Koffiemachine Aanbieding

Koffiemachine aanbiedingen en acties

Gewone filterkoffie, sterke espresso of een cappuccino met veel melkschuim? Er is voor elke smaak de juiste koffiemachine. Als u geld wilt besparen op de aanschaf van een volledig automatische espressomachine, Franse pers of capsule-machine, vindt Flacko altijd de beste promoties en aanbiedingen in één oogopslag! Romige cappuccino of klassieke filterkoffie: in geen enkel huishouden mag een geschikt koffiezetapparaat ontbreken. De keuze is afhankelijk van welke drank u verkiest.
Voor cappuccino is een koffiemachine of een capsulemachine met melk opschuimer geschikt.
Tijdloos zwart of vriendelijk, felle kleuren: in het echt vindt u een breed scala aan verschillende apparaten, waaronder modellen van bekende fabrikanten zoals WMF, Jura, Philips, Russell Hobbs of Severin.  Wat u zou moeten overwegen bij het kiezen van een koffiemachine, vindt u in deze gids.

 

  • Wij verzamelen actuele aanbiedingen uit folders en website acties van de beste online winkels. Prijzen worden iedere 4 dagen ge-update, het kan dus voorkomen dat een aanbieding in de tussentijd is afgelopen en/of dat de aanbieding prijzen zijn aangepast.

 

Wist je dat gemiddeld elke Nederlander zo’n 180 liter koffie per jaar drinkt? Dat is bijna een halve liter koffie per dag. En koffie is niet dezelfde koffie. Ontdek nu welke soorten koffiemachines beschikbaar zijn en welk model het beste is voor uw favoriete koffiebereiding!

Het klassieke model: de filterkoffiemachine

De universeel populaire klassieker onder de koffiemachines is de filterkoffiemachine. Ondanks de concurrentie van volautomatische machines, padmachines enz, behoort deze oude klassieker tot op heden nog steeds tot de meest populaire modellen voor het bereiden van een verse koffie.
De redenen liggen voor de hand: filterkoffiemachines zijn gemakkelijk te gebruiken: water in de tank, gemalen koffie in het koffiefilter en klaar na enkele minuten, de populaire warme drank. Suiker en melk kunnen naar wens worden toegevoegd, zodat u de eenvoudige filterkoffie in een oogwenk in een cappuccino of milde melkkoffie kunt veranderen.

Filter koffiemachines zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Kleine modellen kunnen twee tot drie kopjes koffie maken, terwijl grote modellen gemakkelijk tien of meer kopjes tegelijk kunnen maken, waardoor ze de ideale keuze zijn voor grote gezinnen of de volgende grote koffietafel. Ook iedereen die graag de verse koffie voor werk of school in een thermoskan meeneemt, is het grote volume filtermachines perfect. Een ander praktisch kenmerk is de kookplaat, waarop u de pot eenvoudig kunt laten staan en steeds opnieuw warme koffie kunt schenken. Een alternatief voor de klassieke glazen kan is een koffiezetapparaat met een thermoskan, dus u hoeft de koffie dan niet bij te vullen en u kunt de koffie direct meenemen.

Vooral comfortabel is een koffiezetapparaat met timer. Bereid de machine ‘s avonds voor, stel de timer in en word de volgende ochtend wakker met een heerlijke koffie geur. In principe ben je erg flexibel met een filterkoffiemachine en hoef je natuurlijk niet het volume van je machine uit te putten. Vul eenvoudig minder poeder in het koffiefilter en minder water in de tank en u kunt zelfs met een groot koffiezetapparaat slechts enkele kopjes bereiden. Een nadeel voor sommige koffieliefhebbers is de smaak van filterkoffie. Door het filterproces wordt de koffie betrekkelijk lang in het hete water gebrouwen. Dit kan de smaak negatief beïnvloeden, omdat het bittere stoffen afgeeft.

