De beste gratis antivirus software voor 2020

Malware aanvallen gebeuren elke dag, dus het is belangrijk om uw computer tegen hen te beschermen. Antivirus hoeft echter geen fortuin te kosten. In feite zijn er tal van gratis opties beschikbaar die een lange weg zullen banen naar het beschermen van uw computer (en gegevens) tegen hackers. Hier zijn zes gratis antivirus programma’s beschikbaar voor uw pc.

Werkt een gratis antivirusprogramma?

Met een aantal gigantische malware- en ransomware aanvallen die de afgelopen jaren de krantenkoppen haalden, moet niemand de illusie koesteren dat ze weg kunnen komen zonder antivirussoftware te gebruiken. Omdat het geen geld hoeft te kosten, is er echt geen excuus.
Hoewel gratis antivirus niet altijd de meest volledige bescherming biedt, is het beter dan helemaal niets en gebruiken de gratis versies vaak dezelfde ‘engine’ als hun betaalde producten.

Wanneer we het hebben over volledige bescherming, bedoelen we dat gratis versies meestal geen van de extra functies bevatten die u zou vinden in een betaalde internetbeveiligingssuite. Deze kunnen specifieke bescherming tegen ransomware omvatten, evenals spamfiltering, ouderlijk toezicht, wachtwoordmanagers en ondersteuning voor Android apparaten.

De gratis antivirusprogramma’s van Avast, AVG, Avira, Bitdefender en Kaspersky bieden allemaal een uitstekende bescherming tegen virussen, zoals u zult zien in de recensies.

Is gratis antivirus echt gratis?

Jawel. Maar je mag wat privacy inruilen. Het privacybeleid van Avast en AVG legt bijvoorbeeld duidelijk uit hoe het uw persoonlijke en niet persoonlijke informatie gebruikt wanneer u het gratis product downloadt en gebruikt. U verleent het recht om sommige van uw (niet-persoonlijke) informatie te delen met derden, waaronder adverteerders.

En sommige gratis antivirusproducten worden ondersteund door advertenties, meestal in Android-versies. Je kunt uitzoeken of het de moeite waard is om antivirus te installeren op Android en of iPhones bescherming nodig hebben tegen malware of niet.Als dit u bezighoudt of stoort, neem dan de tijd om het privacybeleid te lezen voordat u een product installeert. En lees zeker waar u mee instemt wanneer u een app installeert, waarbij u ervoor kiest om niet deel te nemen aan het delen van gegevens waar mogelijk.
Tegenwoordig moet antivirussoftware voldoen aan GDPR in Europa en aan andere privacyregels in andere landen.

Werkt de gratis antivirussoftware wel goed?

Privacy is misschien niet de belangrijkste factor. Antivirussoftware is ontworpen om te voorkomen dat uw pc en laptop – plus telefoon en tablet – worden geïnfecteerd door schadelijke code die problemen kan veroorzaken, van vervelende pop-ups tot het stelen van uw persoonlijke gegevens of zelfs het verwijderen of versleutelen van uw bestanden.

De effectiviteit van antivirussoftware verandert in de loop van de tijd en een product dat vandaag alle virussen stopt, kan dat morgen of over een maand misschien niet doen. Geen enkele antivirussoftware biedt een ijzersterke garantie dat deze 100% van de malware zal stoppen, maar velen komen in de buurt van dit cijfer. En het is in wezen dezelfde virusbescherming die u krijgt van de betaalde versie van dat product.

Hieronder vindt u recensies van de toonaangevende gratis AV-programma’s en hun prestaties in de meest recente tests. U kunt echt iets voor niets krijgen, dus zorg ervoor dat uw computers beschermd zijn met een van deze producten.

Beste Antivirus software beoordelingen

1.Avira Free AntiVirus

Avira is een zeer sterke speler in de gratis antivirusruimte (95% totale nauwkeurigheid in SE Labs-tests) en dit is een van de best gespecificeerde gratis versies van een AV-product dat vandaag beschikbaar is. Het is ook de meest gebruiksvriendelijke die hier is getest.

