Beste Keukenweegschaal

Keukenweegschaal test  • De beste keukenweegschalen in vergelijking

Mechanische en digitale keukenweegschalen wegen snel en nauwkeurig en zijn met name handig om te gebruiken bij het bakken en koken met een recept. Naast de kleine, ruimtebesparende weegschalen zijn er ook grote modellen die een nauwkeurige weging van grote hoeveelheden voedsel en ingrediënten garanderen.
Er zijn bakkers en koks onder ons die hun ambacht zo goed beheersen dat ze alle ingrediënten verstandig gebruiken, ze hebben geen keukenweegschaal nodig. Dit vermogen komt echter pas na jaren van ervaring, die de meesten van ons nooit zullen bereiken. De meesten van ons zijn daarom niet getalenteerd genoeg om af te zien van het gebruik van een keukenweegschaal. Iedereen die een nieuw recept uitprobeert of een lekkere cake probeert te bakken, moet een goede keukenschaal gebruiken.

 

 

 

 

Wat is een keukenweegschaal?

Een keukenweegschaal is een meetinstrument voor het meten van voedsel dat nodig is om te koken en te bakken. De in de handel verkrijgbare apparaten hebben een maximaal weegvermogen tussen twee en vijf kilogram met een meettolerantie tussen 0,5 en 20 gram. Afhankelijk van of het een analoog of digitaal apparaat betreft, heeft een keukenweegschaal verschillende functies.

terug naar menu ↑

Hoe werkt een keukenweegschaal?

In het algemeen wordt een onderscheid gemaakt tussen de meting van de gewichtskracht en de massa- vergelijking. Beide werkingsprincipes zijn gebaseerd op de fysische wet van elementaire massa attractie, die ook wel zwaartekracht wordt genoemd. In de analoge schaal wordt het gewicht van het voedsel gemeten, terwijl in het digitale model een massa vergelijking plaatsvindt.
Het functionele principe van een analoge keukenweegschaal is snel uitgelegd. Het voedsel wordt geplaatst in een kom die op de balans wordt geplaatst. Zodra het gewicht is geplaatst, zal de wijzer op de schaal met de gewichten uitslaan en het gewicht van het voedsel aangeven. Het is belangrijk dat u het gewicht van de kom of schaal, die gewoonlijk zo’n 50 tot 100 gram kan wegen, van het aangegeven gewicht aftrekt.

Een digitale keukenweegschaal werkt op dezelfde manier, behalve dat het gewicht niet door een aanwijzer en een schaal wordt weergegeven, maar door een digitaal display. De ingrediënten worden in een container of op een geïntegreerde glasplaat geplaatst.
U hoeft het eigen gewicht echter niet af te trekken, omdat de tarra functie op de weegschaal deze stap overneemt. Digitale schalen zijn nuttig als iemand vaak volgens recept kookt. Ze garanderen een grammaticale afweging van grotere hoeveelheden voedsel en kunnen zeker een draagvermogen van 10 tot 20 kg registreren.
Deze digitale keukenhulpjes zijn verkrijgbaar in een compacte vorm zonder een extra weegpan en als een twee-componenten balans, waarbij de plastic schaal tijdens het wegen op de balans wordt geplaatst. Het gemeten gewicht wordt weergegeven op een LCD-scherm, dat ook kan worden verlicht als dat nodig is. De werking gebeurt via batterijen.
In de behuizing zijn strips bevestigd, die de binnenkomende gewichtsbelasting gelijk verdeelt en zo het gewicht van het ingrediënt door een massa vergelijking bepaalt. Het strekmerkteken vervormt en, afhankelijk van het gewicht van het ingrediënt, verplaatst een bepaald pad dat een verandering in de stroom van stroom veroorzaakt. In de laatste stap worden analoge signalen omgezet in digitale signalen.

terug naar menu ↑

Digitale Keukenweegschaal

GOED:
 • Nauwkeurige meetresultaten – eenvoudig ontwerp
 • Glazen plaat gemakkelijk te reinigen
 • Verwijderbare weegschaal
 • Klein, vlak en ruimtebesparend of
 • compact met weegschaal
 • Eenvoudige bediening
 • Automatische uitschakeling
 • Tarra functie
 • Verlicht display

MINDER:
 • Batterijgebruik

terug naar menu ↑

Analoge Keukenweegschaal

GOED:
 • Visueel aantrekkelijk ontwerp
 • Geen batterijen nodig
 • Gemakkelijk af te lezen

MINDER:
 • Toleranties meten op ongeveer 20 gram, dus geen fijn afstelling
 • Niet zo klein en ruimtebesparend als digitale apparaten

terug naar menu ↑

Welke soorten keuken weegschalen zijn er?

