Beste Onderwatercamera

De beste snorkel- en duikcamera’s voor onderwater – Snorkelaars en duikers kunnen met onderwatercamera’s fascinerende zeedieren, kleurrijke koralen en indrukwekkende rif- en rotsformaties vastleggen om de momenten van hun laatste vakantie te onthouden.

Als je een waterdichte camera hebt, kun je prachtige foto’s maken zowel onder als boven het water. De functionele camera’s zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen en voor elke behoefte.
Onderwaterfotografen zullen hieronder een lijst vinden met de meest populaire onderwatercamera’s die momenteel op de markt zijn. Vergelijk hier de beste onderwatercamera’s en maak foto’s van je volgende vakantiereis waar je zeker jaloers op zult zijn.

 

 

De Fujifilm FinePix XP130 onderwatercamera heeft een stevige behuizing waardoor hij bestendig is tegen vallen en waterdicht tot 20 meter. daardoor kan hij tegen een stootje bij het vastleggen van buitenactiviteiten en -sporten. Ook maak je er uitstekende onderwater foto’s mee. Dankzij de 16,4 megapixel sensor op de Fujifilm FinePix XP130 zijn je beelden van hoogwaardige kwaliteit. Met deze onderatercamera film je in Full HD kwaliteit met 60 beelden per seconde. De optische beeldstabilisatie vermindert onscherpte door bewegingen. Zo leg je je acties scherp vast. Via wifi stuur je eenvoudig je beelden naar je smartphone of tablet.

 • Plus/Min
 • Specificaties
 • Video
 • Meer

GOED:
 • Val en vries bestendig en water en stofdicht
 • 16,4 megapixel sensor
 • Full HD filmen

MINDER:
 • Geen microfoon aansluiting

Productspecificaties Camera

Aantal megapixels 16,4 megapixels Optische zoom 5 X Geheugenkaartslot SD-kaart

Opname functies

Videokwaliteit Full HD Panorama Ja

Scherm

Touchscreen Nee

Connectiviteit

GPS Nee

Aansluitingen

Accessoireschoen Nee

Bestendigheid

Schokbestendig Ja

Productinformatie

Kleur Blauw EAN 4547410367638

Je vindt dit artikel in

Categorieën

Camera’s & Accessoires Fotocamera’s Onderwatercamera’s

Camera’s & Accessoires Fotocamera’s Compactcamera’sMegapixels 10 tot 20 megapixels Camera opties Panorama Videoresolutie Full HD

Deze camera heeft een stevige behuizing waardoor hij va lbestendig is en waterdicht tot zo’n 20 meter. Hierdoor kan hij tegen een stootje bij het vastleggen van buitenactiviteiten en -sporten. Daarnaast maak je er onderwaterfoto’s mee. Dankzij de 16,4 megapixel sensor zijn je beelden van hoogwaardige kwaliteit. Met de camera film je in Full HD kwaliteit met 60 beelden per seconde. De optische beeldstabilisatie vermindert onscherpte door bewegingen. Zo leg je je acties scherp vast. Via wifi stuur je eenvoudig je beelden naar je smartphone of tablet.

 

Olympus Tough TG-5 compact camera Rood

431,00
TradetrackerProducts cameranu.nl
Laatste update was op: 11 april, 2018 10:02 am

12 megapixel - 4x optische zoom - 4K/UHD video - 3.0" display - waterdicht tot 15m - GPS - wifi - SD-, SDHC- of SDXC-geheugen - Li-92B accu

Ricoh WG-50 compact camera Kit Oranje

249,00
TradetrackerProducts cameranu.nl
Laatste update was op: 11 april, 2018 10:02 am

16 megapixel - 5x optische zoom - 2.7" TFT LCD display - waterdicht tot 12m - full HD-video - SD-, SDHC- of SDXC-geheugen - D-LI92 li-ion accu - kit met tasje en polsband

Nikon Coolpix W300 compact camera Oranje

389,00
TradetrackerProducts cameranu.nl
Laatste update was op: 11 april, 2018 10:02 am

16 megapixel - 4x optische zoom - 3.0" LCD display - UHD/4K video - GPS, wifi en bluetooth - SD-, SDHC- of SDXC-geheugen - EN-EL12 accu

