De beste goedkope espressomachine

U kunt veel geld uitgeven aan een echt goede espressomachine. Hoe zit het met de goedkopere prijsklassen? Zijn er goede espressomachines of is de capsulemachine het alternatief bij uitstek voor mensen met een beperkt budget? We hebben voor je rondgekeken en drie goede espressomachines gevonden voor onder de 150 euro. Omdat de selectie van goede toestellen in dit prijssegment meer dan beheersbaar is, zetten we ook enkele meer prijsintensieve modellen op een rij die wij als zeer goede alternatieven beschouwen.

Beste goedkope espressomachines

Espressomachine - Cappuccinomachine - Gemalen bonen - MPM - RVS

84,95 in stock
Laatste update was op: 29 december, 2020 12:02 pm

Gemak in onderhoud: Uitneembare zetgroep | Melkopschuimmethode: Stoompijpje Neem de volgende stap in je achtervolging naar de perfecte kop koffie met deze Espresso / Cappuccino Machine van MPM. De Pistonmachine heeft een pomp met een vermogen van 20 bar die garant staat voor kwaliteit, zodat je altijd kunt genieten van je favoriete koffie thuis of op kantoor.

Bestron AES1000CO espressomaker / espressomachine koper look

Laatste update was op: 29 december, 2020 12:02 pm

Melkopschuimmethode: Stoompijpje De Bestron AES1000CO is een koper look espressomachine. De espressomaker kan 2 koppen romige espresso's tegelijkertijd maken. De Bestron AES1000CO is gemakkelijke te bedienen via de draaiknop.

Baristomat 2-in-1 volautomatisch koffie & thee melkschuim 6 programma‘s

Laatste update was op: 29 december, 2020 12:02 pm

Melkopschuimmethode: Geen melkopschuimer Voor liefhebbers van koffie- en theespecialiteiten: De Klarstein Baristomat multifunctionele volautomatische machine combineert een koffiezetapparaat en een waterkoker zonder de beide aroma’s te vermengen.Ongeacht of u de voorkeur geeft aan koffie of aan thee met of zonder melk, hier krijgt u wat u wilt want de Klarstein Baristomat volautomatische machine functioneert conform het 2-in-1 Brewing Concept.

IKOHS Retro Espressomachine – Retro koffiezetapparaat – Rood - Twee koffiearmen - Cappuccinoapparaat

99,95 in stock
Laatste update was op: 29 december, 2020 12:02 pm

Melkopschuimmethode: Stoompijpje De IKOHS Retro Espressomachine is een stijlvolle koffiemachine met een echte vintage look. Een fraaie toevoeging aan je keukeninterieur, een echte eyecatcher. Met de twee koffiearmen zet je tegelijkertijd twee overheerlijke kopjes koffie. Een echte musthave voor iedere barista!

De'Longi BCO 260CD.1 Espresso-combo - Blauw zilver

Laatste update was op: 29 december, 2020 12:02 pm

Melkopschuimmethode: Stoompijpje Espressomachine Pomp - Vermogen 1750 Watt - Schakelaars met indicatielampjes - Pomp 15 bar - Watertank 1,2 liter - Stoompijp 'CAPPUCCINO SYSTEM' - Zoolverwarming - Draaifilterhouder - Antidruppelsysteem - Kleur blauw zilver

IKOHS Retro Espressomachine – Retro koffiezetapparaat – Zwart - Twee koffiearmen - Cappuccinoapparaat

109,95 in stock
Laatste update was op: 29 december, 2020 12:02 pm

Melkopschuimmethode: Stoompijpje De espressomachine bevat standaard een instelbaar stoompijpje voor melkschuim, verwarmt water of een andere vloeistof. Zo geniet je in mum van tijd van een heerlijke, zelfgemaakte cappuccino met een echte Italiaanse schuimlaag. Je plaats de kopjes eerst eenvoudig onder een van de twee koffiearmpjes en voegt vervolgens de melk toe vanuit het stoompijpje aan de zijkant.

BellaVita koffiezetapparaat, 1450 W, 20 Bar, melkopschuimer, 3in1-functie voor het bereiden van espresso, cappuccino en latte macchiato

Laatste update was op: 29 december, 2020 12:02 pm

Melkopschuimmethode: Geen melkopschuimer Geniet van de veelzijdigheid van koffie met het Klarstein BellaVita koffiezetapparaat! Dankzij de eenvoudige toebereiding en de One-Touch Control zijn aromatisch genot en een volle smaak vooraf bepaald.Met een krachtig 1.450 Watt vermogen en 20 Bar druk perst het Klarstein BellaVita koffiezetapparaat heet water door de gemalen koffiebonen en onthult zo het volle aroma.

