Beste Mini Beamer

Het grootste verschil tussen mini beamers en hun grotere familieleden is natuurlijk de afmeting. Dit levert tal van voordelen op, vooral voor mobiel gebruik.
U kunt de mini beamer gemakkelijk in uw zak of tas meenemen en gebruiken wanneer nodig. In de regel worden mini-projectoren met LED’s gebruikt. Als gevolg hiervan hoeven de lampen niet zo vaak te worden vervangen.
Bovendien zijn de apparaten zeer energiezuinig. Ook wordt een mini-projector vaak aangedreven door een accu. Presentaties kunnen daarom worden uitgevoerd zonder storende kabels, waardoor u meer flexibiliteit krijgt.
Via een mini HDMI-poort kan de projector worden gekoppeld aan de notebook, de smartphone, de tablet of andere mobiele apparaten en toegang krijgen tot hun geluids- en beeldinhoud.

 

 

Het nadeel van een mini beamer is de vaak lagere lichtopbrengst. De meeste apparaten in onze test brengen het tot 100 tot 300 lumen, terwijl een grote projector gemiddeld 1000 zal bieden. Als gevolg hiervan zijn mini-projectoren niet geschikt voor presentaties in zeer lichte kamers. Als er de mogelijkheid van verduistering is, zijn ze meestal voldoende en vormen ze een geweldig alternatief: hoe kleiner de beamer, hoe lager de lichtopbrengst, hoe donkerder de ruimte moet zijn.
De beeldresolutie kunnen de mini beamers echter meestal goed bijhouden. Sommige apparaten leveren zelfs Full HD. Ze zijn echter short-throw beamers, wat betekent dat ze zo dicht mogelijk bij het scherm moeten worden geplaatst.

Ondertussen zijn er ook smartphones die als projectoren werken en bijvoorbeeld als een soort overheadprojector de afbeelding aan de muur werpen. Voor de zakelijke presentatie is deze variant nog niet aan te bevelen, maar er zijn geschikte presentatie beamer, die we testen in onze projectietest. Kwalitatief kunnen de projectoren van smartphones niet concurreren met mini-beamers en kunnen ze alleen een degelijke foto produceren in erg donkere kamers. Ze zijn echter een goede oplossing voor het uitproberen of voor privégebruik.

 

Wat is een mini beamer?

Een mini beamer is een projector die dankzij enkele technische trucs in een zeer kleine behuizing past. Afhankelijk van het model kan een dergelijke projector soms worden ondergebracht in een broekzak, zodat deze in elke situatie echt gebruiksklaar is. Qua functionaliteit en voordeel is er echter geen verschil met een echte grote projector.

In tegenstelling tot klassieke projectoren, gebruiken mini beamers LED’s voor verlichting in plaats van grote projector lampen. Alleen dan is het zelfs mogelijk om een ​​beamer in zo’n klein formaat te bouwen.
LED-lampen hebben aanzienlijke vooruitgang geboekt sinds hun uitvinding en bieden nog steeds een zeer hoge helderheid op ronduit microscopische niveaus.
Afgezien van de verlichting lijkt het functionele principe van een miniprojector op het grote rolmodel. Ook hier wordt een beeld geprojecteerd op een oppervlak, waarbij verschillende grootten mogelijk zijn, afhankelijk van het model. Sommige mini-projectoren hebben een aansluiting voor een voeding en een batterij voor mobiel gebruik.

terug naar menu ↑

Voordelen van mini beamers

Veruit het grootste voordeel van Mini Beamers zit in hun draagbaarheid. Ze zijn klein en licht en kunnen bij elke gelegenheid met hen worden meegenomen. Op deze manier is het gemakkelijk om spontaan presentaties te houden of films te kijken in een hotelkamer op een groot scherm.
Degenen die veel reizen, zullen ongetwijfeld de voordelen van miniprojectoren waarderen.
Afgezien van de draagbaarheid overtuigen mini-projectoren ook met een uiterst lage onderhoudsinspanning. Eigenaars van klassieke beamers kennen ongetwijfeld het probleem dat een projector lamp na een paar jaar moet worden vervangen. Dit resulteert niet alleen in hoge kosten, maar ook een aanzienlijke onderhoudsinspanning.
Daarnaast is een regelmatige reiniging van de componenten van belang, zodat een projector altijd een hoge beeldkwaliteit en goede helderheidswaarden heeft. Dit alles is nauwelijks een probleem met mini-projectoren.