Nikon Coolpix W100 compact camera Blauw

139,00
TradetrackerProducts cameranu.nl
Laatste update was op: 11 april, 2018 10:02 am

12.3 megapixel - 3x optische zoom - 2.7" TFT LCD display - full HD-video - wifi en bluetooth - SD-, SDHC- of SDXC-geheugen - EN-EL19 accu

 

 

Fotograferen onder water

Vooral voor fotografie onder de zeespiegel of in een meer, spelen de kwaliteit van de beelden en de hoogwaardige verwerking van de camera een cruciale rol. Het water stelt hoge eisen aan de camera-uitvoeringen en de beschermende behuizing. Het vinden van de juiste in de overvloed aan onderwatercamera’s lijkt voor veel leken een hopeloze taak.
Met deze onderwater camera adviezen willen we u een aantal onafhankelijke tips geven die u veilig door de onderwatercamerajungle leiden. Natuurlijk hebben we ook verwezen naar externe bronnen en het kopen van handleidingen rond de onderwatercamera.

terug naar menu ↑

Hoe werkt een onderwatercamera?

Als je naar de diepte van de zee afdaalt, zie je een fascinerende onderwaterwereld. Om deze visuele indrukken te vangen, is een onderwatercamera zeer nuttig. De onderwatercamera is gebouwd als een normale camera, behalve dat deze onder het wateroppervlak kan worden gebruikt. Met de toename van de technologie zijn de digitale camera’s de laatste jaren uitgekristalliseerd, waarmee je de fascinerende onderwaterwereld kunt vastleggen. Een duiker is bijna verloren zonder de camera die in de diepte kan functioneren. Maar ook voor andere evenementen is een onderwatercamera heel goed. Wanneer snorkelen zelfs op ondiepe diepten een verbazingwekkende onderwaterwereld kan vastleggen. Of wanneer je in het zwembad speelt met de kinderen, zodat de camera wordt beschermd tegen water of om gewoon onder water te fotograferen – de onderwatercamera is een nuttige hulp.

Zelfs op het strand kan een onderwatercamera heel goed presteren, omdat de camera niet altijd alleen onder het wateroppervlak wordt gebruikt. De onderwatercamera heeft dezelfde ingewikkelde technologie, zoals een normale camera die bijna iedereen vandaag bezit. De behuizing van de onderwatercamera is echter bijzonder. Aangezien er verschillende typen onderwatercamera’s zijn, kan een volledige behuizing of behuizing met afdichtingen tevoorschijn komen. Laten we eens kijken welke varianten van onderwatercamera’s beschikbaar zijn.

Zie ook;

terug naar menu ↑

Verschillende typen onderwatercamera

Er is een zogenaamde one-way camera. Deze camera is omgeven door een waterdichte behuizing en heeft een normale fotofilm. Dit moet nog steeds aan ontwikkeling worden gegeven voordat je de foto’s kunt bekijken. De voordelen van een digitale camera worden zo geëlimineerd in een dergelijk model. Toch heeft de wegwerpbare onderwatercamera een groot voordeel: de prijs. Je kunt een wegwerpbare onderwatercamera al kopen voor ongeveer 10 euro. Een film erin is voldoende voor ongeveer 24 tot 28 foto’s, afhankelijk van het model en de fabrikant. Als u de onderwatercamera slechts eenmaal gebruikt, is dit een goedkoop alternatief. Als u de onderwatercamera echter vaker wilt gebruiken, is het raadzaam om een ​​geschikte digitale camera te kopen.

HDan heb je de keuze voor een digitale camera, die dan in een waterdichte verpakking heeft. Het voordeel hiervan is dat u de camera op elk gewenst moment voor andere doeleinden kunt gebruiken. De behuizing die rond de camera wordt geplaatst, is vrij vaak erg onhandig. De ooit zo handige Poketkamera past dan plotseling niet meer in de broek of jaszak. Als u de camera alleen wilt gebruiken voor het maken van foto’s onder het wateroppervlak wanneer u op vakantie bent of slechts één keer per jaar, kan dit model ook een echt alternatief zijn.

