Televisie Aanbiedingen

Televisie aanbiedingen en acties

Televisies zijn er tegenwoordig in vele maten en met een breed scala aan specificaties. Of het nu gaat om televisie, videogames of internet streaming – ondertussen bieden tv’s van Samsung, Philips, Sony of LG het hele entertainmentpakket in kristalheldere beeldkwaliteit dankzij UHD, 4K enz. Wie op zoek is naar een nieuwe tv, kan actuele kortingen en aanbiedingen voor  Tv’s van alle groottes hier vinden.

 

  • Wij verzamelen actuele aanbiedingen uit folders en website acties van de beste online winkels. Prijzen worden iedere 4 dagen ge-update, het kan dus voorkomen dat een aanbieding in de tussentijd is afgelopen en/of dat de aanbieding prijzen zijn aangepast.

 

Smart tv aanbiedingen

Curved tv’s, Smart TV’s, 4K-televisies, 3D-televisies – de toenemende digitalisering heeft ook de tv toestellen bereikt. Moderne technologieën zoals computers, internet en smartphones veranderen onze kijkgewoontes. En de TV, lang het centrale entertainmentmedium in de woonkamer – ondergaat ook veranderingen. Met de introductie van 3D-, 4K- en Smart tv’s heeft het al lang afscheid genomen van het dikke buisformaat en is het een krachtig multimediastation geworden met fascinerende displaytechnologieën.

Er is een nieuwe tv nodig: de belangrijkste functies bij het kopen van een tv

Bij het kopen van een nieuwe tv zijn verschillende factoren relevant. Ieder van jullie moet jezelf inschatten wat uiteindelijk het belangrijkst voor hem is.

De resolutie: heeft de tv HD ready, Full HD of 4K of Ultra HD resolutie? De resolutie bepaalt het aantal pixels van de afbeelding en dus ook de scherpte van de weergegeven inhoud.

De schermgrootte: hoeveel inch is het scherm uitgerust met? Is het een vergelijkbaar draagbare 32 inch tv of een 75 inch tv voor een home theater.

De vernieuwingsfrequentie: kan de tv 60 frames per seconde afspelen? Dit is bijvoorbeeld een belangrijk criterium voor de huidige video games.

Het weergavetype: is dit een OLED-, QLED-, LCD-, LED- of plasma-tv? De tv-typen hebben verschillende voor- en nadelen. Een OLED TV overtuigt met een speciale kleurigheid, maar heeft tot nu toe slechts een beperkte levensduur en werkt het beste in donkere kamers. Dit is waar de QLED technologie van Samsung, die een aanzienlijk langere levensduur zou moeten hebben en ook goed met een heldere omgeving omgaat, opbouwt. LCD en LED zijn echter de momenteel ingestelde variant.

2D of 3D: fans van 3D-films moeten natuurlijk speciale aandacht aan deze eigenschap besteden. Niet elke tv is compatibel met 3D-inhoud.

Smart TV: kan ik wifi via de tv gebruiken? Als je graag Netflix- of Amazon video via je tv streamt, moet je kiezen voor een Smart TV met internet. Firmware updates kunnen ook op een ontspannen manier worden gedownload.

Geschiedenis – Van de uitvinding van televisie tot digitale televisie

De tv is niet door een persoon met een revolutionaire inspiratie uitgevonden, maar heeft geleidelijk de noodzakelijke technologieën voor de televisie ontwikkeld. Al in het midden van de 19e eeuw ontdekte Alexander Bain de mogelijkheid om afbeeldingen in punten en lijnen te scannen. Gerealiseerd en vervolgens gepatenteerd deze technologie was in 1883 met de elektrische telescoop door de Duitse technicus Paul Nipkow. Belangrijke doorbraken werden ook gemaakt door Ferdinand Braun en Jonathan Zenneck met de kathodestraalbuis, Vladimir Kosmitsch Sworykin met zijn iconoscoop en Kálmán Tihanyi met zijn radioscoop. In 1928 werd de eerste televisie-uitzending gepresenteerd in Berlijn door de Hongaarse Dénes von Mihály.

