Beste IPL apparaat voor thuis, laser lichtontharingsapparaten

Wat is het beste IPL apparaat?

Sinds enige tijd zijn IPL apparaten voor permanente ontharing beschikbaar, die ook goed geschikt zijn voor thuisgebruik. De apparaten zijn afhankelijk van een doelgroep waarvoor scheren, harsen of epileren, om welke reden dan ook, uitgesloten is. Trouwens: de trend naar haarloosheid bij mannen hebben de fabrikanten al lang herkend. Er zijn dus speciale modellen speciaal voor “Hem”.
De afkorting IPL staat voor “Intensed Pulse Light“. Deze state-of-the-art techniek maakt gebruik van lichtpulsen om het haar grondig te verwijderen en, nog belangrijker, permanent. Het principe is heel eenvoudig: een IPL apparaat heeft een flitslamp die xenonlicht uitzendt. Het pigment melanine in het haar absorbeert dit licht en zet het om in warmte. Hierdoor zal de haarwortel verwoest worden. Nieuw haar kan niet opnieuw groeien. De procedure is relatief pijnloos.

Smoothskin Gold IPL IPL-apparaat 1 st
€359,82
€449,00
in stock
Silk'n Motion 350.000
out of stock
Coolblue.nl
Silk'n Infinity
out of stock
Coolblue.nl
Medisana IPL 850
out of stock
Coolblue.nl

 

 

Wat is een IPL apparaat?

IPL betekent niets anders dan “intens pulslicht”; Bij deze epilatie methode worden lichtpulsen gebruikt, die de haar follikel deactiveren. Het IPL apparaat penetreert veel dieper in de huid dan een laser. Niettemin werken beide methoden met hetzelfde systeem. De lichtenergie wordt omgezet in warmte-energie, waarbij de IPL apparaten een groter golfspectrum gebruiken.

Hoewel de laser alleen op bepaalde punten kan worden gebruikt, is de behandeling van grotere oppervlakken eenvoudig mogelijk met een IP-apparaat – waardoor deze methode veel efficiënter is. Last but not least, er zijn veel minder bijwerkingen te verwachten bij het gebruik van het IPL apparaat. De lichtflits van het IPL apparaat is absoluut onschadelijk voor de huid; er wordt slechts een kleine hoeveelheid warmte op de huid gevoeld. De lichtpuls wordt geabsorbeerd door de melanine in de haarzakjes.

Het haarzakje wordt in dit proces verwarmd tot ongeveer 70 graden Celsius, waardoor het eiwit eigenlijk wordt gekookt. Omdat het haar geen ondersteuning meer heeft, valt het na verloop van tijd uit. Alle haar dat zich in de groeifase bevindt (dit is ongeveer 20 tot 30 procent) zal permanent worden vernietigd of op pauze worden gezet. Omdat het IPL apparaat echter ook haar in rust raakt, moet de behandeling na enkele weken worden herhaald.

Ondertussen zijn er dergelijke IPL apparaten voor thuisgebruik. Hoewel deze niet echt vergelijkbaar zijn met de apparaten in professionele schoonheidssalons en klinieken, worden ze zeker aanbevolen voor betrouwbare ontharing, zelfs in uw eigen huis. Om een ​​blijvend resultaat te bereiken, moeten deze apparaten echter regelmatig om de vier tot acht weken worden gebruikt.

Het aanschaffen van een IPL apparaat is natuurlijk veel duurder dan een scheermes of een epilator. Er zouden kosten van gemiddeld 400 euro te verwachten zijn; goedkope modellen zijn echter beschikbaar, zelfs onder de 200 euro. Natuurlijk zijn er geen limieten aan de prijs. Als je echter al weken droomt van een zijdezachte huid, heb je geen spijt van deze aankoop. Dure haar verwijdering producten behoren tot het verleden.

Helaas is de behandeling met een IPL apparaat niet voor iedereen geschikt. Zowel wit als grijs, rood en blond haar kunnen niet effectief worden behandeld met een dergelijk apparaat. Zelfs mensen met een donkere huid zullen het gewenste resultaat niet bereiken met een IPL apparaat. Deze behandeling is het meest effectief met een lichte teint en een donkere haarkleur. Mensen met een zeer gevoelige huid moeten ook voorzichtig zijn, omdat ze mogelijk reageren op het xenon licht met een allergische reactie.

Misschien ook interessant voor u;

Föhn met diffuser, dit zijn de beste
De beste kruimeldief om in huis te hebben
Beste scheerapparaat van Braun en Philips
De top 10 ladyshave

terug naar menu ↑

Hoe werkt een IPL apparaat?