Maar als u de hoogste waarde hecht aan kwaliteit en functies, wordt een speciale onderwatercamera ten zeerste aanbevolen. Deze camera’s zijn gebouwd net als een conventionele digitale camera. Er zijn verbindingen om de foto’s over te zetten naar de pc. De onderwatercamera moet een zoomlens hebben en kan ook verschillende andere instellingen accepteren. Het is ook mogelijk met een moderne onderwatercamera om vlijmscherpe video’s onder water te maken. Een verschil is nog steeds zichtbaar in een speciaal gemaakte onderwatercamera.

Het gebeurt vaak dat met een conventionele camera, hoe dieper je in het water duikt, je steeds meer een groenachtige tint kunt herkennen. Dit is een normaal proces dat iets te maken heeft met de breking van het licht. De onderwatercamera heeft een functie die de groene zweem voorkomt en zorgt voor een realistisch kleurresultaat.
Het verzoek neemt voortdurend toe voor de perfecte onderwatercamera’s, dus er zijn meer fabrikanten die willen overtuigen met speciale functies. We hebben de onderwatercamera’s van heel dichtbij bekeken en vertellen je nu welke criteria we hebben gebruikt.

terug naar menu ↑

Hoe hebben we getest

In onze test was het voor ons belangrijk dat de levering en de verpakking al waren geëvalueerd. Vervolgens is het belangrijk dat een onderwatercamera gemakkelijk te gebruiken is. We hebben gekeken naar de individuele functies en ook hoe ze onder water kunnen worden gebruikt met handschoenen. De bediening is een heel belangrijk punt, dat heel gemakkelijk zou moeten zijn. Per slot van rekening moet je soms heel snel onder water gaan om snapshots te maken. We hebben ook de videofunctie getest als deze op de onderwatercamera aanwezig was.

Wat nog belangrijker is, zou het eindresultaat ons moeten laten zien. Hoe groot was het scherm om de foto’s direct na het maken van foto’s te bekijken? Hoe gemakkelijk kon het beeldmateriaal worden overgebracht naar de pc. Is er een verbinding met een tv-toestel? We hebben alle belangrijke details bekeken om een ​​zo goed mogelijk beeld te krijgen van de onderwatercamera en zijn functies. Uiteindelijk hebben we de afzonderlijke apparaten gedeeltelijk met elkaar vergeleken, zodat u precies kunt achterhalen waar de sterke punten liggen en waar de zwakke punten liggen.

terug naar menu ↑

Welke functies zijn belangrijk voor een onderwatercamera?

Voordat u een onderwatercamera koopt, moet u de gegevens precies vergelijken. Het belangrijkste is de pixelwaarde. Vooral onder water zou je in staat moeten zijn om zonder enige moeite scherpe foto’s te maken. Een echte aanrader is een waarde die zich rond de 10 megapixels beweegt. Als de prijs-prestatieverhouding juist is, kan het ook een iets hogere waarde zijn.

In een onderwatercamera is de waterbestendigheid natuurlijk elementair. Het hangt nu af van welke diepten u wilt verplaatsen. Er zijn camera’s die oplopen tot 5, 10 of zelfs meer dan 25 meter. Om uw keuze gemakkelijker te maken, is een vergelijking zeer aan te raden, die ook de waterdichtheid tussen de apparaten weergeeft. Als je wilt snorkelen, is een onderwatercamera met een limiet van 5 meter perfect geschikt. Voor alle andere vereisten wordt een overeenkomstig hogere waarde aangekondigd.

Ook met de onderwatercamera’s is er een digitale zoomfunctie. Onthoud gewoon dat er plots iets fascinerends voor je lens kan verschijnen. Alleen al om die reden moet je op een goede zoomlens letten.

Het scherm waarop u de opnamen vervolgens kunt bekijken, moet minimaal 2,5 inch zijn. Het is natuurlijk beter als het scherm wat groter is. Je kunt het scherm absoluut volledig missen, maar als je er al eerder aan gewend bent, wil je dit nuttige detail niet missen.

