijn of in een droogrek kan worden gedroogd of op tijd droog moet zijn. Praktische huishoudelijke apparaten zijn echter de afgelopen decennia alleen standaard in huishoudens geweest. Er waren al in de eerste handbediende wasdroger in het begin van de 19e eeuw.
Elektrische varianten zijn beschikbaar sinds het begin van de 20e eeuw. Miele ontwikkelde de eerste elektrische droger voor de Europese markt in 1958. Dit was het begin van de triomftocht van de wasdroger, hij werd in de volgende jaren in steeds meer huishoudens een onmisbare helper. De meest gekochte drogers zijn de afvoerdroger, condensdroger en de warmtepompdrogers. Er is ook een speciale vorm, de was droog combinaties. De laatste combineert wasmachine en droger in een apparaat.

 

  • Wij verzamelen actuele aanbiedingen uit folders en website acties van de beste online winkels. Prijzen worden iedere 4 dagen ge-update, het kan dus voorkomen dat een aanbieding in de tussentijd is afgelopen en/of dat de aanbieding prijzen zijn aangepast.

 

Actuele wasdroger aanbiedingen

Door technische innovaties worden wasdrogers steeds populairder. Waar u op moet letten bij het kopen van de optimale wasdroger voor u, hebben wij voor u samengevat in de volgende adviezen.

In het algemeen is het belangrijk om aandacht te besteden aan de energie-efficiëntieklasse. Sinds eind mei 2013 is het verplicht om nieuwe commercieel verkrijgbare droogtrommels met een EU-energielabel te markeren. Dit varieert van A +++ klassen tot zeer energiezuinig, tot D inefficiënt.

Om het wasgoed snel en effectief te drogen, verbruikt een wasdroger gemiddeld ongeveer vier keer zoveel stroom als een wasmachine. Zo kan met een nieuwe droger van energie-efficiëntieklasse A of beter, in vergelijking met een klasse B en C-apparaat, tussen de 130 en 150 euro aan bedrijfskosten per jaar worden bespaard.

Bij het kopen van de ideale wasdroger moet u in de eerste plaats rekening houden met de volgende aspecten:

De energie-efficiëntie van een droger wordt grotendeels bepaald door het producttype.
Afhankelijk van de bedrijfsmodus wordt onderscheid gemaakt tussen warmtepompdroger, condensdroger en afvoerdroger. Warmtepompdrogers domineren nu de markt vanwege hun aanzienlijk lagere stroomverbruik.

Voor een overzicht van het stroomverbruik, is het het beste om de energie-efficiëntieklasse te volgen.
Dit wordt beschouwd als de vergelijkingswaarde voor het energieverbruik in relatie tot de laadcapaciteit. De energie-efficiëntieklasse wordt gekenmerkt door de klassen A +++, A ++ en A.

De capaciteit van een apparaat moet bij uw huishouden passen.
De capaciteit van drogers kan tussen 3 kg en 9 kg zijn. Voor middelgrote huishoudens (3-4 personen) is een capaciteit tussen 6 en 7 kg ideaal.

Als u de droger vlak bij woonkamers wilt installeren, moet u de geluidsemissie in de gaten houden.
Dit wordt gemeten in decibel (dB). Over het algemeen moet je ervoor zorgen dat het niet meer wordt dan 65 dB. Varianten met een volume van minder dan 50 dB worden als bijzonder stil beschouwd.

Verschillende opties voor het drogen bepalen de toegevoegde waarde van een droger.
Een vochtsensor blijkt bijzonder aantrekkelijk te zijn. Hiermee wordt de programmaduur aangepast aan het vochtgehalte van het wasgoed. Verdere praktische mogelijkheden zijn automatische dosering, trommelverlichting en automatische reversie techniek.

Als u veel belang hecht aan een zachte en individueel instelbare droging per wasgoed, moet u ook de programmakeuze van een model overwegen.
De ideale wasdroger biedt voldoende programma’s die optimaal zijn aangepast aan verschillende droog niveaus en soorten wasgoed.

Modellen wasdrogers

De verschillende producttypen droger kunnen worden onderverdeeld op basis van de volgende criteria:

Warmtepompdroger – Voor frequente gebruikers en energiebesparende apparaten

Warmtepompdrogers worden beschouwd als de meest energie-efficiënte van de drogers. Het droogproces werkt als volgt:

Het werkingsprincipe is eenvoudig uit te leggen.

De wastrommel wordt door hete lucht doorstroomd.
Het vocht van het wasgoed wordt geabsorbeerd door de hete lucht.
Bij de warmtepomp wordt het vocht weer vrijgegeven.
De lucht wordt gekoeld door een koelmiddel aan de warmtepomp.
De afgezogen energie wordt daardoor opgeslagen.
De opgewekte energie wordt gebruikt om gekoelde lucht op te warmen.
De verwarmde lucht stroomt weer door de wastrommel.

