Gardena Smart Sileno City Set – de intelligente robotmaaier voor kleine tuinen

De tuinspecialist Gardena uit Ulm, Duitsland, breidde zijn productportfolio uit door een nieuwe robotmaaier lijn toe te voegen in 2018 als gevolg van de trend naar kleinere tuinen. Dit is de Gardena Sileno City-lijn, die uit drie modellen bestaat. De Gardena Smart Sileno City Set is ook inbegrepen. Deze slimme robotmaaier is ontworpen voor een oppervlakte output van maximaal 500 vierkante meter, waardoor hij ideaal is voor stadstuinen of terrastuinen.

Met de volledig automatische, zeer stille Smart Sileno wordt het gazon gelijkmatig en streeploos gemaaid. De robotmaaier kan worden bediend via de bedieningseenheid op het apparaat en via Smart Gateway en Gardena Smart App via smartphone, tablet of pc. Het volgende productrapport bevat informatie over de premium functies van de robotmaaier en de verschillen tussen deze twee andere apparaten van de Sileno City productlijn.

Gardena Smart Sileno City de basis

De nieuwe Sileno City Line biedt de Sileno City voor 250 vierkante meter  en de Sileno City voor 500 vierkante meter en de Gardena Smart Sileno City set, die ook is ontworpen voor 500 vierkante meter gazon oppervlak. Deze set bevat:

de robotmaaier Gardena Smart Sileno City 500,
een slimme gateway,
een laadstation inclusief montageaccessoires en voeding,
Grensdraad  (150m),
200 stukjes haken,
drie terminals,
een kabelconnector en
een installatie- en bedieningsinstructie.

Zodoende is alles inbegrepen in de levering, om de Smart Sileno snel in werking te stellen. Een smartphone is niet inbegrepen.

Dankzij de slimme technologie en andere premium functies is de maai robot een van de meest intelligente tuiniers. Het gemak van installatie en bediening zijn ook positieve aspecten die spreken voor de Smart Sileno. Ook is het gemakkelijk om de begrenzing lus te leggen om de werkgebieden van de maaier door de gebruiker zelf te bepalen.

Misschien ook interessant voor u;

Wat is de beste hand grasmaaier voor een kleine en grote tuin?
Wat zijn de beste robotmaaiers, vergelijk ze hier
Elektrische grasmaaier kopen, deze zijn de beste koop
Accu heggenschaar kopen, tips en informatie

Gardena Smart Sileno City Set Installatie

Tuinbezitters, die de kabellegging en installatie van de Smart Sileno City Set zelf willen doen, adviseren wij om niet alleen de installatie-instructies nauwgezet te lezen voordat met het werk wordt begonnen, maar ook om de benodigde gereedschappen gereed te maken (rubberen hamer, zijsnijder). Alleen dan is de juiste locatie voor het flexibele inzetbare laadstation om te kiezen. Zorg er indien mogelijk voor dat het laadstation (en dus ook de maaier) beschermd zijn tegen weersinvloeden en direct zonlicht. Bovendien moet er een geschikte aansluiting zijn voor het aansluiten van het laadstation in de buurt. Het is ook raadzaam om de locatie zo te kiezen dat het laadstation en dus ook de robotmaaier niet wordt blootgesteld aan de ogen van derden ter bescherming tegen diefstal. Nadat het basisstation is geplaatst en aangesloten, kunt u beginnen met het bevestigen van de begrenzingsdraad met haken op het gazon en de werkgebieden.

Wanneer de kabel einden van de begrenzingskabel op de houder zijn aangesloten en de laagspanningskabels op het stopcontact zijn aangesloten, kunt u de Smart Sileno City Set instellen en programmeren. Alle instellingen kunnen worden gemaakt via het LCD scherm met een intuïtief toetsenbord onder het bovenste scharnierende deksel.

Maar het is ook mogelijk om de programmering te maken vanwege de Smartgate in de City Set van Gardena App voor smartphone, tablet of pc (Android, iOS). De Smart Gateway is gemakkelijk in de woonkamer te plaatsen. Hier biedt het via de DSL router voor de internetverbinding van het Gardena Smart-systeem. De smartphone of tablet die is geïntegreerd in het WLAN, is verbonden met het Smart System. De veilige en stabiele verbinding, ook over lange afstanden, wordt gegeven door een krachtige radiotechnologie en twee geïntegreerde high performance antennes.

