Sony BDV-E2100 Review

Sony BDV-E2100 5.1 Blu-Ray home cinema-systeem

Het Sony BDV-E2100 5.1 Blu-Ray home cinema-systeem valt allereerst op door zijn vermogen van 1000 watt. Naast de subwoofer beschikt het toestel ook over vier speakers. Met één druk op de knop delen via NFC, dat netwerken met een smartphone of tablet mogelijk maakt, is bijzonder praktisch. Het systeem wordt comfortabel bediend via de mobiele apparaten, die dan als afstandsbedieningen functioneren. Met afmetingen van 53 x 38 x 35,5 centimeter heeft het toestel een goed formaat zodat het ook in kleinere appartementen kan worden gebruikt.

Het home cinema-systeem is eenvoudig aan te sluiten op internet en kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor streaming. De eenvoudige en draadloze transmissiemogelijkheden voor muziek, games of films moeten ook worden benadrukt.

Sony BDV-E2100 3D Blu-ray Home Cinema System

Laatste update was op: 23 januari, 2021 3:03 am

Bekabelde subwoofer

Sony BDV-E2100

AE__coolbluenl coolblue.nl
Laatste update was op: 23 januari, 2021 3:04 am

De Sony BDV-E2100 zit vol met slimme technologie. Bekijk 3D Blu-ray films, stream entertainment online en speel muziek af rechtstreeks vanaf je smartphone. Om contact te maken hoef je alleen maar je smartphone of tablet tegen de BDV-E2100 te houden. Muziek via bluetooth wordt opgepoetst. Al je beelden worden verbeterd naar Full HD, waardoor de beeldkwaliteit altijd optimaal is. De Sony...

Productdetails

1000 watt
4 luidsprekers en subwoofer
Delen met één druk op de knop via NFC
Bediening van het systeem met een tablet of smartphone via NFC
Afmetingen: 53 x 38 x 35,5 centimeter
Draadloze overdracht van muziek, games en films
Perfect surround-geluid
Overdrachtsmogelijkheden vanaf mobiele apparaten
Gemakkelijke verbinding met internet voor streaming etc.

Pluspunten:
  • Het thuistheatersysteem krijgt gemiddeld 4,3 van de 5 sterren van zijn klanten en is daarmee een van de meest populaire apparaten. Klanten zijn tevreden over de stille ventilator en prijzen ook de hoge kwaliteit van beeld en geluid. Tevreden klanten vinden de internetfuncties bijzonder praktisch.
  • Bovendien zijn constructie en besturing ook voor leken heel gemakkelijk. Kopers waarderen de basfunctie bijzonder goed en zijn ook blij met het stijlvolle ontwerp en de hoogwaardige afwerking van het apparaat. Vooral de prijs-prestatieverhouding is positief.

Minpunten:
  • Naast alle positieve meningen, vinden ook de minder tevreden klanten ruimte voor kritiek. Naar hun mening zijn de kabels op de speakers veel te kort, wat het uitlijnen veel moeilijker maakt. Bovendien start het apparaat oncomfortabel langzaam op. Tijdens het gebruik zelf merken kopers een vervelend zoemend geluid dat niet weg te nemen is.

De technische details

Een van de belangrijkste redenen waarom het Sony BDV E2100-thuistheatersysteem bij elke test uitstekend scoort, is waarschijnlijk de grote verscheidenheid aan toepassingsmogelijkheden die dit systeem u biedt. Met dit product creëer je een echte bioscoopsfeer in je appartement en beleef je geweldige filmavonden met je vrienden. Natuurlijk kun je ook het geluid van je gameconsole, je laptop of gaming-pc en zelfs je smartphone / tablet door het systeem laten lopen.

De mogelijkheden om je apparaten aan te sluiten op de ontvanger zijn echt enorm. Naast de klassieke kabelverbinding leg je de verbinding ook via een netwerkkabel, wifi, bluetooth en zelfs de NFC functie. De Sony BDV E2100 receiver heeft een HDMI aansluiting en een optische digitale aansluiting voor een optimale gegevensoverdracht.

De geluidskwaliteit is verbluffend goed

Allereerst moet hier het onmiskenbaar goede geluid van de Sony BDV E2100 worden genoemd. Als het systeem eenmaal is opgesteld en de luidsprekers optimaal zijn uitgelijnd, wacht je een onbeschrijfelijke geluidservaring. Met je ogen dicht kun je niet bepalen waar de individuele speakers zijn, de surround sound overlapt zo perfect.

Wat u precies kunt horen, is de richting waaruit de respectieve geluidseffecten komen. U kunt altijd de exacte richting van een geluid vertellen
bijvoorbeeld wanneer een voertuig van links naar rechts of achter je langs rijdt (in de film). De hoge nauwkeurigheid van de geluidsoverdracht en de geluidsweergave werd ook in bijna elke test geprezen.

Of je nu midden in een actiefilm zit, het echte live gevoel van een sportuitzending wilt ervaren of echt de spannendste momenten in je games wilt beleven, het Sony BDV E2100 geluidssysteem maakt het voor jou mogelijk.

Perfect Beeld

Met de Sony BDV E2100 krijg je een geweldige beeldkwaliteit in levensecht Full HD 3D. Of je nu een film bekijkt op een 3D Blue Ray Disc of een HD DVD, of dat je van je films wilt genieten op een HD-kanaal, je hebt altijd het best mogelijke beeld voor je.Zelfs de online video’s lopen dankzij de intelligente beeldoptimalisatie vloeiender dan op uw pc.

De bediening van het Sony BDV E2100 home cinema-systeem

Ook hier valt het geluidssysteem in bijna elke Sony BDV E2100-test op. Nadat het systeem is ingesteld, kunt u uw geluidssysteem in een paar minuten installeren met behulp van de snelle configuratie. Het systeem leidt u stap voor stap door de afzonderlijke punten en u kunt eenvoudig de individuele instellingen maken met de afstandsbediening.

Op dezelfde manier koppel je ook je smartphone of tablet aan het systeem. Als je een NFC-compatibel apparaat hebt, hoef je alleen maar de bijbehorende app te starten en de smartphone of tablet dicht bij de N-markering op de ontvanger te houden, waarna de koppeling automatisch plaatsvindt. Als uw apparaat niet NFC-compatibel is, kunt u de verbinding eenvoudig tot stand brengen met de Bluetooth-functie van de ontvanger.

Ook maak je gemakkelijk verbinding met je thuisnetwerk of internet met de duidelijke menubediening van de Sony BDV E2100 receiver. Je hebt de keuze om de verbinding tot stand te brengen via een netwerkkabel of om het geïntegreerde W-LAN te gebruiken. Via de internetverbinding heb je toegang tot verschillende diensten en stream je films direct naar de receiver. Het maakt niet uit of je de films streamt via een betaaldienst zoals Netflix of Amazon Prime of dat je de nieuwste video’s op YouTube wilt bekijken. Alles is mogelijk.

Geef uw mening..

Laat een reactie achter