Beste inductie kookplaat, deze zijn goed en betaalbaar

Inductiekookplaat – milieuvriendelijk, snel en veilig koken

Het inductie kooktoestel behoort tot de topklasse keukenapparatuur. En niet alleen vanwege de doorgaans hoge prijs en het uitstekende design. Inductiekookplaten hebben tal van functies die uw keukenwerk op lange termijn vergemakkelijken. Snel en effectief verwarmen met een laag energieverbruik (tot 30% minder in vergelijking met andere kacheltechnologieën) bij stomen, gratineren of grillen is een van de voordelen waar u in het dagelijks leven van zult gaan houden.
In onze inductiekookplaat vergelijking hebben we de meest populaire modellen onder de loep genomen.
Daarnaast leggen we je uit waar je op moet letten bij de aanschaf van een inductiekookplaat, wat de verschillen zijn en of het voor jou de moeite waard is om over te stappen van een gas- of elektrisch fornuis.

Inductie Kookplaat aanbiedingen

 

ETNA KI560ZT - Inductie kookplaat

Laatste update was op: 21 april, 2021 4:02 am

Inductie kookplaat | Nis breedte: 56,5 cm | Aansluiting op 2 fasen (7,6 kW) Om het gebruiksgemak te vergroten heeft de ETNA KI560ZT inductiekookplaat apart instelbare zones met een eigen sliderbediening. Hiermee schakel je per zone direct de gewenste stand in, zonder eerst een zone te selecteren via een centraal menu. Per zone kun je bovendien de ‘boostfunctie’ inschakelen voor extra snelheid.

Inventum VKI6010ZIL - Inductiekookplaat - Vrijstaand

239,00 349,00
Laatste update was op: 21 april, 2021 4:02 am

Inductie kookplaat | Aansluiting op 1 fase (tot 3,7 kW) De Inventum VKI6010ZIL is een vrijstaande inductiekookplaat met vier kookzones. Opvallend is dat je deze inductiekookplaat op een gewoon stopcontact kunt aansluiten. Daardoor kun je overal waar je wil de lekkerste gerechten uit je pannen toveren. Met de boostfunctie versnel je het koken

Inventum IKI6010 - Inductie kookplaat

204,00 299,00
Laatste update was op: 21 april, 2021 4:02 am

Inductie kookplaat | Nis breedte: 56 cm | Aansluiting op 1 fase (tot 3,7 kW) De Inventum inbouw inductie kookplaat IKI6010 is voorzien van vier kookzones, met elk negen verschillende standen. Het is een 1-fase kookplaat: stekker in het stopcontact en koken maar! Elke kookzone heeft een boostfunctie voor extra snelle verhitting. Handig als je even snel water wilt koken. De kookplaat is gemakkelijk te bedienen met tiptoetsen.

ETNA KIV154RVS - Inductiekookplaat - Vrijstaand - RVS

Laatste update was op: 21 april, 2021 4:02 am

Inductie kookplaat | Aansluiting op 1 fase (tot 3,7 kW) Als je op zoek bent naar een goed presterende kookplaat, zonder de nodige aanpassingen aan je meterkast, dan is de KIV154RVS van ETNA een prima optie. Deze kookplaat heeft veel regelmogelijkheden, geeft je veel gebruiksgemak en is van professionele horecakwaliteit.

AEG IKB64401FB - Inductie kookplaat - Inbouw

449,00 799,00
Laatste update was op: 21 april, 2021 4:02 am

Inductie kookplaat | Nis breedte: 56 cm | Aansluiting op 2 fasen (7,6 kW) Deze AEG IKB64401FB inbouw inductiekookplaat is uitgerust met een facet geslepen glazen rand en heeft 4 kookzones die je gelijktijdig kunt gebruiken. Wanneer je een pan op één van de kookzones zet wordt de pan snel verwarmd, wanneer er geen pan op de kookzone staat schakelt deze automatisch uit.

