Koelkast Aanbieding

Koelkast aanbiedingen en acties

De markt voor koelkasten is enorm groot en de keuze is overeenkomstig moeilijk. Dankzij Flacko is het gemakkelijker om een beslissing te nemen, omdat hier de beste aanbiedingen voor goedkope koelkasten worden verzameld. Van kleine koelkast-vriezers tot grote koelkasten naast elkaar, u vindt de beste deals van de goedkoopste elektronicawinkels in één oogopslag.

 

  • Wij verzamelen actuele aanbiedingen uit folders en website acties van de beste online winkels. Prijzen worden iedere 4 dagen ge-update, het kan dus voorkomen dat een aanbieding in de tussentijd is afgelopen en/of dat de aanbieding prijzen zijn aangepast.

 

Actuele Koelkast aanbiedingen

De koelkast is een van de belangrijkste huishoudelijke apparaten en moet zorgvuldig worden geselecteerd, zodat u er lang plezier van hebt. De kosten variëren afhankelijk van de uitrusting tussen een paar honderd tot enkele duizenden euro’s en zijn afhankelijk van de geselecteerde maat, functies en merk.
Tot de bekendste fabrikanten behoren u. a. Siemens, Bosch, Liebherr, Samsung en LG. Bij Flacko vindt u hulp bij het aankoopbesluit. We houden u op de hoogte van de beste deals en meest recente aanbiedingen, zodat u veel kunt besparen. Waar u rekening mee moet houden voordat u een koelkast koopt, geven we hieronder een overzicht voor u.

Vind de juiste koelkast – De verschillende modellen

Omdat de keuze enorm is, kan een beslissing om het juiste model te kiezen moeilijk zijn. Eerst moet de vereiste maat worden bepaald, zodat de koelkast aan uw behoeften voldoet. De volgende vuistregel kan als hulpmiddel bij beslissingen dienen:

Koelkast voor een- en tweepersoonshuishouden

Koelgedeelte 120 – 140 liter

Vriesgedeelte 60 – 100 liter

Familie Koelkast

Koelgedeelte 60-70 liter

Diepvriezer 100 – 160 liter

Ingebouwde koelkast of staande koelkast?

Als u op zoek bent naar een nieuwe koelkast, moet u ook weten of een ingebouwde koelkast nodig is voor een ingerichte keuken of dat het apparaat een vrijstaande koelkast moet zijn. Beide versies hebben hun voor- en nadelen

Ingebouwde koelkast voordeel

+ Uniform uiterlijk van de keuken

+ Vervanging van een defecte ingebouwde koelkast

+ De achterkant en / of onder het apparaat kunnen geen stof en vuil verzamelen

Ingebouwde koelkast nadeel

– Duurder dan een staande koelkast

– Installatie is tijdrovend en moet mogelijk worden uitgevoerd door gespecialiseerd personeel

– De ingebouwde koelkast moet bij aanschaf van een nieuwe keuken omgebouwd worden

Vrijstaande koelkast voordelen

+ Hoge flexibiliteit op de installatielocatie

+ Kan eenvoudig opnieuw worden geïntegreerd bij het converteren of kopen van een nieuw keukenblok

+ Installeren is kinderspel

+ Veel verschillende maten en gebruik

+ Koelkastvriezers kunnen in andere ruimtes dan de keuken worden gebruikt

+ Veel mooie ontwerpen, kleuren en afwerkingen beschikbaar

Vrijstaande koelkast nadelen

– De staande koelkast moet op een afstand van 7-10 cm van de muur worden geplaatst

– Afstanden naar de muur zijn een paradijs voor stof en vuil

– Moeilijke reiniging onder, naast en achter de koelkast

Koopadvies: ingebouwde koelkast of vrijstaand model?

De voordelen van een staande koelkast wegen aanzienlijk op, maar er moet in elk geval worden besloten, waaraan de koelkast moet voldoen. Als de ingerichte keuken of kitchenette al de hele ruimte van de keuken beslaat, is er niet veel keuze meer over. Als u echter voldoende ruimte hebt en ook de voorkeur geeft aan de zeer mooie ontwerpen van retro koelkasten, dan is een vrijstaande koelkast de beste keuze. Ook meer gespecialiseerde modellen zoals een koelkast met glazen deur of met een hoogwaardige roestvrijstalen voorkant zijn alleen beschikbaar als vrijstaande koelkast. Een individuele aanpassing aan uw behoeften is veel beter, gegeven een staande koelkast dan met een ingebouwde koelkast, waarbij de bestaande ontwerpen en afmetingen voornamelijk worden bepaald door de keuken zelf.