Tijdens de installatie begeleidt een programmeer wizard het menu en maakt automatisch de wekelijkse maai cyclus. Dit kan echter worden aangepast aan persoonlijke wensen en worden gewijzigd. Zelfs als het regent, verlaat de gazonrobot het basisstation alleen op de tijden die zijn opgegeven in het maai plan.

De Smart City is uitgerust met een robuuste lithium-ion batterij van 18 volt / 2,1 ampère per uur. Als het binnen een uur is opgeladen, zorgt het ervoor dat de robotmaaier 60 vierkante meter gazon in een uur kan maaien. Met een geluidsniveau van 58 decibel maait de Smart Sileno City uiterst stil en stoort de tuinbezitter of zijn buren niet tijdens de werking.

Het maaien gebeurt willekeurig, waarbij het gras wordt ingekort met drie extreem scherpe roterende messen tot aan de flexibel instelbare maai hoogte. Dankzij de Sensorcut systemen gebeurt dit betrouwbaar en precies. Pas wanneer het maai proces is voltooid of de batterij bijna leeg is, keert de kleine racer terug naar het laadstation om op te laden. Het uiterlijk van de snit is perfect, streeploos en tapijtachtig.

Omdat de Smart Sileno City een functie voor starten op afstand heeft, kunnen drie toegangspunten worden gedefinieerd. Dit heeft het voordeel dat de maaier zelfs moeilijk toegankelijke of afgelegen gebieden bereikt. Geen smalle doorgangen vanaf 60 centimeter maken het gemakkelijk, dankzij Easy-Passage, zelfs hellingen tot 25 procent / 14 graden. Om ideale tractie te bieden, is de Smart City uitgerust met twee grote aandrijfwielen met een Trac profiel en aangedreven door Silent Drive-motoren. Een zwaaiende, rubberen achterwiel en zijn afmetingen en gewicht hebben een positieve invloed op de manoeuvreerbaarheid en wendbaarheid van de maaier.

De behuizing van de maaier is gemaakt van slagvast kunststof en de integratie van verschillende sensoren zorgen voor een probleemloos en veilig maaien. Een draaggreep maakt transport van A naar B mogelijk. Het reinigen van de robot is zeer eenvoudig dankzij de constructie. Vuil, stof en grasresten kunnen snel en eenvoudig worden verwijderd met een tuinslang.

Gardena Smart Sileno City Set Verbruik

Het maandelijkse energieverbruik van de Smart Sileno City Set met maximale dekking is zeven kilowattuur. Dit resulteert in een bijdrage van elektriciteit van 2,10 euro, uitgaande van 0,30 euro per kilowattuur. Dit maakt het een van de meest economische, efficiënte en milieuvriendelijke grasmaaier robots. De fabrikant verleent een garantie van twee jaar op Smart Sileno City. Als de gebruiker het apparaat binnen drie maanden na de aankoopdatum bij Gardena registreert, wordt de garantie echter verlengd tot drie jaar. De lithium-ion batterij heeft een garantie van een jaar.

Eigenaars van tuinen met een gazon van maximaal 500 vierkante meter zullen de volledig automatische Smart Sileno City leuk vinden. Bij hem hoeft u geen goed onderhouden gazon op te geven en kunt u genieten van hun vrije tijd.

Conclusie

Gardena Smart Sileno City Set is een van de nieuwe robotmaaiers die Gardena heeft ontworpen voor kleine tuinen tot 500 vierkante meter en werd gelanceerd in 2018. Het werkt volledig automatisch en kan worden bediend en bediend via smartphone, tablet of pc dankzij de Smart Gateway en de Gardena Smart App. De robotmaaier biedt prestaties, topkwaliteit, precisie en hoge kwaliteit. Het prachtige ontwerp in de typische kleurencombinatie van licht en donkergrijs met turkoois laat zien dat het een Gardena product is.
De Smart City is een van de stilste robots die de markt te bieden heeft. Bovendien scoort het met zijn lage maandelijkse energieverbruik van slechts zeven kilowattuur met maximale dekking van het oppervlak.
Qua prijs ligt hij in het hogere prijssegment, maar dankzij zijn prijs-prestatieverhouding is hij prima.
Eigenaars van kleine tuinen, die houden van een perfect verzorgd gazon, maar ook van hun vrije tijd houden, kunnen op de kleine robot vertrouwen.

