Sous Vide Apparaat

Sous Vide Apparaat Test  • De beste Sous Vide modellen vergeleken

Vanuit het oogpunt van een kwaliteitsbewuste consument is het kopen van een Sous Vide Garer geen eenvoudige taak. Omdat een dergelijk apparaat, afhankelijk van het model en de provider, rijk is aan technische verfijningen en functies, die echter zo individueel mogelijk moeten aansluiten bij de wensen en persoonlijke vereisten voor exclusieve voedselbereiding.
Zodat u niet langer te maken krijgt met de functies of de voordelen en de mogelijke nadelen van een Sous Vide machine gedurende een lange periode, hebben wij  verschillende apparaten van bekende fabrikanten onder de loep genomen. Hieronder vindt u gedetailleerde productrapporten en de 10 beste Sous Vide Garers die zijn getest en beoordeeld op functionaliteit, kwaliteit, prijsprestaties, enz.

 

 

 

 

Bosch MUC88B68 AutoCook - Multicooker - RVS Zwart

239.00 329.00 in stock
Laatste update was op: 7 oktober, 2019 10:15 pm

5 liter | Uitneembare binnenpan | Sous Vide | Vaatwasserbestendig | BPA-vrij | Warmhoudfunctie De Bosch MUC88B68 AutoCook is een razend populair nieuw kookfenomeen, aangezien hij gevarieerd koken stukken makkelijker maakt. Hij heeft namelijk maarliefst 50 programma's, waarmee je op allerlei manieren kunt koken, bakken, stomen en frituren.

Springlane Sous -Vide Circulator "Henry"

Laatste update was op: 7 oktober, 2019 10:15 pm

800 watt De Henry sous-vide circulator van het Duitste merk Springlane is met de grootste zorg voor kwaliteit gebouwd. Dankzij de RVS Materialen en hoogwaardige kunststof, is het apparaat robuust en bestendig tegen veelvuldig gebruik

Princess 263000 Sous vide & Multicooker

119.89 in stock
Laatste update was op: 7 oktober, 2019 10:15 pm

6 liter | Uitneembare binnenpan | Vaatwasserbestendig | BPA-vrij | Warmhoudfunctie De Princess 263000 Multicooker wordt je nieuwe favoriete apparaat in de keuken. Voeg ’s ochtends alle ingrediënten toe voor een heerlijke stoofschotel en je kunt ’s avonds direct aan tafel. Daarnaast kan de multicooker ook gebruikt worden als sous vide zodat je net zo kunt koken als professionele chefs al jaren doen.

Espressions DUO Sous-Vide / Slowcooker EP4000

129.00 in stock
Laatste update was op: 7 oktober, 2019 10:15 pm

5,5 liter | 550 watt Bereid moeiteloos mals en sappig vlees met de Sous Vide instelling en traditionele stoofschotels en andere lekkernijen met de Slowcookerfunctie. De Espressions DUO Sous Vide & Slowcooker biedt namelijk beide functies in één apparaat.

Severin Sous Vide koker SV2447

109.43 in stock
Laatste update was op: 7 oktober, 2019 10:15 pm

Uitneembare binnenpan | 800 watt Geborsteld RVS behuizing Uineembare binnenpan met anti-aanbaklaag, inhoud: 6 liter eenvoudig te reinigen nauwkeurig stomen

 

Wat is een Sous Vide Apparaat?

Voor onervaren consumenten om te weten wat een Sous Vide kook apparaat is, is het belangrijk om de vertaling van de woorden “sous vide” te begrijpen.

Deze komen uit de Franse taal en betekenen zoiets als “onder vacuüm”. Zo is een Sous Vide Gaarder een apparaat dat de veeleisende kenner de mogelijkheid biedt om voedsel van verschillende soorten onder vacuüm te bereiden. Onder vacuüm koken wordt verstaan ​​een innovatieve kooktrend, die niet alleen wordt gekenmerkt door de speciale procedure of de speciale technologie zelf, maar deze vorm van koken is ook extreem zacht en belooft een nog hoger genot van het bereide eten.

Kortom, je kunt met een Sous Vide Garer vlees, groenten enz. op lage temperatuur koken, zodat de vitamines en de warmtegevoelige ingrediënten van het voedsel grotendeels behouden blijven. Terwijl deze vaak worden vernietigd in de klassieke keuken door de hoge temperaturen.
Met een goede sous vide en een recept voor de juiste bereiding kan iedereen extreem heerlijke en sappige gerechten bereiden. En vooral zonder veel stress en altijd met consistent goed succes. Met een beetje creativiteit en geavanceerde kennis kun je ook je eigen recepten maken. Of verfijn bekende recepten uit boeken of blogs.

terug naar menu ↑

Voordelen van koken met Sous Vide

Natuurlijk duurt het meestal langer voordat het eten in de Sous Vide klaar is. Maar over het algemeen is alles een kwestie van organisatie in dit opzicht. Goed gepland koken – dit is het motto in deze context. De nadruk op gezonde, smakelijke voeding, dat maakt de aanschaf van een sous vide apparaat in ieder geval goed. En gezien het feit dat de bereiding van het voedsel veel zachter is en dat bijgevolg de waardevolle ingrediënten worden bewaard in veel grotere mate, is ook de smaak van de gekookte sous producten veel beter.