Beeldstabilisatie is een ander detail dat niet mag ontbreken in een onderwatercamera. Vooral wanneer u zich onder water verplaatst, kan dit vaak camerabewegingen veroorzaken. Zodat deze wankel niet op de foto te zien is, wordt een beeldstabilisator gebruikt. Dit moet daarom altijd aanwezig zijn in een onderwatercamera. Een ander kenmerk wordt haptisch genoemd.

Haptisch is een woord dat eigenlijk alleen de gevoeligheid van de toetsen beschrijft. Als je onder water bent, heb je een lagere gevoeligheid van de vingers. Ook is iemand niet meer in staat om de exacte aanrakingen uit te voeren. Daarom is het bijzonder belangrijk dat de knoppen van de onderwatercamera groter zijn en goed kunnen worden bediend, zelfs na een lange tijd onder water. Het is een voordeel dat u de onderwatercamera bijna zonder te kijken kunt bedienen. Omdat een instelling eenmaal is aangepast, is het niet zo eenvoudig om de standaardinstelling te herstellen. Het resultaat is dan vaag of in het slechtste geval geen foto’s.

Voor een onderwatercamera is het ook van fundamenteel belang dat een witbalans kan plaatsvinden. Dit zorgt ervoor dat de kleuren realistischer op de foto lijken. De lichtomstandigheden onder water veranderen voortdurend, dus de camera moet deze instelling altijd optimaliseren. Dit is de enige manier om prachtige foto’s te maken die je indrukken onder water vastleggen. De laatste functie is een videofunctie.

Niet elke onderwatercamera heeft een videofunctie. Hier hangt het ervan af of je video’s onder water wilt opnemen of niet. Deze functie is zeker merkbaar in de uiteindelijke prijs van het apparaat. Overweeg daarom zorgvuldig of u de videofunctie wilt gebruiken of niet.

terug naar menu ↑

Welke onderwatercamera is geschikt voor mij?

Er zijn veel verschillende modellen en ook verschillende fabrikanten die onderwatercamera’s aanbieden.
Om ervoor te zorgen dat u de juiste camera kiest, moet u eerst uw vereisten opnieuw bekijken.
De belangrijkste vraag is hoe vaak u de onderwatercamera wilt gebruiken. Als je de onderwatercamera slechts eenmaal per jaar nodig hebt, is een goedkoper model waarschijnlijk genoeg.
Bij regelmatig duiken of snorkelen zal waarschijnlijk beter worden met een model van hogere kwaliteit.
Ten slotte is er ook de kwestie van kwaliteit. Waarschijnlijk heeft een laaggeprijsd model niet zoveel instellingen als een model van hoge kwaliteit. Zorg er in ieder geval altijd voor dat de onderwatercamera een kleurbalans toepast. De megapixels spelen ook een essentiële rol. Het is tenslotte nog steeds een kwestie van bediening. Een onderwatercamera, die gemakkelijk te gebruiken is, wordt steeds meer gebruikt als een camera die is uitgerust met gecompliceerde functies.
U moet dus rekening houden met uw eigen vereisten voordat u een onderwatercamera koopt.