Inventum VKI6010ZIL

239,00
AE__coolbluenl coolblue.nl
Laatste update was op: 21 april, 2021 4:02 am

De Inventum VKI6010ZIL is een vrijstaande inductie kookplaat met 4 kookzones. Je plaatst de kookplaat dus waar je wilt, en je bent niet gebonden aan een vaste plek in je keukenblad. Met de tiptoetsen kies je snel het juiste vermogen voor de kookzone. Je hebt keuze uit 9 verschillende standen, zodat je zelf kiest hoe snel het eten verhit. De zones herkennen wanneer de pan op de plaat staan,...

Bosch PIE611BB1E

379,00
AE__coolbluenl coolblue.nl
Laatste update was op: 21 april, 2021 4:02 am

De Bosch PIE611BB1E inductie kookplaat beschikt over 4 kookzones waarvan je het vermogen zeer nauwkeurig instelt. Zodra je de pan op het kookoppervlak plaatst, warmt de kookzone op vol vermogen op. Kies vervolgens 1 van de 17 standen om de maaltijd op de juiste manier te bereiden. Met de touchbediening stel je eenvoudig de bereidingstijd in. Is de timer verstreken? Dan klinkt een...

ETNA KIF670DS

484,00
AE__coolbluenl coolblue.nl
Laatste update was op: 21 april, 2021 4:02 am

Met de ETNA KIF670DS heb je genoeg ruimte voor een grote grillplaat of vispan. De kookplaat heeft aan de linkerkant flexibele kookzones. Zo koppel je 2 kookzones tot 1. De inductie kookplaat heeft een smeltfunctie, waarmee je eenvoudig chocolade smelt. Doordat de temperatuur niet hoger wordt dan 42°C brandt het niet aan. Ben je vergeten het vlees er in de ochtend uit te zetten? De smeltfunctie...

ATAG HI9271M

1.279,00
AE__coolbluenl coolblue.nl
Laatste update was op: 21 april, 2021 4:02 am

De ATAG HI9271M is een 90 centimeter brede inductiekookplaat met 5 kookzones. Alle zones zijn voorzien van een boostfunctie waarmee je de pannen extra snel opwarmt. De voorgeprogrammeerde programma's voor wokken, braden en grillen maken het bereiden van een lekkere maaltijd wel heel gemakkelijk. De temperatuurgestuurde programma's voor sudderen en warmhouden behouden een constante...

Bosch PXV875DC1E

949,00
AE__coolbluenl coolblue.nl
Laatste update was op: 21 april, 2021 4:02 am

De Bosch PXV875DC1E heeft een ingebouwde braadsensor die voorkomt dat jouw biefstuk aanbrandt. Kies 1 van de 5 braadstanden en de sensor houdt de temperatuur in de pan constant. Voor het bereiden van de andere onderdelen van de maaltijd heb je per kookzone 17 standen tot je beschikking. Gebruik de laagste stand om vlees te laten sudderen en zet de hoogste stand aan om groente te koken. Moet het...

 

terug naar menu ↑

Hoe werkt een inductiekookplaat?

Een inductiekookplaat bestaat, net als het klassieke fornuis, uit een kookplaat en een oven, inclusief de klassieke bak-, grill- en braadopties.

Bijzonder aan de inductiekookplaat is dat de kookplaat een inductiekookplaat is. Koperen spoelen onder het glaskeramiek creëren een elektromagnetisch veld in de inductiekookplaat, die de warmte overdraagt ​​aan de inhoud van de bijpassende potten op de kookplaat, verwarmen en koken.

