Saeco PicoBaristo HD8927/01

Saeco PicoBaristo – op weg naar een top klassering?

In 2009 heeft Philips het Italiaanse merk Saeco overgenomen. Voor het Nederlandse bedrijf was dit een slimme zet, omdat hun eigen apparaten waren ontworpen voor instappers. Met Saeco kunt u een merk kopen dat ook producten aanbiedt voor iets hogere – en duurdere – modellen koffie machines.
De Saeco Picobaristo is een hybride van de twee merken geworden. Qua prijs ligt het meer in de Philips omgeving, qua design en kwaliteit kun je de Saeco roots herkennen. De claim van de espressomachine is om hoge kwaliteit te bieden tegen een gemiddelde prijs.

Eerste indruk van de Saeco PicoBaristo HD8927/01

De Picobaristo maakt vanaf de productafbeeldingen een zeer chique indruk. De voorkant ziet er erg goed uit en het spel met mat en glanzend roestvrij staal, gecombineerd met de zwarte elementen, is zeer stijlvol. We houden ook van het feit dat de melkcontainer geïntegreerd is. Dus de hele machine is een eenheid die mooi compact is uitgevoerd.
Het bedieningspaneel is zwart gemarkeerd en past zo mooi bij de rest van de machine. Hier vindt u twaalf verschillende knoppen en een display.

De productafbeeldingen beloven niet te veel, merken we bij het uitpakken. We hebben een aantrekkelijke machine in onze handen die er precies hetzelfde uitziet als op de foto’s. Volgens de fabrikant weegt het door ons gekozen model 8,93 kilogram en bevindt het zich dus in het midden van de modellen van de grote koffie automaten. Dankzij de compacte afmetingen van 33 x 42,9 x 21,5 centimeter (H x D x W) vindt de Picobaristo zelfs in kleine keukens een plaats.

Zorg er bij het plaatsen in de keuken voor dat u de rechterkant van de machine vrij laat. Er is een afneembare koffie zetgroep die u regelmatig dient schoon te maken.
De andere belangrijke elementen kunnen vanaf de voorkant en vanaf de bovenkant worden bediend.
Je kunt de afval en de lekbak eenvoudig naar voren trekken. Volgens de fabrikant vangt het de koffieresten op van 15 porties tot het vol is.

Het bonencompartiment bevat 250 gram en is rechtsboven te bereiken. De watertank bevindt zich aan de linkerkant en kan ook naar boven worden verwijderd. Het kan tot 1,8 liter worden gevuld.

De melkcontainer bevindt zich links vooraan en is beschikt over maximaal 0,5 liter melk. Een leuk idee is de handgreep, die op de voorkant van de container is geïnstalleerd. Dit maakt het eenvoudiger om de melkcontainer van de machine te verwijderen en in het algemeen nog beter te goed houden in de koelkast. We denken dat dit een geweldig idee is, ook al maakt het de optica volgens ons wat gebroken.

Voor de volledigheid wordt het compartiment voor gemalen koffie genoemd. Vers gemalen koffie is natuurlijk altijd beter, de machine heeft voor niets een koffiemolen geïnstalleerd. Vanuit ons oogpunt is dit compartiment echter logisch als u af en toe cafeïnevrije koffie wilt gebruiken. Puur visueel gezien verrijkt de Picobaristo de keuken in ieder geval.

Bedienings- en instellingsopties van de PicoBaristo

We moeten toegeven dat op het eerste gezicht de twaalf toetsen ons een beetje afschrikken. Het maximum was zes knoppen op een machine, vaak zelfs met een aanraakscherm.
Nader beschouwd kunnen we stellen dat het hele bedieningspaneel erg netjes is en dat elke toets een zinvolle functie vervult. U kunt dus met één druk op de knop kiezen tussen de dranken Espresso, Espresso Lungo, Café Creme, Cappuccino en Latte Macchiato. Daarnaast is er de functie Menu / Special Drinks. Daar vindt u bijvoorbeeld de standaardinstelling voor een ristretto, oftewel een kleine espresso.
U kunt alle drankjes aanpassen aan uw individuele wensen.

De mate van vermaling wordt rechtstreeks in het bonenreservoir ingesteld met een klein wiel en biedt tien verschillende gradaties. Pas alsjeblieft niet direct aan van het grofste tot het fijnste niveau. Anders kunnen er ruwe stukken vast komen te zitten. Bereid een espresso na elke aanpassing. Dit beschermt de molen.
Naast malen kunt u ook de hoeveelheid water en koffiesterkte programmeren. Dit gebeurt via de knoppen en het display aan de voorzijde. De exacte procedure wordt in de bedieningsinstructies zeer goed verklaart.