Je moet hier op letten bij het kopen

Er zijn een aantal aspecten die u zorgvuldig moet overwegen

Meer dan 10 megapixels: de resolutie is niet alles, maar vooral voor scherpe afbeeldingen onder water die goud waard zijn. Let op een up-to-date aantal megapixels, idealiter meer dan 10 MP
5m waterdicht: afhankelijk van hoe diep je wilt duiken, moet deze aanbeveling natuurlijk naar boven worden gecorrigeerd. Vooral voor snorkelen, zowel in een meer als in de zee, zou de limiet van 5 meter voldoende moeten zijn. Bereken hier eerder een beetje te genereus dan te zuinig.
Digitale zoom: al onmisbaar voor de conventionele camera’s, voor de onderwatercamera’s alleen in de afgelopen jaren in volwassen technologie. We hebben het over digitale zoom. Als richtlijn bij onze vergelijking moeten dit ten minste 5 vergrotingsniveaus zijn, zodat u gemakkelijk een aantal verre vertoningen kunt vastleggen.
Groot display: 2 inch is al te beschouwen als de laagste limiet. Zowel onder water als in de daaropvolgende weergave van de foto’s, maakt een groot scherm het zicht veel gemakkelijker en is het een “luxe” die je niet meer zou willen missen
Beeldstabilisatie: niet alleen in golven en op volle zee een absolute must. Vooral bij onderwaterfotografie zijn beelden veel sneller vervaagd of wazig. Dankzij de geïntegreerde beeldstabilisatie konden de geteste modellen deze “wobbles” grotendeels compenseren of voorkomen.
Haptiek: de gevoeligheid van de vingers en de gevoeligheid van de aanraking worden beperkt door het water. Des te belangrijker zijn grote knoppen met een goed aanvoelen, die ook goed zijn en intuïtief te gebruiken, zelfs bij langere duiken. Om onderwater een instelling opnieuw correct in te stellen of om onhandig door een menu te navigeren – dit mist het grootste deel van de tijd en het verlangen!
Onderwater witbalans: essentieel. Helaas laten onze productrapporten zien dat veel apparaten nog steeds ontbreken. Om ten minste ongeveer levensechte beelden te bereiken, moet de camera zich via een witbalans onder water aanpassen aan de momenteel heersende lichtomstandigheden. Als de onderwatercamera niet zo’n functie heeft, zijn de foto’s te verzadigd of licht vervaagd.
Optioneel: videofunctie: een school vissen, de koraalbank of het struikgewas van zeeplanten, foto’s zijn meer dan duizend woorden waard. Een video-functie kan helpen deze indrukwekkende ervaringen uit eerste hand vast te leggen. Als u voor een dergelijke functie kiest, moet u op de kwaliteit van de camera letten. Omdat video’s van slechte kwaliteit het vakantiegevoel nauwelijks zullen doen herleven. De huidige stand van de techniek zijn VGA-camera’s die video’s opslaan in HD-kwaliteit.

terug naar menu ↑

Top merken die onderwatercamera’s maken

Canon – Canon is een fabrikant van camera’s. Het bedrijf is gevestigd in Japan en wilde oorspronkelijk alleen goedkope camera-replica’s maken. In de loop van de tijd bleef het bedrijf zich echter ontwikkelen en besloot het zijn eigen camera’s op de markt te brengen. Tegenwoordig is Canon een van de grootste fabrikanten ter wereld. Het bedrijf produceert verschillende modellen. Professionals en amateurs willen graag Canon-modellen gebruiken, omdat de kwaliteit en prijs van deze fabrikant precies goed zijn. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Canon ook enkele onderwatercamera’s in het assortiment heeft, die van uitstekende kwaliteit zijn.

Fujifilm – Fujifilm is ook een fabrikant van camera’s. Het bedrijf werd opgericht in 1934. Fujifilm heeft zijn hoofdkantoor in Japan. Het waanzinnig grote bedrijf heeft 241 dochterondernemingen verspreid over de hele wereld. Fujifilm is niet alleen een bekende fabrikant van camera’s, maar ook voor films, medische systemen, enz. In het assortiment van de fabrikant vinden we ook enkele onderwatercamera’s die voor verschillende vereisten zijn vervaardigd.

Olympus – Het merk Olympus kent waarschijnlijk iedereen die al camera’s heeft gezocht. Olympus is ook een Japans bedrijf dat in 1919 werd opgericht. De producten die Olympus produceert variëren van camera’s tot medische systemen. Onder de camera’s vinden we ook uitstekende onderwatercamera’s, die de aandacht trekken met geweldige producteigenschappen.

Panasonic – Panasonic werd in 1918 in Japan opgericht. Nog steeds is de stoel in Japan. Panasonic is een specialist op het gebied van elektrotechniek of consumentenelektronica. Het assortiment omvat hoogwaardige camera’s en onderwatercamera’s. Beamers, televisie, autoradio’s, navigatiesystemen en vele andere producten met technische verfijningen zijn te vinden bij deze fabrikant.