Het is daarom de moeite waard om voor deze technologie te kiezen. Het loont de wetenschap dat de verwerkte voedingsmiddelen verpakt en voor het koken in een speciale foliezak alleen in de inrichting hoeven te worden geplaatst. Na de juiste temperatuurregeling kan het kookproces worden gestart.

terug naar menu ↑

Voor en nadelen van de Sous Vide

GOED:
  • Het voedsel wordt vacuüm verzegeld in de plastic zakken en met precies gecontroleerde hitte gekookt.
  • Koken bij Sous Vide resulteert in smakelijkere, meer voedzame menu’s.
  • Geen verdampingsverliezen – voedsel blijft sappig.
  • Smaken gaan niet verloren, als je wilt kun je een ware smaakexplosie bereiken.
  • Vitaminen blijven bijna volledig ingesloten door de lage temperatuur.
  • Echt iedereen kan een sappige steak bereiden
  • Dure voedingsmiddelen van hoge kwaliteit worden ook op de juiste manier bereid. Garantie voor succes.
  • Terwijl Sous Vide aan het koken is, kun je andere taken uitvoeren.

MINDER:
  • Langere kooktijden, eerder organiseren is belangrijk.
  • Je moet een sous vide kopen, kosten 100 – 200 euro
  • Je moet een vacuüm sealer kopen, kosten 50 – 150 euro

terug naar menu ↑

Hoe werkt een sous vide?

Interessant is dat een onderscheid wordt gemaakt tussen twee varianten van Sous Vide apparaten. Aan de ene kant zijn er de apparaten die op een vergelijkbare manier werken, zoals een verwarmingselement:

In Sous Vide modellen van deze soort wordt het water in het apparaat verwarmd en gedurende een vrij instelbare tijdsperiode op een bepaalde temperatuur verwarmd. Dit is het voordeel van de moderne Sous Vide Garer: de constante temperatuur – waar nodig.

Sous Vide apparaten, die werken volgens het onderdompelingsonderdompelingsprincipe, worden ook vaak aangeduid als immersie circulatiepompen en zijn een bijzonder flexibele en daarom immens populaire oplossing.

terug naar menu ↑

Verschillende versies

Er zijn ook apparaten in de mode waarin het water in de container in beweging wordt gehouden door zogenaamde temperatuurstijgingen, waardoor een soort stroming of beweging van de waterdeeltjes wordt gecreëerd.
De constante stroom van de deeltjes is ook de basis om de temperatuur in het bekken van de Sous Vide hetzelfde te houden. Aldus zijn deze Sous Vide apparaten een hoogtepunt onder veeleisende (hobby) koks en iedereen die dat wil zijn.

De laatste productcategorie is te wijten aan de momenteel nog grotere aard en de meer volwassen technologie nog meer bekend in de horeca en wordt minder gebruikt in de privékeuken. Omdat de functionaliteit van deze Sous Vide apparaten echter zo groot is en de resultaten zo hoog zijn, zijn er steeds meer fabrikanten die deze producten ook gaan produceren.

terug naar menu ↑

Goed voorbereid – geniet van heerlijk en gezond

Wat opvalt aan Sous Vide apparaten is dat je zelfs maaltijden van tevoren kunt bereiden met het vacuüm kook proces, dus er is geen stress of haast op de dag dat het gerecht wordt gegeten.

Na de bereiding in de Sous Vide kan de afgewerkte maaltijd of het vlees  in de koelkast of in de vriezer worden bewaard en kan vervolgens net voor het serveren naar buiten worden gebracht en worden opgewarmd zoals u wilt. Andere relevante voordelen die de Sous Vide te bieden heeft, zijn het extreem lage vitamineverlies, dat voornamelijk wordt verklaard door het bijzonder zachte kookproces.

Bovendien zijn de lage temperaturen een ander aspect dat een gunstig effect heeft op het behoud van vitaminen en andere waardevolle ingrediënten in het voedsel. Zoveel tijd flexibiliteit en ook de smaakvoordelen maken veel meer creativiteit mogelijk met de bereiding van voedsel. Naar de mening van ervaren professionele en hobbykoks is dit een ander opmerkelijk aspect dat pleit voor het kopen van een Sous Vide machine.

 

 

Geef uw mening..

Laat een reactie achter