Beste Naaimachine Kopen

Naaimachine test  • De  beste naaimachines in vergelijking

Naaimachines maken een ware comeback mee, duurzaamheid en zelf gecreëerde mode zijn meer dan ooit gewild. Naaien is niet alleen een manier om geld te besparen. Naaien is ook een spannende tijdverdrijf en een manier om je eigen persoonlijkheid uit te drukken voor die creatievelingen die graag de naaimachine in handen willen hebben. Niet zelden is aan het begin van het werk helemaal niet duidelijk waar de reis uiteindelijk zal eindigen.

Maar zonder de juiste tools zijn de resultaten vaak maar de helft zo goed. Daarom moet de naaimachine zorgvuldig worden gekozen. Omdat het aantal fabrikanten tegenwoordig groot is, is duidelijkheid is een van de belangrijkste aspecten als je naar de verschillende modellen in de markt wilt kijken.

Naaimachine kopen? Alle Naaimachines online | bol.com
www.bol.com › Home › Elektronica › Huishoudelijke apparaten
Op zoek naar een Naaimachine? Naaimachines koop je eenvoudig online bij bol.com ✓ Gratis retourneren ✓ 30 dagen bedenktijd ✓ Snel in huis.

Naaimachines bij Blokker.nl – de online huishoudwinkel
www.blokker.nl › … › Naaimachines & toebehoren
Een top naaimachine kopen doe je dan ook bij Blokker.nl. Of je nu kleren wilt maken of kleren repareren, bij ons zit je goed. En of je nu een beginner bent en een …

Naaimachine kopen? | De Naaimachine Expert
www.amazon.nl › naaimachines
Naaimachine kopen. Bekijk ons ruime assortiment naaimachines. Heb je altijd al je eigen kleren willen leren maken? Of zoek je een naaimachine om …

1

Brother CS10  – Onze Winnaar

Deze uitstekende Brother CS10  is van vele gemakken voorzien. Zo heeft deze naaimachine 40 voor geprogrammeerde steken en knoopsgaten, en kan je dus snel aan de slag  met jouw creatieve ideeën. Het heldere LCD scherm geeft u de informatie over het gekozen programma zodat u precies weet of deze instelling ook geschikt is voor de stof die u gaat naaien. Het automatische draad inrijg systeem voorkomt een hoop gedoe, want je hebt nu een praktisch hulpmiddel om de draad door de naald te krijgen. Wil je tenslotte nog een persoonlijke sfeer geven aan je creatie, dan kun je met dit model naaimachine ook uit de vrije hand naaien. Het transport wieltje is daarom verzinkbaar. Normaal zorgt de transporteur voor een rechte geleiding van je stof, maar nu kun je dus ook uit je dak met creatieve borduursels of monogrammen.

 

2

Brother FS40 – Zeker en Goed

De Brother FS40 is een elektronische naaimachine met 40 steken, perfect voor het maken van kleding, woninginrichting en professionelere items. Het is geschikt voor het geavanceerde naaien, maar ook als u onbekend bent met naaien en een machine met functies wilt hebben. Met de Start / Stop-knop en met de schuifregelaar kunt u de machine bedienen met uw handen en zonder het meegeleverde voetpedaal. Er zit een spoel in en een automatische spoe lopwinder, zodat u uw klossen niet langer handmatig hoeft op te winden. Met de gaten van 5 x 1 staps knoop kun je perfecte knoopsgaten in verschillende maten naaien. Automatische steekkeuze en steeklengte- en breedteregeling maken de machine nog eenvoudiger in gebruik. Een LED-lampje betekent dat je deze nooit hoeft te vervangen en je draden zijn niet verkleurd door de gele glans van een traditionele gloeilamp. Met een achteruit naaiknop kunt u eenvoudig uw steken afgrendelen, terwijl u met de 7 meegeleverde pootjes uw creaties nog verder kunt verfraaien. De Brother FS40 wordt geleverd met een instructieve dvd die alle aspecten van de machine laat zien – perfect als u een beginner bent. Het heeft ook een fabrieksgarantie van 3 jaar.