In tegenstelling tot andere volautomatische machines, zoals de Melitta Caffeo CI, kunt u slechts één instelling per drankje opslaan in de Picobaristo.

Uitloophoogte

De uitloophoogte van de Picobaristo is instelbaar van 8 tot 16 centimeter hoog. De ontwerpers hebben een klein trucje verwerkt, omdat de feitelijke uitloop kan worden verwijderd om nog meer hoogte te bereiken. Dus zelfs hele grote glazen vinden een plaats.
We vinden deze functie heel goed, omdat deze niet alleen praktisch is, maar ook getuigt van vindingrijkheid.

Waterfilter

De Picobaristo wordt standaard geleverd zonder waterfilter. Deze kan gemakkelijk online worden bijbesteld.

We raden u aan een waterfilter te gebruiken. Op lange termijn loont het niet alleen door de langere levensverwachting van de machine, de koffie smaakt ook veel beter. Het filter reinigt het water van kalk. Dit beschermt het apparaat tegen afzettingen. Als alternatief kunt u het water ook buiten de machine filteren als u thuis al een filter voor uw normale drinkwater hebt.

Brouwgroep

De hele zetgroep kan uit de Picobaristo worden verwijderd, wat het schoonmaken een stuk eenvoudiger maakt. U kunt de zetgroep ook afzonderlijk vervangen, mocht het echt eenmaal een defect vertonen. Dit elimineert de vervelende verpakking en verzending van de hele machine naar de fabrikant.
De brouwgroep zelf maakt een degelijke indruk. Net als de zetgroepen van de andere apparaten in de test van de grote koffiemachine, is deze gemaakt van stevig plastic.

Molen en pomp van de Picobaristo

In de Picobaristo is een conische molen van keramiek geïnstalleerd. Keramische koffiemolens hebben het voordeel boven hun roestvrijstalen tegenhangers dat ze stiller zijn en langer meegaan. Maar ze zijn gevoeliger voor kleine onzuiverheden.

Naast conische slijpmachines zijn er nog schijfschuurmachines. Kegelvormige maalmachines ontwikkelen tijdens het malen minder warmte en beschermen zo het aroma van de koffie beter. Een conische molen werkt met een kegel waarop de koffiebonen worden gemalen. Dus ze passeren de kegel alleen als ze zijn gemalen tot een uniform fijn poeder. Dit creëert een homogene massa die zeer goed kan worden verwerkt.

Het fijne poeder wordt gevormd in de brouwgroep tot een schijf, waardoor het hete water wordt geperst. Op dit punt komt de veel geciteerde druk van de volledig automatische machine in het spel. Het ontstaat wanneer het water de schijf raakt. Een goede espresso heeft een druk van 9 bar nodig. Saeco geeft zijn Picobaristo een maximale druk van 15 bar. Een goede espresso moet dus mogelijk zijn.

Volume

Vooral het malen van de koffiebonen is verantwoordelijk voor het geluid volume tijdens het maken van koffie. Wanneer je de drank maakt, produceert deze ook een hard geluid, maar dat is meestal stiller dan het malen van eerder.
Voor zijn prijsklasse is de Picobaristo aangenaam stil. De echt stille machines, zoals de Siemens EQ9, zijn helaas alleen verkrijgbaar in het duurdere segment.

Espresso

Een espresso is de ideale testdrank voor ons. We willen niet alleen deze koffiespecialiteit drinken, de voorbereiding is ook het moeilijkst. Hier kan een automaat laten zien wat hij kan doen.
Voor de Saeco moeten we eerst de standaardinstellingen aanpassen.

Standaard krijgen we een hoeveelheid van 40 milliliter. Dit is ruim boven de ideale vul hoeveelheid van 20 tot 25 milliliter. We stellen ook de mate van slijpen in op het hoogste niveau en de sterkte op het hoogste niveau.

Nu komt er de espresso zoals we dat willen. We merken weer op hoe aangenaam stil de machine is. We houden ook van het geluid in de voorbereiding. We hebben veel machines in veel tests gehoord en sommigen van hen worden toch rumoerig. Niet zo met de Picobaristo. Het klinkt net zo goed als het is gebouwd.

Melkschuim

Na de espresso maken we een melkdrank, in dit geval een latte macchiato.
De melk stroomt zoals het hoort. Na de melkwinning wordt de espresso automatisch gevolgd.
Het schuim heeft een mooie consistentie en de afgewerkte drank ziet er erg goed uit.