 

7 Opmerkingen
 1. Het is duidelijk dat dit geen pro-fotocamera’s zijn. Maar een prachtige “straatcamera, all-weather en duikcamera”. Ik heb de Fuji camera altijd bij me, ook als ik mijn professionele uitrusting bij me heb. Veel van mijn werk is Street Photography. Het is geweldig voor dichtbij werk in menigten. Ik was de eigenaar van de Fuji XP90. Momenteel heb ik de XP120 en nu de XP130. Mijn kleinkinderen houden van de XP120. Het is vrijwel kinderveilig en een geweldige camera voor het leren van kinderen.

  Als je betere foto’s wilt, is mijn aanbeveling om de camera te “tweaken”. Bijna alle consumentencamera’s kunnen worden aangepast.

  Dit is hoe je de XP130 kunt aanpassen. Selecteer “OPNAMESTAND en kies de modus” P “PROGRAMMA AE Scroll naar” ISO “en kies AUTO 400. Afbeeldingen vallen uiteen van ISO 400. BEELDGROOTTE: 4.3 Selecteer BEELDKWALITEIT: FIJN Laatste kiezen FinePixCOLOR: CHROME .

  Normale camera-instellingen produceren een beeldbestandsgrootte van 1.50MB tot 3MB. Door de camera te tweaken, wordt de bestandsgrootte verhoogd naar 8 MB.

  Als u alleen maar mooie foto’s wilt maken, is de “SCÈNE HERKENNING” moeilijk te verslaan.

  Nadelen: Camera heeft goede belichting nodig voor scherpe foto’s. (De meeste camera’s doen dit) Zoom is soms wazig wanneer het wordt vergroot. Zorg ervoor dat de STABILISATIE-INSTELLING is ingeschakeld. De focus is soms vlekkerig. Speel met de AF MODE en kijk welke instelling het beste voor u werkt. Sommige zijn beter dan andere, afhankelijk van wat je fotografeert.

 2. De Nikon W300 waterdichte camera is een werkpaard camera, perfect voor de meeste situaties. Ten eerste is het waterdicht – het kan echt worden bevochtigd of ondergedompeld, onderwaterfoto’s maken, in de regen werken, werken als je je koffie erop laat vallen, het werkt! Ten tweede is het een Nikon – de optica is superieur en maakt prachtige foto’s voor een ‘point-and-shoot’-camera, genoeg gezegd, het is een Nikon. Ten derde is het compact en handig – je zou het altijd bij je moeten hebben en je zult geen enkele kans missen, snel opnames maken sneller dan je mobiele telefoon. Ten vierde, app beschikbaar om uw afbeeldingen automatisch opslaan in uw cloud, naar uw mobiele telefoon en vervolgens cloud, de afbeeldingen kunnen worden ingesteld om automatisch te worden opgeslagen, hoe handig! En ten vijfde, de prijs is goed, zeer redelijke prijs voor een uitstekende camera !!!

 3. Het is duidelijk dat Olympus deze serie camera’s heeft ontworpen om grote voordelen te bieden ten opzichte van mobiele telefooncamera’s. (hard, onderwater en supermacro). Ik kocht deze TG-5 onderwatercamera uitsluitend voor het documenteren van gebreken in kleine precisieonderdelen. De microscoopmodus is gewoon geweldig in combinatie met de LG-1-lichtgids. Hier is een samenvatting van mijn voorkeuren en antipathieën. Hoewel ik wat problemen met de camera heb, verdient het toch 5 sterren.

  +: Microscoop-modus is gewoon geweldig. U kunt zo dichtbij scherpstellen als 1 cm en optisch 4x zoomen. De ingebouwde focusstapeling verwerkt verschillende afbeeldingen om de scherpte te maximaliseren. Met de LG-1-lichtgeleider krijgt u een perfecte belichting van dichtbij. Als dit niet genoeg is, kunt u digitale zoom gebruiken om zoom uit te vergroten met factoren van 1X, 2X of 4X. (de beeldkwaliteit verslechtert duidelijk bij deze hoge instellingen)
  +: De camera voelt erg goed gebouwd.
  +: 4K video, GPS en waterdicht zijn allemaal leuke functies die ik heb, maar ik heb ze nog niet gebruikt.
  +: Standaard micro USB-gegevens / oplaadkabel versus eigen kabel