Vanwege de complexe technologie zijn warmtepompdrogers iets duurder dan andere soorten producten, zoals condensatiedrogers.
Dankzij hun hoge energie-efficiëntieclassificatie zijn ze echter op de lange termijn goedkoper omdat ze minder energie genereren tijdens de werking dan de andere producttypen.
Een ander belangrijk voordeel van warmtepompdrogers is dat het wasgoed minder wordt belast tijdens het droogproces. Dit komt omdat dit type droger met minder warmte werkt.
Vanwege de lagere energie-inbreng hebben warmtepompdrogers ongeveer twee keer zo lang nodig om een volle was te drogen, net als afvoer- of condensatiedrogers zonder een pomp. Als u gewoon een stuk wasgoed snel spontaan wilt drogen, moet u hier rekening houden met de langere droog tijden.

Condensdroger – Voor gemiddelde gebruikers

Condensdrogers zijn ideaal voor huishoudens die het apparaat niet iedere dag gebruiken. De modellen overtuigen in vergelijking met warmtepompdrogers met een aanzienlijk lagere aanschafprijs.

Het functionele principe wordt hier kort geschetst.

De lucht stroomt door de trommel en wordt verdeeld door middel van een ventilator.
De lucht wordt gekoeld door middel van koelvloeistof.
Je kunt het vocht dus volgens worden verwijderen.
De vloeistof condenseert dienovereenkomstig op het koelrooster.
Het druipt in een opvangbak en wordt vervolgens weggepompt.
De lucht stroomt door een verwarmingsgedeelte en komt dan uit het apparaat.
Terwijl afvoerdrogers direct vocht uit de trommel verwijderen, verzamelen condensatiedrogers het vocht dat door de warmtewisselaar wordt geproduceerd en brengen het over naar een opvang tank of riool.

Afvoerdroger – De oude standaard

Met de toenemende populariteit van condensdrogers en warmtepompdrogers zijn afvoerdrogers nu zeldzaam, maar ze worden nog steeds aangeboden in de handel.
Vanwege de bedrijfsmodus heeft een afvoerdroger altijd een afvoerluchtslang nodig, waardoor hete lucht uit het apparaat wordt afgevoerd. Dienovereenkomstig is de installatielocatie minder flexibel. De hete lucht moet worden afgevoerd via een uitlaatpijp, de buitenmuur of het raam. Zorg er bij het kopen voor dat u voldoende slang lengte heeft.

Het functionele proces van een afzuigluchtdroger is heel eenvoudig:

De wastrommel wordt doorgestroomd met hete lucht.
De hete lucht verwijdert vocht uit het wasgoed.
De warme, vochtige lucht wordt afgevoerd via een uitlaatslang.

Was droog combinatie – De twee-in-een oplossing

Een wasmachine-droger is een combinatie van een wasmachine en een droger. Het voordeel van een dergelijke machine is dat het wasgoed in een enkel apparaat kan worden gewassen en gedroogd. Een wasmachine-droger wordt daarom aanbevolen, vooral voor krappe ruimtes.
Nog een voordeel: er hoeft maar één in plaats van twee apparaten te worden aangeschaft – dit resulteert in een aanzienlijke kostenbesparing in de aanschafprijs.
Wasdrogers bieden in principe meer vul capaciteit in de was modus dan in de droog modus. Dit komt omdat nat wasgoed meer weegt. Neem daarom de gebruiksaanwijzing van het apparaat in acht om een perfect resultaat te bereiken.
Naast de genoemde voordelen heeft een gecombineerde wasmachine / droger een doorslaggevend nadeel: zowel het energieverbruik als het waterverbruik zijn meestal boven het gemiddelde.

De werking van de wasdroger

In principe is de werking van de verschillende typen vergelijkbaar. Vaak zijn er extra programma’s beschikbaar voor speciale vezels, zoals jeans, katoen of microfiber.

Drogers hebben niet tevergeefs verschillende droog programma’s. Het gaat niet alleen om de warmte-intensiteit, maar ook om de droogtijd.
De belangrijkste droog programma’s in het overzicht:

Extra droog Dit programma is met name geschikt voor handdoeken of beddengoed, omdat ze niet van hoge temperaturen houden.
Kastdroog Katoenen linnen en jeans kunnen het meest efficiënt worden gedroogd met dit programma. Het wordt niet te warm, maar droogt betrouwbaar.
Strijken Als u wasgoed hebt dat u na het wassen moet strijken, zoals overhemden, kunt u het beste het strijkprogramma gebruiken. De nieuwe drogers hebben een vochtigheidssensor en stoppen automatisch het droogproces wanneer het gewenste droog niveau is bereikt.
Kreukbescherming Deze extra functie is de moeite waard als u het wasgoed niet direct na het drogen kunt verwijderen. De trommel draait dan periodiek op gezette tijden, waardoor het wasgoed niet te veel kreukt.

Geluidsemissie

De geluidsemissie van het apparaat moet ook van tevoren worden gecontroleerd. Met name als het bij woonkamers is, zoals in de keuken of ‘s nachts moet worden gebruikt, is het belangrijk dat de wasdroger stil genoeg is.
Het volume van een wasdroger wordt gemeten in decibel (dB). Al een verschil van 10 dB wordt door het menselijk oor waargenomen als een verdubbeling van het volume.
Zelden liggen de geluidsemissieniveaus van drogers onder de 50 dB markering. In principe worden wasdrogers in een bereik van 55 tot 60 dB als stil beschouwd. Ze corresponderen met het volume van een normaal gesprek.