In tegenstelling tot scheren of epileren, begint een IPL apparaat net onder de huid. Hier verwijst het naar de melanine in het haar; haargroei wordt onderbroken. Voordat u een IPL apparaat gebruikt, scheert u grondig op het huidgedeelte; alleen dan kan de energie van het licht rechtstreeks de haarwortels bereiken. Het is belangrijk dat de huid enige tijd vóór gebruik niet is geëpileerd of gewaxed.

Beide toepassingen verwijderen het haar volledig – voor het IPL apparaat moet het haar echter nog ten minste gedeeltelijk aanwezig zijn. Stel nu de juiste lichtintensiteit in op uw IPL apparaat; Hoe dit werkt, wordt in detail beschreven in de handleiding.

De duur van de behandeling hangt zowel af van de grootte van het behandelde gebied als van de intensiteit van het licht, dat wordt aangepast. Gebieden van het gezicht en de oksels worden na één tot twee minuten van al het haar bevrijd, maar één been duurt maximaal 15 minuten.

Natuurlijk is het belangrijk dat de juiste werking van het IPL apparaat correct wordt gebruikt: Vóór gebruik moet u uw huid scheren en vervolgens grondig drogen. Het IPL apparaat registreert eigenlijk alleen al het haar dat zich in de zogenaamde anagene fase bevindt. Zo wordt de actieve groeifase van een haar genoemd.

Gebruik het apparaat ook niet op een gebruinde huid of na langdurig zonnebaden; Het is dus het beste om te beginnen met de ontharing in de wintermaanden. Let op dat het apparaat niet wordt gebruikt op levervlekken, littekens of tatoeages; dit beperkt de omvang van de toepassing aanzienlijk. In de toepassing wordt slechts een kleine klik gevoeld; geen vergelijking met de pijn van epileren!

terug naar menu ↑

Voordelen & toepassingen

De IPL apparaten bieden veel voordelen in de toepassing. Het grootste voordeel van een IPL apparaat is dat de toepassing absoluut pijnloos is. Ook raakt de huid niet geïrriteerd; Dit wordt vooral gewaardeerd door vrouwen met een gevoelige huid. Ingegroeide haren of een rode en geïrriteerde huid behoren definitief tot het verleden met een IPL apparaat. Bovendien is de aanschaf van een IPL apparaat duurder dan een epilator of een scheerapparaat, maar vergeleken met de behandeling in de professionele schoonheidssalon of de kliniek is het IPL apparaat een goedkoop alternatief voor thuis. De behandeling in een kliniek kan snel 2.000 euro en meer kosten; Ter vergelijking: een IPL apparaat voor huishoudelijk gebruik is een echt koopje.

Het IPL apparaat kan feitelijk op het hele lichaam worden toegepast. Vooral de benen profiteren van het gebruik van het IPL apparaat en blijven wekenlang zijdezacht. Maar ook voor de oksels, de bikinilijn en zelfs de zo gehate dames baard kun je dit apparaat onvoorwaardelijk aanbevelen. Alleen voor de wenkbrauwen is een IPL apparaat niet geschikt omdat het licht extreem schadelijk kan zijn voor de ogen.

Maar welke neveneffecten moet je vrezen bij het gebruik van een IPL apparaat? Bijwerkingen zijn zeer gering en komen vooral voor als het apparaat niet wordt gebruikt volgens de gebruiksaanwijzing.

Zelfs degenen die kiezen voor technisch vlekkeloze IPL apparaten, kunnen eventuele bijwerkingen opmerken. Koop in geen geval uw IPL apparaat in het buitenland, alleen omdat het hier misschien wat goedkoper is. Bij het kopen moet u in de eerste plaats op het CE certificaat letten; als het apparaat hiermee is uitgerust, kunt u het zonder aarzeling gebruiken.

De bijwerkingen van een IPL apparaat zijn ongeveer hetzelfde als bij de laser. In het ergste geval kunnen de lampen littekens en brandwonden veroorzaken. Vooral de ogen moeten worden beschermd wanneer u het IPL apparaat gebruikt. Zelfs een opvallende donkere of bleke kleur van het behandelde gebied is een van de bijwerkingen die zich kunnen voordoen in de zeldzaamste gevallen, evenals infecties.

Bovendien kunnen alle soorten ontharingslampen een ontsteking van de haarwortel veroorzaken of de huid bijzonder gevoelig maken voor licht. Als het IPL apparaat onjuist wordt gebruikt, zoals op veranderd weefsel, kan het risico op huidkanker worden verhoogd.