 

3

Toyota SUPERJ17XL – Krachtpatser

De nieuwe verbeterde Super Jeans SP17XL is een machine met één wijzerplaat met een selectie van 17 steken inclusief een 4-staps automatisch knoopsgat. Men kan denim en jeans achtige stoffen naaien met behulp van de bovenste stekendraad nummer 20 en nummer 30. De unieke glijvoet is ideaal voor het naaien van een jeanszoom. Hij kan tot 12 lagen denim en denimachtige stoffen naaien. Je kunt naaien met tweelingnaalden met de SP17XL, zoals een deksteek. De SP17XL wordt geleverd met een stopplaat, die het mogelijk maakt om te stoppen en eenvoudig naaien uit de vrije hand te nemen. De accessoires bij de SP17XL zijn: Naalden: 2 x18 / 110, 2 x 14/90, I x balpen. 1 voelde. 2 klossen en 1 in de machine. Ik overhandig voet. 1 blindzoomvoet. Zijdelingse voet 1 x voet met ritssluiting. 1 x 4-staps knoopsgatvoet. 1 Zigzagvoet (op machine) 1 x stopplaat. 1 naaldplaataandrijving. 1 naaigids.

 

4

Singer HD4423 – Heavy Duty

Een supersnelle naaimachine gebouwd met extra robuustheid voor zwaar naai werk. Inclusief krachtige motor en roestvrijstalen bedplaat die tot 1100 steken per minuut naait – 50% sneller dan standaard huishoudelijke machines, ideaal voor zware stoffen of grotere klussen. Handige functies zoals een drop-in spoel voor het laden van de bovenste lading en een grote steekkeuzeknop samen met de instelbare steeklengte en -breedte maken de 4423 gemakkelijk te gebruiken.

 

5

Singer Talent 3321 – Betaalbare Kwaliteit

De Singer 3321 naaimachine is de perfecte machine voor beginners. Met automatische naald inrijger, snel en eenvoudig inrijgen en een systeem met topinvoer, is de installatie zo eenvoudig en frustratievrij mogelijk. Belangrijkste kenmerken: 21 Ingebouwde steekpatronen Automatische naald inrijger Automatisch 4-staps knoopsgat Verstelbare steeklengte en -breedte Top Drop-in Bobbin Snap-On Naaivoeten Extra hoge naaivoet Lifter Heavy Duty metalen frame Automatische spanning Automatische achteruit Gratis arm Tweelingnaald Capaciteit tot 5 mm Steekbreedte Variabele naaldstanden Automatische naai voet drukregeling Meegeleverde accessoires Multifunctionele voet, ritsvoet, knoopsgat voet, knop naai voet, geleider / quiltgeleider, naalden, klosjes, draadspoeldeksels, extra garenpen, klospen Vilt, stopplaat, L-schroevendraaier, tornmesje / pluizenpenseel, zachte stofvanger. Alle Singer naaimachines worden geleverd met een fabrieksgarantie van twee jaar.

 

 

De geschiedenis en ontwikkeling van de naaimachine

Ieder van ons kent haar en ze is te vinden in bijna elk huishouden – de naaimachine. De modellen van momenteel hebben echter niet veel gemeen met de eerste naaimachines. In de afgelopen decennia hebben vooral deze huishoudelijke apparaten een snelle ontwikkeling doorgemaakt. De handbediende machines van weleer herinneren zich maar weinigen nog.

Het beroep van kleermaker stond niet alleen in hoog aanzien, maar was ook belangrijk. Tot 1830 werd echter alleen met de hand genaaid. Daarom werden ideeën verzameld om meer kleding in minder tijd klaar te krijgen.

