Sonos Aanbieding, beste prijs

Sonos aanbiedingen

Sonos maakt een uitstekend maar vaak verwarrend assortiment luidsprekers. Hier vergelijken we ze allemaal om te zien wat het beste voor u is, voordat u gaat kopen.

Sonos staat bekend om zijn multi room draadloze luidsprekers, maar het kan lastig zijn om te weten welke het beste bij u past. We leggen alles uit wat u moet weten over Sonos, inclusief de app, controller, muziekservices, functies, recensies en meer.

Sonos, opgericht in 2002 in Californië, heeft de lat hoog gelegd en is al heel lang toonaangevend in de markt voor multi-room speakers. Ontworpen om gemakkelijk te gebruiken, stijlvol en geweldig te klinken, het is moeilijk om niet te houden van het Sonos luidspreker gamma.

Sonos is de laatste tijd in het nieuws geweest omdat ze naar verluidt gebruikers dwong zich aan te melden voor een nieuw privacybeleid en dreigde dat hun apparaten mogelijk niet meer functioneerden als ze dat niet deden. Sindsdien heeft het bedrijf echter verklaard: “Zonder het nieuwe beleid te accepteren, kunnen sommige services na verloop van tijd niet meer functioneren.”

Wat is Sonos?

In de eigen woorden van het bedrijf: “Sonos is het slimme luidsprekersysteem dat al uw favoriete muziek streamt naar elke kamer of elke ruimte. Bedien je muziek met één simpele app en vul je huis met puur, meeslepend geluid. ”

Dat is een vrij nauwkeurige samenvatting en Sonos is gemakkelijk een van de gemakkelijkste draadloze luidsprekersystemen voor consumenten om grip op te krijgen en in te stellen.

Sonos luidsprekers maken eenvoudig verbinding met internet en elkaar via je Wi-Fi thuisnetwerk en je beheert ze met de Sonos app die beschikbaar is voor iOS, Android, Mac en Windows De luidsprekers hebben ook knoppen voor basisfuncties. De Sonos Controller app heeft de fysieke controller vervangen die voorheen de traditionele methode was.

Er was een tijd dat je de Sonos Bridge nodig had om de luidsprekers met elkaar te verbinden, maar die dagen zijn voorbij – hoewel de Sonos Boost beschikbaar is als je slechte wifi hebt bij je thuis. U hoeft er alleen een aan te sluiten op uw router om een ​​Sonos Mesh netwerk te maken. Een handige functie is dat de Ethernet-poorten aan de achterkant van de Sonos luidsprekers kunnen worden gebruikt om verbinding te maken met andere apparaten, zoals laptops, via het Sonos Mesh-netwerk.

Misschien ook interessant voor u;

Onze Sonos Playbar review, bekijk de test
Sonos Playbase kopen, vergelijk alle prijzen
De Sonos Play 3 in onze review, goed of slecht?
Google Home Mini smart speaker

Beste Sonos luidsprekers

Een van de geweldige dingen aan Sonos is dat je eenvoudig met één luidspreker kunt beginnen en meer kunt toevoegen wanneer je maar wilt (of meer kunt betalen). Je kunt er zo weinig of zo veel installeren als je wilt. Het toevoegen van een nieuwe luidspreker in het systeem is een kwestie van seconden via de app.

Elke speaker krijgt een zone of kamer toegewezen en je kunt in elke zone verschillende muziek uit verschillende bronnen afspelen of je kunt ze groeperen zodat dezelfde nummers door het hele huis worden gespeeld – dit is geweldig voor feestjes .

Het is gemakkelijk om speakers te verplaatsen en er zijn veel verschillende maten en prijzen om aan verschillende behoeften te voldoen.

Functies omvatten de mogelijkheid om een ​​stereopaar te maken als u twee identieke luidsprekers krijgt, waarbij u elke Sonos luidspreker als alarm gebruikt (met uw favoriete muziek- of radiostation om wakker te worden) en apparaten rechtstreeks aansluit op de line-in poort op de achterkant.

Een van de nieuwste functies is True Play, waarbij de microfoon op uw iPhone of iPad wordt gebruikt om de Sonos luidspreker af te stemmen op verschillende factoren, zoals de grootte en vorm van uw kamer en zelfs waar de luidspreker erin is geplaatst.

Sonos muziekservices

Zodra je een luidspreker (of veel luidsprekers) hebt opgezet, is het tijd om wat muziek te spelen en de keuze is enorm.

