Koffiemolen Kopen, test en aanbiedingen

Elektrische koffiemolen test • De beste koffiemolens in vergelijking

Onze Top modellen koffiemolens laten zien welk model het meest geschikt is voor welk type connaisseur en welke elektrische koffiemolens al beschikbaar zijn voor relatief weinig geld.

U bent op zoek naar een goede koffiemolen? Dan bent u hier op de juiste plaats – want de onverslaanbare geur en smaak van verse koffie in de ochtend is werkelijk heerlijk. Het woord ‘koffie’ wordt dus geassocieerd met een soortgelijks iets over de hele wereld: de geur van verse koffiebonen, een rustgevende toename van het energieniveau, een ontspannen middag met vrienden en vriendinnen en een gezellige avond.

Daarom hebben wij alle informatie over koffie- en espressomachines verzameld en voor u samengesteld. We hebben moderne elektrische koffie- en espressomachines en oude en nieuwe handmolens onder de loep genomen en de beslissende feiten duidelijk gepresenteerd.

 

 

 

Melitta Molino - Koffiemolen - Zwart

54.98 in stock
Laatste update was op: 2 september, 2019 7:41 pm

Zwart | 100 watt Fijngemalen koffie voor een sterke, aromatische espresso of iets grover gemalen voor filterkoffie – met de Melitta Molino® elektrische koffiemolen kunt u koffie malen voor elke gelegenheid.

Bosch MKM6000 Koffiemolen - Wit

26.15 in stock
Laatste update was op: 2 september, 2019 7:41 pm

Wit | 180 watt De liefhebbers vanauthenticiteit en traditie zullen in de wolken zijn met de MKM6003 koffiemolen van Bosch. De MKM6003 heeft een capaciteitvoor het malen van 75 g koffiebonen (11 kopjes). Voor de veiligheid beschikt deze koffiemolen over een veiligheidsstop.

Bosch MKM6003 Koffiemolen - Zwart

27.00 in stock
Laatste update was op: 2 september, 2019 7:41 pm

Zwart | 180 watt De liefhebbers vanauthenticiteit en traditie zullen in de wolken zijn met de MKM6003 koffiemolen van Bosch. De MKM6003 heeft een capaciteitvoor het malen van 75 g koffiebonen (11 kopjes).

Moulinex180W NOIR EE Koffiemolen

28.99 in stock
Laatste update was op: 2 september, 2019 7:41 pm

ZWART | Zwart | 180 watt Moulinex is een Frans merk dat gespecialiseerd is in het produceren van kleine huishoudelijke apparaten, met name voor in de keuken.

Domo DO442KM - Elektrische koffiemolen

51.14 in stock
Laatste update was op: 2 september, 2019 7:41 pm

Zwart/RVS | 100 watt Met de Domo DO442KM elektrische koffiemolen maal je eenvoudig koffiebonen tot koffiepoeder. De koffiemolen beschikt over een conisch maalwerk gemaakt van RVS met 9 maalstanden om de grofheid van de koffie te bepalen. Maal tot 215 gram koffiebonen tegelijk.

De'Longhi KG89 - Koffiemolen

52.99 in stock
Laatste update was op: 2 september, 2019 7:41 pm

Zilver | 110 watt De De'Longhi KG89 is een professionele koffiemolen met maalstenen en maalgraadselector om de gewenste maalgraad te kiezen, van fijn tot grof. De hoeveelheid is instelbaar tot 12 kopjes.

Bonenmaler / koffiemolen 'Encore' BA485 - Baratza

139.00 in stock
Laatste update was op: 2 september, 2019 7:41 pm

Zwart | 110 watt Met 40 maalgraad instellingen van fijn tot grof, kan de Encore bonenmolen een prima espressomaling produceren. De molen is voorzien van een zware voet, metalen tandwielen en een slimme on/ off schakelaar. Naar keuze kan er in het opvangbakje of direct in het piston gemalen worden.

 

Wat is een elektrische koffiemolen?

Een elektrische koffiemolen maalt hele bonen tot een fijn poeder, waardoor je in principe kunt kiezen tussen verschillende stadia. Dit geeft verse koffie een geheel nieuwe dimensie.