De eerste slok is verrassend heet. De drank mag niet te heet zijn, anders wordt de melk gedenatureerd. Daarom testen we hem met een thermometer. Iets minder dan 65 graden wordt gemeten. Dit plaatst het onder de limiet van denaturatie. De koffie heeft de perfecte temperatuur als u hem zo heet mogelijk wilt drinken.

Het schoonmaken

De bereiding van een melkdrank en het schoonmaken gaan hand in hand met de Saeco. Onmiddellijk na het beëindigen van de latte macchiato, zal het apparaat u vragen of u het melksysteem wilt spoelen. Je hebt tien seconden om te beslissen. Bij deze snelle reiniging worden de melkleidingen gespoeld met water.
We denken dat deze functie geweldig is. We hoeven niets te doen en alles zal schoon zijn.

Ongeacht deze snelle reiniging, moet u het melkreservoir toch liever dagelijks met de hand reinigen. Dit voorkomt lelijke afzettingen en bacteriën.
Hetzelfde geldt voor het afval, de lekbak en de zetgroep. Deze componenten komen in contact met koffie, water en warmte. Met een regelmatige schoonmaak is de hygiëne geen probleem.
Alle zojuist genoemde onderdelen kunnen afzonderlijk worden verwijderd en gemakkelijk worden gereinigd.
Kortom, spoelen met koud water is voldoende.
U kunt eenvoudig het melkreservoir verwijderen en aan het einde van de dag grondig met water schoonmaken.

Conclusie

We de Saeco PicoBaristo met veel plezier getest. Deze koffiemachine ziet er niet alleen luxueus uit, hij doet ook veel. Bovendien past het door zijn compacte afmetingen in bijna elke keuken.

De espresso smaakt – na de gebruikelijke aanpassingen – heerlijk. We kijken ernaar uit om ’s ochtends met zo’n schot wakker te worden. Voor de gezellige uren maakt de espressomachine heerlijke melkdranken met een geweldig schuim. Vooral voor de koude dagen is de temperatuur geweldig, omdat we meteen warm waren.
Naast het gebruik, dat bijna intuïtief is, is schoonmaken ook een koud kunstje. De Picobaristo is dus van begin tot eind een geweldig apparaat.

Met zijn huidige prijs bevindt hij zich in het middenbereik van koffiemachines. Maar het doet veel meer dan andere mid-range machines.

Als u toch minder geld wilt uitgeven, dan is de Delonghi Ecam 22110b aanbevolen. Hoewel deze machine geen automatisch melkopschuimsysteem heeft, maakt het toch uitstekende koffie- en melkdranken.

We raden de Saeco Picobaristo sterk aan. Je krijgt hier een geweldige machine met veel instellingen die intuïtief kunnen worden bediend en eenvoudig kunnen worden gereinigd.

 

8.5 Totale Score

Prijs
8
Kwaliteit
9
Koffie
8.5
Extra's
8
Gebruikers Beoordeling: Wees de eerste!
  1. Justian Engel 3 april, 2018 op 7:20 pm

    We hebben het apparaat ongeveer 6 weken en ik ben er nog steeds erg blij mee. De koffie is heerlijk en het apparaat lijkt niet zo groot. Verwijder voor grotere glazen de deksel van de uitloop. Je hebt veel individuele instellingsopties en de bediening voel ik als redelijk comfortabel. Voor dit prijssegment heeft u een redelijk apparaat. Vermeldenswaardig op dit punt is de zelfreinigende melkeenheid (spoelt met een druk op de knop), de verwijderbare melkbus en de keramische molen. De mate van slijpen kan eenvoudig worden aangepast met het geïntegreerde stelwiel. Naar mijn mening kan de handleiding gedetailleerder zijn, vooral met betrekking tot het schoonmaken / onderhoud en de speciale functies. Maar je kunt wat informatie vinden op You Tube.
    In de beschrijving is er een gat in de koffiebereiding met al gemalen koffiepoeder: je kunt me alleen maar Café Crema maken en geen toegang krijgen tot de koffiespecialiteiten. Dit is niet tragisch voor ons, alleen goed om te weten.
    De kers op de taart zou een tweede koffiebonenkamer zijn, dan zou je kunnen kiezen, of ’s morgens in de ochtend en’ s avonds cafeïnevrij. Net als dat, als een hint.
    Prijsprestaties zijn het echter absoluut met mij eens. Ik zou dit apparaat opnieuw kiezen.