Als u echter de instructies voor het gebruik van uw nieuwe IPL apparaat volgt en een apparaat met het juiste CE certificaat kiest, hoeft u zich geen zorgen te maken over de bovengenoemde bijwerkingen.

terug naar menu ↑

Voor welke lichaamsregio’s zijn de apparaten geschikt?

Haarverwijdering met IPL is geschikt voor alle lichaamsregio’s. Deze omvatten benen, oksels of de bikinilijn. Omdat de flitslamp alleen de groeiende haarwortels zal eroderen, moet de behandeling zes tot tien keer worden uitgevoerd. Experts raden aan om de applicatie te herhalen met tussenpozen van vier tot zes weken om een blijvend gladde, zijdezachte huid te hebben. Opgemerkt moet worden dat het haar niet direct uitvalt tijdens of na het aanbrengen van het IPL apparaat, maar alleen na het volledig oplossen van de haarwortel. De beste resultaten met de flitslamp worden bereikt met donker haar op een blanke huid. De apparaten zijn echter niet geschikt voor het verwijderen van grijs, rood of lichtblond haar.

 

6 Opmerkingen
 1. Mijn haar groeit over het algemeen vrij snel, maar het kan het lichaam echt irriteren.
  Ik ben een heel blanke man met donkerbruin haar. En vooral op de benen die er altijd heel stom uitziet, als na 2 dagen weer de stoppels te zien zijn, laat staan ​​na een week of zo.
  Dus besloot ik mijn haar te verwijderen met de IPL-methode. Tenminste op die plaatsen waar ik zeker weet dat ik het lange tijd zonder haar wil doen.

  De Philips Lumea past goed in de hand, maar heeft meer gewicht dan ik dacht.
  Eerst las ik de gebruiksaanwijzing door, omdat ik al een beetje bang was.
  Toen begon het, eerst op de benen.

  De allereerste behandeling:

  Vóór de behandeling heb ik mijn haar zoals gewoonlijk afgeschoren, omdat de lichtflitsen beter kunnen werken.
  Daarna leg ik de Lumea op het been, het licht achter een lichtring op zodra het volledig op de huid rust. Eerder werkte hij om veiligheidsredenen niet, dus ja, geen enkele lichtflits kan ‘onder ogen zien’.
  Ik heb eerst op de knop van het vergrootglas gedrukt, zodat de Lumea automatisch mijn huidtype controleerde en de aanbevolen lichtintensiteit voorstelde. Voor mij knipperden de 4 knipperingen, wat ook overeenkomt met de beschrijving van mijn huidtype in de handleiding. Maar je kunt het ook handmatig aanpassen. De lichtintensiteit bevestigt dan alleen met de haak en u kunt starten.
  Bij bliksem ontwikkelde ik een lichte warmteontwikkeling op de locatie, maar niet onaangenaam.
  Ik behandelde mijn benen, armen, bikinilijn en gebied boven mijn bovenlip met de Lumea en zijn bijlagen. Ik heb eerst mijn oksels weggelaten, omdat ik een beetje gevoeliger ben en ik wil afwachten hoe de rest van het lichaam reageert.
  Al het haar dat op dit moment groeit, zal nu vanzelf verdwijnen in de komende paar dagen omdat het licht de haarwortels stimuleert om te gaan slapen.
  Twee dagen na de behandeling zag ik opnieuw de gebruikelijke stoppels op benen en armen.2 weken later (vóór de tweede behandeling):

  Tussen behandelingen, scheer ik mijn haar niet om te controleren hoe het groeit.
  De haren op de armen / benen zijn zoals gewoonlijk opnieuw ingestrooid, ik kan niet zweren dat het echt minder is dan normaal, maar ik denk dat er meer openingen zitten tussen de haren waar het haar was.
  Bij Oberlippe en bikini zie ik geen verschillen met anders.
  Maar het moet ook minstens 3 tot 4 behandelingen duren tot het haar zichtbaar minder groeit.

  4 weken later (vóór de derde behandeling):

  Ik weet nog steeds niet zeker of het zoveel doet, maar ik stel me ten minste in de benen voor, die minder haar laten groeien.
  Maar ik word steeds vaardiger met het apparaat, ik heb misschien een kwartier nodig voor benen, armen, bikinilijn en gezicht als ik helemaal ontspannen ben.