Sindsdien heeft de televisie revolutionaire ontwikkelingen doorgemaakt. In 1931 werd de mechanische televisie vervangen door de volledig elektronische televisie en werd de basis gelegd voor de popularisering van het medium. In de jaren 50 werd televisie het mainstream medium. In 1951 keken meer dan tien miljoen mensen tv in de VS – terwijl er in Nederland op dit moment slechts een paar honderd waren. De televisie haalde al snel de populariteit van de radio in. Een andere populariteitstoename was de kleurentelevisie die in 1963 werd geïntroduceerd. Rond dezelfde tijd werd satelliettelevisie ontwikkeld, maar in Nederland was de kabeltelevisie aan het winnen. Met de toenemende digitalisering en de introductie van internet, blijft de televisie in beweging – nu OLED, QLED 4K, Smart TV’s en Curved TV’s behoren tot de technologieën van televisie, die nieuwe kijkervaring mogelijk maken.

Tv types – LCD, LED en plasma-tv

Flatscreen tv’s hebben een paar jaar geleden (ja, dat is echt niet zo lang geleden!) de dikke buis-tv vervangen. Die flatscreen-televisies worden geleverd met een verscheidenheid aan technologieën – waaronder LCD, LED en plasma. LCD- en LED-tv’s werken beide met lcd-schermen (liquid crystal displays), vloeibare kristallen die lichtpunten met verschillende kleuren weergeven.
Daarom is een led-tv strikt genomen uitgerust met de lcd-technologie.
In beide gevallen zijn de televisies voorzien van achtergrondverlichting om hun beeld te reproduceren. Bij LCD apparaten, zijn dit de TL verlichting, de LED zijn light emitting diodes (de gelijknamige light-emitting diodes). De lichtdioden van de LED zorgen voor meer intense zwart waarden, een plattere constructie die meestal leiden tot minder energieverbruik. momenteel komt de plasmatelevisie steeds minder voor, zal de grote fabrikanten alleen worden gemaakt als een niche-product, en – in tegenstelling tot een paar jaar geleden – brengt het nauwelijks voordelen ten opzichte van LED en LCD.
De technologie van de plasma-televisie genereert het televisiebeeld door edelgasontladingen, die worden omgezet in lichtgevende pixels.
Als een nieuwe technologie van de televisie, het OLED scherm met organische licht emitterende diodes die geen backlight nodig hebben, waardoor een beeld als nog kleurrijker geldt. Deze technologie staat echter nog in de kinderschoenen en is relatief duur. Last but not least hebben veel OLED schermen een beperkte levensduur.
De door Samsung ontwikkelde QLED tv’s werken met anorganische deeltjes en op basis van LCD. Hier zijn helderheid, helderheid van de kleuren en prestaties met helder omgevingslicht bijna onverslaanbaar op dit moment.

Resoluties van moderne flatscreen tv’s

Na een overgangsfase met HD Ready (720p of 1080i), had de Full HD-resolutie (1920×1080 pixels) de overhand – vooral voor grote tv’s van meer dan 40 inch. Naast een kijkervaring in HD is ook het afspelen van Blu-Rays en huidige high-definition videogames mogelijk. De nieuwste ontwikkeling is de technologie 4K (2160p) of UHD, waarbij de weergave van nog scherpere beelden mogelijk is.

3D TV – de driedimensionale televisie-ervaring

De film Avatar maakte 3D-technologie in 2009 opnieuw populair. Sindsdien zijn niet alleen bioscopen uitgerust met de technologie, maar ook in de handel verkrijgbare televisies. Ondertussen hebben alle bekende fabrikanten overeenkomstige modellen in de portefeuille.
Op het gebied van 3D worden verschillende technologieën gebruikt. Naast de klassieke versie met een bril (afhankelijk van de technologie met passieve gepolariseerde brillen of actieve sluiterglazen) zijn er nu modellen die werken zonder bril met auto stereoscopie (vergelijkbaar met de Nintendo 3Ds).
Het eerste model van dit type kwam in 2012 op de markt met Toshiba’s 55ZL2.
De hype over de technologie is echter weer afgenomen. De eens zo fascinerende nieuwigheidswaarde is vervaagd, niet elke nieuwe film is ontwikkeld met 3D-technologie. Of 3D zich zal herstellen of binnenkort helemaal niet relevant zal zijn, zal de toekomst laten zien. Maar wie fan is van 3D en het juiste budget beschikbaar heeft moet gewoon zijn zin doen.

4K-tv’s – geniet van films in Ultra HD

Voorbij zijn de dagen dat Full HD werd beschouwd als de scherpste en meest gedetailleerde resolutie. 4K (voor sommigen zelfs 8k) is de resolutie van het moment. Wie spreekt over UHD betekent meestal 4K, hoewel de twee resoluties niet precies hetzelfde zijn. Helaas, de fabrikant maakt geen consequent gebruik van de begrippen, vaak ook spreekt over UHD4K of 4K UHD televisies. wat kan worden gezegd als vuistregel, UHD dat geleverd met een resolutie van 3840 x 2160 pixels wordt gebruikt, 4K is 4096 x 2160 pixels. Het verschil is daarom marginaal.

