Beste IJsmachine Kopen, test en review

IJsmachine test • De beste ijsmachines in vergelijking

Eerder moesten mensen een ijssalon bezoeken als ze wilden genieten van lekkere ijsjes. Later werden de voltooide gerechten ook aangeboden in de supermarkten. Ten slotte produceerden de grote fabrikanten voor keukenapparatuur ook machines die in de vier muren van het huis kunnen worden gebruikt. Met de moderne compacte ijsmachines kunnen tal van ijssoorten worden geproduceerd.

Veel machines zijn bijvoorbeeld geschikt voor de productie van delicate Frozen yoghurts. Bij de meeste apparaten kunnen fruitige sorbets worden geproduceerd. De klassieke ijs variëteiten, zoals vanille of chocolade, kunnen na een half uur door sommige machines worden geproduceerd.

De gebruiker van het apparaat behoudt de volledige controle over de ingrediënten die hij gebruikt. Een ijsmachine kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor het produceren van biologisch en caloriearm ijs. We zullen u informeren over de andere voordelen in een gedetailleerde sectie, die u in het verdere verloop van het artikel zult ontdekken.

 

 

1

Domo DO9030I  IJsmachine

Dit is een zelf vriezende ijsmachine met een display en timer. Verschillende soorten ijs hebben een andere bereidingstijd nodig, welke je met de timer precies instelt. Zo maak je gemakkelijk je eigen ijs in de Domo DO9030I. En veel, want de ijsemmer heeft een inhoud van maar liefst 1,5 liter wat neer komt op ongeveer 800 gram. De transparante deksel van de ijsmachine met vulopening laat je het proces volgen terwijl je tijdens het bereidingsproces makkelijk extra ingrediënten toevoegt zoals vers fruit, nootjes en chocola. Zo creëer je met dir model ijsmachine je eigen lekkere sorbet- of softijs binnen 40 minuten. Voor jezelf, maar natuurlijk ook voor je gasten.

2

Magimix Gelato Expert IJsmachine

Deze ijsmachine mixt binnen een half uur een emmer ijs voor je. Daardoor is dit model geschikt voor de hobbykok die het zich graag gemakkelijk maakt. De Magimix Gelato Expert ijsmachine heeft drie programmas voor de meest gangbare soorten ijs. Kies bijvoorbeeld voor luchtig softijs en maak je eigen sundae met warme saus. De functie voor schepijs maakt van je ingrediënten een romig ijs waar je gemakkelijk bolletjes van schept. Tot slot is er nog de optie om granite te maken, dit ijs is verfrissend en fruitig. De smaak van het ijs bepaal je natuurlijk zelf, voeg ook fruit of chocolade toe om je eigen recepten te creëren. De Magimix Gelato Expert ijsmachine is gemakkelijk te bedienen en door de verwijderbare emmer met een inhoud van 2 liter ook gemakkelijk te reinigen.

3

Princess Ice Maker Deluxe IJsmachine

Met de Princess Ice Maker Deluxe maak je heerlijk ijs gewoon zelf. Dit model werkt volledig automatisch met een ingebouwde vriescompressor. Je hoeft de ijsemmer dus niet van tevoren in te vriezen. Als je trek hebt, maakt de Princess Ice Maker Deluxe binnen een uur 2 liter vers ijs. Het enige dat jij hoeft te doen is je favoriete ingrediënten kiezen en de machine instellen via het scherm. Met de timer stel je de gewenste tijd in en het transparante deksel geeft je zicht op het bereidingsproces. Er is dus niet zo veel moeite nodig om je met een vers ijsje op een Romeins terras te wanen.

4

Boretti B100 Zwart IJsmachine

Eindig de dag met zelfgemaakt heerlijk roomijs. Met deze volautomatische ijsmachine is heerlijke gelato binnen één uur klaar. Ook een sorbet of frozen yoghurt kan met deze Boretti B100 ijsmachine worden bereid. De digitale timer op het LCD display laat zien hoe lang het nog duurt voordat het ijs gereed is. De verwijderbare kom is makkelijk schoon te maken en met een capaciteit van 2 liter is er meer dan voldoende ijs voor iedereen! Het apparaat heeft een vermogen van 180 watt. De roomijsmachine wordt geleverd met maatbeker en spatel. Tip: Zet het apparaat aan terwijl er van het voorgerecht wordt genoten. Zodra het nagerecht geserveerd kan worden is het ijs gereed.