De LED lampen gaan zelfs tientallen jaren lang mee in goede modellen zonder de lichtsterkte te verliezen. Dientengevolge zijn fabrikanten beter in staat om behuizingen te beschermen tegen stof en andere verontreinigingen. Om deze reden is schoonmaken niet zo vaak nodig als een normale projector.
Het stroomverbruik spreekt voor mobiele beamers ook een duidelijke taal. Eigenlijk zijn projectoren alles behalve zuinig. Wellicht heeft u een veelvoud van een vergelijkbare tv nodig en daarmee produceert u een niet te onderschatten restwarmte.

De LED lampen in een mini-projector blijven relatief koel en ze nemen ook veel minder stroom uit het stopcontact. In de Mini Beamer Test  zijn sommige modellen al tevreden met minder dan 10 watt. De lagere energiebehoefte leidt onvermijdelijk tot minder rest warmte, wat ook de koeling vergemakkelijkt. Om deze reden zijn mini-projectoren over het algemeen veel stiller in de praktijk dan klassieke projectoren in groot formaat.

Misschien ook interessant voor u;

Wat is de beste 3d beamer die u kunt kopen
Voordelige onderwater camera’s om makkelijk mee te nemen onderweg
De beste 360 graden camera’s

terug naar menu ↑

Welke soorten zijn er?

Mini  beamers zijn beschikbaar in zowel draagbare als stationaire versies. Draagbare apparaten hebben meestal een geïntegreerde batterij en bijzonder economische componenten.
Dit heeft het voordeel dat de beamer overal en volledig onafhankelijk van een stopcontact kan worden gebruikt. Samen met een notebook, tablet of smartphone zijn presentaties, diavoorstellingen of zelfs buitenfilms geen probleem.

Dergelijke miniprojectoren hebben echter ook enkele nadelen. Vooral de helderheid is eerder beperkt in vergelijking met andere modellen. Afhankelijk van het model kan een overtuigend beeld alleen worden bereikt als de omgeving volledig donker is. Zelfs kleine lichtbronnen kunnen al het andere overtreffen.
Bovendien is het mobiele gebruik ook beperkt. Op enkele uitzonderingen na, gaan de batterijen in draagbare mini beamers niet langer mee dan 2 uur ononderbroken gebruik. Dat is niet eens genoeg voor de volledige weergave van vele speelfilms.
Stationaire miniprojectoren bieden aanzienlijk meer kracht en dus een hogere lichtsterkte. Ze zijn ook geschikt voor gebruik in verlichte ruimtes, maar hebben geen batterij en zijn minder gemakkelijk te vervoeren vanwege hun formaat en gewicht.
Dergelijke apparaten zijn met name geschikt als ze vaak binnen een gebouw moeten worden verplaatst.
Het zou denkbaar zijn, bijvoorbeeld een projector, die moet worden gebruikt in een bedrijf in verschillende kantoren. Thuis zou het scherm ook van de woonkamer naar de slaapkamer kunnen worden verplaatst.

Als u echter altijd een miniprojector bij u wilt hebben, is er geen manier om een ​​draagbaar apparaat met een batterij te omzeilen. Alleen dan zijn de afmetingen zo klein dat de projector gemakkelijk in een tas of rugzak past.
Overigens zijn er naast LED projectoren ook een paar mini-projectoren die zeer kleine projectorlampen gebruiken. Ze overtuigen met uitstekende waarden in helderheid en beeldkwaliteit, maar brengen ook alle nadelen van klassieke beamers met zich mee. Bovendien zijn ze aanzienlijk groter in omvang en gewicht dan beamer met LED-lampen.
Mini Beamer met projectielamp zijn het overwegen waard, vooral als u op zoek bent naar een kamer met weinig ruimte en de best mogelijke projector.

terug naar menu ↑

Waar op moet je letten bij de koop van de beste mini beamer?