Terwijl het product wordt geïnstalleerd, zijn er verschillende introductieschermen waar u doorheen kunt bladeren, met details als Safesearch Plus, Phantom VPN, Software Updater, de Avira-wachtwoord manager en systeemversnelling.Er is ook een nuttige rondleiding door de interface, die laat zien wat wat is. Maar is alles in de product rondleiding echt inbegrepen? Verrassend genoeg is het antwoord overweldigend ja. De meeste bruikbare modules zijn allemaal volledig of bijna volledig functioneel.

De Software Updater haalt de nieuwste versie van uw apps op met een klik op de knop, de systeemversnelling verwijdert rommel, maar het optimaliseren van de opstartprestaties is beperkt tot de pro-versie.
De Privacy Pal-module is volledig functioneel en maakt de digitale sporen schoon die ervoor zorgen dat u op internet kunt worden gevolgd. Evenzo kunnen de modules Password Manager, Safesearch Plus en Browser Safety allemaal worden geïnstalleerd in de Firefox-browsers Chrome of Mozilla van Google.

Zelfs de Phantom VPN werkt, waardoor je 500 MB veilige gegevensoverdracht hebt voor onderweg wanneer je onderweg bent.Bestandsscans kunnen worden gepland en standaard is er een snelle scan om elke 168 uur te herhalen of, zoals het beter bekend is, wekelijks.
Over het algemeen is dit een zeer goed gespecificeerd gratis AV-product dat betaalde producten een run voor hun geld kan geven.

Download Avira hier gratis.

2.Bitdefender Antivirus Free Edition

Het gratis aanbod van Bitdefender is eenvoudig, robuust en betrouwbaar. De betaalde versie is nu ook onze belangrijkste aanbeveling.

Eenvoudig gezegd, bedoelen we echt eenvoudig. Er zijn hier geen modules die betaalde versies blijken te zijn, geen wachtwoordbeheerder en geen beveiligde browser om te installeren. Dit is alleen voor de bescherming van het systeem, en biedt alleen antivirus en niets anders. De AV-engine van Bitdefender gebruikt dezelfde machine als de volledige versie, waardoor deze zowel onbekende als bekende kan herkennen.De interface is op dezelfde manier dun. U kunt bestanden slepen en neerzetten om ze te scannen, maar u kunt er ook met de rechtermuisknop op klikken in de Verkenner en hetzelfde doen zonder te slepen. Onbetrouwbare bestanden worden in quarantaine geplaatst en u kunt ook uitsluitingen instellen (zowel bestanden als mappen) die niet worden gescand. Dit is handig als Bitdefender een vals positief signaal moet produceren dat voorkomt dat een toepassing wordt uitgevoerd

Over het algemeen wordt Bitdefender Antivirus Free Edition teruggebracht tot alleen de essentiële antivirusfunctie, heel eenvoudig te gebruiken, met goede AI-gebaseerde beveiliging. Maar als u meer nodig heeft, moet u ergens anders zoeken.

Download Bitdefender Antivirus Free Edition hier.

3.Avast gratis antivirus

In tegenstelling tot sommige AV-bedrijven, verbergt Avast zijn gratis antivirusaanbod niet, zodat u het niet kunt vinden. Een grote oranje knop maakt deze versie duidelijker dan zijn betaalde aanbiedingen, dus dat is een goed begin.
Naast basisbescherming biedt Avast Free Antivirus verdediging tegen onbekende bedreigingen met zijn Behavior Shield, dat zelfs voorheen goedgemanierde software weerhoudt van plotselinge onbetrouwbare bewerkingen die uw identiteit en gegevens in gevaar kunnen brengen.

