De GoPro Fusion is een 360 graden camera, kost meer dan 700 euro en maakt foto’s en video’s in hoge resolutie. We gebruiken de GoPro Fusion nu al een paar weken en zijn erg blij met de kwaliteit.

GoPro Fusion: levering

De levering van de Fusion camera is typisch voor GoPro: uitgebreid, met veel toevoegingen. De Fusion wordt geleverd in een zak met rits van hoge kwaliteit. De bescherming is nodig omdat de twee gevoelige lenzen van de camera uit de behuizing steken en bij de minste onzorgvuldigheid kunnen krassen.
Professionele tip van het GoPro-personeel: plaats de Fusion altijd op de gevoerde binnenkant van de tas. Of nog beter: laat op het statief staan.

Naast een verbindingskabel met de USB Type C-connector zijn er twee GoPro steunen inbegrepen. Hierdoor kan de 360-graden camera op verschillende plaatsen worden gemonteerd: helm, auto, motorfiets, fiets en meer. De vervangbare batterij van de GoPro Fusion is al in gebruik en is meestal half opgeladen. Hij heeft een capaciteit van 2620 milliampère. Volledig opladen met een smartphone-stekker, meestal 5 V-stroom en 1 A stroom, duurt een uur en 53 minuten in onze test. In winterse omstandigheden dgaat de batterij ongeveer 105 minuten mee met een continue video-opname. In de zomer wordt een tijdelijk verlies van ongeveer 40 procent nominale lading verwacht. De camera moet dan ongeveer 60 minuten kunnen opnemen.

Twee MicroSD’s met een capaciteit van 32 GB. Opslaan naar de twee geheugens wordt beheerd door het systeem zelf. De Fusion Studio desktop software onderscheidt de geheugenkaarten als Fusion Front en Fusion Back. Ook onze 400 GB geheugenkaart MicroSDXC werkte perfect. Belangrijk is de leessnelheid van de kaart, die minimaal 90 MB per seconde moet zijn. Lagere datasnelheden leiden tot een langzamere export.

GoPro heeft voor de Fusion specifiek de Fusion stick ontwikkeld: een statief uitschuifbare selfie stick met geïntegreerd statief. Zoals met 360-graden camera’s waar is: Hoe verder de afstand tot de hand, hoe mooier de foto’s, het statief kan tot een lengte van 1 meter worden verlengd. De houder kan op vele manieren worden gebruikt en is al opgenomen als een solide verwerkt accessoire.

Misschien ook interessant voor u;

Wat is de beste vlog camera die u kunt kopen
De beste compact camera’s om makkelijk mee te nemen
De beste IP camera
Youtube videos maken, kies je camera

Accessoires voor de GoPro Fusion

GoPro biedt veel accessoires voor de Fusion: het is logisch om een vervangende batterij te kopen. Praktisch gezien is het echter ook handig een powerbank voor onderweg aan te schaffen. Dan is de camera geschikt voor urenlange time-lapse fotografie. Andere fabrikanten bieden beschermhoezen, GoPro biedt echter geen .. Ze zijn bedoeld om krassen op de behuizing of op de lenzen te voorkomen, kosten niet veel en worden meestal aanbevolen.

GoPro Fusion: ontwerp en afwerking

De GoPro Fusion lijkt op de camera’s uit de Hero- en Session series. Kleur is in donkergrijs en antraciet, en ook materiaal en afwerking zijn identiek: gegummeerd, robuust en stabiel.

Hoewel de weinige bewegende delen van de behuizing niet vloeiend en naadloos lopen, zoals de opening voor de oplaadpoort of het gedeelte van de batterij, is de camera waterdicht tot een diepte van vijf meter zonder een speciale accessoirebehuizing. Contact met zout water is voor de camera mogelijk. De fabrikant adviseert echter om na afloop af te spoelen met schoon water.

Aan de voorkant van de Fusion is links van de lens een klein display geïnstalleerd. Daarop kan informatie worden gelezen over geheugen, resterende batterijcapaciteit en de huidige beeldmodus. Een ingebouwd scherm met aanraakbediening, zoals met de 2D actiecamera Hero5 Black of Hero6 Black, is er niet.

