Kenwood CR-ST100S..FM, DAB, internetradio, Spotify, Bluetooth en podcasts Slimme radio

Vorig jaar presenteerde Kenwood twee compacte radio’s die alle radioliefhebbers zullen verrassen met Bluetooth, FM en DAB-ontvangst. Nu is de CR-ST100S een nog beter uitgerust model dat naast de bekende bronnen tal van slimme functies biedt. Dankzij de netwerkverbinding via WLAN is de route naar een oneindig aantal radiostations via internet beveiligd. De chique radio biedt ook Spotify Connect, podcasts en draadloos afspelen via Bluetooth. Technologie in huis heeft naar de alleskunner gekeken en ernaar geluisterd.

De CR-ST100S is verkrijgbaar in zwart of wit en vindt met zijn kleine afmetingen van 24,5 x 14,5 x 11,5 cm snel zijn plek in de keuken, studeerkamer, kinderkamer of slaapkamer en hobbykamer. Bedieningsknoppen zijn gemakkelijk toegankelijk aan de bovenkant en er wordt ook een kleine afstandsbediening meegeleverd. Naast de ingebouwde bronnen en de netwerkaansluiting is er op de achterkant een extra ingang, waarmee een ander apparaat kan worden aangesloten. De audio-uitgang maakt de aansluiting op een groot hifi-systeem mogelijk en je kunt het gebruiken om podcasts, Spotify of internetradio naar je grote huiskamersysteem te brengen, zelfs als het geen eigen netwerktoegang heeft.

KENWOOD CR-ST100S-B

★★★★★
179,00
as of 16 april, 2021 10:03 am

Features

MerkKenwood Audio
ModelKENWOOD CR-ST100S-B SmartRadio
ArtikelnummerCRST100SB
Type radioTafelradio
Stijl radioModern
KwaliteitsklasseMiddenklasse
KleurZwart
Product gewicht1700 gram
BluetoothJa
Bluetoothbereik10 meter
Bluetooth versieBluetooth 4.2
NFCNee
WifiJa
Te bedienen via smartphoneJa
Afmetingen (b x h x d)115 x 145 x 245 mm
OntvangstInternetradio | DAB + radio | FM radio
Afspelen vanRadio | USB
AfstandsbedieningJa
IP-certificeringIP00 (Geen bescherming)
WaterbestendigNee
TouchscreenNee
Lcd-displayJa
Inclusief CD-spelerNee
Met dimfunctieNee
SleeptimerJa
Voorkeurzenders20
VoedingstypeAdapter/ lichtnet
OplaadbaarNee
Accu/batterij modelGeen batterijen
Opladen via apparaatJa
AUX-aansluiting1
HoofdtelefoonuitgangNee
Afspelen via USBJa
Netwerkaansluiting (LAN)Nee
USB-poortUSB HOST 1.1
Totaal uitgangsvermogen20 watt
EqualizerNee
StereogeluidJa
VerpakkingsinhoudIR remote, lichtnetadapter, handleiding
Gewicht1,7 kg
Verpakking breedte220mm
Verpakking hoogte180mm
Verpakking lengte375mm
Taal handleidingNederlands | Frans | Duits | Engels
Fabrieksgarantie2 jaar
Type garantieCarry-in
Gewicht2806 g

Tafelradio | Internetradio | DAB + radio | FM radio | Radio | USB | Adapter/ lichtnet