Een mini beamer moet in de eerste plaats passen bij de individuele behoeften van de koper. Als een apparaat voornamelijk langs de weg wordt gebruikt, zijn vooral kleine afmetingen en een laag gewicht cruciale factoren. Wie de beamer toch maar op één plek wil gebruiken, bijvoorbeeld thuis of op kantoor, kan stilletjes zijn toevlucht nemen tot een iets groter model met een betere beeldkwaliteit.

De apparatuur is afhankelijk van de eigen ideeën. Als een beamer voor presentaties moet worden gebruikt, moet u op passende interfaces letten om verbinding te maken met een computer of notebook bij de aanschaf. Het biedt bijvoorbeeld HDMI, maar ook VGA en DVI zijn een optie.

Voor draagbare amusementscentra is het echter belangrijk dat de projector een besturingssysteem heeft zoals Android vooraf geïnstalleerd. Hierdoor kunnen talloze apps worden gebruikt zonder extra apparaten, waardoor de gebruiker een extra dosis flexibiliteit krijgt.
Iedereen die geschikte apparatuur voor zijn eigen doeleinden heeft gevonden, moet de kwaliteit van afzonderlijke modellen van naderbij bekijken.

Daar kom je erachter welke apparatuur van hoge kwaliteit is en waar nog een inhaalslag te doen is. Iedereen die ervoor zorgt dat hij/zij na de aankoop een goede videoprojector heeft, zal later geen problemen meer hebben met onvervulde verwachtingen.
In elk geval is de resolutie een belangrijk probleem in een miniprojector. Wie de best mogelijke beeldkwaliteit verwacht, neemt toegang tot een model met HD resolutie.
Hierdoor kunnen veel meer details worden weergegeven op de geprojecteerde afbeelding en, in de regel, profiteert het kleurenschema ook van de hogere resolutie. Aan de andere kant bieden mini-projectoren met een lage resolutie het voordeel van een langere levensduur van de batterij.
Vanwege de lagere eisen aan de technische componenten, is het energieverbruik lager en is het soms mogelijk om vier uur of meer te gebruiken. Als overdraagbaarheid van het grootste belang is, zijn compromisamendementen daarom volkomen legitiem.
De prijs speelt immers altijd een grote rol bij de aanschaf van een miniprojector. Bestel niet alleen een apparaat bij de dichtstbijzijnde leverancier, maar neem de tijd om de huidige prijzen te vergelijken. Op deze manier kunnen niet zelden grote hoeveelheden worden opgeslagen.

terug naar menu ↑

Beste Mini Beamer Fabrikanten

Mini projectoren zijn verkrijgbaar bij een verscheidenheid aan bekende fabrikanten. Onder hen zijn ook bekende bedrijven uit het veld van normale projectoren. In het algemeen is het echter nauwelijks mogelijk voor een technologiebedrijf om ten minste één apparaat van deze klasse in zijn portfolio op te nemen. In het volgende willen we u kort voorstellen aan de belangrijkste leveranciers van miniprojectoren.

AcerAcer werd oorspronkelijk in Taiwan opgericht als een multitech company. Het bedrijf ontving zijn huidige naam pas in 1987. Het hernoemen leidde ook tot grote veranderingen in de bedrijfsstructuur. Acer richtte zich meer en meer op de massamarkt en veroverde gestaag nieuwe gebieden. Halverwege de jaren negentig steeg de verkoop van pc’s en notebooks snel. Als gevolg hiervan was Acer op een bepaald moment zelfs de grootste fabrikant van end-to-end consumenten systemen ter wereld. Acer rustte niet op zijn lauweren, maar bleef zoeken naar nieuwe markten. Tegenwoordig biedt Acer talloze gebieden om goede en relatief goedkope producten te ontdekken. Deze omvatten bijvoorbeeld computerschermen, smartphones en tablets. Met beamers heeft Acer nog een andere pijler gecreëerd, waarbij de klanten vooral moeten worden aangesproken met gunstige prijzen. Vooral met de mini-beamers komt Acer altijd met een uitstekende prijs-prestatieverhouding. We kunnen daarom de producten aanbevelen, vooral voor occasionele gebruikers die hoge kwaliteit verwachten maar toch niet te veel willen uitgeven aan een miniprojector.