Filter koffiezetapparaten zijn een van de beste opties voor degenen die willen genieten van gewone zwarte koffie voor een kleine prijs. Goedkope modellen met een eenvoudige plastic behuizing zijn al rond de 25 €. Je houdt van de geur en het fijne aroma van versgemalen koffiebonen? Dan heb je precies gelijk met een koffiemachine met molen. Deze hebben een opslagcontainer waarin je je bonen vult. Deze worden dan voor elke koffie automatisch vers gemalen.

Capsulemachines en koffiepad machines

Met capsules en pads krijgen degenen die haast hebben de waar voor hun geld. Hier kunt u uzelf het meten van oploskoffie besparen. In plaats daarvan plaatst u de koffiepad of capsule in de machine en binnen enkele seconden is een verse koffie met perfecte smaak klaar. Capsulemachines en padmachines werken volgens hetzelfde principe: onder hoge druk wordt het verwarmde water door de capsule of door de pad gestuwd. Dit is vergelijkbaar met het principe van espressomachine.

De pads en capsules zijn verkrijgbaar in talloze variaties. Aan de ene kant kun je kiezen tussen verschillende koffiesterktes en aan de andere kant tussen verschillende koffievariaties. Deze omvatten bijvoorbeeld capsules en pads voor cappuccino,  chocolade, koffie met vanille-tonen of cappuccino met karamel smaak. Melkpoeder en suiker zijn ook inbegrepen, afhankelijk van de variëteit.

Vaak zijn de pads en capsules ook verkrijgbaar in gemengde dozen, zodat u altijd een verscheidenheid aan speciale koffiesoorten thuis hebt. Een nadeel is echter dat de prijs van koffie in de capsule of pad aanzienlijk duurder is dan een vergelijkbare hoeveelheid losse poeder of koffiebonen.
Een ander nadeel is de hoeveelheid afval. Na verloop van tijd komen een groot aantal gebruikte pads en capsules samen. Voor pads is dit slechts een klein probleem, omdat u ze grotendeels kunt weggooien in organisch afval.
De situatie is anders met de capsules. Dit is niet alleen een algemene verspilling, maar vooral ook veel afval, wat niet milieuvriendelijk is. De omhulling van de capsules is gemaakt van plastic of aluminium, zodat je met elke kop koffie plastic afval kunt maken. Er is echter een alternatief: in plaats van de wegwerpcapsules kunt u capsules kopen die hervulbaar zijn. Ze kunnen open, zodat u ze handmatig kunt vullen met de koffie van uw keuze. Het is het beste om meteen een dozijn van deze capsules te kopen, dus je hebt een hele stapel reeds gevulde capsules op voorraad.

Koffiepadmachines en capsulemachines zijn ontworpen voor de bereiding van een enkele kop of, afhankelijk van de machine, maximaal twee kopjes koffie. Dit maakt deze modellen bijzonder interessant voor alleenstaanden, stellen en iedereen die af en toe alleen een kop koffie drinkt. Dankzij de capsules en pads heb je altijd een handig kopje koffie bij de hand en hoef je geen grote blikken koffie in thuis te hebben die na verloop van tijd steeds meer smaak en smaak verliezen.
Zelfs als een ongecompliceerd model voor de werkplek zijn padmachines en capsulemachines goed geschikt. Bovendien zijn ze redelijk geprijsd. Het topmerk onder de padmachines is de Senseo van Philips. Sinds de marktintroductie van de Senseo koffiemachine als eerste pad koffiemachine in 2001, is het succes van de Senseo niet overtroffen.
De keuze tussen talloze kleuren en ontwerpen is groot en je kunt in bijna elke supermarkt een grote selectie bijpassende Senseo koffiepads of goedkope no-name pads vinden. Een Senseo koffiezetapparaat dat je al vanaf ongeveer 80 € kopen. Dit is ook ongeveer de startprijs voor capsulemachines van merken zoals De’Longhi, Krups en Bosch. Afhankelijk van de uitrusting – bijvoorbeeld een extra grote watertank – stijgen de prijzen tot ongeveer 200 €. De marktleider onder de koffiecapsules is Nestlé met de Nespresso capsules. Ze zijn compatibel met de Nespresso apparaten en de meeste andere capsulemachines en u kunt ze in een goede supermarkt en online kopen.

