Sennheiser HD 660 S. High-end open hoofdtelefoon

€419,00 €499,00

Beste deal op: bol.combol.com
Bekijk Aanbieding
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Sennheiser HD 660S - Over-ear koptelefoon - Zwart
Laatste updates:
 • €419,00 - 23 januari, 2021
 • €395,00 - 25 oktober, 2020
Sinds: 25 oktober, 2020
 • Hoogste prijs: €419,00 - 23 januari, 2021
 • Laagste prijs: €395,00 - 25 oktober, 2020

Voor de Sennheiser HD 660 S ligt de nadruk niet op het ontwerp, maar op de geluidskwaliteit. Of de hoofdtelefoon de erfenis van de legendarische HD 650 aankan, de test laat zien. Met de HD 650 heeft Sennheiser al jaren een bewezen open hoofdtelefoon voor hoogwaardige hi-fi toepassingen. Met het opvolg model HD 660 S komt de fabrikant uit Nedersaksen opnieuw met een topper op de markt.

In een stevige, opklapbare slipcase zit goed een sierlijke, decoratieve open-ear koptelefoon, die in zijn matzwarte look een beetje moderner is dan zijn voorganger. Wat overblijft zijn de onberispelijke afwerking, de elliptisch gevormde drivers en de dubbelzijdige, robuuste, vervangbare verbindingskabel gemaakt van zuurstofvrij koper met een vergulde 6,3 mm jackplug, die ook kan worden omgezet naar het 3,5 mm formaat via een meegeleverde kabeladapter , Daarnaast biedt Sennheiser ook een verbindingskabel met een 4,4 mm penta connector voor symmetrische bediening, waarbij de plus- en min terminals van elk stereokanaal op afzonderlijke draden worden geleid, bijvoorbeeld voor gebruik met de interne HDV 820-versterker.

De HD 660 S is ontworpen voor het veeleisende thuis plezier van muziek en voor professioneel geluid, zoals mix- en bewerkingstaken.

Sennheiser HD 660 S innovaties

Naast de opnieuw ontworpen optica, beschikt de HD 660 S over een volledig nieuw transducer systeem met gepaarde drivers met zeer nauwe toleranties, waarvan de membraanbeweging op een verbeterde manier moet worden geleid door een roestvrij stalen gaas. Daarnaast lichtgewicht en daardoor snel reagerende aluminium spreekspoelen en een opwaarts uitgebreid frequentiebereik (10 Hz tot 40 kHz). Bovendien is de luchtstroom rond de drivers ook geoptimaliseerd. In tegenstelling tot de HD 650, die al werkte met handgekozen transducers, is de HD 660 S opzettelijk neutraler, volgens de fabrikant, terwijl de HD 650 een lichte bas versterking en een minimale hoge tonen had voor een meer afgerond, vergevingsgezind geluid. Over het algemeen kan worden gezegd dat de HD 660 S wordt gekenmerkt door lagere vervorming, verbeterde impulsiviteit, ruimtelijke beeldvorming, weergave van lage en hoge tonen.

In de praktijk

De hoofdband is natuurlijk in lengte verstelbaar en royaal opgevuld met siliconen gecoat schuim, terwijl de ook verwisselbare, goed passende oorkussens zijn bedekt met velours. Dit resulteert in een overtuigend draagcomfort, waarbij de headset comfortabel en stevig op het hoofd zit. De demping vanaf de buitenkant is vrij laag vanwege de open constructie, evenals het geluid dat doordringt naar buiten – beide zoals verwacht. Afgezien daarvan is er niet veel te zeggen behalve dat de HD 660 S met zijn impedantie van 150 ohm (vergeleken met 300 ohm in de HD 650) is ontworpen voor gebruik met speciale koptelefoon versterkers, hi-fi componenten of professionele audio-opnametechnologie. Op smartphones, de koptelefoon doet het natuurlijk ook goed, maar levert geen piekniveaus. Als u toch zeker wilt zijn van optimaal geluidsgenot tijdens het reizen, bijvoorbeeld in een hotelkamer, raden we een geschikte hoofdtelefoonversterker of hi-res speler aan.

Misschien ook interessant voor u;

De Beyerdynamic DT770 Pro koptelefoon review en test
Steelseries Arctis Pro draadloze headset voor gaming
Wat is de beste smartphone die je kunt kopen
De Sennheiser Momentum Wireless test en review

Sennheiser HD 660 S Geluid

De HD 660 S reproduceert eenvoudig het volledige hoorbare frequentiebereik, van echte lage bassen tot ruim 20 kHz. Het wordt gekenmerkt door een indrukwekkende detailresolutie en balans, waardoor het de onbeperkte keuze is voor hi-res geluidsbronnen en voor elk genre.

De HD 650 is ongetwijfeld een overtuigende hoofdtelefoon. In directe vergelijking, de opvolger blijkt, indien opgenomen, maar weer in evenwicht, fijne resolutie, contouren in het bas bereik, niveau-stabiliteit en een beetje minder hard in het hoge midden bereik. Kleine maar hoorbare verschillen die de HD 660 S uiteindelijk de superieure luisteraar maken.

In geen geval is de HD 660 S een vergevende koptelefoon. Integendeel, hij laat ook duidelijk de zwakheden van een productie zien, zoals een te oppervlakkig mengsel. U kunt dus duidelijk geluids- en niveauverschillen horen tussen nieuwere en oudere producties.

Een speciale sterkte is het bas bereik, dat tonaliteit en dynamiek precies naar beneden en naar de laagste frequentiekelder trekt zonder te veel nadruk te leggen. Een voorbeeld is de strakke en accurate reactie van de bestuurders, die druk en precisie op een overtuigende manier combineren.