Philips – Het Nederlandse Philips bestaat al meer dan 100 jaar en is momenteel een van de grootste leveranciers van elektronische producten wereldwijd. Het assortiment bevat alles wat je hartje begeert. Zowel witgoed, dat wil zeggen huishoudelijke apparaten zoals vaatwassers, wasmachines en dergelijke, als entertainmentproducten zijn te vinden in de productportfolio.
Op het gebied van tv’s heeft Philips naam gemaakt met innovatieve ideeën. Dit omvat bijvoorbeeld Ambilight, dat altijd de omgeving van een tv met LED’s in een geschikte kleur verlicht.
Zelfs met beamers is Philips al heel lang zeer actief en overtuigt met een verscheidenheid aan hoogwaardige producten tegen eerlijke prijzen. Qua miniprojectoren zijn er Philips Philips verbazingwekkend kleine modellen om te ontdekken, met een geïntegreerde batterij zonder externe stroomvoorziening voor meerdere uren. De grote selectie zorgt ervoor dat iets geschikt is voor elke smaak.

LG – LG komt uit Zuid-Korea en wordt momenteel beschouwd als een van de grootste leveranciers in de elektronica-industrie. In 1958 richtte LG zich na de oprichting voornamelijk op de productie van koelkasten, radio’s en soortgelijke huishoudelijke artikelen. Dankzij hun hoge kwaliteit konden de verantwoordelijken van de clientèle punten scoren tegen een betaalbare prijs. Deze eerste successen maakten een gestage uitbreiding van het bedrijf mogelijk, evenals investeringen in nieuwe gebieden.
Tegenwoordig is LG ook een begrip voor computerhardware, televisies, smartphones en beamers. Reeds in de beginperiode staan ​​kwalitatief hoogwaardige producten tegen lage prijzen absoluut op de voorgrond. Dit geldt ook voor de miniprojectoren van LG. Er zijn er in verschillende formaten met een aantal verrassend uitgebreide functies, zoals een compleet besturingssysteem. Wat we tijdens het gebruik steeds weer zien, is de ervaring van de fabrikant op het gebied van televisie en smartphones. De werking van de projector slaagt perfect en met een paar uitzonderingen is alles vanzelfsprekend. Dus, als u op zoek bent naar de meest gebruiksvriendelijke beamer die mogelijk is, is een apparaat van LG bijna altijd een goede keuze.

SonySony geniet een hoge reputatie bij zowel klanten als de industrie. Het Japanse bedrijf is een van de trendsetters en pioniers op het gebied van hifi en elektronica. Keer op keer overtuigen de Japanners met compleet nieuwe ontwikkelingen die de hele markt op zijn kop zetten. Het bekendste voorbeeld hiervan is de Walkman, die de wereld in de jaren tachtig veranderde. Voor het eerst was het mogelijk om altijd en overal je eigen muziek op een klein apparaatje te hebben. Als gevolg hiervan verdwenen klassieke ghettoblasters meer en meer van de straat en in plaats daarvan waren de gebruikers blij met een kleine en comfortabele koptelefoon. Een vergelijkbaar succes als de Walkman kon vieren in de jaren 90, de gameconsole PlayStation. In slechts een paar jaar veroverde Sony de markt en leidde de vorige leider Nintendo van de rang. Tegenwoordig is PlayStation een vaste waarde en een garantie voor uitstekende financiële resultaten. Bovendien blijft Sony enkele van de beste tv-, hi-fi- en smartphoneproducten produceren.
Wat projectors betreft, zijn de Japanners echter niet zo toegewijd. Hoewel er een of het andere model is, maar de selectie is zeer beperkt. In de regel bouwt de beamer ook altijd een brug naar een ander product. Dit is ook het geval met Mini Beamers van Sony. Deze zijn speciaal ontworpen om aan de behoeften van gamers te voldoen en hebben daarom soms zelfs een PlayStation-branding. De Beamer worden gekenmerkt door een zeer goede beeldkwaliteit en lage latentie. Iedereen die graag met zijn mini-projector werkt. Natuurlijk zijn de miniprojectors ook geschikt voor andere doeleinden en zijn ze niet beperkt tot gebruik op een gameconsole.