De besturing van de GoPro Fusion werkt uitsluitend via een draadloos verbonden smartphone en tablet, en met de knoppen op het apparaat zelf. De multifunctionele knop voor in- en uitschakelen evenals het menu en de opties bevinden zich aan de zijkant. De knop voor starten en stoppen met opnemen en stop in gemonteerd aan de voorzijde. Aan beide kanten werd een grote LED geplaatst. Dit knippert rood tijdens een opname – ongeacht foto of video.

GoPro Fusion: hardware

De GoPro Fusion legt 360-graden video’s vast met een resolutie van 5,2K (5228 × 2624 pixels) bij 30 frames per seconde (fps). Als u meer wilt besparen, moet u de volgende grotere geheugenkaart nemen met 64 GB. De verversingsfrequentie kan worden verhoogd tot 60 fps om een ​​video in slow motion op te nemen. Maar dan daalt de resolutie naar 3K, dus 3000 × 1504 pixels. Uit de resolutie is de fusie vergelijkbaar met de Garmin Virb 360, die iets beter is met een resolutie van 5,7K. Na het zogenaamde stitching – dat wil zeggen de combinatie van beide cameraperspectieven – vermindert u de resolutie van elke camera tot 4992 × 2496, respectievelijk 2880 × 1440 pixels bij een hogere framesnelheid. Foto’s maakt de GoPro Fusion in een maximale resolutie van 18 megapixels.

De inhoud kan worden afgespeeld in de app en naast jpeg worden opgeslagen in onbewerkte gegevensindeling Adobe DNG. Voor een 360-gradencamera levert de GoPro Fusion goede resultaten en contrasten. Ondanks de hoge videoresolutie, verschijnt op sommige plaatsen wat onscherpte. Vooral bij onderwerpen met een hoog contrast is paarse chromatische aberratie zichtbaar – dus worden paarse kleurranden gepresenteerd, maar de resultaten van de GoPro Fusion voldoen aan onze verwachtingen. Kortom, hoe meer licht er is, hoe beter en nauwkeuriger de beeldkwaliteit. Als de omgeving donker is, schiet het beeld snel naar beneden en is het nauwelijks te gebruiken.

De Fusion neemt niet alleen foto’s en video’s op in 360 graden, maar ook geluid. De camera heeft verschillende microfoons. De ruimtelijke geluidstechnologie van de actiecamera kan het Doppler effect dus nauwkeurig lokaliseren – bijvoorbeeld een naderende politieauto met sirene – en deze later optimaal reproduceren in een virtual reality koptelefoon (VR). Het is een plezier dat beeld en geluid niet alleen tijdelijk, maar ook ruimtelijk synchroon zijn.

Een videostabilisatie in 360-graden camera’s is een must, omdat een vloeiend en vloeiend VR-beeld comfortabeler aanvoelt dan een kijker die wiebelt en leidt tot bewegingsziekte – dus misselijkheid. Bovendien is videostabilisatie het bewijs van kwaliteit. De GoPro Fusion beheerst een dubbel stabilisatiesysteem dat bestaat uit de hardware in de camera en de desktopsoftware Fusion Studio.

Er zijn verschillende sensoren en communicatiemodules in de GoPro Fusion: kompas, gyroscoop of gyro stabilizer, GPS en accelerometer. Deze hardware is echter niet voldoende voor stabilisatie om vloeiende opnames te maken. De – nog steeds gemarkeerd als “bèta” – software voor verdere stabilisatie van de beelden compenseert bijna elke schokkende – zelfs sterke trillingen. De camera maakt via Bluetooth of WLAN verbinding met een smartphone of tablet.

GoPro Fusion: software

De GoPro Fusion is een krachtige 360-gradencamera gericht op zowel beginners als professionals. GoPro maakt zijn apps beschikbaar voor iPhone en Android voor eenvoudige, snelle en ongecompliceerde afhandeling. Android blijft achter met essentiële functies iets achter. Omdat VR en 360-gradencontent veel rekenkracht vergen, welke Android, onder andere vanwege de fragmentatie ervan – dus de afhandeling van de interne opslag – niet consequent en op alle apparaten kan bieden. Maar de iPhone- en iPad-apps domineren sinds januari 2018 het volledige scala aan functies. Omdat Apple dit garandeert voor een constante, performante hardware.  Hier staat ook de officiële aanbeveling: “Onbeperkt gebruik van de GoPro-fusie vanaf de iPhone 7-generatie”. Het werkt ook met oudere iPhones, maar dan duurt het aanzienlijk langer voordat het apparaat de inhoud verwerkt.