Op deze manier kunt u uw koffie niet alleen aanpassen aan uw individuele voorkeuren, maar ook de fijne maling voor een echte espresso. Een echte espresso brouwt men niet van gewoon koffiepoeder, maar van een zeer fijne maling, die slechts zeer kort contact heeft met het warme water. Cappuccino en latte macchiato bevatten ook espresso.

Hele koffiebonen staan nu op de tweede plaats in Nederland in de ranglijst van koffieproducten: gastronomische bedrijven en particuliere huishoudens kopen elk jaar zo’n 63.000 ton koffiebonen. Filterkoffie is echter nog steeds het beste verkocht met meer dan 260.000 ton.

terug naar menu ↑

Technologie en kenmerken van de espresso koffiemolens

De espressomolen is cruciaal voor de smaak en kwaliteit van de espresso. Professionals beweren zelfs dat een goede molen belangrijker is dan de koffiemachine zelf. De cyclustijd en de mate van vermaling worden aangepast via de molen en bepalen de smaak van de espresso.

Een goede espressomolen mag bij het malen niet te heet worden, anders worden de aroma’s in de bonen vernietigd. Bovendien moet het gemalen koffiepoeder zeer fijn en homogeen zijn. Hierbij falen de goedkope molens bijna allemaal.

Omdat de espresso onder hoge druk wordt gezet, worden de populaire smaken en koffie oliën vrijgemaakt. Om een ​​dergelijke druk op te bouwen, moet de gemalen koffie de waterbestendigheid tegengaan. Zo niet, dan loopt het brouwwater door op het punt van de minste weerstand en wordt het bitter. Bovendien blijft het koffiepoeder op sommige plaatsen onaangeroerd en wordt de espresso dan ook zeer bitter en waterig.

De espressomolen speelt dus een belangrijke rol bij de bereiding van espresso. Elke molen maalt anders en heeft heel verschillende smaaknuances. In de gastronomie worden bij voorkeur molens met dosering gebruikt. Thuis wordt elk deel bij voorkeur afzonderlijk en vers direct in de filterhouder gemalen.

terug naar menu ↑

Hoe werkt een elektrische koffiemolen?

Afhankelijk van het type elektrische koffiemolen, verschilt de specifieke werkingsmodus van de machine. Met behulp van een schijf, een kegel of een vlieg mes maalt de molen geleidelijk de hele koffiebonen tot fijner poeder.

De druk zorgt ervoor dat de koffieboon openbreekt; Het maalproces gaat door totdat de machine stopt of de koffie goed genoeg is om door de gaten in de bodem te druppelen. De laatste zorgt ervoor dat het poeder uniform is, d.w.z. elke korrel heeft een maximale grootte. Als je daarentegen het slijpproces pas na een tijdje stopte, zou je ook koffiepoeder krijgen – maar zeer inconsistent.

Waarom is dat zo belangrijk?, Vraag je je misschien af. Het koffiepoeder bepaalt beslissend het aroma, dat later in uw koffiekopje terechtkomt; de structuur van de korrels speelt ook een rol. Fijn poeder heeft een groter oppervlak in verhouding tot het volume dan grover poeder. Het water kan daarom meer stoffen uit het poeder oplossen bij het gieten van fijn poeder.

terug naar menu ↑

Versgemalen koffie versus vacuüm koffie

Als de bonen vers worden gemalen voordat ze worden verwerkt, verandert het algemene karakter van de koffie: het wordt veel smakelijker, geuriger en aromatischer. Het malen van de bonen zelf met de koffiemolen is slechts één extra stap en daarom geen grote extra inspanning, zoals de meeste mensen soms denken.

Deze extra stap is niet noodzakelijkerwijs veel duurder – goedkope molens zijn nu online goed te koop. De kwaliteit van vers gemalen koffiepoeder is echter veel beter, ook omdat vacuüm verpakte filterkoffie van de supermarkt zeer gevoelig is en razendsnel kwaliteit verliest zodra het vacuüm wordt verbroken. Aldus gaat de kwaliteit van de koffie zeer snel verloren.