  6 weken later (vóór de vierde behandeling):

  Ondertussen zie ik aanzienlijke verschillen tussen de gegroiede haren op de benen.
  Het werkt zo !! 🙂
  Op de armen groeit mijn haar over het algemeen niet zo snel als op de benen, dus het is moeilijk te zeggen hoe de status nu is, want ik moet het voor elke behandeling afschaven.
  Maar ze zijn nog niet helemaal weg van de armen, omdat ik wat stoppels kan voelen als ik erover voel.
  Er gebeurt ook iets in de bikinilijn, maar niet zo uitgesproken als op de benen.
  Alleen teleurstelling tot nu toe nog steeds de haren op de bovenlip. Ik heb echter nooit geschoren vóór de behandeling, maar zo kalm. Ik had het het best al eerder moeten uitpluizen, zodat het licht beter bij de haarwortel komt. Dom van mij, ik zal het doen voor de volgende behandelingen.8 weken later (vóór de vijfde behandeling):

  Haar groeit nauwelijks meer. Slechts zeer minimaal. De benen voelen altijd lekker en soepel aan, dus geen stoppels meer.
  Vooral in de bikinilijn is het heel duidelijk waar de behandeling was en waar deze niet werd behandeld.
  Vanwege de geweldige resultaten flitsen nu synoniemen onder de oksel.

  Mijn tussentijdse conclusie:
  Het werkt! Het duurt slechts ongeveer 3 tot 4 behandelingen zoals beschreven voordat je echt ziet wat. Maar dat is ook heel individueel.
  Ik zal het 2-weekse ritme behouden totdat er geen haar teruggroeit en dan alleen in het 6-weken ritme veranderen.

 2. In mijn ervaring zijn er veel verschillen (die, zoals zo vaak, het moeilijk maken om het juiste product te vinden in de stroom van vergelijkbare producten …) Het belangrijkste: de lichtopbrengst. Hoe hoger het is, hoe beter en duurzamer het resultaat. Dan zijn er verschillende essays. Sommige apparaten zijn alleen voor de benen, anderen voor de oksels. Sommige kunnen op het gezicht worden gebruikt, sommige net onder het hoofd. Apparaten kunnen met kabel of draadloos worden gebruikt. Er zijn verschillende snelheden (hoe snel is het apparaat klaar voor gebruik, hoe lang duurt het voordat de volgende lichtpuls wordt afgegeven) Herkent het apparaat het huidtype of hoeft u zelf een niveau in te stellen? De gemiddelde levensduur van de geïnstalleerde IPL-lichteenheid varieert ook.

 3. Antwoord
  Stéphanie Kamermans 5 juni, 2018 op 2:18 pm

  De Philipps Lumea is een absoluut geweldig apparaat, maar het moedigt veel geduld aan, zodat je goede doelen kunt bereiken. Mijn huid en haartype is perfect voor lasertherapie. Gebruikt het vooral in de bikinilijn en oksels, na het 3 keer toepassen heb je al een vooruitgang opgemerkt. Nadat het haar 10 keer was gebruikt, was het haar bijna verdwenen en langzaam langzaam opnieuw gegroeid. Maar helaas heb ik een fout gemaakt en de behandeling ongeveer 5 weken overgeslagen, dus ik merkte dat de haarwortels vrij snel regenereren en de haargroei weer sterker is. Maar als je het geduld hebt en je eraan vasthoudt, kun je echt veel bereiken met dit apparaat. Het is gewoon pijnlijk, dus op het hoogste niveau tweaks iets, maar niet op de lichtere niveaus, het wordt gewoon een beetje warm.
  Al met al ben ik erg blij dat ik dit apparaat heb gekocht, omdat het me echt heeft geholpen. (Kon nooit een strakke bikinibroek dragen omdat je op de pagina’s altijd rode stippen zag van het scheren, wat me erg schaamde).
  Dus bedankt Philips voor dit geweldige apparaat, zelfs als je dieper moet graven.

 4. Enkele jaren geleden had ik mijn haar (oksel / intieme plek) meegenomen in een laserstudio en was erg enthousiast over het resultaat. Na twee zwangerschappen en hormoonverwarring kwam het haar nu terug (hoewel veel minder) – met Job & Children is een nieuw bezoek aan mijn studio eigenlijk onmogelijk! Dus ik was op zoek naar een oplossing voor het huis en heb de Philips Lumea Prestige nu een paar maanden in gebruik. Het resultaat is fantastisch! Het haar is bijna verdwenen en ik bespaar veel tijd (en uiteindelijk ook geld) door de eenvoudige toepassing in de badkamer. Op dat moment betaalde ik ongeveer 80 € per sessie – omdat je het apparaat daar snel hebt! Ik ga absoluut door (ook met andere lichaamsregio’s) en kan een duidelijke koopaanbeveling doen!