Het idee voor de naaimachine was geboren. In 1755 voerde Charles Frederick Wiesenthal de eerste pogingen uit om  een ​​naad met een machine te maken. Hij wilde de beweging van naaien nabootsen met zijn hand met behulp van een tweepuntige naald, die een oog had.

Thomas Saint bedacht uiteindelijk de eerste naaimachine in 1790, die echter alleen bedoeld was voor schoenmakers. Deze was gemaakt van hout en kon al een kettingsteek uitvoeren. Maar niet alleen in Engeland werkte hij ijverig aan de ontwikkeling van een naaimachine. In Duitsland ontwikkelde Balthasar Krems een machine waarin de naald al een oog in de punt had. Zijn laatste model maakte al tussen de 300 en 350 steken per minuut.

Couseuse is een term die een grote rol speelt in de ontwikkeling van de naaimachine. Op 17 juli 1830 patenteerde de Fransman Bartelemy Thimonnier zijn eerste naaimachine onder deze naam. Door hem werd een bedrijf opgericht, dat niet alleen voor de productie van uniformen voor de Franse overheid moest zorgen, maar ook voor naaimachines.

Elias Howe, die in 1839 in Boston woonde, zette een nieuwe stap in de ontwikkeling van de naaimachine. Hij keek naar de vingers van zijn vrouw terwijl ze naaide. Het waren deze bewegingen die Howe probeerde te bootsen met een machine. Zijn idee kostte veel tijd. Maar uiteindelijk ontwikkelde hij de eerste naaimachine die tot 250 steken per minuut kon naaien. Om te laten zien hoe succesvol deze machine zou zijn, concurreerde Howe met talloze naaisters. Terwijl de naaisters slechts 50 steken per minuut bereikten, zette zijn machine met 300 steken alles in de schaduw.
Howe bood zijn idee aan twee verschillende fabrikanten aan, maar werd door beide afgewezen. Ten eerste was hun weigering de hoge prijs, die veel te hoog leek met een voor die tijd verbijsterende $ 300. Ten tweede wilden de twee fabrikanten zich niet de toorn van het kleermakersgilde op de hals halen. Howe verliet de VS en probeerde zijn geluk in Engeland. Maar zelfs hier werd zijn idee niet met succes bekroond. Na twee jaar keerde hij berooid terug in de VS.

Ondertussen was Isaac Merrit Singer geslaagd met zijn idee van wat Howe had gedroomd. Met behulp van 40 geleende dollars en 11 werkdagen bouwde de uitvinder de “Singer1”. Deze kon worden gekocht voor $ 100. Howe had zijn toen patent aangevochten, hij kon een klein gedeeltelijk succes behalen en ontving een jaarlijkse schikking. Al in 1858 was de naaimachine van Singer een groot succes. Meer dan 3000 naaimachines werden geproduceerd en verkocht.

Singer was in alle omstandigheden een geboren zakenman. Omdat $ 100 voor een naaimachine in die tijd veel geld was, vond hij de aankoop op afbetaling uit. Als gevolg hiervan zou al snel elk huishouden in de VS de nieuwe machine kunnen kopen.

De eerste ajourmachine werd in 1893 in Zwitserland uitgevonden door Georg en Karl Gegauf. Een paar jaar later werd deze naaimachine al geproduceerd voor de massa. Het bedrijf bestaat nog steeds, maar staat bekend onder de naam BERNINA.

Ook tijdens de productie van de naaimachines waren er crises door de jaren heen. Tijdens de twee wereldoorlogen werd de productie van naaimachines gestopt om apparaten voor de oorlog te produceren. Daarna kwamen veel bedrijven niet terug naar hun oude productie. Meer dan 70 procent van de fabrieken was gesloten tot de jaren 1970. Tegenwoordig bouwt alleen het ooit opgerichte bedrijf PFAFF naaimachines voor thuisgebruik en de industrie.