Voordat u besluit een nieuwe te kopen, moet u weten welk model uw voorkeur heeft, een digitale of analoge keukenweegschaal. Zowel de analoge keukenweegschaal, ook wel een retro-balans genoemd, als een digitaal apparaat vervullen het beoogde doel: het wegen van voedsel. Controleer beide apparaat typen voor een prijs / prestatievergelijking om te zien of u meer voor een digitaal of een analoog type bent. We ontdekten dat er twee soorten koks en bakkers zijn. Sommigen zijn de gepassioneerde vertegenwoordigers van hun gilde, die op zoek zijn naar optimale resultaten. Het is onwaarschijnlijk dat deze koks en bakkers blij zijn met een analoge schaal waarvan de meetresultaten niet overeenkomen met de nauwkeurigheid van de digitale tegenhangers. De andere groep chefs en bakkers zijn meer geïnteresseerd in optica, ze willen een balans die harmonieus in de omgeving van hun keukenapparatuur past. Een moderne, minimalistisch ontworpen digitale weegschaal kan niet concurreren met deze optische vereisten. Deze mensen zullen daarom eerder kiezen voor een analoge retro-balans en vertrouwen op hun intuïtie met betrekking tot de grootte van de ingrediënten.

terug naar menu ↑

Digitale weegschaal

Deze worden ook elektronische keukenweegschalen genoemd.
Ze worden gekenmerkt door een zeer hoge nauwkeurigheid bij het meten van de afzonderlijke ingrediënten. Vanwege hun draadloze werking met knoopbatterijen of AAA-batterijen, zijn ze praktisch toepasbaar in elke kleine hoek van de keuken. Het enige nadeel is dat ze geen visuele blikvanger zijn.

Voor gepassioneerde chefs en bakkers die niets te maken hebben met de steeds groter wordende retrotrend, is dit geen echt nadeel. Voor hen is een moderne en functionele keukenweegschaal de enige optie. De digitale apparaten scoren met verschillende functies, die we hieronder in meer detail zullen bespreken. Houd er rekening mee dat niet alle digitale keukenweegschalen worden geleverd met de functies die we hieronder hebben uitgelegd. De functies en functionaliteit zijn altijd afhankelijk van het model en de prijs.

Tarra functie

Fijne ingrediënten zoals bloem en suiker worden niet alleen op de geïntegreerde glasplaat gewogen, maar in een kleine plastic schaal, die vaak wordt meegeleverd. Deze container heeft een eigen gewicht, dat meestal zo’n 50 tot 100 gram weegt. Om deze storingsfactor te elimineren, stelt u het gewicht van uw balans opnieuw in op nul met de tarra functie en kunt u uw voedsel nu wegen zonder dat het gewicht van de plastic schaal wordt weergegeven. Deze functie is vooral handig bij het wegen van verschillende ingrediënten. Om elk ingrediënt niet afzonderlijk te wegen, wordt de tarrafunctie na het wegen op nul gezet en wordt het volgende ingrediënt gewogen.

Geheugenfunctie

Zoals de naam al aangeeft, is het een geheugenfunctie die de laatste waarde van het gewogen voedsel opslaat. Deze functie is handig bij het wegen van grotere producten en voedingsmiddelen die het display en het gewicht versluieren.

Alarmfunctie

Deze functie helpt je om je kook- en baktijden in de gaten te houden, zodat de heerlijke maaltijd niet kapot kookt of de cake in de oven niet aanbrandt.