  -: De grootste teleurstelling is WiFi. De primitieve wifi werkt alleen met mobiele telefoons. U kunt geen WiFi via een netwerk / pc gebruiken. Ik ken geen fotografen die hun foto’s verwerken en archiveren op een mobiele telefoon. Mijn oudere Panasonics hebben veel betere ingebouwde WiFi.
  -: De gebruikersinterface is gewoon OK. Sommige modi en instellingen zijn gewoon niet erg voor de hand liggend en enigszins rommelig. De volledige gebruikershandleiding hebben is een must en ik zie dat Olympus het eindelijk op hun Amerikaanse website heeft gezet. (de meegeleverde snelstartgids is waardeloos)
  -: In de microscoopmodus is er geen voorziening voor gebruikersaanpassingen aan het diafragma of de programmawisseling. Hoewel het stapelen van de focus heel handig is, kun je niet de grootte van de stapel selecteren. (Ik denk dat drie afbeeldingen alles is dat het kan stapelen, maar focusbracketing geeft je meer opties als je zelf wilt stapelen).

 4. Heb deze Olympus Tough TG-5 compactcamera gekocht voor onze strandvakantie. We lieten onze telefoons overdag in de hotelkamer achter – en we wilden een waterdichte camera die in een tas kon worden gegooid, die kindvriendelijk was en naar het strand / zwembad kon worden gebracht zonder dat hij zich zorgen hoefde te maken over zand- en waterschade.

  Mijn kinderen (10 en 12) hadden plezier met het nemen van onderwater-selfies, films maken in het zwembad en proberen vis en schildpadden op het strand te fotograferen. Halverwege de reis was ik zo blij met de duurzaamheid van de TG-5 en de kwaliteit van de foto’s dat ik ermee stopte met het slepen van mijn ‘grote’ camera … alleen uittrekken toen ik een telelens nodig had.

 5. Ik kocht de Nikon Coolpix W300 online om de Panasonic Lumix DMC-FX30 te vervangen die ik tien jaar geleden had gekocht. Ik was op zoek naar een compactcamera met GPS die ik constant in mijn zak zou dragen. Van alle camera’s die ik heb getest die aan deze vereisten voldoen, maakte dit model vooral indruk op mij vanwege de kwaliteit van het chassis en de comfortabele pasvorm in mijn hand, zijn superieure beeldscherm, zijn 24-120 mm een equivalent brandpuntsafstandbereik (met name de supergroothoek trok me aan), de uitstekende close-up / macro-prestaties en de indrukwekkende snelheid, zachtheid en stilte van de zoomlens. Het feit dat deze camera waterbestendig is tot een diepte van 30 meter is interessant, maar ik ben niet van plan om hem echt veel onder water te gebruiken (hoewel ik hem in een kajak kan gebruiken zonder de camera te vernietigen als ik me omdraai). Als u, net als ik, op zoek bent naar een compacte camera met gps, zijn er een paar andere concurrerende camera’s met enigszins verschillende functies, dus ik adviseer iedereen die deze camera overweegt om de functies zorgvuldig te vergelijken met de concurrentie op websites zoals Digital Fotografie Review.

  Het zwakke punt van deze camera is de beeldkwaliteit, vanwege de kleine 1 / 2.3 “sensorafmeting.De fotografie snobs zouden spotten met deze camera vanwege zijn kleine sensorafmetingen.Maar het koude harde feit is dat niemand momenteel een compacte camera met GPS produceert en met een grotere sensorgrootte Dus als u vandaag, net als ik, op zoek bent naar een compacte camera met GPS, zit u met dit niveau van beeldkwaliteit, ongeacht welke camera u ook kiest.Als u een betere beeldkwaliteit wilt in een compacte camera vandaag moet je GPS vergeten en een beetje meer geld uitgeven voor zoiets als de Panasonic Lumix DMC-LX10. Ik ga niet liegen, ik had liever een grotere sensor gehad – inderdaad, de sensor in de W300 is slechts marginaal groter dan de sensor in de DMC-FX30 die ik een decennium geleden kocht, maar nogmaals, er is geen compactcamera met GPS en met een grotere sensoromvang op de markt. Dus de beeldkwaliteit van deze camera is zo goed als kan worden verwacht gezien de sensorgrootte.