5

Solis Gelateria Pro 850

De olis Gelateria Pro 850 IJsmachine is uitgerust met behuizing gemaakt van roestvrij staal en een ijsemmer met een inhoud van 1 liter. Deze olis Gelateria Pro 850 ijsmachine is geheel zelf vriezend en is volledig naar wens in te stellen, of je nu sorbetijs of bevroren yoghurt wilt maken.

Er is mogelijkheid voor 12 verschillende ijs structuren, zodat je zowel zachtere en hardere ijs gerechten kunt bereiden. De Keep Cool functie maakt het mogelijk om het ijs koel te houden als je dit nog niet direct wilt uitserveren.

 

 

IJsmachines getest

Er zijn verschillende ijsmachines. Naast de apparaten ontworpen voor gastronomie, zijn er ook modellen die geschikt zijn voor privégebruik. Veel ijsmachines zijn zelfs relatief goedkoop. Sommige apparaten kosten slechts 50 euro. Andere apparaten zijn iets duurder. Er is echter vaak een modernere koelingstechnologie, die niet wordt gebruikt in de meer kosteneffectieve apparaten. Deze apparaten kosten minstens 200 euro. Veel luxe machines zijn zelfs iets duurder.

Kortom, de apparaten verschillen niet alleen in termen van koelingstechnologie. Er zijn ook serieuze verschillen in motorprestaties. De verschillende kenmerken van de ijsmachines maken het vaak moeilijk om het juiste apparaat te vinden dat aan de individuele behoeften van de gebruiker voldoet.

Daarom leggen we niet alleen uit hoe de verschillende ijsmachinemodellen werken, maar verduidelijken we ook de kenmerken die een moderne ijsmachine zou moeten hebben. De verschillende koelingstechnologie die in de modellen wordt gebruikt, wordt in meer detail besproken in dit gedeelte van ons artikel.

We hebben verschillende ijsmachines getest. Dus wilden we uitvinden welke machine geschikt is voor de eenvoudige en effectieve productie van romige ijsjes. We hebben ook gecontroleerd hoe de apparatuur wordt verwerkt.
We hebben ook alle componenten van het apparaat getest.
De modellen die we hebben getest kosten tussen de 30 en 300 euro. Daarom hebben we niet alleen gecontroleerd of de dure apparaten daadwerkelijk de hoogste kwaliteit hebben, maar ook een winnaar van de prijsprestaties. Natuurlijk hebben we ook een apparaat ontdekt dat de titel van de vergelijkingswinnaar verdient. We leggen ook onze testcriteria uit. U zult ook ontdekken onder welke omstandigheden de apparaten zijn getest. Totdat de huidige ijsmachines tevoorschijn kwamen, gingen er tientallen jaren voorbij. We zullen de veranderende geschiedenis van het maken van ijs in een verdere sectie bespreken. Daar leer je hoe de machines die in veel huishoudens worden gebruikt, worden ontwikkeld. We verduidelijken ook wat er moet worden gedaan bij de aankoop van een ijsmachine. Aan het einde van het artikel vindt u ook een belangrijke opmerking die u zal helpen om een hoogwaardige ijsmachine aan te schaffen tegen een zeer gunstige prijs.

terug naar menu ↑

Voordelen van een ijsmachine

Veel ijsjes, die tegenwoordig in de diepvriesvakken van de supermarkten worden aangeboden, bestaan vaak uit inferieure ingrediënten. Er zijn tal van kunstmatige smaken en smaken in het ijs toegevoegd, die de magere smaak moeten afdekken. De consument heeft nooit volledige controle over dergelijk ijs en kan de exacte componenten van het ijs niet herkennen. Slechte of onduidelijke informatie op de verpakking geeft vaak weinig informatie.

Het ijs, dat wordt gemaakt in ijssalons, smaakt vaak veel beter. Dit komt omdat de kleine producenten tamelijk hoogwaardige ingrediënten gebruiken. In sommige ijssalons worden echter verschillende chemische kleur- en smaakstoffen toegevoegd. Daar is voor de consument ook niet veel duidelijkheid over de individuele ingrediënten van het voedsel en heeft men geen controle.

