Powerbank voor Laptop, waar moet je op letten

Hier vindt u de beste powerbanks voor laptops en notebooks. Powerbanks voor laptops hebben meestal een bijzonder grote capaciteit van meer dan 20.000 mAh. Bovendien moeten ze beschikken over USB-C- of DC-uitgangen waarmee ze verschillende spannings- en wattsterkten kunnen leveren (9-20V & tot 30W), in tegenstelling tot conventionele powerbanken.

De powerbanken, die speciaal zijn ontworpen voor laptops en notebooks, worden meestal geleverd met een groot aantal adapters voor de verschillende stroomaansluitingen op laptops. Met de meeste Powerbanks die hier worden gepresenteerd, kunt u ook eenvoudig smartphones en tablets opladen.

Niet alleen onze telefoons en tablets moeten worden opgeladen, onze laptops hebben ook draagbare voeding nodig. We ronden enkele van de beste USB Power Delivery-powerbanken voor uw laptop bij elkaar.

 

Xtorm AC Power Bank Pro 41.600 mAh

295,90 399,00
Laatste update was op: 24 maart, 2021 4:03 am

De AC Power Bank Pro biedt de oplossing op elektrische apparaten altijd en overal te voorzien van extra energie. Met een enorme capaciteit van 41.600 mAh is de Power Bank krachtig genoeg voor apparaten zoals een smartphone, tablet, laptop, Playstation of televisie.

PowerOak K2 50000mah laptop notebook power bank / 6 poorten / 185Wh / super capaciteit

143,87
Laatste update was op: 24 maart, 2021 4:03 am

Als je powerbank écht krachtig moet zijn, ben je bij de PowerOak K2 50.000 mAh aan het goede adres. Zo laad je met deze powerbank je iPhone 6 maar liefst 27 keer op. Daarmee heb je dus niet alleen genoeg voor jezelf, maar maakt je hele familie gebruik van deze powerbank tijdens een weekendje weg. Naast je smartphone laad je ook je laptop, camera of tablet eenvoudig op met deze powerbank.

RAVPower Powerstation 27000mAh - Zwart RP-PB055

Laatste update was op: 24 maart, 2021 4:03 am

Deze externe energiebron beschikt over een gigantische capaciteit van 27.000 mAh. De RAVPower Powerstation beschikt over 3 poorten, namelijk een USB-C 3A poort en twee USB iSmart 2.4A poorten. Deze externe accu is zo krachtig, dat het een Macbook en twee smartphones tegelijkertijd kan opladen.

Xtorm 45W USB-C Power Bank Infinity 26.800mAh

Laatste update was op: 24 maart, 2021 4:03 am

Door de hoge capaciteit is uw telefoon tot wel 13 keer op te laden Met bijgeleverde Micro-USB naar USB-kabel en USB-C kabel Geschikt om vier apparaten tegelijk op te laden Laadt ook USB-C laptops

Xtorm (A-Solar) AL390 18000 mAh

AE__coolbluenl Coolblue
Laatste update was op: 7 april, 2021 2:06 am

Als je jouw andere apparaten wilt opladen ben je bij de AL390 ook aan het juiste adres. Een gemiddelde smartphone laad je ook al gauw 10 keer op. Daar kom je dus wel even mee vooruit. Het apparaat bevat 2 USB-poorten. Als zowel je tablet en smartphone leeg zijn, is dat ook helemaal geen probleem.

 

Welk type powerbank heb ik nodig voor mijn laptop?

Voordat u een laptop powerbank kunt kiezen, moet u twee dingen weten:

Ondersteunt het USB-C opladen?
Hoeveel stroom is er nodig om de batterij op te laden?

De antwoorden op beide vragen moeten redelijk eenvoudig zijn: kijk maar eens naar de lader waarmee je laptop werd verkocht. Als het een USB-C connector heeft, laadt uw laptop duidelijk op via USB-C en moet het vermogen ergens in de lader in Watt worden vermeld.

Als u het hier niet kunt vinden, raadpleegt u de specificaties op de website van de fabrikant of in het papierwerk dat bij de laptop is geleverd.

Als het een eigen kabel is in plaats van USB-C, kunt u uw laptop nog steeds opladen met behulp van een powerbank, maar u moet een powerbank selecteren met een stopcontact waarop u uw laptop fysiek kunt aansluiten met behulp van de oplader. In zo’n situatie komt de powerbank eenvoudig binnen om uw stopcontact te vervangen.
Het is een meer onhandige oplossing dan een USB-C PD-lader, waarvoor je gewoon een fatsoenlijke kwaliteit USB-C-kabel hoeft te bevestigen, maar als je geen USB-C-poort op je laptop hebt, kan er weinig worden gedaan.

Misschien ook interessant voor u;

De beste powerbank kopen
Trust Urban Primo powerbank
Smartphonehouder voor op de fiets
XStorm solar powerbank

Heel belangrijk: capaciteit en spanning

Het belangrijkste criterium is dat de powerbank voldoende capaciteit heeft om de batterij van de laptop volledig op te laden. De capaciteit van een batterij wordt gemeten in milliampuren (mAh). De capaciteit van uw laptopbatterij is meestal te vinden in de gebruikershandleiding of op de batterij zelf.

Om de batterij volledig op te laden, moet u een vermogensbank kiezen die ten minste 20% meer capaciteit heeft dan de batterij van het apparaat. Als de laptopbatterij 20.000 mAh heeft, zou je een powerbank met minimaal 22.000 mAh moeten kopen. Externe batterijen voor smartphones en tablets zijn niet geschikt voor het opladen van laptops.

Een externe batterij voor een laptop moet een vermogen tussen 9 en 20 volt kunnen leveren en overeenkomstige DC uitgangen hebben. Intelligente vermogensbanken hebben oplaadtechnologieën die automatisch de spanning van het aangesloten apparaat detecteren en afstellen. Let bij het kopen op of verschillende adapters zijn meegeleverd voor de verschillende aansluitingen van de laptopfabrikant. Anders kan het gebeuren dat de externe batterij niet compatibel is met uw laptop of netbook.

Volledig zelfvoorzienend en milieuvriendelijk: zonne-energiebatterijen

Zelfs de beste powerbank moet door zichzelf worden opgeladen. Meestal is dit geen probleem, omdat op een gegeven moment een stopcontact weer beschikbaar is. Als u echter heel lang onafhankelijk wilt zijn, bijvoorbeeld op een wandeltocht of in afgelegen gebieden in het buitenland, zijn zonnebanken een optie.
De capaciteit moet minstens twee keer zo hoog zijn als die van de oplaadbare batterij. Als je aan het fietsen of wandelen bent, kun je het beste een opvouwbaar zonnepaneel gebruiken, omdat het zonne-energiegebied van power banks voor netbooks en laptops relatief groot is.

Waarom laden niet alle powerbanken mijn laptop op?

De meeste powerbanken die met USB-C worden verkocht, zijn in staat om een ​​maximaal vermogen van ongeveer 18 W te produceren. Dit is niet voldoende om een ​​laptopbatterij op te laden.

USB-C batterijen worden specifiek op de markt gebracht als opladers voor stroomvoorziening. Deze zijn in staat tot 100W.

Sommige laptops hebben nog meer kracht nodig – vaak wel 65W. Zorg ervoor dat u controleert voordat u koopt en, in geval van twijfel, voor de hoogste rating die u zich kunt veroorloven, wat uw aankoop in de toekomst zal bestendigen.


Geef uw mening..

Laat een reactie achter

Test de Beste - Flacko
Logo
Shopping cart