 5. In het begin was ik sceptisch en heb ik me heel lang afgevraagd of zo’n apparaat echt goed zou zijn.
  Met zwart haar dat snel groeide in een stevige structuur, werd ik dagelijks geplaagd door scheren in de douche, dus de benen, oksels en bikinilijn zijn altijd heel soepel. Nu heb ik het geld durven en uitgegeven voor dit apparaat.

  Zelfs als het gewoon flitsen van licht is, doet het best wel pijn. Het apparaat suggereert voor mij niveau 5 (dat automatisch wordt gemeten op de huid) en dit (hoogste niveau) dat ik ook gebruik. Dat is hoe ik me de pijn van tatoeages voorstel. Elke lichtflits steekt als een naald. Maar slechts heel kort. Ik heb ongeveer een half uur nodig voor beide benen. Oksels en bikinilijn gaan snel, maar zelfs daar is de steek ongemakkelijk.

  MAAR HET SUCCES IS GROOTS!
  Na drie weken, de derde behandeling, merkte ik de eerste resultaten op. Het haar groeit nauwelijks in de oksels en op de benen hoef ik me ineens minder vaak te scheren. Ondertussen heb ik het apparaat 2 maanden en mijn benen zijn nog steeds glad na drie dagen. Als iets groeit, dan is het heel zacht en niet storend.
  In de bikinilijn komt het succes niet echt, maar ik ben ook een beetje voorzichtiger en gebruik niet zo’n hoog lichtniveau. Dat is misschien de reden.

  Als ik dat veel vroeger had gekocht. Dit is echt een opluchting.
  Ik kan het alleen maar aan iedereen aanbevelen!

 6. Ik gebruik de Philips Lumea Prestige nu al een goede 8 weken en hoewel ik geloof dat ik het eindresultaat nog niet heb bereikt, denk ik dat ik nog steeds een goede conclusie kan trekken.

  Naar mijn achtergrond, om de rating beter te begrijpen:
  Ik heb jaren gevochten met een goede ontharing. Scheren, epileren, harsen, niets kan me permanent helpen. Er was ernstige huidirritatie, ingegroeide haren, puistjes. Bovendien heb ik heel donker haar op een heel lichte huid. Over het algemeen voor mij een worstcasescenario.

  Mijn laatste idee (en dus ook aanbevolen door de dermatoloog) was een laserbehandeling. Omdat de professionele behandelingen in de studio weer vele malen duurder zijn, wilde ik eerst proberen met een product thuis. Sindsdien lees ik om de twee weken mijn benen, bikinilijn en oksels.
  Het zou dom zijn om van een wonder te spreken, maar mijn euforie gaat al in de goede richting: mijn haargroei is aanzienlijk vertraagd en in sommige regio’s groeit het haar niet meer. Ik neem aan dat het haar natuurlijk terugkomt als ik de behandeling staak. Het feit alleen dat ik nu aanzienlijk minder haar heb, dat ik nog steeds moet scheren, maakt mijn huid veel minder geïrriteerd. Bovendien kun je duidelijk minder stoppels zien en de langzamere haargroei, ik kan nu goed 4-5 dagen de benen niet scheren, zonder me ongemakkelijk te voelen.

  De applicatie zelf is al vele malen beschreven. Het kost zeker wat tijd (ik heb altijd een beetje langer nodig op één been dan de opgegeven 8 minuten), maar dat is het absoluut waard voor mij. Bovendien ben ik misschien een beetje overdreven nauwkeurig. Dus elke twee weken ben ik ruim drie kwartier in de badkamer en ik lees het lichaam en ben er helemaal tevreden mee. Er zijn nogal wat plaatsen (bikini, rond de knie) waar het gebeurt dat een flits kortstondig verschuift, anders zijn de lasers volledig pijnloos en relatief snel, komt er een routine in, met de tijd behoorlijk goed op het lichaam. Het apparaat zelf voelt erg waardevol, ziet er geweldig uit en past goed in de hand. Alleen de tas voor opslag, ik vind iets ongelukkig klein knippen. Het zou mogelijk zijn geweest om betere resultaten te bereiken met een beetje meer ruimte en misschien ander materiaal.

  Conclusie: Er zijn geen haarloze wonderen, maar de Philips Lumea Prestige heeft mijn kwaliteit van leven en ook een deel van mijn lichaamsgevoel aanzienlijk verbeterd. Ik kan me voorstellen dat het resultaat heel individueel kan variëren, maar ik kan het alleen maar ten zeerste aanbevelen als je te maken hebt met een sterke, donkere haargroei. En het mooie is: als er geen resultaat is, kunt u het apparaat binnen de eerste 90 dagen terugsturen.

Laat een reactie achter