Batterij-indicator

De batterij-indicator is op digitale keukenweegschaal een indicator voor het batterijniveau. U weet dus altijd wanneer de batterijen bijna leeg zijn en u op zondag geen risico loopt om uw taart te verprutsen, alleen omdat u geen batterijen in huis heeft.

terug naar menu ↑

Structuur

De meeste digitale keukenweegschalen die op de markt verkrijgbaar zijn, hebben een weegpan en geïntegreerde elektronica. Bij compacte keukenweegschalen wordt meestal geen extra weegschaal aangeboden. Hier wordt het gewicht gemeten op het oppervlak van de directe schaal. Met digitale keukenweegschalen wordt het gemeten gewicht weergegeven op een LCD-scherm dat vaak op de achtergrond wordt verlicht.

Digitale keukenweegschalen worden aangedreven door Mignon batterijen, die vrij goedkoop kunnen worden gekocht. In de keukenweegschaal is een spanningsmeter geïntegreerd, die het gewicht verdeelt dat er gelijk op weegt. Op basis van de opgegeven waarde wordt het gewicht als resultaat bepaald en weergegeven op het display van de huishoudschaal.

Voordelen van digitale keukenweegschalen – vooral in vergelijking met mechanische weegschalen:

 • Zeer nauwkeurig, zelfs in kleine gewichtsbereiken
 • Eenvoudig te gebruiken en minstens net zo gemakkelijk te reinigen
 • Om ruimte te besparen en ook op te bergen
terug naar menu ↑

Nauwkeurigheid

Bij aankoop van een hoogwaardige keukenweegschaal, let dan vooral op de nauwkeurigheid van het apparaat – zeker als u voornamelijk in kleine hoeveelheden wilt wegen, is een nauwkeurige bepaling van de gewichten aan te raden. De typische nauwkeurigheidswaarde is minder dan 10 gram, wat betekent dat het weergegeven gewicht maximaal 10 gram afwijkt van de werkelijke waarde. Deze afwijkingswaarde wordt vaak officieel bevestigd en betekent dat de keukenweegschaal is gekalibreerd.

Voor apparatuur van zeer hoge kwaliteit is de afwijkingswaarde slechts 1 gram of 0,1 gram. Er zijn ook apparaten met een waarde van slechts 50 milligram. Als u de keukenweegschaal hoofdzakelijk voor het bakken en koken wilt gebruiken, is het voldoende als de afwijkingswaarde 10 gram is.

Als u de weegschaal echter nodig hebt om hoeveelheden met grotere nauwkeurigheid te wegen, is het raadzaam om een ​​model te kiezen dat een nauwkeurigere meetnauwkeurigheid biedt. In dit verband moet worden opgemerkt dat keukenweegschalen die uiterst nauwkeurig wegen ook duurder zijn dan modellen waarvan de meetfouten hoger zijn.

Onze testcriteria

– Display

– Maximale capaciteit

– Fijne classificatie

– Gewichtseenheden

– Functies

– Speciale functies

Display

Alle digitale apparaten in de test hebben een verlicht, leesbaar display. Dit punt is vooral belangrijk voor ouderen en mensen met een visuele beperking, omdat een te klein en niet verlicht scherm moeilijk te lezen is. De analoge keukenweegschaal heeft een wijzerplaat in de vorm van een weegschaal, waarbij de wijzer tegen gewicht invoer slaat.

Maximale capaciteit

We hebben commerciële keukenweegschalen getest met een maximaal laadvermogen tussen twee en vijf kilogram. De meeste gebruikers gebruiken hun keukenweegschaal om voedsel te wegen in standaard huishoud hoeveelheden voor koken en bakken. Weegschalen met een gemiddelde maximale laadcapaciteit zijn hiervoor voldoende. Slechts een paar schalen hebben een draagvermogen van 15 kilogram. Modellen met een dergelijk hoog laadvermogen kunnen ook pakketten wegen en worden meestal gebruikt in de commerciële sector.

Fijnverdeling

De fijne indeling verwijst naar het gewicht. Digitale keukenweegschalen meten zeer nauwkeurig, onze testkandidaten hebben zichzelf bewezen met een zeer nauwkeurig meetresultaat van 0,5 tot 1 gram. Zo’n kleine afwijking van het werkelijke gewicht heeft geen invloed op het eindresultaat.

Gewichtseenheid

Digitale keukenweegschalen hebben het grote voordeel dat ze verschillende gewichtseenheden kunnen berekenen. Standaard worden niet alleen de ons bekende meeteenheden gram en kilogram afgezet, maar ook ons ​​en pond. We denken dat de conversiefunctie bij alle digitale keukenweegschalen hoort te horen, omdat de meeste fabrikanten dit al als de standaard beschouwen.

