Beyerdynamic DT 770 Pro

De gesloten Beyerdynamic DT 770 Pro wordt geleverd met ingebouwde limiter en is volgens de fabrikant voornamelijk bedoeld voor DJ’s en live gebruik.

Koptelefoons zijn handig in veel verschillende situaties, zoals tijdens reizen met het openbaar vervoer, in de opnamestudio tijdens het opnemen, maar ook op lawaaierige plaatsen zoals disco’s of concertarena’s.
De DT 770 Pro LTD 80 Ohm met Limiter zou precies voor dit toepassingsgebied moeten zijn bedoeld: zodat de DJ naar het volgende nummer kan luisteren of tijdens concerten naar individuele muzikanten en de man op de mengtafel kan luisteren.

Wil je deze koptelefoon kopen

  • Gesloten over-ear hoofdtelefoon, ideaal voor professionele opname en monitoring
  • Ideaal voor opname in de studio en op het podium vanwege het onvervalste geluid met hoge resolutie
  • Hoog draagcomfort door zachte, circumaurale en verwisselbare velours oorstukken
  • Duurzaam, kwaliteit en robuust vakmanschap; Gemaakt in Duitsland
  • Praktische enkelzijdige kabeldoorvoer (3,0 m kabel)

Bas geluid

Kortom, deze hoofdtelefoon heeft het typische Beyerdynamic geluid, met de zijdeachtige hoogtepunten en een behoorlijke resolutie in het midden. Maar het hogere bas bereik is iets te sterk voor mijn smaak in dit model. Titels die in bas gebalanceerd klinken met vergelijkbare hoofdtelefoonmodellen hebben een onmiskenbare neiging tot over de top ontwikkeld. Dit geluidsdefect beperkt het gebruik van de DT 770 Pro LTD 80 Ohm in een professionele omgeving.
De ingebouwde limiter houdt de live muzikant en de DJ beschermd tegen schadelijke niveaus op de oren. Zodra de volumegrens (99 dB) is bereikt, neemt het volume in het bronresultaat toe in vervormingen, maar het wordt niet luider. Dit is een echt pluspunt in het hectische toneelleven.

Goed vakmanschap met een gevoel voor detail

De grote oorschelpen zijn zeer zacht gevoerd en de hoofdband is voorzien van een zacht kunstlederen hoes met knoopsluiting. De beugels zelf zijn gemaakt van zeer robuust metaal, alleen de buitenste schaal van de oorschelpen is gemaakt van plastic.
Leuk detail: de markeringen voor het linker en rechter kanaal zijn niet alleen op de buitenkant van de slapen geschreven, maar ook in braille met de typische bulten gemarkeerd. Op donkere podia helpt dit detail de kijker ook om de hoofdtelefoon aan de rechterkant te plaatsen.

Misschien ook interessant voor u;

Wat is de beste DJ koptelefoon, test en aanbiedingen
De beste koptelefoons die je kunt kopen voor minder dan 50 euro
De beste draadloze koptelefoons online
Wat is de beste koptelefoon die je voor weinig geld kunt kopen

Zwaargewicht

De DT 770 Pro LTD 80 ohm weegt 350 gram met kabel en is dus een echt stuk bagage voor gebruik langs de weg. Een robuuste constructie en een zekere stabiliteit zijn echter ook vereist op het door de fabrikant beoogde toepassingsgebied. De drie meter lange verbindingskabel inclusief vergulde jack-adapter is stevig aangesloten op de linker oorschelp en bijhet gebruik op de smartphone stoort dit enorm. Hoe hard het 80 ohm-model eigenlijk op mobiele spelers kon klinken, kan niet worden vastgesteld, omdat de limiter niet uitschakelbaar is.

Een echte bijzonderheid van de DT 770 Pro LTD  is alleen de beschermingsfunctie van de Limiter. Qua geluid vindt ik hem slechter dan vergelijkbare Beyerdynamic modellen zoals de DT 990 Pro 250 ohm.

 

1 Reactie
  1. Bedankt, lijkt me een prima koptelefoon voor in mijn studio!

Laat een reactie achter