Er is ook een handige wachtwoordbeheerder, dus u kunt inloggen op sites in uw browser door slechts één wachtwoord te onthouden. Dit is vooraf gevuld tijdens de installatie met inloggegevens in uw geïnstalleerde browsers. Vervelend irriteert de browsergebaseerde wachtwoordbeheerder u regelmatig om deze te installeren en te activeren wanneer u uw standaardbrowser uitvoert.
We zijn niet happig op AV-software die grote wijzigingen in onze rig aanbrengt, dus het installeren van een Chrome-browser, het importeren van al mijn browsergegevens, vragen om de standaard systeembrowser te zijn en te willen starten tijdens het opstarten, was een uitschakeling. Als u in een onveilige omgeving werkt, is dit echter een goede optie om te hebben

De gratis versie geeft je ook de Avast Online Security-browser extensie en de beruchte SafePrice-extensie, die de beste prijs selecteert voor items uit een database van “trusted e-shops”. Wat u niet krijgt, is de Real Site-plugin, die valse websites opslaat die gereed staan ​​om u te bevrijden van uw creditcardgegevens en geld.

De antivirusbescherming van Avast is ook solide. Uit het rapport van december 2011 van AV-Test bleek dat Avast’s belangrijkste AV-motor 100% van de zero-day-aanvallen en 100% van de malware stopte.

SE Labs scoorde het op vergelijkbare wijze, met een totale nauwkeurigheidsscore van 93%. Anders dan het hierboven genoemde gedragsscherm, krijgt u ook het bestandsschild (alle bestanden gescand bij openen), het webschild (blokkeert browseraanvallen en schadelijke downloads) en het e-mailschild (blokkeert gevaarlijke e-mailbijlagen).

Wat ontbreekt er? Het systeem Cleanup Premier-tool is een advertentie voor de betaalde versie. Het zal u vertellen wat uw computer vertraagt ​​en belast, maar u moet een gratis proefversie van 60 dagen gratis kopen. Op dezelfde manier wordt de VPN geïnstalleerd en wordt een uitnodiging geopend om zich voor een maandelijkse vergoeding op de service te abonneren.

Download hier gratis Avast.

4.Kaspersky

Kaspersky is een andere grote naam in antivirus, en het biedt een gratis versie voor pc.
Tijdens het installeren van dit product wordt u door het splashscreen verzocht “Voel de kracht van bescherming”, maar het is geen verrassing dat de gratis versie niet volledig is uitgerust.

Er is hier geen ouderlijk toezicht, online betalingsbescherming of VPN-functionaliteit. Maar u krijgt alle essentiële zaken, inclusief bestand, e-mail en web-antivirus, automatische updates, zelfverdediging, quarantaine en meer.
Het is bijzonder goed om te zien dat er uitgebreide rechtsklikfunctionaliteit is voor individuele bestanden. U kunt een bestand scannen en naar het Kaspersky Security Network sturen om de reputatie ervan meteen te laten controleren.

U hebt ook toegang tot de cloudgebaseerde Application Advisor van Kaspersky, die een volledig overzicht biedt van de inhoud van het bestand, het aantal gebruikers dat het heeft getest, waar ter wereld mensen het gebruiken, samen met verschillende technische informatie.

De betaalde versie van Kaspersky scoort goed in het rapport van AV-Test in december, met 100% detectie en bescherming en goede scores voor zowel prestaties als bruikbaarheid. Het kwam ook bovenaan in het meest recente testrapport van SE Labs met een 100% totale nauwkeurigheidsclassificatie. Omdat Kaspersky Free dezelfde AV-engine bevat, kunt u erop wedden dat deze dezelfde vaardigheid heeft.

Net als met het gratis aanbod van Bitdefender, is Kaspersky Free een lichte, solide keuze.

Download Kaspersky Free hier.

5.AVG Free Antivirus

Direct na de installatie biedt AVG Antivirus Free aan om je telefoon te beschermen, wat een slimme zet is. Stuur gewoon de link naar uw apparaat en download de bescherming.
Niet alles is zoals het hier lijkt. Als u bijvoorbeeld door de aangeboden tools kijkt, wordt u verteld dat PC Tuneup al is “gekocht” en beschikbaar is voor installatie.

Wanneer geïnstalleerd, is er een knop om alle functies te ontgrendelen. Running PC Tuneup vindt allerlei dingen om te veranderen of te verwijderen, maar het blijkt dat iets doen aan deze dingen betekent dat je je moet aanmelden voor een proefperiode van 30 dagen. Niet precies, “gekocht” dan.
De andere hulpmiddelen in het arsenaal van AVG moeten ook worden aangeschaft, inclusief de VPN, wachtwoordbeheerder, software-updater en AntiTrack-module, die trackingcookies verwijdert. De meeste van deze hulpmiddelen worden gratis meegeleverd met het gratis aanbod van Avira.