  Omdat ik het afgelopen decennium een ​​Panasonic Lumix DMC-FX30-gebruiker was, zijn er een aantal aspecten van de Panasonic-interface die ik mis. In de afspeelmodus geeft de W300 niet genoeg informatie over elke foto weer; informatie zoals ISO, sluitertijd, diafragma en histogram worden weergegeven in de afspeelmodus op mijn tien jaar oude Panasonic Lumix DMC-FX30 maar NIET op deze gloednieuwe Nikon Coolpix W300. (De sluitertijd en het diafragma worden echter in de opnamestand weergegeven wanneer de ontspanknop tot halverwege wordt ingedrukt.) Trouwens, zoals mijn oude DMC-FX30 en zoals de meeste andere camera’s in deze klasse, kunnen sluitertijd en diafragma niet handmatig worden ingesteld op de W300, maar ze kunnen indirect enigszins worden gemanipuleerd door ISO te wijzigen, te zoomen of door naar een andere scènemodus of de macromodus over te schakelen. Dat heeft voor mij veel controle – zelfs als ik de kans heb gehad om te gebruiken (iemand anders’s ) geavanceerde camera’s, ik stel de sluitertijd en het diafragma bijna nooit handmatig in.) De W300 geeft de kompasrichting, hoogte en oppervlaktedruk voor elke foto weer in afspeelmodus, wat cool is, maar dat rechtvaardigt niet het weglaten van basisinformatie van het scherm zoals ISO, sluitertijd en diafragma die al zijn opgenomen in de metadata van elke foto. Ik mis ook de “levendige” kleureninstelling van Panasonic. Dus na het overschakelen van een tien jaar oude Panasonic naar deze nieuwe Nikon heb ik het gevoel dat ik wat functies heb opgedaan, maar ook wat functies heb verloren.

  Ik wil elke dag digitale foto’s maken met een compactcamera met gps, en deze camera is wat ik heb gekozen uit de zeer beperkte reeks alternatieven die vandaag beschikbaar zijn en aan die vereisten voldoen. Over het algemeen is deze camera een verbetering ten opzichte van de camera die ik tien jaar geleden kocht, hoewel ik sommige functies van de Panasonic mis.

 6. Ik ben dol op deze TG-5 camera! Het verbaast me constant wat het kan doen. Ik heb ook een Nikon D-800 die ik gebruik voor mijn serieuzere fotografie, maar deze camera zijn mijn spullen in mijn zak en als reiscamera. Natuurlijk blaast het mijn iPhone weg, wat Apple ook zegt. Maak je geen zorgen over een gebrek aan megapixels, de afbeeldingen zijn super met veel goede gegevens om mee te werken. De gebruikersinterface is echt intuïtief en eenvoudig. Ik heb de handleiding nauwelijks aangeraakt. Ik heb het veel in het water gebruikt en de kleurcorrectie onder water werkt best goed om de kleuren goed te krijgen. De HDR is ook redelijk goed. Ik wou dat het een beetje meer optische zoom had, maar echt niet zo’n grote deal en ik ruil dat graag in voor ruigheid en onderwatergebruik. De afstandsbediening over WiFi met de telefoon-app is ook superleuk en opent veel mogelijkheden. De prestaties bij weinig licht zijn ongeëvenaard. Dit is echt het meest geweldige punt en de shoot die ik ooit heb gebruikt. Het is zo goed dat mijn broer er ook een heeft gekocht nadat ik de mijne heb gekocht. Je zult niet teleurgesteld zijn!

 7. De Olympus Tough TG-5 compact camera ten zeerste aanbevelen voor onderwater snorkelen foto’s. Veel door de jaren heen geprobeerd, geen zo eenvoudig te gebruiken, betrouwbaar, houdt een lading, en maakt prachtige foto’s. Graag niet batterijen vervangen, gewoon aansluiten aan het eind van de dag. Super eenvoudig om instellingen onder water te veranderen. Voor een momentopname is dit een geweldige onderwatercamera. Ik schrijf meestal geen beoordelingen, maar was zo blij hiermee voelde ik dat ik nodig was.

Laat een reactie achter