 

Wat is het nut van een espressomachine?

Als je echt goede espresso wilt maken, kun je niet om een ​​filterdrager heen. Hier wordt het hete water met een druk van ongeveer negen bar door een filterhouder gevuld met fijngemalen en aangestampte espressopoeder geperst. Geknoeid betekent dat het poeder licht is samengeperst met een stamper die lijkt op een ronde stempel.

De hoge waterdruk is essentieel voor een echte espresso. Want zonder deze druk is er geen crema, zoals de heerlijke schuimkraag op de espresso wordt genoemd. De bekende aluminium pannen voor het fornuis, die je ook wel kent als espressomachines, zijn daarom een ​​klein schijnverpakking – ze kunnen geen crema maken.

De enige manier om met de hand een echte espresso te maken, is met een handbediende machine. Omdat je daarmee de nodige druk kunt creëren. Het gebruik van een dergelijke machine is echter niet bijzonder eenvoudig. Omdat handhendelmachines ook niet goedkoop zijn, zijn ze meer geschikt voor liefhebbers en gevorderde gebruikers.

Waar u op moet letten bij het kopen

Een aspect dat net zo belangrijk als delicaat is bij espressomachines, is de watertemperatuur. Het water mag in geen geval te heet zijn, want dan verbrandt het espressopoeder – en daarmee het meeste aroma.

Vooral bij espressomachines met melkopschuimer kan dit een groot probleem zijn. Om melk met stoom op te schuimen, wordt het water verwarmd tot meer dan 100 graden. Het is te warm voor de espresso. Espresso wordt gebrouwen op ongeveer 90 graden. Dit betekent dat het water óf na het opschuimen óf wat moet afkoelen of dat het na het zetten verder opgewarmd moet worden – afhankelijk van welke volgorde je kiest.

Zogenaamde espressomachines met twee circuits omzeilen dit probleem, maar ze zijn duurder dan machines met één circuit. Ze hebben twee aparte watercircuits waarin het water voor de espresso en het water voor het melkschuim telkens op de juiste temperatuur worden gebracht. Dit is de optimale oplossing, want de cappuccino smaakt het lekkerst als espresso en melk na het zetten snel samenkomen.

Espresso en melkschuim

Het belangrijkste criterium voor een espressomachine is natuurlijk de kwaliteit van de dranken die je ermee bereidt. De espresso mag niet te heet worden gezet en moet idealiter binnen ongeveer 25 seconden doorlopen. Het moet een mooie crema hebben en het aroma van de gebruikte koffie volledig ontwikkelen.

Bij het testen van de smaak moet er rekening mee worden gehouden dat zelfs de kleinste verschillen in bereiding een aanzienlijke invloed kunnen hebben op het resultaat. Een directe smaakvergelijking van de espresso’s uit verschillende machines is niet mogelijk. Voor uniforme resultaten zou je uitgebreid moeten experimenteren met verschillende instellingen op alle machines.

Het melkschuim moet relatief stevig zijn en een uniforme consistentie hebben. Het moet snel gebeuren, want de voorbereiding met de schuimlans is handwerk dat niet te lang mag duren.

Werking en uitrusting

U besteedt waarschijnlijk liever uw tijd aan het genieten van een aromatische espresso of een zoete cappuccino dan aan het bedienen van uw espressomachine. Daarom moet de behandeling zo eenvoudig mogelijk zijn. Wat dat betreft zijn de verschillende toestellen heel goed met elkaar te vergelijken.

Het is ook gemakkelijk om de kenmerken, d.w.z. accessoires zoals een stamper of een melkcontainer, te vergelijken. Ook letten we op of en hoe eenvoudig de filterdragermachine en onderdelen gedemonteerd kunnen worden. De ongecompliceerde demontage vereenvoudigt niet alleen het schoonmaken, maar is ook merkbaar bij het vervangen van defecte onderdelen. Als u bij een defect onderdelen afzonderlijk kunt aanschaffen en installeren, bespaart u geld en ontziet u het milieu.

Geef uw mening..

Laat een reactie achter