Niet alleen voor privé plezier, maar ook en vooral in de gastronomie, is het daarom essentieel om de koffiebonen vers te bereiden. De inmiddels zeer grote markt voor koffiemolens biedt ook een overeenkomstige selectie in de meest uiteenlopende prijsklassen.

terug naar menu ↑

Voordelen van elektrische koffiemolens en hoe ze toe te passen

In het verleden moesten mensen nog steeds werken met arbeidsintensieve hand koffiemolens. Momenteel kunt u zo’n ouderwetse koffiemolen met zwengel nog vaak op rommelmarkten vinden: Misschien leuk om te zien, maar bijna niemand wil dat onnodige en extra werk heden nog doen.

Bovendien zijn handmatige koffieslijpmachines enigszins in diskrediet gebracht door fans van de donkere toverdrank, omdat ze meer onnauwkeurig en minder gelijkmatig zouden malen. Of deze geruchten nu een echte kern vormen, konden we niet echt nagaa. Het feit is echter dat de mate van vermaling een belangrijke rol speelt bij consistent koffiegenot. Vooral espressopoeder wreekt zich snel met ongelijk koffiepoeder: dit poeder is heel fijn en moet vooral gelijkmatig uit de molen komen, zodat de espresso echt goed lukt.

In vergelijking met volautomatische koffiemachines hebben elektrische koffiemolens het voordeel dat ze een hogere individualisering van het preparaat mogelijk maken. Een allrounder zoals het koffiezetapparaat neemt vaak het hele proces uit handen – wat handig kan zijn, maar ook een bepaald nadeel kan zijn als u speciale voorkeuren heeft. Volautomatische koffiemachines zijn vergelijkbaar met volautomaten. Dit zijn apparaten die geen andere soorten koffie produceren (zoals filterkoffie) behalve espresso, maar sommige hebben hun eigen interne koffiemolen.

Sommige elektrische koffiemolens kunnen ook worden gebruikt om noten, zaden en specerijen fijn te hakken. Let er echter op dat dit type gebruik is goedgekeurd voor uw model koffiemolen; In principe bestaat het risico dat de molen blijft hangen en er resten achterblijven in de machine. Olie uit zaden en noten kan niet alleen ranzig worden, maar het kan ook de smaak van koffie verpesten of het ondrinkbaar maken.

terug naar menu ↑

Hoe hebben we getest

Testcriterium: De maling

Elektrische koffiemolens hebben soms verschillende graden van malen: met behulp van verschillende stadia of met een traploze regelaar, kunt u individueel bepalen hoe fijn het poeder uiteindelijk moet zijn. De verschillende modellen die in de elektrische koffiemolen test zijn onderzocht, verschillen in zowel het aantal maalgraden als of u de fijnheid van het poeder traploos of in stappen kunt regelen.

Het hangt ook af van je eigen vereisten, wat je maar wilt: als je graag experimenteert, verschillende koffies en bereidingen probeert, dan is een molen met verschillende instellingen zeker meer geschikt voor jou dan als je iedere dag dezelfde soort koffie drinkt.

Testcriterium: type molen

Of het nu een schijfmolen, kegelmolen of slagmolen is: elke molen heeft zijn voor- en nadelen.

Kegelmolens werden het meest gebruikt in de elektrische koffiemolens die we bestudeerden, gevolgd door schijfslijpmachines. Impact- of propellermolens lijken daarentegen zeldzaam te zijn.

Testcriterium: koffie en espresso

Koffie en espresso verschillen niet alleen in de portiegrootte waarin ze typisch worden geserveerd, maar natuurlijk ook in hun smaak. De verschillen zijn onder andere het gevolg van een andere aard van het poeder dat wordt gebruikt bij het brouwen.

Espressopoeder is vaak bijzonder fijn, terwijl filterkoffie kan slagen met andere graden van fijnheid. De reden hiervoor is de korte tijd waarin de espresso, het water en het koffiepoeder samenkomen. Fijner poeder heeft een groter oppervlak in verhouding tot het volume dan grover poeder.

Testcriterium: maximale capaciteit van de koffiebonen

Elke elektrische koffiemolen had een bepaalde capaciteit, die je niet mag overschrijden. In het ergste geval kan over vullen schade aan het apparaat veroorzaken; Vaak is over vulling niet mogelijk of onvoldoende mogelijk.