Misschien ook interessant voor u;

Wat is de beste keukenweegschaal voor in uw keuken
Op zoek naar een goed keukenmes voor hobbykoks, hier vind u de beste
De beste keukenmachine, onze test
Welk broodrooster moet je kopen

Bepaal zelf wat er in je ijs zit!

Als u een ijsmachine gebruikt, kunt u het volledige productieproces regelen. De gebruiker kan zelfstandig beslissen welke ingrediënten hij of zij wil gebruiken. En kan bijvoorbeeld bijzonder caloriearm ijs bereiden.

Het biologische dieet is belangrijk voor andere mensen. IJsmachines kunnen worden gebruikt om ijsjes te maken die zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten.

Bovendien kunnen gebruikers de ingrediënten variëren. Met een hoogwaardige ijsmachine is de culinaire verbeelding bijna onbeperkt. Tot slot, met zo’n keukenhulp, kunnen niet alleen de klassieke ijs-soorten, maar ook ongebruikelijke recepten worden gefabriceerd.

Fruitige sorbets, die letterlijk op de tong smelten, zijn snel gemaakt. Het is ook mogelijk om ongebruikelijke ijsjes te maken. Zoals bijvoorbeeld een delicate champagne-basilicum sorbet.

De verse ijsjes, gemaakt met een ijsmachine, smaken niet alleen delicaat, maar bieden ook nog een voordeel. Door de fruitige sorbets wordt het menselijke organisme voorzien van vitale vitamines.

terug naar menu ↑

Hoe een ijsmachine werkt

Er zijn momenteel twee basisijsmachinetypes op de keukenmachine markt. De meest voorkomende zijn machines uitgerust met een eenvoudige koeleenheid. Anders zijn er ijs machines met een compressor. Dit component zorgt ervoor dat de ingrediënten extra snel worden gekoeld.

IJsmachines met een koeleenheid

De apparaten, die alleen een koeleenheid hebben, zijn aanzienlijk goedkoper in aanschaf. Ze worden vaak aangeboden in de grote discounters als de hete zomer er aan komt. Bij de werking van een dergelijke machine is een intelligente planning vooraf vereist. Ten slotte moet de koeleenheid ten minste 24 uur in de vriezer worden bewaard voordat deze kan worden gebruikt. De koeleenheden vereisen vaak veel ruimte. Na het invriezen wordt het onderdeel in de respectieve ijsmachine gestoken. Het kan nu worden gevuld met de ijs ingrediënten. Deze worden in het apparaat geladen. Een roer- en mengcomponent zorgt ervoor dat de resulterende ijsmassa permanent wordt verplaatst. Aldus wordt zuurstof onder de ijsmassa geroerd. Op deze manier ontstaan ​​de romigheid van de ijsmassa. Na het productieproces moet de koeleenheid opnieuw in de vriezer om koud te worden. Deze apparaten kunnen niet permanent worden gebruikt.

IJsmachines met compressor

De apparaten, die zijn uitgerust met een krachtige compressor, vereisen geen langere voorbereidingstijd. Ten slotte zorgt de volledig automatische koelcomponent ervoor dat alle ingrediënten gelijkmatig worden verdeeld.

De moderne compressoren kunnen het ijs koelen tot temperaturen van minus 18 tot minus 34 graden. Deze machines worden ook geleverd met een roerarm, die de ijsmassa verdeelt. Dit apparaat zorgt er ook voor dat de reeds ingevroren ingrediënten worden gemengd met de nog vloeibare resten van het ijs.

De compressor is het grote voordeel van deze ijsmachines. Op deze manier kan het ijs ook spontaan worden gemaakt. Bovendien zijn de hoogwaardige ijsmachines uitgerust met een compressor ook geschikt voor opeenvolgende productieprocessen. Hierdoor kan de gebruiker een verscheidenheid aan ijssoorten produceren zonder de noodzaak van langdurige werkonderbrekingen.

terug naar menu ↑

De voor- en nadelen van ijsmachines met compressoren

De moderne compressortechnologie heeft echter zijn prijs. Deze apparaten zijn vaak duurder. Als u echter vaker ijs wilt produceren, moet u serieus nadenken over de aanschaf van een dergelijk apparaat. De duurdere prijs kan vaak worden weerspiegeld in de ijs kwaliteit en het gebruiksgemak.

