Bose Solo 5 TV Review

€249.00

Beste deal op: bol.combol.com
Bekijk Aanbieding
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Bose Solo 5 - Soundbar - Zwart
Laatste updates:
  • €249.00 - 27 mei, 2019
  • €232.00 - 27 april, 2019
  • €241.00 - 28 maart, 2019
  • €249.00 - 26 februari, 2019
Sinds: 26 februari, 2019
  • Hoogste prijs: €249.00 - 26 februari, 2019
  • Laagste prijs: €232.00 - 27 april, 2019

Grote hi-fi systemen met externe subwoofers beloven hoge prestaties, maar zijn vaak duur en kunnen zelden volledig worden benut. Dit feit is niet onopgemerkt gebleven door de Bose Corporation. Met het Bose Solo 5 TV geluidssysteem presenteren de Amerikanen een compacte – 7.0 cm x 54.8 cm x 8.6 cm – soundbar, die alle noodzakelijke functies in een besloten ruimte combineert. Of de aankoop de moeite waard is, zul je hier leren.

GOED:
  • Universele afstandsbediening
  • Klein en licht
  • Goed geluid op kamer volume
  • Eenvoudige installatie

MINDER:
  • Geen USB-invoer
  • Geen HDMI-kabel meegeleverd
  • Geen weergave, alleen LED’s

Eerste indruk

Met een adviesprijs van 279,99 euro is het Bose Solo 5 TV systeem niet een van de goedkoopste soundbars die leverbaar zijn.
De fabrikant rechtvaardigt de prijs met een eenvoudig en modern ontwerp, eenvoudige bediening en hoogwaardige technische componenten.

De eerste indruk is goed en positief – van een echte premium fabrikant is echter niets anders te verwachten. Naast de eenvoudige installatie valt vooral de meegeleverde universele afstandsbediening direct op. Het is aanzienlijk groter dan conventionele afstandsbedieningen en overtuigt met zijn brede scala aan functies. Echter, interfacing met andere apparaten kan problemen veroorzaken voor leken en vereist een beetje geduld.

Geluid

Ondanks de compacte en lichtgewicht behuizingshoogte zijn middentonen en bassen netjes uitgewerkt op kamer volume. Bij hogere volumes verdwijnen de lage tonen naar de achtergrond en worden ze gedomineerd door de hoge tonen. Bijzonder positief: de voor geconfigureerde dialoogmodus kan met één druk op de knop worden geactiveerd. Hierdoor komt gesproken inhoud op de voorgrond en wordt de bas verlaagd – tijdens de test konden gesprekken nog beter worden waargenomen.

Muziekliefhebbers zullen vooral blij zijn met twee opties. Met de universele afstandsbediening kan de interne subwoofer handmatig worden bediend. Bass kan dus worden verlaagd of aangevuld met een druk op de knop tijdens het afspelen van muziek. Bovendien kunnen alle gangbare afspeelapparaten snel en eenvoudig via Bluetooth op de soundbar worden aangesloten.

Sonisch echter, kan de Bose Solo 5 zich niet onderscheiden van vergelijkbare systemen van de concurrentie. Aan de ene kant ontbreekt het aan prestaties (de fabrikant geeft geen exacte informatie over het wattage) en aan de andere kant heeft de soundbar een nadeel ten opzichte van systemen met externe subwoofers.

Conclusie

Het Bose Solo 5 TV geluidssysteem doet precies wat het belooft, maar kan geen echt duidelijke accenten leggen. De apparatuur is minimalistisch, het geluid redelijk tot matig en het scala aan functies kan zichzelf niet duidelijk genoeg positioneren ten opzichte van de concurrentie. Als unique selling point is alleen de meegeleverde universele afstandsbediening zichtbaar. Dit is echter extreem groot en vereist veel geduld tijdens het programmeren. Hardcore Bose volgers hebben nog steeds zorgeloos toegang. Als je meer kracht wilt, moet je de grote broer pakken: het Bose Solo 15 Series II tv-geluidssysteem.