De moderne naaimachines zijn niet langer gemaakt van zwaar hout of metaal. De meeste van hen zijn tegenwoordig gemaakt van plastic. Omdat ze door de materialen wat lichter zijn geworden, kunnen naaimachines eenvoudiger worden getransporteerd. Bovendien hebben de meeste modellen al verschillende naai programma’s. Evenzo zijn meestal borduurprogramma’s en de mogelijkheid om een knoopsgat te naaien mogelijk. Tegenwoordig zijn er al dure en zeer exclusieve modellen onder de naaimachines, die vanwege hun functies al aan een computer doen denken. Deze draad wordt niet alleen automatisch ingevoerd, maar kan al worden bediend met behulp van een aanraakscherm.

terug naar menu ↑

Hoe werkt een naaimachine?

Bij het naaien zijn een of meer draden aan elkaar gekoppeld. Wat anders met de hand gebeurt, neemt in dit geval de naaimachine over:

 • De zogenaamde bovendraad wordt door een grijper van de naaimachine door het weefsel geduwd.
 • Na de punctie neemt de grijper echter een andere functie aan. Dit neemt weer een deel van de bovendraad over, dat nog steeds op de naald rust.
 • Daarna wordt de lusslag uitgevoerd, die een beweging van de naald vertegenwoordigt. Door deze beweging krijgt de grijper ook de bovendraad.
 • De naaldbeweging vindt plaats na het zogenaamde dode punt in de richting van de uitsteek.
 • Daarna wordt de draad weer van de naald losgemaakt.
terug naar menu ↑

Wat kan met een naaimachine worden geproduceerd?

Met behulp van de naaimachine kunnen de meest gevarieerde naden worden geproduceerd.

 • Een kan een zoom worden genaaid en afgewerkt.
 • Zelfs knoopsgaten kunnen al met de meeste naaimachines worden genaaid.
 • Afhankelijk van de naaimachine kunnen verschillende materialen worden genaaid.
 • Veel modellen hebben al verschillende programma’s voor materialen, dus dat hoeft alleen maar te worden geselecteerd.
 • Naaimachines hebben al een groot aantal naai programma’s, wat betekent dat er verschillende steken mogelijk zijn.
 • Zelfs borduurprogramma’s zijn al bij de meeste modellen inbegrepen.
terug naar menu ↑

Wat zijn de voordelen / nadelen van het gebruik van een naaimachine?

GOED:
 • De meeste naaimachines zijn zeer robuust en duurzaam. En dat is ook het eerste grote voordeel dat al voor de hand ligt. Hoewel de aanschaf van een nieuwe naaimachine altijd gepaard gaat met hogere kosten, heeft dit apparaat ook een lange levensduur.
 • De naden hoeven niet meer met de hand genaaid te worden, waardoor ze er soepeler uitzien en natuurlijk veel sneller gemaakt zijn.
 • De draad hoeft meestal alleen door het oog getrokken te worden, de rest wordt gedaan door de naaimachine.
 • Zelfs zware en dikke stoffen kunnen al met naaimachines worden genaaid. Deze zouden met de hand moeilijk te hanteren zijn.

MINDER:
 • De naaimachines van momenteel hebben al verschillende programma’s en verfijningen, waardoor een probleem bij het hanteren kan blijken. Zonder handleiding kan het werken aan veel modellen moeilijk zijn.

terug naar menu ↑

Waar moet je op letten bij het kopen van een naaimachine?

Wat voor soort naaimachine u koopt, hangt ervan af of u een beginner bent, of dat u al ervaring hebt op dit gebied. Hobby naaisters weten vaak al precies waar ze naar op zoek zijn en wat ze nodig hebben bij hun volgende naaimachine. Voor beginners kan deze omstandigheid een beetje moeilijker zijn. Vooral wanneer de functies moeten worden overwogen bij het kopen van de naaimachine.

