Hoe u de beste wijnkoelkast koopt

Ken je je pinot noir van je zinfandel? Het kan tijd zijn om een wijnkoelkast te kopen. Gebruik deze gids om u te helpen de beste wijnkoelkast voor u en uw wijncollectie te vinden.

Wat is een wijnkoelkast?

Het is een speciaal ontworpen koeltoestel dat wordt gebruikt om wijn vóór het serveren op de ideale temperatuur te bewaren. Het bewaren en serveren van wijn kan een ingewikkelde kunst zijn, maar als u het goed doet, kunt u er zeker van zijn dat u het beste uit uw flessen haalt.

terug naar menu ↑

Heb ik een wijnkoelkast nodig?

Als je serieus over deze vraag nadenkt, dan is de kans groot dat je genoeg interesse in wijn hebt om van een wijnkoelkast een goede investering te maken. Als u de tijd neemt om een verscheidenheid aan wijnen te kopen en te proberen, is het de moeite waard om ze op hun best te ervaren. Door wijn op de juiste temperatuur te serveren, ervaar je de smaken, aroma’s en body volledig. Als je de neiging hebt om je steak af en toe gewoon af te spoelen met een paar glazen van een oude plons, dan is een wijnkoelkast waarschijnlijk niets voor jou.

terug naar menu ↑

Hoeveel kost een wijnkoelkast?

Van alle koelapparatuur variëren de kosten van wijnkoelkast het meest, dus er is echt iets voor elk budget. Wanneer u beslist hoeveel u moet betalen, moet u zich laten leiden door hoe duur uw wijncollectie is. Het heeft bijvoorbeeld weinig zin om € 3.000 te betalen voor een wijnkoelkast als de wijnen erin samen minder dan € 300 kosten. U zult meer moeten betalen voor een grotere capaciteit en voor functies die vaker voorkomen in hoogwaardige wijnkasten. Maar als u uw in de supermarkt gekochte, binnenkort te drinken wijnen op de juiste serveertemperatuur wilt houden, hoeft u niet meer dan € 250 te betalen. Prijzen beginnen al vanaf € 80 voor een enkele temperatuurzone, vrijstaand model met een capaciteit van acht flessen. Ze kunnen maar liefst € 3.000 oplopen voor een ingebouwd model met drie temperatuurzones boordevol functies om uw wijn in de beste staat te houden. Een breed scala aan modellen met verschillende afmetingen, capaciteiten en functies bevindt zich tussen deze twee uitersten.

Hieronder vindt u een ruwe gids voor wat u redelijkerwijs zou kunnen verwachten binnen elke prijsklasse:

€ 80- € 250: een enkele temperatuurzone, vrijstaand model met een capaciteit van 7-35 flessen. Het kan worden geleverd met UV-beschermd glas, maar het is onwaarschijnlijk dat het veel andere kenmerken heeft.

€ 250- € 700: binnen deze prijsklasse begint u modellen te zien met een capaciteit van maximaal 50 flessen. Op dit punt komen ook ingebouwde modellen met kleinere capaciteit beschikbaar.

Boven de € 400 en u kunt standaard antitrillingsfuncties en UV-beschermend glas verwachten. Geef meer dan € 450 uit en er komen modellen met twee temperatuurzones beschikbaar.

Meer dan € 600: dit is waar de serieuze wijnliefhebber wil beginnen met zoeken. Drievoudige temperatuurzones zijn gebruikelijk in deze prijsklasse, net als veel van de hierboven genoemde functies. Zodra u € 2000 bereikt, kunt u verwachten dat u de meeste, zo niet alle, beste functies zult hebben.

terug naar menu ↑

Wijnkoelkast aanbiedingen

Wine Klima D12 Wijnklimaatkast - 12 flessen

269,00
Laatste update was op: 8 februari, 2021 10:02 am

Geschikt voor 12 flessen | Flexibele temperatuurzones | B

MOA - Wijnkoelkast - 24 flessen - Zwart

239,00
Laatste update was op: 8 februari, 2021 10:02 am

Geschikt voor 24 flessen | C

BODEGA43 B4318 - Wijnkoelkast - 18 flessen

369,00
Laatste update was op: 8 februari, 2021 10:02 am

Geschikt voor 18 flessen | Flexibele temperatuurzones | B

BODEGA43 B4312 - Wijnkoelkast - 12 flessen

Laatste update was op: 8 februari, 2021 10:02 am

Geschikt voor 12 flessen | Flexibele temperatuurzones | A

Wine Klima D21 - Wijnkoelkast - 21 flessen

Laatste update was op: 8 februari, 2021 10:02 am

Geschikt voor 21 flessen | Flexibele temperatuurzones | B

WK48 - Wijnkoelkast - Inbouw - 48 flessen

899,00
Laatste update was op: 8 februari, 2021 10:02 am

Geschikt voor 48 flessen | Flexibele temperatuurzones | B

LuzVini - Wijnkoelkast - 24 flessen

319,00
Laatste update was op: 8 februari, 2021 10:02 am

Geschikt voor 24 flessen | Flexibele temperatuurzones | D

MaxxHome WC8 - Wijnkoelkast - 8 flessen

129,99
Laatste update was op: 8 februari, 2021 10:02 am

Geschikt voor 12 flessen | A+

BODEGA43 B4324 - Wijnkoelkast - 24 flessen

739,00
Laatste update was op: 8 februari, 2021 10:02 am

Geschikt voor 24 flessen | Flexibele temperatuurzones | A

terug naar menu ↑

Hoe breed is een wijnkoelkast?

wijnkoelkasten variëren van 15 cm tot 70 cm breed. Maar de meeste modellen zijn meestal ongeveer 60 cm breed.

terug naar menu ↑

Wat is het verschil tussen een wijnkoelkast en een wijnkast?