Alle inductiekookplaten in onze inductiekookplaat vergelijking zijn ingebouwde kookplaten. De inductiekookplaat kan niet op zichzelf staan, maar moet in een geschikte ombouwkast voor een kachel worden geïnstalleerd om uw nieuwe keukenblok te voltooien of om de oude, conventionele ingebouwde kookplaat te vervangen. Ingebouwde apparaten hebben standaard een breedte van 60 cm en moeten altijd worden aangesloten door een professional of elektricien, omdat deze afzonderlijk moeten worden beschermd.

terug naar menu ↑

Inductie kookplaat als staande kookplaat

Vrouw zet het fornuis aan, maar u hoeft het inductie kooktoestel niet stevig in uw keuken te installeren. Wilt u de locatie flexibel houden of weet u nog niet waar de kachel uw plaats zal vinden, dan kunt u ook kiezen voor een inductiekachel als staande kachel. Uitgaande van de juiste hoogspanningsaansluiting kan het vrijstaande fornuis overal worden opgesteld. Daarom is dit type inductiekookplaat ook verkrijgbaar in verschillende breedtes – er zijn standaardmaten, maar ook smallere of bredere inductiekookplaten.

Bijzonder handig: sommige inductiekookplaten hebben zelfs een roestvrijstalen deksel waarmee de kookplaat kan worden afgedekt. Het is niet alleen beschermd, maar biedt ook een opslag- of werkoppervlak wanneer de inductiekookplaat niet in gebruik is.

Tip: Inductiekookplaten vormen ook een risico op brandwonden voor nieuwsgierige kinderen, hoewel dit door passieve verwarming vrij laag is, kunnen potten en pannen nog steeds naar beneden worden getrokken of geduwd. Een kachelbescherming is daarom een ​​verstandige veiligheidsmaatregel.

terug naar menu ↑

Welke potten en pannen heb ik nodig voor een inductiekookplaat?

Een verandering in inductietechnologie wordt meestal geassocieerd met een verandering in kookgerei. De oude potten werken niet met de elektromagnetische methode! Hier moet je zeker controleren of de energie wordt overgedragen op de gerechten. Nieuwere potten en pannen zijn meestal bijna allemaal geschikt voor inductie.

terug naar menu ↑

De inductie kookplaat in het kort

  • Met een inductiekookplaat kunnen maaltijden zachter, sneller en comfortabeler worden bereid dan gas- of elektrische kookplaten.
  • Ook op het gebied van veiligheid overtuigt de inductiekookplaat. Omdat alleen de onderkant van de kookpotten opwarmt, vormen de kookplaten geen risico op verwondingen bij kinderen of huisdieren.
  • In vergelijking met een elektrische kookplaat kan een inductiekookplaat jaarlijks ongeveer 60 kilowattuur aan elektriciteit besparen. Dit betekent dat inductiekookplaten de energie-efficiëntie met 25 procent kunnen verbeteren.
terug naar menu ↑

Kan een inductiekookplaat de gezondheid schaden?

Deze vraag zou kunnen ontstaan ​​omdat uiteindelijk een elektromagnetisch veld ontstaat. Deze wordt niet volledig opgenomen door de potten en pannen en kan ontsnappen. Hier kunnen zorgen ontstaan, vooral degenen die pacemakers dragen, zullen zich hiervan bewust worden.
De Wereldgezondheidsorganisatie geeft echter alles duidelijk. Inductiekookplaten vormen volgens de WHO geen duurzaam gezondheidsrisico.

Als u zich nog steeds zorgen maakt, neem dan contact op met uw arts of vraag de fabrikant rechtstreeks. Pacemakers hebben bijvoorbeeld een verschillende gevoeligheid voor fouten, die afzonderlijk moeten worden opgehelderd.

Om de waarden zo laag mogelijk te houden, moeten de kookpotten precies op de kookzone worden geplaatst. U moet dus zeker geschikt kookgerei aanschaffen.

terug naar menu ↑

De belangrijkste aspecten bij het kopen van een inductiekookplaat

Inductiekookplaten zijn duur in aanschaf, ze beginnen bij ongeveer € 450 en er is geen limiet aan het bedrag. Hoe meer u wilt of kunt uitgeven aan uw nieuwe inductiekookplaat, hoe meer subtiliteit wordt geboden.

Hoeveel kookzones heb ik nodig en hoe groot zijn ze?