  2. Jannie Kreuger 18 juni, 2018 op 5:45 am

    Is precies wat we wilden. Snel warm, gemakkelijk te gebruiken. Espresso of espresso luongo geen probleem. Een druk op de knop en de machine start. Klaar om te starten na ongeveer 15 seconden. Kies een drankje. Kortom, niet langer dan 90 seconden. Zelfs meerdere drankjes op een rij leiden niet tot oververhitting. Je moet gewoon regelmatig controleren of er voldoende water in zit en of er genoeg bonen zijn. Koffiepoeder kan ook worden gebruikt, maar dit is niet zo handig omdat er een kleine vulopening is

  3. Victor Boerman 19 juni, 2018 op 11:16 pm

    Pluspunten:
    – Fantastische heerlijke koffie met een zeer goede crema
    – zeer romige melkschuim (melkschuimkwaliteit ik wist zo alleen van pubs / cafés met sauteuren machines)
    – melkschuim systeem niet natuurlijk zelfreinigende voor de prijs
    – de kracht en de temperatuur instelbaar (sommige recensent * hier de koffie is niet heet genug.-)
    – Verwijderbare en dus schoon te maken brouwgroep. Dat is waarom ik niet Jura opgehaald dat ik anders zeer waarderen en weten van familieleden en naar het kantoor
    – ruimtebesparend, compact, geen gigantisch onderdeel
    – grotendeels intuïtieve bediening via knoppen in combinatie met display
    – beëindigde verwijderbaar zodat zelfs grote glazen / koppen kan worden gebracht onder de tuit

    minpunten:
    – “lengte” van de individuele drank programmeerbaar zijn, maar niet direct van elke referentie breiden (bijvoorbeeld op draaiknop op Jura)
    – Geen informatie in de gebruiksaanwijzing dat u de uitloop kunt aftrekken

  4. Shreya van Laere 12 juli, 2018 op 5:34 pm

    Nu hebben we de machine ongeveer drie maanden in gebruik en we kijken er elke dag naar uit. Het is echt gemakkelijk te gebruiken, zeer gemakkelijk te reinigen en produceert fenomenale goede drankjes. Bovendien wordt de oplossing met de melk kan heel graag door een verwijzing naar de melkkanaal gespoeld en reiniging het komt gedemonteerd (super makkelijk) in de vaatwasser. We kozen bewust voor dit kleine apparaat. Het heeft een uniek ontwerp dat goed past in de keuken en is net zo makkelijk in te schakelen voor een kopje koffie respect dat zelfs een persoon alleen de inspanning aarzelt niet om een ​​cappuccino te verwijzen. Maar als er vrienden zijn, produceert ze ook zes tegelijk zonder problemen, het duurt gewoon iets langer. De tweede trechter voor gemalen koffie, het is ook mogelijk om cafeïnehoudende dranken te bereiden, indien gewenst. Ik zou de machine keer op keer kopen, bij ons is een nieuw koffietijdperk begonnen !!!!!!!

  5. Dit is al onze 3e koffiemachine van Saeco en we zijn zeer tevreden over de PicoBaristo.
    Als directe voorganger hadden we de Saeco Xprelia. De PicoBaristo is qua afmetingen wat slanker – wat visueel zeer positief opvalt in onze keuken. Het koffieresultaat is erg goed, vooral het melkschuim heeft een goede kwaliteit en het volume is zeer aangenaam – bijna stiller dan zijn voorganger.
    Ik vind het erg prettig dat de brouwgroep lateraal wordt verwijderd.
    Het uiterlijk is zeer luxueus, omdat de “zilverachtige” onderdelen allemaal van metaal / roestvrij staal en niet van plastic zijn gemaakt.
    Van ons een duidelijke aankoopaanbeveling voor de “kleine koffiedeskundige”!

  6. Na veel onderzoek besloot ik om voor de Saeco PicoBaristo te gaan. Tot nu toe ben ik niet teleurgesteld. Voor mijn selectie was het volgende belangrijk voor mij:

    – Goede espresso
    – Melkdranken met een druk op de knop zonder extra schuimen
    – eenvoudige reiniging
    – eenvoudige bediening
    – aantrekkelijk ontwerp

    Ik moet zeggen dat al mijn punten volledig door de machine worden voldaan. Alle koffiespecialiteiten smaken heerlijk (natuurlijk komen de meeste van bonen uit bonen, maar ik heb ook gezien dat andere volledig automatische machines een vreselijke koffie uit goede bonen maken). Ik ben meer van de espressodrinker, mijn vrouw meer koffie. Hier en daar drink ik ook graag een latte. Ik ben erg blij dat ik voor deze machine heb gekozen. Zou haar op elk moment aanraden.

Test de Beste - Flacko
Logo
Shopping cart