AV-Test heeft vastgesteld dat de AV-motor van AVG in het rapport van december 2018 is beschermd tegen en 100% van de bedreigingen heeft gedetecteerd. SE Labs ‘oktober-december rapport pegged zijn totale nauwkeurigheid op slechts 92%.
Dat gezegd hebbende, biedt AVG Antivirus Free wel zes verschillende scantypes, waaronder Deep Scan, USB / DVD-scan, scans van een enkel bestand of een map, en een boot-time scan, die wordt uitgevoerd voordat Windows wordt opgestart, en daarmee wordt uitgevoerd voordat malware op de loer ligt. kans om op te starten en zichzelf tegen het product te beschermen. Als je ooit een computer van een familielid krijgt aangeboden met vreemd gedrag, is dit het product om die machine grondig te ontluizen.

Naast AV-taken waarschuwt AVG u ook voor onveilige webkoppelingen en kunt u onveilige e-mailbijlagen blokkeren. Afronding van het product is een handige bestandsvernietiger, klik met de rechtermuisknop op scannen voor afzonderlijke bestanden en een modus Niet storen, waarmee u games kunt spelen of programma’s kunt bekijken zonder zeefschermen of andere meldingen.

Kortom, dit is een geweldig product voor het grondig reinigen van uw machines, maar andere aanbiedingen hebben meer speelgoed.

Download AVG hier gratis.

6.Microsoft Windows Defender

Veel mensen denken dat Windows Defender een grap is. Vanaf Windows 8 ingebouwd, wordt het standaard uitgevoerd als er geen antivirussoftware van derden is geïnstalleerd. Het is gewoon een sop om Windows-haters te sussen, toch?

Fout. Windows Defender scoorde een drievoudige A-beschermingsklasse in het oktober-decemberrapport van SE Labs, met een totale nauwkeurigheid van 100%. AV-Test heeft ook vastgesteld dat het detecteert en beschermt tegen bijna alle aanvallen, en scoorde het goed voor de prestaties.

Als standaardinstelling is er een algemene perceptie dat Windows Defender geen speelgoed in de doos heeft dat verder gaat dan standaard antivirus-taken. Dit is niet het geval. Om te beginnen is er bescherming tegen ransomware waarmee u mappen kunt nomineren die niet anders kunnen worden gewijzigd dan met uw uitdrukkelijke zeg. Geïntegreerde ondersteuning van OneDrive stelt u in staat bestanden te herstellen die door malware zijn beschadigd.

Verdachte monsters kunnen automatisch worden ingediend voor grondige cloud-gebaseerde analyse. Doordat Windows nauw is geïntegreerd met Windows, kan het ook innovatieve aanmeldingsopties bieden, waaronder Windows Hello, waarmee u kunt inloggen met uw gezicht of vingerafdruk.

Er is ook de geïntegreerde Windows-firewall, geavanceerde exploitbescherming en bescherming tegen code die door malware wordt geïnjecteerd in onschuldige processen.

Secure Boot voorkomt dat rootkits of iets anders wordt uitgevoerd voordat andere software, waaronder AV-software, de kans krijgt om op te starten. Scantaken omvatten een offline scan die wordt uitgevoerd tijdens het opstarten, voordat Windows start, waardoor rootkits en andere onopvallende malware een plaats zijn om te verbergen.

Ten slotte zijn er gezinsopties om uw kinderen online te beschermen. In combinatie hiermee heeft Windows zelf een weinig gebruikte VPN ingebouwd in het besturingssysteem.

Er zijn meer toegankelijke gratis en betaalde keuzes, maar als je echt AV-bedrijven van derden niet vertrouwt om je gegevens veilig te houden, zou je het veel erger kunnen doen dan Windows Defender.

Geef uw mening..

Laat een reactie achter