In het algemeen is een wijnkoelkast een apparaat voor kortstondige opslag dat wordt gebruikt om wijnen op een ideale serveertemperatuur te houden. Het wordt vaak een wijnkoelkast genoemd. Verschillende soorten wijn hebben specifieke serveertemperaturen waardoor u ze op hun best kunt waarderen. Voor witte wijnen varieert dit tussen 7-11 ° C, terwijl dat voor rode wijnen tussen 12-19 ° C ligt. U zult vaak wijnkoelkasten vinden met dubbele en zelfs drievoudige temperatuurzones, waarmee u rode, witte en champagnes kunt bewaren, allemaal met hun unieke serveertemperaturen. Maar geen van deze temperatuur bereiken is geschikt voor de langdurige opslag en rijping van wijn, waarvan experts erkennen dat het rond de 13 ° C ligt. Het is natuurlijk mogelijk om een ​​wijnkoelkast op deze ideale temperatuur voor langdurige opslag in te stellen, maar deze apparaten hebben niet altijd de extra functies die nodig zijn om wijn veilig te houden.

terug naar menu ↑

Wijnkasten

Wijnkasten zijn apparaten voor langdurige opslag die worden gebruikt om rode en witte wijnen veilig te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 13 ° C. Ze hebben meestal maar één temperatuurzone, wat hun primaire gebruik als opslageenheid voor de lange termijn weerspiegelt. Ze hebben meestal ook een veel grotere capaciteit en zijn duurder dan wijnkoelkasten. Naast temperatuurschommelingen zijn er nog drie factoren die de kwaliteit en smaak van wijn kunnen bederven – licht, trillingen en lage luchtvochtigheid – en deze moeten worden beheerd. Dit wordt absoluut cruciaal als u jarenlang in plaats van maanden opbergt voordat u gaat drinken. De meeste wijnkasten hebben geavanceerde systemen die de luchtvochtigheid nauwkeurig regelen, trillingen elimineren, UV-licht blokkeren en de impact van externe temperatuurschommelingen beheersen. Maar alleen de duurste wijnkoelkasten hebben alle functies die deze elementen regelen. Deze lichte overlap van kenmerken en functies kan tot verwarring leiden bij de keuze voor een wijnkoelkast of wijnkast. Als u een selectie van dure vintage- of verzamelwijnen heeft en deze niet professioneel kunt laten bewaren, moet u naar een wijnkast kijken in plaats van naar een wijnkoelkast.

terug naar menu ↑

Welk type wijnkoeler moet ik kopen?

Afgezien van uw budget, zijn er drie belangrijke vragen die u moet beantwoorden om te bepalen welke wijnkoeler het beste bij u past:

1. Hoeveel wijn bent u van plan te bewaren? Dit geeft u een idee van het soort flesinhoud waarnaar u moet zoeken.

2. Waar komt uw wijnkoeler te staan? Zo kunt u kiezen tussen een vrijstaande, ingebouwde of geïntegreerde wijnkoeler.

3. Heb ik een wijnkoeler met één of twee temperatuurzones nodig? Als je alleen de voorkeur geeft aan rood of wit, kun je je houden aan een model met één temperatuurzone. Als je van beide evenveel hebt, of als je overweegt om sommige flessen op opslagtemperatuur en andere op gebruikstemperatuur te houden, dan heb je misschien een model met twee of drie temperatuurzones nodig.

terug naar menu ↑

Hoeveel wijn bent u van plan te bewaren?

Als je een wijn collectie samenstelt, wil je waarschijnlijk mikken op een model met 25-50% meer capaciteit dan het aantal flessen dat je momenteel hebt. Het is veiliger om meer ruimte te hebben dan je nodig hebt en deze niet te gebruiken dan nodig te hebben en niet te hebben. Als u daarentegen de neiging heeft om een hoge omzet aan flessen te hebben – ze binnen een paar maanden na elkaar kopen en serveren – is capaciteit misschien minder een overweging. De meeste wijnkoelers die je bij verkopers van elektrische apparaten in de winkelstraten vindt, hebben sowieso geen ruimte voor meer dan 50 flessen. Dat zou voor de meeste mensen genoeg moeten zijn. Maar als u verwacht dat u veel meer ruimte nodig heeft, moet u een gespecialiseerde winkel bezoeken voor een volledig assortiment wijnkoelers en wijnkasten met hoge capaciteit.

Geef uw mening..

Laat een reactie achter

Test de Beste - Flacko
Logo