De iPhone-app importeert het materiaal draadloos vanuit de GoPro Fusion. De telefoon kan 360 graden video knippen en afzonderlijke frames uitpakken. Extra functies voor het delen van inhoud op sociale netwerken zijn beschikbaar.

Met lichte latentie toont de camera live beelden van de camera. Gebruikers kunnen ook de GoPro app gebruiken om de huidige cameramodus te bepalen: video, foto, time-lapse en meer. Dit is comfortabeler dan de bediening op de camera met een enkele knop. Parameters zoals kleur, resolutie en tijd kunnen alleen worden bediend via de app. De behandeling van de app vereist een beetje wennen en bereidheid om te leren. Degenen die vaak omgaan met 360-graden camera’s kunnen hun kennis hier echter overbrengen naar andere modellen.

De GoPro app kan veel doen met het 360-materiaal: het converteren van afbeeldingen naar verschillende weergaven. Een optie is de Tiny Planet functie, waarbij de omgeving wordt weergegeven als een kleine planeet. Het effect is vooral merkbaar als u zich in het water of in een landschap bevindt. Een stadsgezicht lijkt onevenredig.

Het samengestelde beeld van de twee camera’s wordt in de eerste plaats sferisch weergegeven – dus als een panorama. De wereld om je heen kan worden ontdekt door met je vinger over het scherm te glijden of door je telefoon of tablet te verplaatsen. Met de Overcapture functie kunnen gebruikers een conventionele video in twee dimensies maken van een 360-graden video. Zowel het detail als het perspectief van het beeld kan live worden bepaald – dwz tijdens de opname. Hiermee kunt u onderwerpen volgen of verschillende perspectieven instellen.

Kortom, de mobiele apps zijn uitgebreid en intuïtief: van de overdracht van het materiaal naar de eerste ruwe versie tot perspectiefeffecten en de geavanceerde creatie van een kleine film om verhalen te vertellen, is er alles. Deze workflow wordt alleen aangeboden door GoPro. Het enige nadeel betreft het stitchen. In tegenstelling tot de professionele en gecompliceerde computersoftware Fusion Studio met plug-ins voor Adobe Premiere en Adobe After Effects, is de combinatie van beide cameraperspectieven onrein. De resultaten van Fusion Studio zijn vrijwel altijd vrij van fouten. De mobiele apps vertegenwoordigen niet nauwkeurig de ene of de andere overgang.

Voor de uiteindelijke export van een 360-graden video met een duur van twee minuten en een resolutie van 4K in het gangbare formaat H.264 heeft een krachtige Apple MacBook Pro ongeveer 66 minuten nodig. Nauwkeurig stitchen en daaropvolgende stabilisatie kosten de computer zoveel rekenwerk dat parallel werken niet mogelijk is. Het ruwe materiaal is zo’n 1,05 GB, het geëxporteerde bestand 800 MB. Maar het wachten is het waard.
Het is alleen mogelijk om een video in volledige 5.2K-resolutie te exporteren in de Apple ProRes 422 of GoPro CineForm 422 High-formaat. Het materiaal van twee minuten resulteert in een bestand van 12,4 GB dat 185 minuten nodig heeft om te renderen. De video in JPEG-formaat is slechts 25 MB per bestand.

GoPro Fusion Kopen

De GoPro Fusion is niet zomaar een constructie van twee composiet Hero Black camera’s. Met de all-around actiecamera brengt de Amerikaanse fabrikant een zeer goed en geavanceerd product op de markt, wat ongeëvenaard is in termen van kwaliteit, systeem- en batterijprestaties. 360-gradencamera’s zijn al voor minder dan 400 euro. Ze kunnen echter kwalitatief niet wedijveren met de Fusion, zelfs als deze congruent is met videofuncties.

De apparatuur voldoet ook aan de prijs van 700 euro: spraakbesturing, GPS, WLAN en accessoire compatibiliteit met het hele GoPro ecosysteem. Van bijzonder belang zijn de mogelijkheden van mobiele en stationaire software.

Maar de fusie is niet perfect: we hebben gemerkt dat de temperatuur snel kan stijgen. Ook de mobiele stitching is ontoereikend en moet op de lange termijn worden verbeterd door een update. Uiteindelijk is het erg leuk om momenten uit het verleden met een geweldige onderdompeling opnieuw te beleven en er vrienden aan te laten deelnemen.