De koffie volautomaat

Volautomaten zijn de allrounder onder de koffiemachines. Net als een koffiemachine met een molen hebben deze machines een container voor hele bonen, die bij elke bereiding vers worden gemalen. In vergelijking met de filtermachine werken volautomatische espressomachines met druk.
Het hete water wordt supersnel “geperst” door het vers gemalen koffiepoeder. Als gevolg hiervan komen er nauwelijks bittere stoffen en tannines vrij, omdat dit alleen te wijten is aan een te lange zettijd, wat door het drukproces wordt voorkomen. Dit heeft het voordeel dat al het heerlijke aroma en de volle smaak zich volledig kunnen ontwikkelen zonder de bittere nasmaak.

Maar niet alleen qua smaak scoren volautomatische espressomachines. Deze apparaten zijn precies de juiste keuze voor u, als u naast de klassieke zwarte koffie ook houdt van koffiespecialiteiten zoals espresso, cappuccino en latte macchiato – en natuurlijk het beste met echt veel donzige melkschuim.
Naast de modellen die alleen zwarte koffie kunnen maken, zijn er modellen met een melktank voor de bereiding van verschillende soorten koffies. Een alternatief voor de melktank zijn modellen met een lange buis, vergelijkbaar met een lang rietje dat je in een fles melk of een pak met melk kunt doen. De tweede optie is vooral handig, omdat uw fles of melk pak kan worden bewaard in een koelkast, en alleen de smalle zuigbuis uitsteekt, waardoor de melk zo lang mogelijk vers blijft.

Verse bonen en melk zijn al beschikbaar – nu ontbreekt alleen het water dat je in de watertank vult en kun je de lekkerste koffiespecialiteiten bereiden met een druk op de knop.
In de regel zijn de volautomatische machines ontworpen voor de bereiding van één tot twee kopjes tegelijkertijd.
Daardoor zijn ze uitermate geschikt voor de alleenstaanden, koppels en kleine gezinnen.
Voor grote aantallen koffie kom je op soms in nood. Binnen enkele seconden is er echter een kop gewone zwarte koffie klaar, zodat u  in een mum van tijd een thermosfles kunt vullen met de gebrouwen individuele kopjes.
Maak je geen zorgen over het schoonmaken van de machines: dit gebeurt meestal met een volledig automatisch reinigingsprogramma en speciale reinigingstabletten. Je hoeft meestal niets anders te doen dan het  koffieapparaat te gebruiken en tussendoor de watertank steeds opnieuw te legen. Koffiemachines zoals de Jura espressomachines of de Krups koffieautomaten en andere populaire merken zoals van Saeco en De’Longhi behoren tot de top van de koffiemachines.

De espressomachine

Voor alle fans van goede espresso zijn speciale percolators een goede keuze. Dit zijn kleine metalen kannetjes, waarin u uw water en koffie vult en vervolgens op het fornuis verwarmt. Afhankelijk van het model kunt u in één keer ongeveer één tot drie kopjes espresso bereiden. Met een percolator betaald u lage prijzen rond de € 30. Het topmerk onder de espresso makers is Bialetti. De merknaam is al lang een soortnaam voor percolators. Bialettis scoren niet alleen door hun lange traditie, maar doen ook een beroep op liefhebbers van prachtige ontwerpen. Veel modellen van Bialetti zijn gemaakt van gepolijst aluminium in de typische zandloper vorm. Dat maakt iets visueel correcter op het aanrechtblad. Voor het populaire merkmodel moet je echter dieper in je portemonnee graven. Verwacht ongeveer 50 € voor een luxe Bialetti.