De HD 660 S scoort ook in de middenband: stemmen en instrumenten hebben duidelijk een contour en worden op natuurlijke wijze gereproduceerd. Stemmen zijn gemakkelijk te begrijpen en tonen bovendien de overeenkomstige hoeveelheid ruimte, die deze en solo-instrumenten zoals violen letterlijk omhult. Tegelijkertijd slaagt de belangrijke afbakening van verschillende geluidsbronnen in dit kritieke gebied.
In het hoogtebereik biedt de hoofdtelefoon een transparantie- en detailresolutie die het geluid een glans geeft die net in de bovenste prijsklasse te vinden is. Niet zelden zul je percussieve details of kleine echo’s ontdekken die je nog niet eerder hebt opgemerkt. Bovendien toont de HD 660 S zeker de limiet waarboven een productie te zwaar blijkt te zijn – van het grootste belang in de mix van omgaan met egalisatie.

Dynamiek en niveau

De open constructie biedt overal een overtuigend beeld van de kamer en het stereopanorama, dat men niet in gesloten systemen aantreft. De stereotrap kan, afhankelijk van de opname, fantastisch breed zijn, de verdeling in het panorama is stabiel en maakt een directe traceerbaarheid van allerlei soorten bewegingen mogelijk. In termen van ruimtelijke beeldvorming en diepteverdeling is nagalm, natuurlijk of kunstmatig, goed herkenbaar. Vooral bij goede klassieke en jazz-opnames is men betoverd door een speciale natuurlijkheid, maar ook individuele akoestische instrumenten zoals piano, contrabassen of drums klinken authentiek en intiem.

De dynamische reproductie verdient speciale lof. Zelden heb ik de dynamiek schaal van een symfonieorkest zo duidelijk kunnen begrijpen – op goedkopere koptelefoons en nog meer op in-ear en over-ear modellen, je kunt deze geluidskwaliteit eenvoudig niet bereiken. Ten slotte maakt het testapparaat indruk met zijn lage vervorming, die, uitgaande van een overeenkomstige koptelefoon versterker, doorgaat naar hoge niveau bereiken. Vooral in het diepe bas bereik is dit een uitstekende functie waarbij bijna alle concurrenten hun limieten sneller bereiken. Een ander voordeel dat de HD 660 S niet alleen kwalificeert voor het lineaire genot van muziek, maar ook voor het audiotechnisch werk, waarbij dynamische interventies en frequentieresponscorrecties helder en vervormingsvrij hoorbaar moeten blijven.

Gebruikers Beoordeling: 5 (1 stemmen)
3 Opmerkingen
 1. Visueel gezien is de nieuwe Sennheiser HD 660 S inderdaad in de stijl van zijn voorganger, maar heeft een aantal belangrijke technologische veranderingen ten opzichte van de HD 650!
  De transducersystemen in de HD 650 hadden een impedantie van 300 ohm, dus het is nu 150 ohm.
  Bovendien bedekt een nauwkeurig machinaal bewerkt roestvrijstalen gaas het membraan, dat “ongunstige” trillingen onderdrukt en zo mogelijke vervormingen vermindert.
  De kabelaansluiting is opnieuw, net als bij de 650’er, voorzien van een aansluitkabel. In het geval van een defect dat zo gemakkelijk te vervangen is zonder dat een dealer een reparatie hoeft uit te voeren.
  Om een ​​bijzonder complexe hoofdtelefoonversterker met gebalanceerde uitgangen te kunnen gebruiken, is naast de standaard 6,3 mm stereo-aansluiting een tweede verbindingskabel met symmetrisch bedrade 4.4-mm pentaconn-connectoren inbegrepen.

  In de praktijk vaak nodig, maar zelden te vinden: de Sennheiser HD 660 S wordt geleverd met een kabeladapter van een 6,3 mm stereo jack naar een 3,5 mm stereo jack voor het verbinden met mobiele apparaten enz.

  De kleur van de nieuwe HD 660 S: matte antraciet en zwarte tinten – perfect!

 2. Een geweldig product, niet goedkoop, maar een aanrader voor muziekliefhebbers met een fatsoenlijke gehoor. Voor degenen die alleen naar mp3 luisteren met iTunes of iets dergelijks, raad ik het niet aan.
  Deze koptelefoon heeft alleen een audiofiele DAC nodig, dan wordt elke cent waard. Ik gebruik de luisteraar op mijn PS Audio PWD en vooral met HiResolution Audio een droom. Volgende voor de tweede kamer komt een Aune T1 buizenversterker.
  Comfort is het tweede kenmerk van deze hoofdtelefoon.
  Een metgezel voor een lange levensduur omdat alle onderdelen inclusief kabels moeten worden gekocht. De enige kritiek is de ontbrekende kabel met stekker van 3,5 mm (alleen als adapter meegeleverd), de 4,4 mm 5-pins stekker zal waarschijnlijk bijna niemand gebruiken.

 3. Ik had verschillende koptelefoons besteld ter vergelijking en de Sennheiser HD660s kon bekoren
  had ook de legendarische HD 600 voor mij besteld en deze twee kunnen op vele manieren worden vergeleken,
  de bas is een beetje beter voor 660s en de beeldvorming heeft ook vaak gelezen dat de 600-serie te strak op het hoofd zit en dus ongemakkelijk is. Ik voelde me niet zo, beide waren zeer comfortabel en gemakkelijk draagbaar voor uren lang!

Laat een reactie achter