Uitrusting van een wasdroger

Een droger kan worden uitgerust met verschillende elementen. Aan de ene kant vergemakkelijken ze de afhandeling van het apparaat, aan de andere kant maken ze het mogelijk om het stroomverbruik effectief te verminderen.

Display
In de tussentijd is een display standaard op bijna alle droger modellen. Dit geeft meestal de programmaselectie of de programma tijdgeschiedenis aan. Sommige modellen hebben ook een pluis aanduiding op het scherm. Dit symbool geeft aan wanneer het pluisfilter moet worden geleegd. Evenzo zal de condensaat indicator ook werken. Dit geeft aan wanneer de water tank geleegd moet worden.

Pluis
Het pluisfilter filtert de weefselvezels die zich tijdens het droogproces verzamelen, het zogenaamde pluis, zodat ze zich niet verspreiden in het inwendige van het apparaat en de mechanica vervuilen. Dit zou de lange termijn functie van het apparaat in gevaar brengen. Om het apparaat op lange termijn functioneel te houden, moet het pluisfilter regelmatig worden gereinigd.

Vochtigheidssensor
In een moderne variant mag een zogenaamde vochtigheidssensor niet ontbreken. Het meet permanent het resterende vochtgehalte van het wasgoed tijdens het droogproces en past de programmaduur automatisch aan het vochtgehalte van het wasgoed aan. De vochtsensor zorgt er ook voor dat het bijzonder energiezuinig is om te drogen.

Belading sensor
Een belasting sensor werkt ongeveer zoals een vochtigheidssensor. Dit bepaalt het gewicht van het te drogen wasgoed. Ook wordt de looptijd van het programma overeenkomstig aangepast.

Start tijdsvertraging
Zodat het wasgoed op het gewenste tijdstip gereed is, wordt een apparaat met startvertraging aanbevolen. Met deze functie kan het droogproces op het gewenste tijdstip worden gestart. Dit wordt meestal aangevuld met een weergave van de resterende tijd.

Trommelverlichting
Een trommelverlichting kan erg handig zijn, vooral bij het uitladen van het wasgoed. Er wordt gegarandeerd geen sok over het hoofd gezien in de machine.

Functies van de wasdroger

De volgende functies vergemakkelijken bovendien de bruikbaarheid:

Geheugenfunctie
Voor een gemakkelijkere bediening is een geheugenfunctie handig. Hierdoor kunnen veelgebruikte programma’s en extra functies snel worden opgeslagen en opgehaald.

Pauzefunctie
Een pauzefunctie is handig als u wasgoed wilt toevoegen of verwijderen tijdens het droogproces. Dit wordt vooral gebruikt als u het pluisfilter of de condensatie tank midden in het programma wilt legen.

Cool-down functie
Veel modellen hebben een handige koelfunctie. Dit zorgt voor voorzichtig drogen met verlaagde temperatuur. Vooral gevoelig textiel profiteert ervan.

Wasdroger programma’s op basis van materialen en soorten wasgoed

Voor bepaalde materialen en soorten wasgoed zijn er de volgende programma’s:

Katoen
Voor katoen kunnen er verschillende droog programma’s zijn afgestemd op elk type wasgoed. Onderkleding en katoenen lakens zijn niet veeleisend. Deze kunnen vaak bij hogere temperaturen worden gedroogd. Sommige modellen hebben bovendien speciale programma’s zoals “drogen in de mand”. Het katoenen textiel wordt vervolgens in een speciale mand gehangen (dit accessoire moet meestal apart worden gekocht) in de droogtrommel. Het textiel droogt in een liggende positie en wordt er niet doorheen gedraaid.

Fijne was
Fijne was, zoals lingerie, vereist een bijzonder zachte behandeling in de droger. Voor dit doel is een programma met lage temperatuur of een optie voor drogen in de droogtrommel noodzakelijk. Voor fijne was is het altijd nodig om het waslabel te controleren om te zien of het zelfs geschikt is voor de droger. Bij twijfel moet dit aan de lucht worden gedroogd.

Zijde
Zijde is niet altijd geschikt voor het drogen in de trommel. Als het kledingstuk echter als geschikt voor de droger wordt bestempeld, moet het zijdeprogramma dienovereenkomstig worden gebruikt. Dit droogt je bloezen en shirts heel voorzichtig.

Kussens
Zelfs voor voor de droger geschikte kussens bieden sommige fabrikanten speciale programma’s. Veren, synthetische of donzen kussens, evenals dekbedden kunnen op deze manier voorzichtig worden gedroogd.

Outdoor / sportkleding
Waterdichte kleding voor buitensporten is meestal gemaakt van synthetische materialen. Overmatige hitte kan ze vervormen. De materialen moeten daarom niet worden gedroogd in het standaardprogramma, maar met speciale programma’s voor kleding gemaakt van functionele stoffen.

Geef uw mening..

Laat een reactie achter