Koelkast met vriezer of Koelkast zonder vriezer

De volgende beslissing die moet worden genomen, is of de koelkast moet worden geleverd met of zonder vriezer. De combinatie van afzonderlijke units voor koeling en bevriezing komt zelden voor in moderne, gemiddelde huishoudens. Als u al een vriezerheeft, heeft u een eenvoudige koelkast zonder vriezer nodig; ieder ander zou moeten opteren voor een koelkast die een vriezer optie heeft.

Er zijn verschillende oplossingen, de meest voorkomende oplossing met de beste prijs-prestatieverhouding is zonder twijfel de koel-vriescombinatie.

Koel-vriescombinatie voordelen

+ Ruimtebesparende oplossing op een kleine plek

+ De hoogte van de kamer is goed benut

+ Ruime keuze en brede verspreiding

+ Sommige moderne apparaten hebben wielen om schoonmaken te vergemakkelijken

+ Ook geschikt voor kleine keukens

Koelkast met vriesvak nadelen

– Geen directe integratie in de ingerichte keuken

– De vrijstaande koelkast moet voor reiniging worden uitgetrokken

– Veel apparaten hebben slechts een heel klein vriesvak

Side-by-side koelkasten

Deze koelkasten zijn een speciaal type koel-vriescombinatie. De gebieden voor koelen en vriezen zijn zij aan zij opgesteld en zijn elk toegankelijk via een deur. Side-by-side koelkasten genieten een groeiende populariteit en bieden naast een chique uitstraling vaak handige extra functies zoals water en crushed ice dispensers. Ze zijn met name wijdverspreid in de VS en daarom ook bekend als Amerikaanse koelkasten.

Amerikaanse koelkast voordelen

+ Grote bruikbare inhoud

+ Geschikt voor grote gezinnen

+ Comfortabele uitrusting en goed overzicht

Amerikaanse koelkast nadelen

– Veelvuldig hoog energieverbruik

– Vereist veel ruimte voor installatie

– Duur in de aanschaf

Retro koelkasten

In studenten- en eenpersoonshuishoudens worden retro koelkasten steeds populairder. Sommige fabrikanten zijn gespecialiseerd in de verkoop van de apparaten in vintage look of bieden hun eigen retro collecties aan. Retro koelkasten zijn bijzonder indrukwekkend met hun speciale ontwerp en een klein ontwerp. Hier zijn ze een goed alternatief voor de vrij eenvoudige enkele koelkasten.

Retro koelkast voordelen

+ Echte blikvanger in de keuken

+ Geweldige keuze

+ Veel heldere kleuren

+ Compacte afmetingen

+ Hoge flexibiliteit en veelzijdige toepassingen

Retro koelkast nadelen

– Hoge aankoopprijs

– Vaak hoger energieverbruik

– Geen speciale functies zoals no-frost, water of ijsdispenser

– Weinig aanpassingsmogelijkheden

Energie-efficiëntieklassen en jaarlijks elektriciteitsverbruik van koelkasten

Alle elektrische fabrikanten zijn wettelijk verplicht om informatie te verstrekken over het energieverbruik van hun apparatuur. Wanneer u een nieuwe koelkast koopt, moet u er rekening mee houden dat het een huishoudelijk artikel is dat dag en nacht werkt en dienovereenkomstig stroom verbruikt.

Om het energieverbruik van de consument transparant te maken, zijn in totaal tien energie-efficiëntieklassen (EEK) en een bijbehorend systeem geïntroduceerd. De meest economische koelkasten hebben het label A +++. Deze apparaten verbruiken aanzienlijk minder stroom in vergelijking met modellen in andere klassen en zijn daarom ecologischer en goedkoper in gebruik.
Het is misschien de moeite waard om een ​​efficiënter apparaat tegen een hogere oorspronkelijke prijs te kopen, omdat de aanschafprijs wordt gecompenseerd door de hoge verbruikskosten.
Bovendien geven de fabrikanten aan hoeveel kilowatturen hun apparaten per jaar verbruiken. Dit maakt het gemakkelijk om te berekenen hoe duur de werking van het geselecteerde model elk jaar is. Alle elektriciteitsleveranciers vermelden de kosten voor een kilowattuur op hun pagina’s.

