Pocophone F1

Xiaomi wil een nieuw merk vestigen: Poco. Nu is er een termijn waar het nieuwe merk zijn eerste verschijning viert. Wat is het doel van Xiaomi? De eerste marketingfoto’s en info bites geven een vrij duidelijk beeld.
Het smartphone merk iaomi is geen onbekende meer en dus is het een beetje verrassend dat een nieuw merk in de startblokken staat – op 22 augustus toont Poco de Pocophone F1.

Dus Poco start in India. Jai Mani, hoofd van het product van Pocophone, legde uit waar het over gaat op Twitter. De prijzen van de top smartphones zouden prijsdimensies hebben bereikt, hoewel er minder innovaties te zien waren. Daarom werd besloten om vanaf het begin een nieuwe smartphone te ontwikkelen en zich op de essentiële functies te concentreren. Centraal staat de snelheid.

Pocophone neemt het op tegen de OnePlus en Honor

Dit klinkt allemaal bekend. OnePlus of Honour positioneren zichzelf op dezelfde manier: high-end hardware, lage prijzen. Beide behoren net als Poco tot een grotere groep van bedrijven en richten zich op een jonge doelgroep. De Pocophone F1 is al bij naam bevestigd en de gebruikelijke leakers hebben al veel informatie over de smartphone verzameld. Qua prijs ligt de F1 waarschijnlijk tussen de 400 en 500 euro, wat zeer gunstig is voor een Snapdragon 845 racer.

Typisch voor Xiaomi is natuurlijk de marketing: via Twitter verwarmt de fabrikant de gebruiker. Overigens zijn er naast het Twitter-kanaal IndiaPOCO ook GlobalPocophone. Een wereldwijde lancering is daarom dichtbij. Maar wanneer het zal gebeuren, is nog niet bekend.

 

De Pocophone F1 heeft de potentie om de markt krachtig te schudden. Dit komt vooral door de prijs, die Xiaomi voor de smartphone vraagt, vanwege de apparatuur is dit ronduit belachelijk laag. Reden genoeg om de smartphone van dichterbij te bekijken.
De prijsklasse tussen 300 en 400 euro wordt fel bestreden, maar daar zwemt nu een nieuwe en zeer dikke vis in deze smartphone vijver – de Pocophone F1 van Xiaomi. Hoewel Xiaomi’s strategie riskant is, is het waarschijnlijk behoorlijk succesvol. Zoveel technologie voor zo weinig geld is simpelweg nergens anders te vinden

Xiaomi Pocophone F1: betaalbare Android-smartphone met Snapdragon 845

Xiaomi heeft de Pocophone F1 pas een paar dagen geleden geïntroduceerd. De 6.18-inch Android smartphone wordt aangedreven door de op dit moment snelste Snapdragon 845-processor en heeft 6 GB RAM. Het geheugen kan in beide modellen worden uitgebreid met een microSD kaart. Als alternatief kan dit worden gebruikt voor een tweede SIM kaart.

Om ervoor te zorgen dat de Snapdragon 845 zo lang mogelijk de topprestaties levert, heeft Xiaomi vloeistofkoeling geïntegreerd in de Pocophone F1. Een vergelijkbare techniek die de Chinese fabrikant gebruikte voor zijn gaming smartphone Black Shark. De batterij heeft een capaciteit van 4000 mAh en met de meegeleverde USB-C voedingsadapter ondersteunt deze snelladen dankzij Quick Charge 3.0.

Om kosten te besparen, gebruikt Xiaomi geen aluminium behuizing voor de Pocophone F1. In plaats daarvan is de achterkant ofwel polycarbonaat of Kevlar (gepantserde editie). In tegenstelling tot zijn topmodellen rust Xiaomi de Pocophone F1 uit met een 3,5 mm koptelefoon aansluiting en microSD kaartsleuf. Maar NFC moet je missen, evenals stof- en waterbescherming.

Pocophone F1 Camera

Ook op het gebied van camera-apparatuur moet je compromissen sluiten. Hoewel de Pocophone F1 een dubbele camera heeft, is dit technisch gezien niet van het niveau zoals dat wordt gevonden in de duurdere Xiaomi smartphones Mi 8 en Mi MIX 2S, elk met twee 12-megapixelsensoren. In plaats daarvan bestaat het uit een 12 megapixel sensor met f/1.9 diafragma en een 5 megapixel versie met f/2.0. Bovendien, volgens de specificatie, wordt de optische beeldstabilisatie opgeheven. Het cameramodel verschijnt aan de voorkant met een resolutie van 20 megapixels, en biedt ook een portretmodus die overeenkomt met het ingebouwde Mi 8-model.

Pocophone F1 Display

Het 6.18-inch LCD scherm biedt een resolutie van 2246 x 1080 pixels, wat overeenkomt met een pixeldichtheid van 403 ppi. De helderheid is meestal 500 nits, het maximale contrast 1500: 1. Om de verschillende sensoren en de camera aan de voorkant te huisvesten, plaatst Xiaomi bovenaan zoals de Mi 8 op een display uitsparing (inkeping). Daar is onder andere een infraroodsensor geïnstalleerd, waarmee het apparaat via gezichtsherkenning kan worden ontgrendeld. Het geheel zou goed moeten werken bij donkere lichtomstandigheden. De inkeping kan worden verborgen, maar er is veel minder ruimte voor meldingspictogrammen of andere weergaven, zoals batterij, WLAN en mobiele telefoonstatus, evenals beschikbare tijd en datum.

Conclusie: Pocophone F1

Voor gebruikers die een smartphone met hoge prestaties waarderen, is de Pocophone F1 voor 325 euro een onverslaanbare aanbieding. Ook op het gebied van batterijapparatuur kan de Xiaomi smartphone de nieuwste high-end aanbiedingen bijbenen. Wat de camera uitrusting betreft, moet je daarentegen met compromissen leven. Het ontbreken van NFC ondersteuning zou ook enkele gebruikers moeten storen. En de uitsparing van het display is niet voor iedereen.

Geef uw mening..

Laat een reactie achter