Een alternatief voor espressodrinkers is een espressomachine. Het werkt semi automatisch, wat betekent dat u het espressopoeder handmatig vullen in de filterhouder telkens vóór de espressomachine kan beginnen. Het hete water wordt dan onder hoge druk door de filterhouder geforceerd. Aangezien het poeder zeer kort met het water in contact komt, heeft de bereidde espresso weinig bitterheid en smaakt zeer aromatisch. Espressomachines zijn aanzienlijk duurder dan percolators. Rond de € 150 moet je budgetteren voor machines van merken als De’Longhi en Krups.

De Cafetiere

De cafetiere is een handmatige koffieprocessor. De modellen bestaan ​​uit een glazen karaf en een zeef met fijne poriën. En zo werkt het: vul de kan met gemalen koffie en vul hem met heet water. Dan zet je de zeef er op en duw je het koffiedik op de bodem van de pot naar beneden. Dit model is voor iedereen die als koffieliefhebber van de bereiding elke keer een kleine ceremonie wil maken. Ook heeft u de vrije hand wat betreft de kracht van uw koffie. Hoe langer u de koffie zet, hoe intenser het niet alleen de smaak is, maar ook het fijne aroma dat volledig in de koffie wordt bewaard. Met de cafetiere is snel drinken echter een must, omdat de koffiedik die in de decanter achterblijft anders een bittere smaak veroorzaakt tijdens een langere wachttijd.

Een French press of cafetiere is heerlijk flexibel: vul slechts een beetje koffiepoeder en een beetje heet water en je hebt een voorbereiding voor een enkele kop. Degene die grotere aantallen koffie moet leveren, vult eenvoudig meer poeder en water bij en kan daarom gemakkelijk tot ongeveer een liter verse koffie brouwen, afhankelijk van het model.
Het koffiedik wordt eenvoudig geleegd bij het organisch afval en de hele cafetiere kan eenvoudig in de vaatwasser worden gereinigd – wat twee grote voordelen oplevert op het gebied van milieuvriendelijkheid en hygiëne. Al voor zo’n 15 tot 20 € krijg je goede modellen van Bodum enz.

Melkopschuimer en koffiemolen

Vers gemalen bonen of heerlijk melkschuim hoef je niet zonder de juiste apparatuur te doen. Koffiemolens zijn beschikbaar tegen zeer redelijke prijzen vanaf ongeveer 25 €. De molen doet al het werk met een druk op de knop, en seconden later ruikt het heerlijk van verse koffie in de kamer.
Zorg er bij het kopen van de koffiemolen voor dat u de maalgraad individueel kunt aanpassen. Hoe fijner u het poeder maalt, hoe sterker uw koffie wordt in vergelijking met dezelfde hoeveelheid grof gemalen koffie.
Dit komt omdat het water veel langzamer door het fijne poeder stroomt dan door grof poeder. Dus de contacttijd van het water met de koffie is hoger en dienovereenkomstig sterker is het resultaat.
Aan de andere kant, hoe langer de bereidingstijd is, hoe meer bittere stoffen vrijkomen. Als de maalgraad te fijn is ingesteld, kan het daarom gebeuren dat uw koffie niet heerlijk vol van smaak is, maar onaantrekkelijk bitter smaakt.
Zeker  voor espresso en mokka wordt een goede mate van malen aanbevolen. Het is het beste om te proberen met kleine hoeveelheden koffiebonen.

Heerlijk melkschuim voor een zeer lage prijs krijg je met een op batterijen werkende garde, die al voor een paar euro te koop is. Een alternatief is de door een motor aangedreven melkopschuimer, waarbij de melk in een oogwenk het fijnste schuim vormt onder hitte. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer 40 €. Met deze handige en kosteneffectieve toevoeging aan uw bestaande koffiemachine hoeven zelfs de liefhebbers van filterkoffie onder u niet te doen zonder het donzige melkschuim op hun koffie. Het wordt aanbevolen om een ​​melkopschuimer met inductie te gebruiken en om ervoor te zorgen dat deze in de vaatwasser kan worden gereinigd.

Geef uw mening..

Laat een reactie achter