5 Opmerkingen
 1. Ik kocht de GoPro Fusion gewoon omdat ik nieuwsgierig was of 360 ° fotografie / videografie eigenlijk wel logisch is voor iemand die geen VR-headsets gebruikt en niet van extreme sporten houdt. Nadat ik een paar minuten met de Fusion had gespeeld, was ik al behoorlijk opgewonden en nam het toen mee op een reis van 2 weken door Japan. De foto’s en video’s die ik met de Fusion kan maken, zijn gewoon ongelooflijk – het visoog en de kleine planeetvideo’s zien er gewoonweg cool uit en de 360 ° foto’s / video’s laten je voelen dat je terug bent op vakantie zelfs weken nadat je weer thuis bent. De Fusion gaat vanaf nu elke reis met mij maken! Mijn enige wens voor de toekomst, maak de GoPro-apps en FusionStudio beter (veel beter;))

 2. Ik heb en had verschillende 360-graden camera’s (hebben gedaan om deze, een vergelijking video want ik heb de foto kwaliteit van de iPhone met StreetviewAPP met Ricoh Theta , Nikon Keymission360 en de GoPro Fusion vergeleken,
  Als u de scherpte bewerkt in het creëren van de GoPro Compute Rapp kan de ruwe data echt scherp crack maken, de fusie zijn dan schouders boven een theta of Keymissio360 van dank ook aan het goede stitching, een InstaPro 360 ziet er relatief slechter uit , Het beeld van de GoProFusion is in het fotogebied bij ongeveer 16 megapixels scherper dan bij andere camera’s van 30 tot 50 megapixels. Het videomateriaal kan scoren en toont de kwaliteit van wat je kunt met de GoProFusion in termen van het maken van de beeldkwaliteit in video, meer dan het vastleggen en nieuwe afbeelding eigenaardige instellingen.

 3. Dit is een geweldige camera om momenten vast te leggen met mijn familie. Het is alsof je een videograaf bij ons mee brengt overal waar we gaan. Met elke opgenomen hoek hoeft u zich nooit zorgen te maken over waar de camera naar toe kijkt. Je kunt echt gewoon de camera instellen en weten dat ongeacht waar de actie plaatsvindt, je deze hebt gefilmd.

  Ik neem voornamelijk het 360-beeldmateriaal en maak normale 2D-video’s in Adobe Premiere of gebruik overacaptuur om korte deelbare video’s te maken met mijn Galaxy S7. De foto’s gemaakt door Fusion zijn geweldig, maar bijna even goed zijn de frame grab foto’s die je kunt krijgen van video’s.

  Wat betreft bruikbaarheid, dit is een camera die een video met een resolutie van 5,2K gebruikt, dus als je geen computer hebt die 4K-bewerkingen kan verwerken, kun je niet echt het meeste uit deze camera halen. Bovendien, als u geen Adobe Premiere of After Effects hebt, kunt u alleen bewerken op een iPhone 6S of nieuwer of een handvol premium Android-telefoons.

  De hechtingstijd in Fusion Studio duurt een tijdje (hoewel niet zo lang als ik geloofde bij andere beoordelingen), dus je moet bereid zijn om wat tijd te investeren in je bewerkingen. Voor het maken van korte video’s op je telefoon duurt het ongeveer een proces van tien minuten voor een clip van 30-60 seconden, dus het kost tijd om op die route te investeren. Al met al lijkt de geïnvesteerde tijd altijd de moeite waard als je eenmaal bij het eindproduct bent.

  Fusion is voor niemand zomaar een camera. Als uw computer de systeemvereisten niet overschrijdt of althans niet voldoet, moet u niet aan deze camera denken. Als u echter over de juiste gereedschappen beschikt, zult u niet teleurgesteld zijn in de prachtige foto’s en video’s die u met deze camera kunt maken.