Een absoluut correct capaciteit die ideaal is voor elke persoon, is er niet. Soms wilt u koffie malen voor slechts 1 of 2 personen en als u visite ontvangt wellicht voor meerdere personen tegelijk. Voor een deel kunt u ook de informatie van de fabrikant bekijken over hoeveel kopjes koffie overeenkomen met een bepaalde hoeveelheid bonen. Dit zijn echter richtwaarden die u zouden moeten helpen om uzelf te oriënteren; wees dus niet teleurgesteld als de waarde een beetje fluctueert. De perfecte koffiebeleving hangt immers ook af van uw eigen voorkeuren – en dit omvat onder andere de hoeveelheid poeder die u per kopje gebruikt.

Testcriterium: technische prestaties

De technische prestaties van de elektrische koffiemolens zijn meestal in watt weergegeven. Vaak is het vermogen meer dan 100 Watt of iets lager; Aan de top is het moeilijk om een ​​indicatie te geven bij benadering. De draaikracht van de molen is gerelateerd aan het wattage. Als het aantal omwentelingen per minuut te laag was, duurde het malen langer of was het in sommige gevallen zelfs onvolledig; Als de molen echter te snel beweegt, kan dit extra wrijving veroorzaken die warmte genereert. Dit kan een negatief effect hebben op het aroma van de later gezette koffie.

De meeste fabrikanten zorgen er echter voor dat de temperatuurontwikkeling bij maximaal vermogen en juist gebruik nog steeds beperkt is en dat de koffie niet onbedoeld wordt geroosterd door de hitteontwikkeling.

terug naar menu ↑

De geschiedenis van de koffiemolen

Voor de geschiedenis van de elektrische koffiemolen is zijn directe voorganger relevant: de handmatige koffiemolen. Uit het huishouden van uw eigen grootouders of zelfs overgrootouders, kent u misschien de doosvormige koffiemolens met de slinger op de bovenkant. Na het roosteren van de koffiebonen moeten ze in een dergelijke molen in een lade worden geplaatst. De molen, bijvoorbeeld een kegelvorm, malen de bonen tot koffiepoeder met een gemiddelde van zo’n 60 omwentelingen per minuut. Deze snelheid is relatief laag. Het langzamere slijpen zorgde ervoor dat ongewild roosteren niet mogelijk was vanwege de resulterende raspwarmte, maar het malen duurde langer. Zwengel koffiemolens vragen zowel geduld als spierkracht.

Maar lang voor de introductie van koffie in Europa was de vloeibare stimulans in andere delen van de wereld al erg populair. Vooral in het oostelijke deel van de wereld werd koffie vanaf de 16e eeuw veel gebruikt; de oorsprong van het drankje kan echter veel verder teruggaan. Waar koffie precies vandaan komt, is voor het grootste deel onduidelijk en verstrengeld met legendes. Het feit is echter dat in de pelgrim stad Mekka al 1511 koffiehuizen te vinden waren.

Hoewel – of misschien omdat – koffie al vroeg een populaire stimulans was, heeft het door de geschiedenis heen een zeer controversiële positie ingenomen. Kenners waardeerden de bittere drank en verfijnden niet alleen het telen en selecteren van koffiebonen, roosteren, malen en brouwen, maar bedachten ook verschillende kruidenmixen die aan de koffie werden toegevoegd of aan de gezette drank werden toegevoegd. Variaties in smaak zijn daarom zeker niet alleen een deel van de moderniteit. Maar terwijl sommigen van de drank genoten, werden ze door de anderen belasterd vanwege het geruststellende effect en de luxueuze gloed rondom de drank.

Kort na de oprichting van de eerste koffiehuizen werd koffie voor het eerst op grote schaal verboden. Zelfs momenteel weigeren asceten en puriteinen, in geest, vaak het genot van het bruine brouwsel. Aan het einde van de 16e eeuw vond koffie ondanks deze weerstand zijn weg naar Europa, waar het ook zijn triomfantelijke opgang begon in de Weense koffiehuizen. Koffiehuizen waren veel meer dan gastronomische inrichtingen: ze dienden ook als ontmoetingsplaatsen voor zakenmensen en kunstenaars.

Geef uw mening..

Laat een reactie achter