Belangrijker is de definitie van de resolutie van ten minste 8 miljoen pixels in de beeldweergave. Want de standaard resolutie van 4K heeft dus HD resolutie (ongeveer 2 miljoen pixels) en biedt een overeenkomstig scherper beeld in ongeveer vier keer zoveel pixels als in de handel verkrijgbare. Natuurlijk kan 4K alleenuitblinken op navenant grote schermen – die groter zijn dan 40 inch zijn dan ook vaak voor 4K-tv. Wie wil investeren in 4K, moet bereid zijn dan bij een standaard Full HD-TV om meer te betalen. Echter, 4K-televisie als instapmodel is er al voor de 500 euro.

Curved tv’s – De gebogen flatscreen-tv

Recente ontwikkelingen in de televisiewereld omvatten gebogen tv’s. Zoals de naam al aangeeft, zijn dit gebogen flatscreen televisies. Deze technologie brengt voor- en nadelen met zich mee.
De concave vorm van de tv is aangepast aan de kromming van het menselijk oog en biedt een subjectief beeld dat vaak wordt gezien als een groter gezichtsveld door de kromming van het scherm.
Bij standaard flatscreen-televisies is er vaak een verlies van kleuren en contrasten aan de randen, wat moet worden voorkomen met de gebogen tv’s.
Gebogen tv’s proberen hun constructie om zo dicht mogelijk bij een bioscoopervaring te komen. Nadeel is de beperkte straal van de impact van de gebogen tv – de volledige ervaring kan alleen worden genoten door degene die voor het gecentreerde apparaat zit. Als u niet in het midden van de tv zit, kunt u niet profiteren van de voordelen van de gebogen tv. Dit televisietype is daarom minder geschikt voor grotere groepen en gezinnen.

Smart TV’s – Hybride tv’s met internetmogelijkheden

Smart TV’s zijn hybride televisies met extra mogelijkheden naast klassieke tv-functies, waaronder internetmogelijkheden en opslag mogelijkheden. Om deze redenen zijn smart tv’s voor multimediatoepassingen ook ver verwijderd van de klassieke televisie ervaring. Ze bieden zichzelf aan via de internetverbinding, bijvoorbeeld voor het afspelen van streaming inhoud van de providers Netflix of Amazon Video en je kunt ook op internet surfen.
De vaak geïntegreerde USB- en geheugenkaartverbindingen maken verbinding met externe apparaten mogelijk en de mogelijkheid om video-inhoud duurzaam op te slaan op de tv zodat deze later kan worden bekeken.
Of een tv slim is of niet, heeft geen invloed op de meeste andere functies. Een Smart TV kan bijvoorbeeld ook 3D- en 4K-inhoud afspelen als de tv dit ondersteunt. Een ideaal multimedia-apparaat combineert natuurlijk internetfuncties met 4K-weergave.

Televisie kopen: goed en goedkoop?

Of het nu gaat om een ​​Samsung tv, een tv van LG, Philips, Panasonic, Sony of vergelijkbaar: de grootste verscheidenheid aan televisiemodellen vindt u naast goed gevulde regionale markten bij de grote elektronische aanbieders zoals Coolblue, Media Markt, Bol.com en Televisiewinkel.nl . Als u op zoek bent naar gebogen tv’s, Smart TV’s of 4K-tv’s, vindt u ze hier waarschijnlijk. Maar zelfs met Expert, BCC en anderen kan een goede selectie worden gevonden in de televisie modellen. Natuurlijk moet u eerst precies weten welk model geschikt is voor uw eigen vereisten (resolutie, grootte, technologie).

Je koopt niet per se elk jaar een tv, dus het loont om geduldig te zijn als je op tv wilt besparen.  De aantrekkelijkste kortingen zijn te vinden in individuele aanbiedingen op de elektronische markten ter plaatse of in de internethandel. Grote winkels zoals Bol.com en Coolblue hebben elke dag verschillende promoties en je kunt hier veel sparen. Bovendien, natuurlijk, zijn er de typische kortingsdagen of -seizoenen – zoals de Black Friday. Net als veel andere elektronische apparaten hebben televisies een cyclus: bedrijven brengen graag nieuwe modellen uit in de zomerdagen, dus de oudere versies kunnen rond deze tijd genieten van een aantrekkelijke prijsdaling.

Geef uw mening..

Laat een reactie achter