De modernere ijsmachines hebben een uitstekende technische uitrusting. Sommige apparaten die we hebben getest, hebben bijvoorbeeld een display dat de gebruiker informeert over de temperatuur en de resterende productietijd. De gebruiker kan vrij gemakkelijk de tijd kiezen dat het apparaat in werking moet blijven. Tenslotte beschikken de moderne apparaten over automatische tijdschakel modi, die voor een hoog bedieningscomfort zorgen. De machines zijn ook heel gemakkelijk schoon te maken. Met de eerdere apparaten, waarin ijs werd vervaardigd, hebben de modellen van tegenwoordig niet veel meer gemeen.

terug naar menu ↑

De geschiedenis van ijsmachines

Zelfs in oude geschriften worden ijskoude gerechten beschreven, gemaakt van fruit en melk. Maar deze koude gerechten hadden weinig te maken met het eigenlijke ijs. Dit kwam door de voorbereidingsmethode. Voor koeling werd natuurlijk ijs of zelfs sneeuw verwerkt. Ook gevonden zijn ingrediënten als Honing, Rozenwater en zelfs Wijn in de ijzige massa. Zulke formuleringen werden al in 3000 jaar voor Christus in China en Griekenland gebruikt.

Het eigenlijke ijs kwam veel later tevoorschijn. Het is ontstaan ​​in het land, dat tegenwoordig nog steeds bekend staat om delicate ijsjes. Het eerste ijs werd in de zestiende eeuw in Italië gemaakt. Sommige fijnproevers slaagden erin om ijs te produceren in het jaar 1530 – in Siciliaans Catania. Het duurde drie jaar voordat het ijs, dat al Gelati heette, bekend werd bij een grotere bevolking.  Zo werd het ijs geserveerd als dessert in 1533, toen de Franse troonopvolger, Hendrik II, met Catherine de Medici was getrouwd. Het recept was zo veelgevraagd dat het al snel een staatsgeheim werd.

Het was echter een open ijs geheim. Het was snel bekend dat zout, rijst en natuurlijk ijs werden gebruikt voor de bereiding. De recepten verspreiden zich over heel Europa. In de middeleeuwse Weense koffiehuizen werd ijs geserveerd bij de koffie. Een paar honderd jaar later was het ijs een populair dessert, waarvan de bereiding werd onthuld in de toen populaire kookboeken. Een receptenverzameling van Henriette Davidis, een van de populaire auteurs van kookboeken in de negentiende eeuw, is bijvoorbeeld een klassiek recept voor ijs. Het ijs moest toen nog met de hand worden bereid. Er waren nog steeds geen machines om het maken van ijs te vergemakkelijken.

IJs maken in de afgelopen 200 jaar

Het duurde tot 1851, daarna werd in de VS de eerste industriële ijsmachine gemaakt. Het zou tientallen jaren duren voordat dergelijke machines ook beschikbaar zouden zijn voor de rest van de wereld.

Pas vanaf het begin van de twintigste eeuw werden ijsmachines aangeboden met mechanische roer mechanismen, die al snel populair werden.

Een mengsel van zout en natuurlijk ijs werd ook als een versneld koelmiddel gebruikt. De twee componenten moesten eerder in kleine stukjes worden verdeeld met een breekmachine. Deze methode om ijs te maken was nog lange tijd wijdverspreid in de wereld. Sommige huisvrouwen maakten zelfs hun koude desserts zelfs in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Deze methode was nog steeds gebruikelijk in delen van de wereld na de Tweede Wereldoorlog.

De eigenlijke ijsmachines kwamen voort uit de gigantische fabrieken waarin industriële bulkproducten werden geproduceerd. Het productieprincipe werd gehandhaafd. Het apparaat was echter aanzienlijk kleiner geworden. Al in de jaren zeventig boden de grote fabrikanten van keukenapparatuur tal van ijsmachines aan, die opvallend doen denken aan de modellen van vandaag. Momenteel zijn ze echter veel moderner. Zo kon het langdurige productieproces van de laatste jaren aanzienlijk worden ingekort. IJs maken is zo eenvoudig geworden dat het ook door leken kan worden beoefend. De gebruiker heeft alleen een ijsmachine van hoge kwaliteit, goede ingrediënten en een schoon werkoppervlak nodig.

terug naar menu ↑

Belangrijke informatie over de aanschaf van een ijsmachine

Als u een kijkje neemt in een van de grotere online winkels waarin ijsmachines worden aangeboden, zult u snel merken dat er een enorm aantal apparaten bestaat die niet alleen aanzienlijk van prijs verschillen. Als u een ijsmachine wilt kopen, moet u eerst de doelen bekijken waarvoor het apparaat moet worden gebruikt.