Radio op alle routes

Radio is een van de meest populaire entertainment- en informatiemedia. Bij het ontbijt hoor je het laatste verkeersnieuws, op kantoor draait je favoriete station als achtergronddouche en op weg naar huis hoor je het laatste nieuws. De Kenwood CR-ST100S is perfect uitgerust voor alle ontvangstpaden die tegenwoordig mogelijk zijn. Aan boord zijn klassieke FM- en digitale DAB + -ontvangst, die langzamerhand steeds meer zenders biedt en langzaamaan ingeburgerd raakt. Een telescopische antenne – Kenwood doet het prijzenswaardig zonder de draadantenne – zorgt voor een optimale ontvangst en doet het echt goed. Wanneer de DAB + digitale radio voor de eerste keer wordt gestart, start het automatisch zoeken naar zenders en even later worden alle ontvangbare zenders op het display weergegeven. Met VHF zoek je de volgende zender door op een knop te drukken en door naar zenders te zoeken. We waren overtuigd door de onberispelijke DAB + ontvangst van de CR-ST100S. In onze testruimte op de begane grond, omringd door hogere woongebouwen, ontvangen we onze zenders glashelder en zonder de antenne op de millimeter nauwkeurig uit te lijnen. Met VHF-zenders moesten we de antenne een beetje bijstellen – toen was alles ook hier perfect.
Als u de Kenwood-radio via WLAN met internet verbindt, krijgt u ook duizenden internetradiostations van over de hele wereld. Radiofanaten kunnen direct zoeken op landen of regio’s, genres of namen. Er is ook een lijst met populaire en regionale zenders. De CR-ST100S biedt dus overal een perfecte radio-ontvangst. Als er internet beschikbaar is, kunt u op dit ontvangstpad horen. In de tuin of op het terras, waar het WLAN-signaal mogelijk zwakker is, kun je overschakelen naar FM of DAB +. De flexibiliteit kan niet worden overtroffen.

Slimme functies – WLAN en Bluetooth

Naast flexibele radio-ontvangst kan de CR-ST100S nog veel meer. De steeds populairder wordende podcasts zijn beschikbaar op internet en je kunt verhalen, interviews en entertainment uit bijna alle vakgebieden horen. Degenen die afhankelijk zijn van de muziekstreamingservice Spotify, zullen ook vinden wat ze zoeken. Dankzij Spotify Connect selecteer je een album, track of playlist op je smartphone en gebruik je de CR-ST100S als afspeelapparaat en zullen je favoriete nummers in aanzienlijk betere kwaliteit klinken in vergelijking met de luidsprekers in de smartphone. Na het selecteren van de muziek kan de smartphone worden uitgeschakeld, aangezien de Kenwood radio de stream zelfstandig ophaalt. Dit werkt overigens ook met de gratis Spotify-versie, maar met de beperkingen dat een titel niet direct kan worden geselecteerd, wordt er reclame afgespeeld en wordt de skip-functie beperkt. Iedereen die afhankelijk is van andere streamingproviders, naar het geluid van video’s en YouTube wil luisteren, of inhoud wil afspelen die is opgeslagen op zijn smartphone of tablet, stuurt deze via Bluetooth naar de Kenwood.

Intuïtieve bediening

Kenwood heeft de bediening erg gemakkelijk gemaakt met de CR-ST100S. De eerste installatie inclusief de netwerkverbinding is snel en intuïtief. Na de eerste keer inschakelen leidt een installatiewizard u door alle stappen. Grote draaiknoppen zijn beschikbaar voor volumeregeling of navigatie in de menu’s of door de zenderlijsten. Daarnaast zitten er aan de bovenzijde van de radio 10 knoppen voor de belangrijkste functies, waarvan er vijf direct een opgeslagen station, Spotify stream of podcast oproepen. Er zijn in totaal 20 geheugenlocaties elk beschikbaar voor FM- en DAB-stations, en nog eens 20 geheugens worden gedeeld door podcasts en internetstations. Daarnaast kunnen 10 Spotify-streams worden opgeslagen, die snel kunnen worden gestart zonder smartphone of tablet. Zoals reeds vermeld, worden de eerste vijf gestart via de directe selectieknoppen op het apparaat of 10 via de afstandsbediening, alle andere door te scrollen in de favorietenlijst.
De afstandsbediening, die niet bij het kleinere broertje van de CR-ST50DAB zat (klik hier om de CR-ST50DAB te testen >>>), vergroot ook het gemak. De toetsen zijn groot genoeg en hebben een behoorlijk drukpunt. Functies zoals afspelen / pauzeren en vooruit / achteruit springen, slepp timer of wekker kunnen direct geactiveerd worden. Het duidelijke kleurendisplay op het apparaat toont ook alle belangrijke informatie over de titel die momenteel wordt afgespeeld, evenals veel aanvullende informatie over radioprogramma’s, op een goed leesbare manier. Wil je de radio in de slaapkamer gebruiken, dan zijn een slaaptimer en twee wektijden een handige functie. Als de Kenwood is uitgeschakeld, geeft het grote display de tijd weer – digitaal of analoog.
Bovendien kan de CR-ST100S zeer comfortabel en comfortabel worden bediend via app en smartphone. De “Undok” -app is gratis beschikbaar voor Android en iOS in de respectievelijke winkels. Het volume regel je gemakkelijk vanuit de bank, selecteer de gewenste muziekbron of zoek naar radiostations of podcasts. Als je Spotify via de app gebruikt, roept Undok de originele applicatie van de streamingdienst op.