6 Opmerkingen
 1. De Optoma ML330 is een leuke kleine projector.
  Hij heeft een verbazingwekkend helder beeld.
  Zelfs de piepkleine luidsprekers produceren een redelijk goed geluid.
  De ventilator is vrij stil.

 2. Je hoeft niet groot te zijn om geweldig te zijn. Dat geldt voor deze kleine projector volledig. Al 9 jaar lang heb ik al projectors gebruikt voor mijn mobiele karaoke en voor mijn sportkamer. Elke drie jaar is er een nieuwe en nu heb ik voor het eerst een apparaat met LED-technologie gekocht. Natuurlijk speelden ook de grootte en het gewicht een rol. Het is ook belangrijk dat het een beamer op korte afstand is.
  Deze Optoma ML750e projector kan niet idealer zijn voor mijn doeleinden. Klein, handig, goed beeld, veel verbindingen, groot beeld van een korte afstand,
  Logisch gezien kun je het bij daglicht vergeten. Je kunt ook geen Full HD van hem verwachten. Als je dat wilt, moet je dieper in je zak graven.
  Wat ik niet leuk vind, is de externe voeding, maar je moet ermee leven. Want de Beamer past in een portemonnee.
  Ook is het netsnoer stom, omdat het een ronddraaiende verbinding op de voeding heeft, dus pas zo dat het wijdverspreide vierkant niet puur is.
  Een hardnekkige HDMI-kabel kan de status van de lichtgewicht beamer beïnvloeden.
  Over het algemeen is de projector echter een super geweldig apparaat en ik ben nog steeds in de mond van verbazing nog steeds niet helemaal. Ik zou het meteen weer kopen.
  En ik ben benieuwd wat er over drie jaar in de markt zal zijn.

 3. De LG projector kwam snel en ziet er erg waardevol uit. Het is eigenlijk een heel klein apparaat. Maar hij heeft veel connecties. Hij geeft de jpg-afbeeldingen die zijn opgeslagen op de USB-stick zeer goed weer. Zelfs mpg-films op de USB-stick werken perfect. ppt presentaties incl animaties werken goed. Met Miracast / ScreenMirrowing enz. Kan ik gemakkelijk foto’s van de smartphone via de beamer draadloos naar de muur werpen. De ventilatorruis is ok of kan ook worden uitgeschakeld via de eco-modus. Voor mij was echter bevredigend in foto’s en films kijken. De kwaliteit van de advertentie is onberispelijk.