Een moderne koelkast moet op zijn minst efficiëntieklasse A + hebben. Het is meer dan een overweging om een ​​bestaande koelkast te vervangen door een modern apparaat als deze ouder is dan 5 jaar.

Koelkast Kopen

Koelkasten zijn een onmisbaar onderdeel van particuliere huishoudens. De selectie van modellen, fabrikanten, maten en, uiteraard, bronnen van levering is overeenkomstig groot. De bekendste merken voor koelkasten zijn Samsung, Liebherr, Bosch, Siemens, LG, en AEG.
Als u advies nodig hebt over het kopen van een koelkast, kunt u met vertrouwen naar een speciaalzaak voor huishoudelijke apparaten gaan. Ook biedt de aankoop op het internet, omdat prijzen goed kunnen worden vergeleken en tegelijkertijd de ervaring en beoordelingen van andere klanten in de beslissing een grote hulp zijn.

Overleg is te vinden in de vaste handel, onder meer bij Expert Media Markt, BCC en nog veel meer. Online zijn er meestal Coolblue, Bol.com voor goede deals op koelkasten. Met name Coolblue, gespecialiseerd in huishoudelijke apparaten, biedt koelkasten, wasmachines, vaatwassers en meer, en reduceert geregeld bepaalde merken of productgroepen. Overigens heeft Ikea ook een eigen merk koelkasten.

Hoeveel graden moet het in de koelkast zijn?

Veel moderne koelkasten hebben tegenwoordig een instelmogelijkheid voor de koelkasttemperatuur. Hier, meestal zelfs afzonderlijk voor koelen en vriezen, kan een waarde worden opgegeven, die automatisch wordt geregeld door de koelkast, afhankelijk van de inhoud en zo betrouwbaar wordt gehouden. Oudere en goedkopere modellen hebben vaak maar één controller, die de temperatuur in stappen regelt. Het is de moeite waard om een standaard huishoudthermometer aan de binnenkant van de koelkast te installeren om de temperatuur naar wens in te stellen. Controleer de temperatuur in het koelgedeelte op het koudste niveau om ervoor te zorgen dat de meest bederfelijke voedselzone rond de 2 ° C is. In het vriesvak wordt een temperatuur van -18 ° C tot -20 ° C aanbevolen. Dit komt ook overeen met de informatie verstrekt door de voedselproducent op de vervaldatum op de verpakking.

Hoelang moet een nieuwe koelkast blijven staan voordat u hem aansluit?

Ongeacht of u een koelkast verplaatst of koopt: na het transport en de installatie van de koelkast mag deze niet onmiddellijk opnieuw op het lichtnet worden aangesloten. Iedereen heeft deze wijsheid eerder gehoord. In eerste instantie is er niets mis met deze vuistregel, want compressorolie die in de cilinder komt kan daar aanzienlijke schade aanrichten.
Maar het is ook waar dat het vooral afhankelijk is van het type transport, of de koelkast nu direct in gebruik kan worden genomen of niet. Als het zeker is dat de koelkast rechtop is vervoerd, kan deze onmiddellijk worden aangesloten en gebruikt nadat deze op de plaats van gebruik is opgesteld.

Na het liggende transport moet u de koelkast enige tijd geven, zodat mogelijk gelekte olie terug in de compressor kan stromen. Voor moderne apparaten is de bekende 24-uursregel echter niet vereist. In geval van twijfel moet de fabrikant worden geraadpleegd en moet de gebruiksaanwijzing worden gelezen; Dit is gegarandeerde informatie over hoe het individuele apparaat moet worden behandeld. Voor oudere modellen moeten ze maximaal 24 uur blijven staan voordat ze opnieuw op het lichtnet worden aangesloten. De door de fabrikant opgegeven wachttijd moet altijd worden aangehouden en hangt, naast het type transport, in belangrijke mate af van de gebruikte koelingstechnologie.

Geef uw mening..

Laat een reactie achter