4 Opmerkingen
 1. De maaier heeft zijn werk nu geruime tijd rustig en grondig geleverd. Na de winterstop is hij nu weer in actie, Teit voor een eerste conclusie:
  Pluspunten:
  – Zeer stille werking. Het geluid (je hoort het snijden van grassprieten) is zo laag dat ik de maaier voor het slapengaan kan besturen, hij rijdt het onder raam op grondniveau op ongeveer 2 meter afstand en het stoort niet echt.
  – grondig maaien. Na 2 dagen is het hele gebied prachtig gemaaid, vanaf dat moment wordt de lengte behouden (voor 2-3 “vakantiedagen” per week, bijvoorbeeld in de regen

  minpunten:
  – laat aan de randen / muren / bomen een onafgeschermd gebied van ongeveer 10 cm vrij. Hier moet je helpen met de grasmaaier / kleine grasmaaier

  Conclusie: nooit meer zonder! Het is leuk om het apparaat aan het werk te zien, vooral de last van dwang om te maaien in de toegestane tijden en de bijbehorende ruis is geëlimineerd.

 2. Ik waardeer een onderhouden gazon. Dat betekent natuurlijk ook dat hij veel tijd aan zijn zorg besteedt. Het gras maaien stoorde me niet zoveel omdat ons gazon niet zo groot is. Ik ben om een ​​aantal redenen geïnteresseerd in een robotmaaier.
  De levering was, zoals gebruikelijk, stipt op de opgegeven leverdatum door DHL.
  Na uitgebreid geïnformeerd te zijn door meerdere video’s op de website van Gardena, was het uitgebreide handboek begrijpelijk en hebben we ons op het apparaat toegelegd.
  De robotmaaier (in ons geval “Eddy” genoemd ) was ingeschakeld, het laadstation was van stroom voorzien en Eddy was erin gestopt om het op te laden. De grens- en zoekkabel gelegd. Na verschillende proefritten en opnieuw lichtjes bijstellen van de begrenzingskabel, hebben we dit in de grond verzonken. Toen was Eddy geprogrammeerd volgens onze wensen. Klaar! Hij doet zijn werk. Gazon maaien voor mij geen taak meer
  Eddy maakt zijn rondes rustig en betrouwbaar. Je kunt hem zonder aarzelen op zondag laten werken. Het gazon moet dikker zijn, omdat hij het altijd op dezelfde lengte en mulch houdt (we zullen zien).
  De vogels in onze tuin vliegen gewoon ergens anders heen en voelen zich niet gestoord. Mijn kleine kat raakt van streek en gaat op een andere plaats liggen. Of de robot zijn staart of nagels snijdt, dus ik kan het niet zeggen.
  Omdat ik wilde, zoals aanbevolen door Gardena, om Eddy te beschermen tegen het weer, was natuurlijk ook de aanschaf van een garage. De behuizing, aangeboden door Gardena, biedt naar mijn mening onvoldoende bescherming.
  Hoewel ik de robotmaaier maar een paar dagen in gebruik heb, ben ik zeer tevreden en raad ik de aankoop in elk geval aan.

 3. Levering erg snel. Maaierrobot is maar een week in gebruik en tot nu toe doet het apparaat precies wat het zou moeten doen. Zeer stil en gemakkelijk op elk moment en op zondag te gebruiken. Programmeren is gemakkelijk en begrijpelijk. Er is ook een goede video op YouTube die de installatie en plaatsing van de kabels heel goed verklaart. Ik ben tot nu toe tevreden en kan het apparaat aanbevelen.

 4. Ik had rondgekeken in het dure gebied (Husquarna en Viking). Daar had de dealer herhaaldelijk benadrukt dat de apparaten niet kunnen doen wat ik wil (installatie buiten het gebied). Dat is waarom ik twee jaar heb geduwd, in de hoop dat de software beter zal worden. Nu wilde ik niet langer wachten en dacht ik dat ik goedkoper zou gaan, zodat in geval van falen niet zo veel geld weg is.
  Vervolgens heb ik alles gebouwd wat bij de eerste poging werkte en alles ging soepel door de hand en begon toen de eerste poging.
  Het werkt zoals ik het wil. Zo goedkoop en goed.
  En ten minste 1500 opgeslagen in vergelijking met de gespecialiseerde provider.
  Mijn gazon is nu al veel beter na slechts een paar weken en ik wil het onderdeel niet meer missen.
  De programmering per app is nu absoluut eenvoudig na een of twee eerste problemen. Of de gateway een gat in de beveiliging is, kan ik nog niet zeggen.
  Ik ben tevreden en zou de kleine opnieuw kopen.

Laat een reactie achter