 4. De LG beamer wordt gebruikt als het tweede apparaat in de slaapkamer. Afstand tot het oor ongeveer 40-50cm!
  Natuurlijk hangt het af van het volume, dat is echt heel laag en aangenaam.
  Bij de laagste helderheid (ECO max) is het bijna te licht (avond, kamer donker) en op 80 “diagonaal 😉
  Zelfs voor 3D is de helderheid al in de ECO-modus, natuurlijk ook op 80 “!
  De LG Beamer (bijvoorbeeld de PH300, persoonlijk getest) heeft vaak een probleem om de hele foto op hetzelfde moment scherp te stellen, mijn exemplaar van de PH550g heeft hier geen problemen!
  Had eerder ook de PW1500 en voldoe hoge verwachtingen. Was dit een beetje teleurgesteld, was al te helder voor de slaapkamer, niet echt mini, luider dan de PH550 en in de 3D-modus, draaide hij altijd automatisch naar een hoger helderheidsniveau en natuurlijk onmiddellijk naar de ventilator, en had vreemde problemen met wat 3D Side / door Side Films. (extreme podiumvorming / aliasing)
  Dat maakt de PH550 veel beter! Hier wordt het geselecteerde ECO-niveau in 2D-modus in de 3D-modus beschouwd, zodat u in 3 helderheids- en volumeniveaus in 3D kunt werken! Ook de 3D-problemen kwamen niet voor bij dezelfde film.
  Natuurlijk ideaal voor de Fire TV Stick, met de APP voor de Dreambox ook streaming van de SAT-ontvanger in HD!
  Ook de directe weergave van b.v. mpo 3D-afbeeldingen is in de LG-apparaten TOP, had het echt niet verwacht, nadat bijna alle fabrikanten 3D ja opnieuw afgeschreven hebben !!

 5. Ik heb de LG PH550G beamer nu ruim 40 uur in gebruik en ben er helemaal tevreden mee, hij maakt een heel duidelijk beeld en duidelijk de zwartwaarde kan beter zijn, en de foto een beetje helderder maar geeft het thuisgebied van de duizenden euro’s uit aan een beamer dit is een goede aanbeveling, vooral als je erover nadenkt, ja, het is geen grote daad en het is niet nodig om montage te denken. Het ventilatorgeluid is middelmatig draaglijk in de ecostand en bijna onhoorbaar tot het maximum, maar in de mininum / 3D-modus denk je dat de kleine opstijgt. Aangezien ik zelf tot nu toe elke film in de maximale modus kijk naar foto’s, daar ben ik erg bezorgd over, je zou maar een klein beetje instellingen moeten instellen op basis van zijn gevoelens.

  De beamer werd aanvankelijk gebruikt op een ikea tuplur grijs wat ook een superplaatje opleverde maar door de golven in de rollo helaas niet te gebruiken, toen kreeg ik een canvas van esmart maar daar was het nog erger dan de rollo :(.
  Eindelijk heb ik de specialist geïnformeerd en een Elitescreen wit voor me gekregen en ben ik nu helemaal tevreden en de prijs is inderdaad twee keer zo hoog als de kosten, maar het is de moeite waard geloof me.

  De projector staat op een sideboard met verschiebaren bodem en is zo perfect geïntegreerd in mijn thuisbioscoop, het canvas heeft een 120 inch diagonaal en de LG heeft geen problemen.

  positief

  Zeer compact
  Kan overal worden opgezet
  Zeer goed Full HD-beeld
  Eenvoudige bediening
  Stil in Eco-modus (gemiddeld / max)

  negatief

  Zeer luid bij volledige helderheid / 3D-modus

  Slechte maar nog steeds acceptabele zwarte waarde

 6. Antwoord
  Rayan van Schalkwijk 27 juli, 2018 op 11:14 am

  Zeer praktisch apparaat. We gebruiken het in ons huis om snel enkele foto’s, films of een tv-programma te bekijken. Tijdens het WK ging de projector naar zijn hoogtepunt. Toegegeven, de 1000 lumen zijn niet genoeg voor een echte publieke bezichtiging. Maar we keken uit naar een schaduwrijke plek voor het projectiescherm en konden goed zien waarom het Belgische nationale team heeft verloren. De afbeelding was scherp ondanks het slechte scherm. Voor het gemak werd de ingebouwde luidspreker gebruikt en was verrassend goed. De bediening is eenvoudig, Bluetooth veroorzaakt geen problemen. Een waardevolle toevoeging is een Fire TV. Hij verandert de projector in een Smart TV en is een veel goedkopere en betere oplossing dan het kopen van een duurdere projector uit deze serie met ingebouwde Smart-functies.
  Ik kan de PF1000U aanbevelen.

Laat een reactie achter