Kenwood CR-ST-100S Wit

179,00
AE__coolbluenl coolblue.nl
Laatste update was op: 16 april, 2021 10:03 am

Geniet van draadloze afspeelmogelijkheden via wifi met de Kenwood CR-ST100S. Je streamt direct muziek vanaf het internet via Spotify Connect, zonder tussenkomst van andere apparaten. Schakel internetradio in en luister naar duizenden radiozenders van over de hele wereld. Zo ontvang je al het internationale nieuws in de huiskamer. Luister je liever naar nationale radio? Kies dan voor DAB+. Met...

Kenwood CR-ST-100S Zwart

179,00
AE__coolbluenl coolblue.nl
Laatste update was op: 16 april, 2021 10:03 am

Geniet van draadloze afspeelmogelijkheden via wifi met de Kenwood CR-ST-100S. Je streamt direct muziek vanaf het internet via Spotify Connect, zonder tussenkomst van andere apparaten. Schakel internetradio in en luister naar duizenden radiozenders van over de hele wereld. Zo ontvang je al het internationale nieuws in de huiskamer. Luister je liever naar nationale radio? Kies dan voor DAB+. Met...

Geluid

In de praktijk laat de Kenwood CR-ST100S zich van zijn beste kant zien. De geluidskwaliteit is erg goed voor zo’n kleine radio. Kenwood is erin geslaagd om een ​​stereosysteem met basreflex afstemming in de compacte behuizing te integreren. De weergave van middentonen en hoge tonen is gebalanceerd, natuurlijk en maakt indruk over het hele frequentiebereik met een harmonieus, gedetailleerd geluid voor alle soorten muziek. Samen met het rijke bas fundament klinkt het altijd prettig met een informeel gemak. Je kunt dus urenlang naar de Kenwood luisteren zonder dat hij vermoeiend is. De zeer goede afstemming van het geluid gaat verder met de spraakverstaanbaarheid, wat vooral loont bij podcasts, audioboeken of informatiezenders via de radio. Hiervoor zijn de twee drivers van 7,62 cm, die rechts en links aan de voorkant zijn opgesteld, verantwoordelijk. Met 2 x 10 watt zijn er ook voldoende vermogensreserves aanwezig zodat je soms het volume hoger kunt zetten zonder direct vervorming te horen. We waren ook enthousiast over de zeer brede soundstage die de Kenwood radio in de kamer plaatste. Dat ziet er veel volwassener uit dan het kleine toestel doet vermoeden. Als je het geluid naar je persoonlijke smaak wilt optimaliseren, gebruik je de geïntegreerde equalizer met acht vooraf ingestelde geluidsmodi. Van plat tot jazz, rock, soundtrack en nieuws, alles is inbegrepen. De geluidsprestaties worden dan matig aangepast en geenszins overdreven. Bij de huidige muziek vonden we vooral de popversie, die werkt met een lichte verhoging van bas en treble. Als je veel podcasts of audioboeken afspeelt, geven we de voorkeur aan de voorinstelling “Nieuws”, die stemmen op de voorgrond plaatst en andere frequentiebereiken verlaagt. Er zijn ook aparte bas- en treble-regelaars voor individuele instellingen.

Conclusie

De slimme radio CR-ST100S van Kenwood biedt bijna alle muziekbronnen die je tegenwoordig kunt bedenken in een handig formaat. VHF, DAB + en internetradio zorgen voor veel entertainment en informatie. Er zijn ook podcasts en Spotify Connect. Alle bronnen die op een smartphone of tablet beschikbaar zijn, zijn ook via bluetooth te beluisteren. Het stereo basreflex systeem zet elke soort muziek in de schijnwerpers en maakt indruk met zijn brede, kamervullende geluid. Een USB-ingang en een aux-in en aux-out bieden nog meer aansluitmogelijkheden. De bediening is intuïtief op het apparaat met behulp van de meegeleverde afstandsbediening of app. De geweldige uitrusting wordt gecompleteerd door de slaaptimer en twee alarmtijden.

Geef uw mening..

Laat een reactie achter

Test de Beste - Flacko
Logo
Shopping cart