Eerst en vooral moet de naaimachine stabiel en solide zijn. Als u vindt dat de naaimachine te onpraktisch voor u is, moet u deze niet kopen.
Voor beginners is vooral een zogenaamde basis machine een voordeel. Hoewel decoratieve steken geweldig zijn, zijn ze in de meeste gevallen niet nodig.
Ook moet de naaimachine diverse steken kunnen maken. Opgemerkt moet worden dat zowel de steeklengte als de steekbreedte kan worden aangepast.
Zelfs elastische naden zijn van belang voor de een of de ander. Deze elastische materialen kunnen aan elkaar worden genaaid.
Hoewel het dubbel en drievoudig naaien niet altijd nodig is. Als uw nieuwe naaimachine deze functies heeft, is dit zeker geen miskoop.

Bij de accessoires zijn ook enkele zaken belangrijk:

Naast een normale naaivoet moet een transparante vervanging in de accessoires worden meegeleverd. U kunt dan beter zien waar u uw steken legt tijdens het naaien.
Hoewel het automatische knoopsgat, het aannaaien van knoppen of de draadautomatisering nuttige functies zijn, mogen ze niet doorslaggevend zijn bij uw aankoopbeslissing.
Voor een naaimachine wordt een machine met vrije arm aanbevolen, omdat u deze onbeperkt kunt hanteren.
Wanneer u een nieuwe naaimachine koopt, moet u niet verblind worden door honderden programma’s en rijke accessoires. Het kan handig zijn als de naaimachine dit allemaal heeft, maar dit is allesbehalve cruciaal voor een goede kwaliteit en resultaten.

Naaimachine kopen? Alle Naaimachines online | bol.com
www.bol.com › Home › Elektronica › Huishoudelijke apparaten
Op zoek naar een Naaimachine? Naaimachines koop je eenvoudig online bij bol.com ✓ Gratis retourneren ✓ 30 dagen bedenktijd ✓ Snel in huis.

Naaimachines bij Blokker.nl – de online huishoudwinkel
www.blokker.nl › … › Naaimachines & toebehoren
Een top naaimachine kopen doe je dan ook bij Blokker.nl. Of je nu kleren wilt maken of kleren repareren, bij ons zit je goed. En of je nu een beginner bent en een …

Naaimachine kopen? | De Naaimachine Expert
www.amazon.nl › naaimachines
Naaimachine kopen. Bekijk ons ruime assortiment naaimachines. Heb je altijd al je eigen kleren willen leren maken? Of zoek je een naaimachine om …

 

4 Opmerkingen
 1. De Toyota Super J34 is een alledaagse naaimachine met een krachtige motor en veel steken. Het doet denken aan de eerdere naaimachines, waar het naaien en repareren van werkkleding geen probleem was. De voetdruk is sterk genoeg om lastig naaien tot stand te brengen. Ze is niet alleen mooi, maar kan ook naaien wat ze zou moeten, namelijk. Verpakking en verzending: snel en betrouwbaar goed.

 2. Ik ben zeer tevreden met deze aankoop! De machine is gemakkelijk te gebruiken, zelfs met mijn 70 jaar is alles goed begrepen.
  Ik ben aan het naaien sinds ik 20 ben en deze is de eerste computer naaimachine! Ik ben opgewonden, het werkt
  Super! Heb al alle steken en verschillende stoffen geprobeerd, deze “Brother” is erg goed!

 3. Ik ben 100% tevreden over de Brother CS10 naaimachine.
  Afhandeling zeer eenvoudig.
  Ik heb nog steeds te maken met de draadsnijhulp.
  Anders loopt ze heel rustig, stil en vooral snel.
  Geen problemen met verschillende garens.
  Een aanrader voor beginners.

 4. Ik ben echt heel erg tevreden toen ik de Brother CS10 uitpakte. Het zag er erg goed uit en ik had al wat naaimachines om te testen en hoop dat het nu een lange levensduur heeft. Het is stil, Mega heeft veel programma’s en begrijpt snel van de afhandeling. Wat ik vooral goed vind, is de stekker en voor het pedaal zijn twee afzonderlijke, zodat de kabel niet te kort is.

Laat een reactie achter