Via de app kun je gemakkelijk kiezen waar muziek moet worden afgespeeld, waarna het eenvoudig begint met een nummer dat lokaal is opgeslagen op het apparaat waarop de app is geïnstalleerd. Sonos ondersteunt AirPlay maar heeft geen Bluetooth. U kunt ook muziek streamen die zich op alle computers bevindt die zich in hetzelfde netwerk bevinden als het Sonos-systeem. Er is ook ondersteuning voor NAS (netwerk aangesloten opslag).

De meeste gebruikers zullen echter online muziek streaming diensten willen gebruiken, en er is veel om uit te kiezen. Er zijn er te veel om op te noemen, maar de grote namen zijn: Amazon Prime Music, Soundcloud, Apple Music, Google Play Music, Spotify, Deezer,   Napster en Tidal.

Er is ook TuneIn Radio, zodat u gratis toegang hebt tot meer dan 1.000 internetradiostations.

Welke Sonos luidspreker te kopen?

Sonos verdeelt zijn draadloze multiroom systeem in drie categorieën: luidsprekers, home cinema en componenten. We kijken hier niet echt naar componenten (de Connect en Connect: Amp) omdat het geen luidsprekers zijn, maar ze zijn handig om een ​​bestaande hifi-, vinyldraaischijf of paar luidsprekers aan het Sonos systeem toe te voegen.

Dus, om te beginnen met de luidsprekers, er zijn drie formaten om uit te kiezen die geleidelijk in prijs stijgen.

Het bereik begint met de Play: 1, die zeer compact en betaalbaar is, waardoor hij overal in huis geschikt is. Het kan zelfs worden gebruikt in de badkamer of als achterrand in combinatie met de luidsprekers van de home cinema – de andere kunnen, maar ze zijn veel minder geschikt vanwege de grootte en prijs. We zouden kunnen zeggen: Play 1 is de beste Sonos luidspreker voor slaapkamers en andere kleine kamers.

In het midden zit de Play: 3 die grotere kamers zal vullen maar nog steeds niet te groot is, dus weggestopt kan worden op een plank enz. Net als de Play: 1 kun je de luidspreker aan de muur monteren als je wilt. De Play: 3 is de beste Sonos luidspreker voor de lounge, tenzij je deze bij de tv wilt gebruiken.

Als je het groot wilt aanpakken, is er de Play: 5 zojuist voorzien van een nieuw ontwerp, aanraakgevoelige bedieningselementen en een betere geluidskwaliteit. Het is geschikt voor het vullen van de grootste kamer, waardoor het de beste Sonos luidspreker is voor grote lounges en soortgelijke kamers. Het kan, samen met de Play: 1 en Play: 3, worden gemaakt in een stereopaar als je er twee koopt.

Thuisbioscoop

Naar de home cinema-opties gaan die beginnen met de Playbar; Sonos ‘soundbar die is gemaakt voor tv’s. Het is een van de beste draadloze luidsprekers voor tv omdat het er geweldig uitziet, kan worden bediend met je bestaande afstandsbediening (via infrarood) en uitstekend klinkt met zijn drie-kanaals systeem.

Als je er een 3.1-systeem van wilt maken voor een meer bioscoopervaring, dan is de Sonos: Sub. Het is groot en zwaar, maar het is niet het soort subwoofer dat je achter de tv-standaard wilt verbergen en het maakt echt indruk.

Hoewel de Sub is ontworpen om te worden gekoppeld met de Playbar, kunt u deze eigenlijk afstemmen op de andere luidsprekers in het bereik en de Connect: Amp. Zoals eerder vermeld, kan het normale Sonos luidspreker systeem een ​​achterste surround luidspreker gebruiken om een ​​draadloos 5.1 home theater te creëren.

De Playbase biedt een iets andere ervaring dan de uitstekende Playbar, is 58 mm dun en biedt maar liefst 10 drivers – zes midden tonen, drie tweeters en één woofer, elk met een Klasse-D versterker.

Er is geen HDMI ingang, maar de Playbase heeft een optische poort en net als de Play: 5 heeft het aanraakgevoelige bedieningselementen en LED lampjes voor volumeregeling en weergave.

