Samsung Galaxy S8

€407.67 €799.00

Beste deal op: amazon.deAmazon.de
Bekijk Aanbieding
Laatste Amazon prijsupdate was: 12 januari, 2019 1:27 am
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Met de Galaxy S8 en de grotere Galaxy S8 Plus heeft Samsung gebroken met de traditie en durfde een lang getrokken scherm in 18.5: 9-indeling te maken in plaats van het klassieke 16: 9-formaat. Een stap die veel fabrikanten hebben nagebootst. De moed werd beloond. De S8 is nog steeds top, bevindt zich ver vooruit in het leader board voor smartphones en is daarom ook goed in de vergelijkingstoets voor grote mobiele telefoons. De Galaxy S8 is een van de handigste mobiele telefoons met zijn revolutionaire, elegante ontwerp, ultra slanke randen en kleine breedte – ondanks een statig 5,8-inch display. Het is zelfs smaller dan de Galaxy S7, maar qua lengte haalt het bijna de afmetingen van de grotere S7 Edge. Omdat de achterkant afgerond is, ligt de Galaxy S8 comfortabel in de hand. En bovendien is het waterdicht tot IP68. Dankzij het uitgekiende ontwerp blijkt ook dat de opvolger Samsung Galaxy S9 heel dicht bij de S8 bleef.

Samsung Galaxy S8: Infinity-display

Bijpassend aan het 18,5: 9-formaat, heeft Samsung meer pixels toegevoegd aan het zogenaamde ‘oneindig display’. Dus de S8 bereikt de resolutie van 2960×1440 pixels – wat Samsung noemt “QuadHD +”. De scherpte is enorm hoog met 568 ppi. Dit is echter niet nodig, zolang men niet VR-bril of als super scherpe foto’s maakt gebruik van op korte afstand. Daarom werkt de S8 alleen bij normaal gebruik met een uitgebreide Full HD-resolutie van 2220×1080 pixels. Met de “stroommodus” in de statusbalk maar de zogenaamde “high power mode” kan worden geactiveerd, waarbij de S8 maakt gebruik van de volledige resolutie. Belangrijker in het dagelijks leven zijn helderheid, contrast en kleurweergave. Dit is waar de S8 (met geactiveerde automatische helderheid controle), tegenover het prachtige S7-display iets extra’s: De helderheid enorme 741 candela per vierkante meter bereikt, is het contrast 9227: 1 Dit is alleen mogelijk met de AMOLED-technologie. Een iPhone 7 met LCD-display heeft bijvoorbeeld tien keer minder contrast. De Galaxy S8 en S8 Plus zijn de eerste smartphoneschermen die het vertrouwde UHD Premium-logo voor de mobiele versie dragen. Bovendien ondersteunen ze de uitgebreide kleurenruimte HDR. In feite zien de kleuren er indrukwekkend uit, net als bij zijn voorganger. Afhankelijk van het onderwerp en de smaak, zien de snoepkleuren er overdreven uit; Kleurechtheid is hoger in andere modellen zoals de iPhone 7 en zelfs de voorganger Galaxy S7.

Alleen virtuele knoppen

Zo groot dat vrijwel randloze beeldscherm is, voor de home-knop was geen plaats meer: ​​Samsung heeft deze verwijderd. In plaats daarvan zijn de home-knop en andere controle-symbolen vinden – zoals bij veel Android rivalen – aan onderkant van het scherm wanneer je ze nodig hebt. Nadeel: De Home-knop kan niet blindelings gevoeld worden, en er is geen duidelijk drukpunt. Hoewel Samsung claimt een drukgevoelige laag onder de werkelijke weergave geïnstalleerd te hebben. Geen vergelijking met de 3D-aanraaktechnologie van Apple, die subjectief het gevoel van een echte toetsaanslag creëert. Mogelijke verbranding wordt dus tegengewerkt door pixelverschuiving.

7.5 Totale Score

Prijs/Kwaliteit
8.5
Design
8
Extra's
7
Gebruikers Beoordeling: Wees de eerste!
Geef uw mening..

Laat een reactie achter