Als u permanent en spontaan ijs wilt produceren, moet u een keukenhulpje kopen dat is uitgerust met een volautomatische compressor. Voor zeldzamer gebruik kan een eenvoudiger apparaat met een koelelement ook voldoende zijn.

Naast het type koeling, moet de potentiële klant ook rekening houden met de verwerking van de betreffende machine tijdens de aankoopbeslissing. Je moet ook weten welke ijs kwaliteit mogelijk is met het apparaat.

Een uitstekende bron van informatie kan gebruikersrecensies zijn. Dergelijke ervaringen zijn echter vaak tegenstrijdig. Zo kan de potentiële klant worden verward door verschillende informatie, die niet noodzakelijkerwijs hoeft te corresponderen met de feiten. Hier zijn objectieve productrecensies nuttig, geschreven door experts. Daar kunt u meer te weten komen over de voor- en nadelen van de machine.

De ijsmachines worden aangeboden in talrijke winkels van de detailhandel. Ze zijn bijvoorbeeld te vinden in het assortiment van grotere elektronica ketens. De apparaten zijn echter vaak een beetje duur, omdat de kostenintensieve opslag en de hoge personeelskosten van de detailhandel worden doorberekend op de uiteindelijke prijs. Zoveel naamloze ijsmachines, die in de zomer in de schappen van de discounters worden aangeboden, verschijnen plotseling als een goedkoop alternatief. Sommige apparaten die via de conventionele supermarkt worden verkocht, hebben echter niet altijd een hoge verwerkingskwaliteit.

terug naar menu ↑

Bereidingstijd

Ook qua voorbereidingstijd waren er grote verschillen in de test. Sommige ijsmakers produceren uw favoriete creaties in een recordtempo van 15 tot 20 minuten. Andere ijsmachines duren echter ongeveer 45 minuten en zelfs langer. De bereidingstijd hangt gedeeltelijk af van de ingrediënten en de hoeveelheid ijsmassa die moet worden geproduceerd.

Sommige geteste machines worden geleverd met kleinere details die het maken van ijs nog aangenamer maken, bijv. met een display dat de temperatuur en de resterende tijd weergeeft. Andere modellen in de test kunnen een handige timer functie hebben en blijven afkoelen zelfs nadat de vooraf ingestelde tijd is verstreken. Dus de grote smeltijsvorming is gegarandeerd voorkomen!

Sommige apparaten hebben een extra grote opening waarmee u zelfs tijdens de bereidingstijd ingrediënten kunt toevoegen. Zelfs een afneembare ijs container is de moeite van het proberen waard. Immers, niet alleen gepassioneerde ijs liefhebbers willen dat hun ijsmachine binnen no-time wordt opgeruimd.
Zoals reeds vermeld, zijn er ook zeer grote verschillen tussen de ijsmachines, vooral in de functies; Op het einde zijn deze weerspiegeld in de prijs. De eerder genoemde grote opening is bijvoorbeeld alleen echt belangrijk als u tijdens de bereiding ingrediënten wilt toevoegen of het ijs in welke zin dan ook wilt verfijnen; anders kun je zonder een dergelijk model. Een weergave, die bijvoorbeeld de resterende tijd weergeeft, is alleen belangrijk of echt noodzakelijk als u de productie van ijs wilt plannen. Als je niet lang bij het apparaat blijft, is geïntegreerde koeling goud waard, maar anders is het misschien niet nodig. Dat hangt af van je eigen behoeften.

Testcriteria

In tests werden verschillende modellen onderzocht. Aan de ene kant zijn het veel gebruikte ijsmachines, die worden gefabriceerd door gerenommeerde fabrikanten, aan de andere kant werden sommige minder bekende apparaten getest. In testen werden zeer goedkope machines getest. Natuurlijk werden enkele duurdere modellen getest. Tijdens het proces hebben we in principe getest of het betreffende apparaat kan worden gebruikt voor het maken van ijs.