Bij ons vindt u modellen met verschillende aantallen kookplaten. U kunt hier kiezen: De klassieke variant met vier kookplaten is het populairste inductiekookplaat. Als u grotere plannen heeft, kunt u een bredere kachel kiezen met extra inductievelden. Ben je een zuinige kok of heb je weinig ruimte, dan is een inductiekookplaat met dubbele inductiekookplaat voldoende.

Als u graag verfijnd kookt en uw gerechten graag in grote braadpannen, pannen en pannen bereidt, zijn inductiekookplaten met even grote kookplaten essentieel. De kookplaten zijn niet van uniform formaat, maar zijn voorzien van een groot extra veld, bijv. Voor om een ​​brander te kunnen plaatsen. Anders zijn er zones met twee circuits op de kookplaat.

Het is bijzonder praktisch als de kookplaat van de inductiekookplaat zich automatisch kan aanpassen aan de grootte van de pan of pan. Deze functie heet “MaxiSense”. Dit heeft ook als voordeel dat je het kookgerei niet meer exact hoeft te plaatsen, maar dat je het gewoon overal op het inductieveld kunt plaatsen – waar er ruimte is.

Hoe wordt een inductiekookplaat schoongemaakt?

Inductiekookplaten zijn in feite gemakkelijker schoon te maken dan elektrische of gasfornuizen omdat restjes of te gaar voedsel niet kunnen inbranden. Het gladde oppervlak kan eenvoudig worden afgeveegd met eenvoudige vetoplosbare middelen zoals afwasmiddel, zeep of speciale schoonmaakmiddelen. Aan de andere kant moet u agressieve glasreinigers vermijden, omdat dit kan leiden tot direct contact met voedsel.

Inductiekookplaten zijn gemakkelijk te onderhouden en hun knoppen kunnen in het fornuis worden neergelaten. Als deze elementen verzonken zijn, kan de voorkant snel worden afgeveegd. U kunt ook voorkomen dat de inductiekookplaat per ongeluk wordt ingeschakeld (bijv. Door kinderen). Momenteel worden er steeds meer aanraakbedieningspanelen gebruikt, die direct in de glasplaat zijn geïntegreerd. In tegenstelling tot valse veronderstellingen werken deze ook met vettige vingers. Het contact wordt alleen verstoord als er te veel vloeistof op het bedieningspaneel zit. Het helpt alleen om droog te vegen!

terug naar menu ↑

Bespaar elektriciteit en tijd met een inductiekookplaat

Het inductie kooktoestel scoort met een laag energieverbruik en korte kooktijden.

Een inductiekookplaat werkt volgens het principe van elektromagnetische inductie. Er zit een koperen spoel onder de plaat. Hierdoor stroomt wisselstroom, die zorgt voor een wisselend magnetisch veld.

Als er nu speciale potten met een magnetische voet op de kachel worden geplaatst, worden er in deze voet wervelstromen gegenereerd die het voedsel of de vloeistoffen in de pan verwarmen. Als de pot van het bord wordt gehaald, is het meteen weer koud. De inductiekookplaat zelf wordt niet warm, dus je kunt jezelf niet verbranden bij contact.

Nog een voordeel: koken op een inductiekookplaat is vergelijkbaar met koken op gas. Als u de temperatuur wijzigt, wordt deze wijziging onmiddellijk doorgevoerd. In tegenstelling tot gas is er echter geen open vlam. Afgezien van het lage risico op letsel, overtuigt een inductiekookplaat met snelle kooktijden en een laag energieverbruik.

Welke fabrikanten en merken doen het goed in de inductiekookplaat test?

De meeste fabrikanten van grote huishoudelijke apparaten produceren nu ook inductiekookplaten, zodat klanten kunnen kiezen tussen vele modellen en merken. De belangrijkste producenten zijn momenteel:

Siemens
Bosch
Smeg
Beko
AEG
Bauknecht
Gorenje
Neff

Geef uw mening..

Laat een reactie achter

Test de Beste - Flacko
Logo
Shopping cart