 4. De Actioncam is ideaal voor verschillende doeleinden. Het is zeer compact en robuust met ongeveer 7,5 x 7,5 x 4 cm. Het oppervlak is gegomd en wat vooral goed is, alle randen zijn afgerond. De twee cameraogen zijn logisch duidelijk, anders zou je de hoek van 360 graden niet goed kunnen afleggen. Zeker, speciale voorzichtigheid is geboden, want zelfs als liggend ligt de camera altijd op de lens. De meegeleverde compacte hoes is daarom erg handig, omdat je de camera daar heel goed, snel en veilig kunt opbergen. De twee flappen van de batterij en de twee microSD-kaart aan de ene kant en de USB connector C anderzijds zijn als push en scharnier flappen. Ze zijn gemakkelijk te bedienen ondanks de afdichtingen. De bediening is relatief eenvoudig, eerst de flap met de binnenste afdichting met de schuifdeksel stevig aangedrukt en de schuifdeksel geduwd. Dit voorkomt dat de verzegeling na verloop van tijd afslijt en lekt. Een dergelijke constructie is altijd een zeer goede en sealvriendelijke variant, die is ontworpen voor een lange levensduur. Zeker, de afdichtingen en de glijdende groeven moeten op reinheid worden gecontroleerd, omdat vuil en stof het klepmechanisme aanzienlijk kunnen beschadigen. De toetsen voor het openen van de kleppen en de twee bedieningsschakelaars zijn gemakkelijk toegankelijk, bedienbaar en werken zeer goed. Het display voor het instellen van de functies is ongeveer 1,5 x 1,5 cm groot en is goed verlicht. De symbolen, cijfers en letters zijn gemakkelijk te lezen. De bediening door de twee knoppen is erg goed. De menu-navigatie en instellingen spreken voor zich en dat is precies hoe het zou moeten zijn. Instellingen voor video’s, foto’s, time-lapse-opnames, spraakbediening en de verbindingsmethode voor communicatie met de smartphone, pc-tablet, enz. Kunnen hier worden gemaakt. Beide banden zijn beschikbaar voor WLAN 2,4 GHz en 5 GHz. De batterij is een Li-ion-batterij met 2620 mAh. Jammer dat er niet voor twee AA-standaard Eneloope-batterijen met een totaal van 5000 mAh werd gekozen, omdat ze op het plein zouden passen. Je kon snel schakelen tussen de batterijen en bovendien had je twee keer de capaciteit. De twee microSDHC-kaarten die niet bij de levering zijn inbegrepen, moeten altijd zeer snelle kaarten zijn. We gebruiken al onze smartphones en Dashcams de 10e hoger SanDisk microSDHC UHS-I of klasse, evenals trage SD-kaarten ActionCam niet aan. De typische GoPro-verbinding kan worden verwijderd nadat de twee vergrendelingskleppen zijn losgemaakt en indien nodig worden vervangen.

  De meegeleverde bevestigingen voor vlakke en gebogen oppervlakken hechten goed, op voorwaarde dat het oppervlak vooraf goed is schoongemaakt en vooral is ontvet. De Selfiestange is ongeveer 58 cm lang wanneer deze is uitgeschoven. Het is heel fijn dat het handvat kan worden omgezet in een statief. Je hebt dus niet alleen een statief, maar als je wilt een statief met telescoop. Dit is erg handig en praktisch.

  De Actioncam levert zeer goede 360 ​​° -foto’s met een hoge scherpte. Verbazingwekkend genoeg kan het zeer goed omgaan met tegen- en zijlicht. De kleurigheid en andere instellingen kunnen met de software worden aangepast. De benodigde bewerkingssoftware kan worden gedownload van de GoPro-website. Het is GoPro Fusion Studio, GoPro Quick en GoPro VR Player. De software werkt alleen op 64-bit-systemen. We hebben ze op Windows 10 Enterprise 64 bit-machines en dat werkt prima. Voor de eerste startup moet u echter een update van de software voor de Actioncam uitvoeren. Registratie is noodzakelijk.

 5. + Zeer goede stabilisatie. (als mijn Osmo Mobile + iPhone).
  + Hoogwaardige VR-naden met onmerkbare stiklijnen.
  + Zeer goede integratie met Adobe Premiere Pro.
  + Gopro Studio is snel en gemakkelijk (als u bestanden kopieert naar snelle SSD om te werken)
  + Hoogwaardige materialen in de camera.
  + Zeer gemakkelijk te gebruiken tijdens het sporten.
  + U kunt gelijktijdig A en B voor 2D-video rollen en na de productie vele aanpassingen maken.
  – De lenzen zijn zichtbaar en kunnen niet worden beschermd tijdens het gebruik.
  – Kan geen filters gebruiken
  -Niet om te duiken
  – ongemakkelijk in sommige scenario’s.

Laat een reactie achter