Tijdens het uitgebreid testen van de verschillende ijsmachines hebben we toevlucht genomen tot verschillende testcriteria, met behulp waarvan we de apparaten nauwkeurig konden analyseren. Later maakten we een lijst met de criteria. Dit is hoe een testlijst tot stand kwam. Het beste apparaat staat op de eerste plaats. Op de tweede plaats staat nog een uitstekende ijsmachine, die wordt gekenmerkt door een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding.

Levering en verpakking

We startten de betreffende apparaat test zodra het pakket werd afgeleverd. Ze onderzochten eerst de kwaliteit van de verpakking.

Daarnaast hebben ze getest hoe gemakkelijk het apparaat in de behuizing kan worden getransporteerd. Ze hebben ook het gewicht van de verpakking getest. De machines, die in een stabiele doos werden afgeleverd, werden positiever beoordeeld door ons.

De keukentoestellen, die niet zo solide verpakt waren, werden op dit punt nogal negatief beoordeeld. We controleerde ook hoe veilig de machine en zijn componenten zijn.

Gebruiksaanwijzing

Na het openen van de doos doken we eerst in de handleiding. We evalueren de begrijpelijkheid, het grafische ontwerp en eventuele aanvullende recepten die zijn gepubliceerd in de handleidingen van sommige ijsmachines. De meer gedetailleerde instructies, die alle functies van de ijsmachine uitleggen, werden positiever beoordeeld door testpersonen. Ze hebben ook aandacht besteed aan de levering. Sommige modellen bevatten zelfs handige receptenboeken die uitnodigen tot inspirerende ijs bereidingen. In dit geval werd de respectieve ijsmachine op dit punt beter gewaardeerd.

Ontwerp en vakmanschap

We onderzochten vervolgens het ontwerp en de verwerking van de afzonderlijke componenten. De prestatiegegevens van de betreffende ijsmachine bepaalden het oordeel. De apparaten, die zijn uitgerust met een krachtige motor, hebben de neiging om positiever te worden beoordeeld. De ijsmachines, die een bijzonder grote koelkracht hebben, werden ook dienovereenkomstig beoordeeld. Tijdens de gedetailleerde tests hebben ze ook gecontroleerd hoe snel de afzonderlijke componenten van de machine kunnen worden gemonteerd. We hebben ook aandacht besteed aan hoe snel het ijs uit de machine kan worden verwijderd.

Veiligheid

Gedurende de gehele testfase we de veiligheidsmaatregelen van alle ijsmachines in acht genomen. Sommige machines kunnen dus alleen worden geactiveerd als de sluiter is vergrendeld.

De ijsmachines, die geen beveiligingssystemen hebben, waren tamelijk negatief ingedeeld in deze testcategorie. Kortom, de testers hebben aandacht besteed aan het gebruiksgemak. De ijsmachines konden ook punten verzamelen wanneer ze werden gekenmerkt door een stille werking.

Kwaliteit van het ijs

Maar het belangrijkste testcriterium was de ijs kwaliteit die mogelijk is met de geteste machines. We hebben daarom verschillende soorten ijs gemaakt. Daarna onderzochten ze het ijs op de hoeveelheid ijskristallen. We testten de consistentie van de bevroren massa. Ze deden ook een smaaktest. Het ijs smaakt immers heel anders wanneer het in verschillende machines wordt bereid. Tijdens de tests werden ook ongewone ijsjes geproduceerd. De apparaten die aan deze uitdaging voldeden, presteerden beter in tests.

Reiniging

Na het maken van ijs hebben we ook getest hoe gemakkelijk het is om elke ijsmachine schoon te maken. De machines, die wat meer tijd kosten, zijn in deze categorie slechter geëindigd. Daarna verscheen de volgorde van de apparaten. In principe moeten we stellen dat alle geteste ijsmachines kunnen worden gebruikt om heerlijk voedsel te produceren.

9.5 Totale Score

Gebruikers Beoordeling: 3.4 (5 stemmen)
1 Reactie
  1. Mensen, het is heel simpel. Als je van koken en lekker eten houd, koop dan een goede ijsmachine. Ik weet het ..ijs is niet echt goed voor je, maar hemel nog aan toe, je kan echt de lekkerste ijs gerechten maken in een half uurtje tot 3 kwartier. Koop een boek met recepten of zoek online naar smaken die je lekker vind en je gaat gewoon uit je plaat!

Laat een reactie achter