In termen van multiroom is Sonos de leider. Het instapmodel van de fabrikant is de kleine luidspreker. Play: 1. Ondanks zijn compacte formaat heeft hij grote potentie, zoals we konden zien in de test. Alles wat u moet weten over de redelijk geprijsde toegang tot de wereld van muziekversterking voor het hele huis, is te vinden in het artikel en in de video.
Ontwerp en verwerking

Met afmetingen van iets minder dan 161 × 120 × 120 millimeter is de Play: 1 een van de meest compacte multiroom-luidsprekers op de markt. Bij een gewicht van 1,85 kilogram en de goede bouwkwaliteit kan echter al worden geraden dat de luidspreker zeker een solide geluid kan produceren. Met zijn rondlopende metalen grille presenteert het zich gewaardeerd en visueel aantrekkelijk, maar tegelijkertijd onopvallend genoeg om goed te passen in elk interieurontwerp.
Uitrusting en functionaliteit

Binnen de Play: 1, twee Klasse D digitale versterkers combineren met een midrange en een tweeter voor het afspelen van audio. Sonos onthult geen exactere technische specificaties.

Zoals met de meeste multiroom systemen, zijn de Sonos apparaten eenvoudig verbonden met het eigen WLAN en kunnen ze via de app worden bestuurd. Voor een zelfvoorzienend multiroom systeem is er de BOOST van Sonos, die alleen voor de boxen van de fabrikant een eigen WLAN bouwt, als het bestaande WLAN niet stabiel genoeg is.

Op meerdere luidsprekers kan synchrone muziek worden gespeeld, verschillende nummers in verschillende kamers zijn ook mogelijk. In combinatie met andere Sonos producten kunnen Play: 1 boxen ook dienen als luidsprekers voor een surround systeem of als stereoparen.

 

Het ontwerp van de Sonos One lijkt veel op dat van de Sonos Play: 1 multiroom luidspreker. Met uitzondering van de bedieningselementen aan de bovenkant en het technische interieur, zijn de twee redelijk identiek.

Het uiterlijk is eenvoudig en modern: de randen van de 360-graden luidspreker zijn afgerond en het gladde oppervlak bestaat uit een enkel groot aanraakpaneel. De lokale bedieningsknoppen voor volumeregeling, track skip en muting van de zes verre veldmicrofoons reageren heel precies op lichte aanrakingen. Ook zit de status LED bovenaan en daarom is hij niet zo goed te herkennen, zoals de opvallende LED ring van de Echo Plus-luidsprekers. Aan de achterkant van de One bevinden zich de verbindingsknop en de connector voor een netwerkkabel. De voedingskabel is aangesloten op de onderkant van de luidspreker.

De verwerking en materiaalkeuze zijn top. Het gewicht wordt vergeleken met andere slimme sprekers, relatief hoog. Beschikbaar is de Sonos One in zwart en wit.

De Sonos One is een echte allrounder. In aanvulling op de multi-room weergave van muziek uit verschillende bronnen, de speaker luistert ook en reageert op commando’s van de gebruiker. De besturing van smart home-apparaten en andere Sonos-luidsprekers is mogelijk met Amazon’s Alexa taal assistenten.

Hoewel het concept niet nieuw is, maar Sonos gaat zijn eigen weg: aangesloten via een LAN-kabel zijn bijvoorbeeld, muziekcollecties in het netwerk beschikbaar. De selectie van compatibele online muziekservices is zeer groot, echter niet alle bronnen rechtstreeks zijn door Alexa voice command geselecteerd. De bekende muziek diensten Amazon Music, Spotify of Apple Music reageren wanneer men direct op aanvraagd. Echter, de selectie van de muziek op een netwerk harde schijf word uitsluitend gedaan door Sonos app. Als de bron eenmaal is geselecteerd, stopt het afspelen of de volumeknop ook via het gebruik maken van uw stem.

 

Vergeleken met de toch al zeer compacte Play: 1 komt de Play: 3 met zijn gewicht van 2,6 kilogram en de afmetingen van 268 × 160 × 132 millimeter een beetje groter uit. De verwerking van het apparaat is zeer goed – de behuizing is gemaakt van stevig kunsstof, de voorkant is bedekt met een metalen rooster. Net als de Play: 1, zou de Play: 3 mooi in de meeste interieurs passen.

Kleine rubberen voetjes zorgen voor een stabiele standaard – in lengterichting of rechtopstaand. Aan de achterkant bevindt zich een Ethernet-poort en een ¼-inch draad voor het schroeven van muurbeugels of luidsprekerstandaards. Aan de bovenkant bevindt zich een status LED en knoppen voor afspelen & pauze en volume.