Onze test kandidaten brengen deze functie met ons mee en we kunnen met één druk op de knop schakelen tussen de afzonderlijke gewichtseenheden. Met de analoge keukenweegschaal hoeft u echter niet zonder deze functie te doen, omdat de behuizing, de vorm en de draaischijf alleen u niet toestaan ​​om te schakelen tussen verschillende gewichtseenheden. Kopers die retro design en opvallende brillen op prijs stellen, zullen echter niet worden uitgesteld.

De belangrijkste functies van digitale weegschalen zijn de tarra functie en de automatische uitschakeling. Afhankelijk van het model schakelt het apparaat na een tot vier minuten uit als het niet in gebruik is. De balans gaat dus niet nutteloos en verbruikt batterijen als u vergeet uit te schakelen, wat snel kan gebeuren.

Er moet een onderscheid worden gemaakt tussen de vlakke weegschalen zonder weegschaalen de compacte apparaten met een grotere weegschaal of -plaat van veiligheidsglas. Alle testkandidaten hebben deze extra functie en brengen betrouwbaar het gewicht van de weegschaal of het weegplateau af van de gewogen hoeveelheid.

Een pluspunt is de keukenweegschaal, die een functie heeft voor de analyse van voedingswaarde. Hiermee kunt u de gewogen ingrediënten analyseren voor ingrediënten als suiker, vet of koolhydraten. Niet alle apparaten in onze producttest  hebben deze extra functie. Als u deze analyseoptie op prijs stelt, moet u vóór de aankoop op de functies letten.

Bijzonderheden

Een bediening door een aanraaksensor maakt eenvoudige bediening van de digitale keukenweegschaal mogelijk. Omdat niet alle apparaten deze functie hebben, classificeren we het als een speciale functie binnen onze testcriteria. Omgekeerd betekent dit niet dat de apparaten zonder aanraaksensor moeilijk te bedienen zijn. Alle keukenweegschalen zonder dit apparaat hebben zich ook in onze test goed bewezen, maar u kunt deze optie met u meenemen. Andere pluspunten zijn verwijderbare glazen weegplaten en de meegeleverde weeg kommen van glas of plastic. Houd er rekening mee dat u op sommige modellen deze extra weegtoestellen moet aanschaffen.

Bekende Fabrikanten

Grundig– Dit traditionele Duitse bedrijf staat al meer dan een eeuw voor hoogwaardige elektrische apparaten uit alle gebieden rond huis, tuin, werk en hobby. De digitale keukenweegschalen van Grundig hebben een vlak en ruimtebesparend ontwerp, zodat ze in de kleinste hoeken van de keukenkast passen. Ze zijn gemaakt van veiligheidsglas, roestvrij staal, kunststof of chroom. Het maximale draagvermogen varieert, variërend van één tot vijf kilogram. De moderne keukenhulpjes hebben alle functies die koken en bakken gemakkelijker maken. Ze analyseren de voedingswaarden van de gemeten ingrediënten, hebben een tarra functie voor eenvoudig wegen, converteren vreemde meeteenheden zoals ons en pond en schakelen automatisch na enkele minuten uit.

Soehnle– Deze fabrikant van huishoudelijke apparaten scoort met een breed scala aan digitale keukenweegschalen. Afhankelijk van de voorkeur, de digitale keukenhulpjes zijn ultra plat als een smartphone of een compact en goed met te koppelen met een gewicht van pan gemaakt van veiligheidsglas. Afhankelijk van het doel hebben kopers de keuze tussen modellen met verschillende maximale laadcapaciteit. Gemeenschappelijke maten in dit gebied zijn drie en vijf kilogram. Wie echter regelmatig grotere hoeveelheden weegt, kiest voor een apparaat met een maximale draagcapaciteit van 15 kilogram. De keukenweegschaal overtuigt met een fijne verdeling van één gram. Soehnle heeft zijn weegschaal uitgerust met alles wat een goede kok en een bakker waarderen over zijn schalen. Ze bieden een tarra functie en meten in verschillende meeteenheden door snel te schakelen tussen gram en kilogram naar ons en pond. Een automatische uitschakel functie voorkomt dat de batterijen leeg raken. In tegenstelling tot vele andere apparaten Soehnle het uitschakel mechanisme zodat het actief wordt pas na vier minuten, terwijl andere apparaten uit te schakelen na een minuut, die lastig kan zijn omdat je in tussen de drukke soms met andere zaken heeft geprogrammeerd. Een bijzonderheid is de houdfunctie de gram weergave op scherm bevriest tien seconden, die handig voor ingrediënten die het scherm blokkeren tijdens het wegen. Anders brengen beide modelvarianten alle functies mee die een goede keukenhulp vormen, zoals de analyse van de voedingswaarde. Het display is gemakkelijk af te lezen en eenvoudig te bedienen met een gevoelig sensortoetsenbord.