Ingangen / uitgangen: optische audio-ingang (digitaal), coaxiale audio-ingang (digitaal), 3,5 mm aux (analoog)
Hoofdeenheid afmeting: 7,0 cm x 54,8 cm x 8,6 cm (hxbxd)
Gewicht: 1,69 kg

Review: Bose Solo 5
Review: Bose Solo 5
20 January, 2017 - Computer Idee
Review: Sonos Playbase – een Sonos onder je tv
Review: Sonos Playbase – een Sonos onder je tv
4 April, 2017 - Homecinema Magazine
Review: Bose Solo 5
Review: Bose Solo 5
20 January, 2017 - Computer Idee
Review: Sonos Playbase – een Sonos onder je tv
Review: Sonos Playbase – een Sonos onder je tv
4 April, 2017 - Homecinema Magazine
8 Totale Score

Prijs
7.5
Kwaliteit
9
Geluid
8
Extra's
7
Gebruikers Beoordeling: 5 (1 stemmen)
5 Opmerkingen
  1. Beste mini-soundbar in de handel. De installatie is heel eenvoudig: de meegeleverde FB kan worden gekoppeld met de tv.
    Ze is van goede verwerkte kwaliteit, klinkt erg goed voor haar maat, veel beter dan de concurrentie. Het enige nadeel is dat het na 1 uur vanzelf uitschakelt.

  2. Ik heb de Bose Solo 5 voor onze woonkamer gekocht, want het geluid op de tv is na enige tijd erg vermoeiend en het is amper leuk om naar films enz. te kijken. Ik kan alleen positieve dingen zeggen. Het geluid is echt geweldig voor deze maat. Ik had nooit gedacht dat je zo veel geluid zou krijgen uit zo’n klein ding. Ik had liever het grote systeem gekocht, helaas niet vanwege het volume, omdat we in een appartement wonen en onze buren er niet bij zouden zijn.
    Ondanks dit alles zijn we tevreden.
    Bose doet het erg goed op dit gebied en levert altijd kwaliteit. Zoals u op de afbeeldingen kunt zien, ziet de Soundbar er fantastisch uit, ongeacht welke kleur u in uw woonkamer hebt. Het past altijd!

  3. Ik kocht de soundbar heel halfhartig omdat ik me niet kon voorstellen dat deze zeer kleine soundbar in onze 50 vierkante meter woonkamer een voldoende goede geluidskwaliteit zou leveren. Maar ik moet zeggen, ik ben helemaal in de wolken, de Bose Solo 5 voldoet volledig aan onze eisen (redelijk tv-geluid). De verbinding met de meegeleverde optische kabel is meer dan eenvoudig, de programmering van de universele afstandsbediening werkte meteen en de Bluetooth-verbinding met de smartphone ook.

  4. Deze echt kleine onopvallende bar is duidelijk bedoeld voor dialoog en effecten. Dat maakt ze naar mijn mening ook veel beter dan al hun concurrenten zoals Sonos, Philips, Sony, Magnat, …
    Wat het volume ook is, het klinkt altijd “cool” en nooit storend. Zeer gezinsvriendelijk. Ook het minimalisme van attitudes en mogelijkheden zegt mij. Doe het gewoon en heb plezier.
    We kijken films in DTS die in stereo zijn. Bose heeft hier de spijker op de kop geraakt. Met series zoals Westworld (windgeruis in de woestijn, barbecues) of The Affaire (achtergrondgeluid op de achtergrond) is het omgevingsgeluid perfect hoorbaar, zelfs bij een laag volume. En dat draagt ​​enorm bij aan de goede sfeer. Bij Sonos, bijvoorbeeld, moet je de balk veel luider maken, zodat je zelfs deze geluiden waarneemt. Ook in de eigen “nachtmodus” van Sonos. Zelfs als je met de PS4 speelt, helpt dit effect gewoon om dit extra kickplezier te geven. Ook zijn de explosies leuk. De bas is helder en schoon. Niet drönend en meer dan aanwezig. Alles is precies goed hier voor de prijs. De dynamiek is helaas een beetje fluit. Maar deze dynamiek is gewoon niet meer wenselijk met twee kinderen in huis. Bedankt Bose!

  5. Ik had ter vergelijking twee andere soundbars getest, die elk de helft kosten, maar de extra kosten zijn hier allemaal de moeite waard.
    Een 5.1-systeem is niet de moeite waard in een appartement met oudere buren, omdat het te luid en te bassachtig zou zijn, maar deze soundbar is de perfecte oplossing. U hebt geen afzonderlijke subwoofer en toch heeft u meer dan genoeg bas.
    Ik ben nog steeds enthousiast. Hiermee wordt de film die naar muziek kijkt en naar een ander niveau luistert, verhoogd.

Laat een reactie achter