De Play: 3 heeft drie Klasse D digitale versterkers, twee midrange drivers, een tweeter en een passieve bas. Zoals gebruikelijk onthult Sonos geen exactere specificaties, maar het geluid van het apparaat spreekt voor zich, maar daarover later meer.

Verbonden met de thuis router is de Sonos Play: 3 uitgevoerd en geconfigureerd via een speciale app voor Android en iOS. Alle Sonos apparaten kunnen met elkaar worden verbonden om een systeem met meerdere kamers te maken – bijvoorbeeld om dezelfde muziek in meerdere kamers te beluisteren of om verschillende audiobronnen in de woonkamer en in de keuken af te spelen.

Hoewel de Play: 3 al een stereoluidspreker is, kan deze ook een stereoluidspreker met 2 luidsprekers vormen met een andere Play: 3. Om dit te doen, hoeft het alleen maar rechtop te staan in plaats van te liggen en werkt dan automatisch als een mono luidspreker, die kan worden samengevoegd via de app met een andere rechtopstaande Play: 3 tot een stereopaar.

 

Sonos staat al lang bekend om zijn multiroom oplossingen. De fabrikant uit Californië biedt luidsprekers die perfect met elkaar zijn verbonden in huis of appartement. Dit maakt het mogelijk om muziek af te spelen in verschillende kamers. Bij Sonos kunt u vertrouwen op een geweldige technologie op het gebied van netwerken en besturing.

De soundbar “PLAYBAR” wordt geleverd met een stroomkabel, een LAN-kabel en een audiokabel. De audiokabel van TOSLINK is 1,5 m lang en moet voldoende zijn voor aansluiting op de tv. Daarnaast zijn ook een snelstart gids en een productinformatieblad opgenomen. Het apparaat is zo groot als de gebruikelijke soundbars, maar het maakt een veel robuustere indruk dan vergelijkbare soundbars.

Verbindingen zijn relatief klein, omdat de “PLAYBAR” van Sonos erg lijkt op de andere streaming luidsprekers van het merk Hoewel er twee Ethernet-netwerkverbindingen zijn, maar slechts één optische Toslink invoer. Hiermee is de tv verbonden. De Sonos Soundbar is compatibel met alle tv toestellen met een optische audio-uitgang. Bovendien heeft de Multiroom Soundbar een IR-repeater, waarmee het signaal van de afstandsbediening de tv kan bereiken. De Playbar kan op de muur worden gemonteerd of eenvoudig op een buffetkast worden geplaatst. Afhankelijk van hoe het thuis het beste past en afhankelijk van of de tv al aan de wand hangt of niet.

 

Met slechts 5,8 centimeter hoog past het dek mogelijk zelfs tussen de voeten van een TV, u kunt de televisie natuurlijk ook op de sounddeck plaatsen er is 72 x 38 cm ruimte beschikbaar voor dit doel, 35 kilo (dat is genoeg voor de meeste 65-inch TV’s) kan de Playbase van 8,5 kilogram dragen volgens Sonos. De optioneel verkrijgbare zwarte of witte voet is gemaakt van stabiel polycarbonaat met een glasgehalte, dat van hoge kwaliteit aanvoelt en foutloos wordt verwerkt. Het voorste rooster met zijn 43.000 minigaten wordt zelfs vanaf een afstand van ongeveer 2 meter als glad ervaren, achter zich bevinden zich 6 midrange, 3 high en 1 woofers; 10 digitale versterkers besturen het chassis.

Bovenaan bevinden zich 3 aanraaktoetsen voor Volume / Dempen, de aan / uit-knop bevindt zich zijwaarts. Het uitzicht op de achterkant onthult de minimalistische concept van de “PlayBase” om te proberen om iets dat niet nodig is te voorkomen. Sonos telt deze schijnbaar ook video-aansluitingen, omdat de “Play Base” heeft geen HDMI aansluitingen of een andere afbeelding interface. Dienovereenkomstig is er geen menu op het scherm, er ontbreekt ook een apparaat display.

De enige geluidsinvoer is een Toslink aansluiting, die moet worden aangesloten op de optische geluidsuitvoer van de tv. Alle randapparatuur zoals Blu-ray spelers, gameconsole enz. komen rechtstreeks op de flatscreen. Ethernet en WLAN maken de integratie van de “Playbase” in het thuisnetwerk mogelijk en daarmee de muziek streaming van smartphones, tablets en computers. Voor de ingebruikname van de “Playbase” is een app en dus een mobiele telefoon een vereiste.

Geef uw mening..

Laat een reactie achter