Beurer – De keukenweegschalen van Beurer zijn gemaakt van kunststof of roestvrij staal. Ze scoren met hun strakke afwerking en hoge kwaliteit, dus zelfs de plastic modellen zien er niet goedkoop uit, maar maken indruk met hun moderne ontwerp. De extra transparante weegschaal is een leuke extra, er zijn ook modellen met weegplaten. Beide optionele extra’s zijn gemaakt van kunststof of veiligheidsglas. Ze zijn royaal ontworpen, zodat u gemakkelijk grotere hoeveelheden kunt wegen. Een verlicht display, automatische uitschakeling en extra functies zoals tarra, nauwkeurige weging en voedingswaarde-analyse maken het aanbod compleet.

 

3 Opmerkingen
 1. De keukenweegschaal Soehnle 66171 KWD Attraction is een geweldige weegschaal. Het is ongeveer zo groot als een DIN A5 papier, is vrij vlak en ziet er stijlvol uit.

  Ik vind het uitermate handig dat het weegoppervlak glad is, zodat gemorste producten gemakkelijk kunnen worden weggeveegd zonder iets in scheuren of hoeken achter te laten.

  Het bedieningspaneel reageert goed. U hebt verschillende instellingen, afhankelijk van wat u wilt wegen. Dus de indeling in g, fl.oz., lb.oz. en ml mogelijk.

  De laatste vind ik erg goed, want als je bijvoorbeeld een cakedeeg wilt roeren, dus afhankelijk bent van de vloeistof in het deeg. Als u vervolgens op ml instelt, kunt u eenvoudig het vereiste aantal invullen. Ik vergeleek dat met een maatbeker vol water. Het display op de maatbeker en het display op de balans waren hetzelfde. Dat betekent voor mij dat ik nooit een maatbeker hoef te gebruiken als ik weer deeg maak.

  De weegschaal heeft ook een tarrafunctie. Het is heel gemakkelijk om op de knop te tikken en 1-2 seconden te wachten en het saldo heeft al nul bereikt. Dit is het belangrijkste kenmerk van een weegschaal.

  conclusie:

  De Soehnle 66171 KWD Attraction keukenweegschaal is een geweldige keukenweegschaal die weinig ruimte in de keuken nodig heeft, van hoge kwaliteit is en er nobel uitziet. Ik kan de weegschaal aanbevelen met een zuiver geweten.

 2. Ik had nooit gedacht dat je enthousiast zou kunnen zijn over simpele dingen zoals een keukenweegschaal.
  Nadat ik talloze klantrecensies had doorzocht, besloot ik voor de Soehnle 66171.
  Tot nu toe ben ik helemaal tevreden. De schaal is smal en ruimtebesparend en past in de kleinste keuken of zoals ik tussen de kookboeken
  En toch, mijn grootste mengkom vindt zijn plaats.
  Al met al ben ik zeer tevreden over het scala aan functies, dat al door vele anderen in detail is beschreven, en het eenvoudige ontwerp.

 3. Deze Soehnle weegschaal werkt goed, naar men aanneemt als men koopt, maar 250 g boter is ook 250 g. Klinkt in het begin een beetje raar, maar dat het 100% accuraat werkt, is geen gegeven.
  Optica is nobel, de functie die je kunt wisselen tussen gewicht en liters, dat hoef ik nu niet te doen, want hoe dan ook 1L = 1KG
  Kort samengevat: ziet eruit en werkt prima!

Laat een reactie achter