Beste Cloud Opslag

Cloud opslag betekent eenvoudigweg een harde schijf op het internet, een plaats om uw bestanden op te slaan en eenvoudig toegankelijk vanaf elk apparaat, waar ook ter wereld. U kunt cloud opslag ook gebruiken als back-up, maar u moet oppassen dat er services zijn die bestanden in de cloud verwijderen als ze van uw computer worden verwijderd om alles gesynchroniseerd te houden.

Er is een enorme keuze voor cloud opslag diensten, met grote namen en enkele onbekende. Gelukkig voor u hebben we de beste cloud opslag providers geselecteerd om u te helpen degene te kiezen die bij u past.

Dropbox

Dropbox is een van de weinige services die clients voor Linux en Blackberry aanbieden, naast de gebruikelijke Windows-, MacOS-, Android- en iOS-standaarden. Er is ook een officiële Windows Phone-app.

Het gratis Basic account wordt geleverd met een schamele 2GB aan opslagruimte. Voor documenten is dit enorm, maar als je media wilt opslaan – foto’s, muziek of video – zal het snel te weinig zijn.

Je kunt upgraden naar het 1TB-abonnement voor € 9,99 per maand, maar Dropbox biedt ook 500 MB extra gratis opslagruimte voor elke vriend die je moet aanmelden bij de service – met een limiet van 16 GB.

Dropbox werkt door een lokale map op uw apparaat of pc te maken die vervolgens wordt gesynchroniseerd met een online versie. Dit betekent dat u al uw gegevens beschikbaar hebt, ongeacht of u on- of offline bent. Dit geldt echter niet voor mobiele apparaten: u kunt geselecteerde bestanden offline beschikbaar maken op uw tablet of smartphone en offline bewerken behoort tot de beste die we hebben gezien.

Mappen en bestanden kunnen ook met anderen worden gedeeld, maar u kunt geen machtigingen voor het basisaccount instellen, zodat bestanden door andere gebruikers kunnen worden bewerkt (en zelfs verwijderd). Het Basi account is echter geen ramp, omdat Dropbox 30 dagen lang wijzigingen in bestanden back-upt. Dus als je een oudere versie nodig hebt of een bestand wilt verwijderen, is het er nog steeds.

Als je € 9,99 per maand betaalt om het Dropbox Plus-account te krijgen, kun je alleen-lezen machtigingen inschakelen en wachtwoorden en vervaltijden instellen voor gedeelde links.

Beveiligingsfuncties omvatten authenticatie in twee stappen (altijd de moeite waard om in te schakelen) en alle bestanden die op de Dropbox-servers worden vastgehouden, worden versleuteld met AES 256-bit-codering, hoewel ze worden gebruikt vanaf de kant van Dropbox in plaats van de gebruiker, met SSL voor de gegevens die worden geüpload en gedownload.

Dropbox blijft een goede keuze voor cloudopslag. Het kan een paar van de toeters en bellen van zijn rivalen missen, maar het is eenvoudig te gebruiken en compatibel met zoveel toepassingen. website

Google Drive

Google Drive vormt de kern van de verschillende online services die Google momenteel aanbiedt. U krijgt 15 GB vrije ruimte wanneer u een Google-account maakt – of een koppeling naar een bestaande account. Je hebt al een Drive-account als je Gmail, Google Agenda of zelfs YouTube gebruikt.

De ruimte wordt gedeeld door al deze services, dus als je grote bijlagen bij e-mails hebt, tellen deze mee in de 15 GB en kan de automatische back-up van foto’s naar Google+ vanaf een smartphone op dezelfde manier worden uitgevoerd.

Er zijn momenteel twee opties voor het uploaden van foto’s en video’s. “Hoge kwaliteit” is gratis en telt niet mee voor uw opslag, maar de niet aangetaste “originele” kwaliteitsversies doen dat wel. Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Tekeningen en bestanden die anderen met u hebben gedeeld, tellen ook niet mee voor uw toewijzing.

Drive werkt op dezelfde manier als de meeste cloud opslag oplossingen: een lokale map in Windows is gekoppeld aan een dubbele cloud versie. Versiebeheer wordt ondersteund, evenals real-time samenwerking op documenten via de Google Docs-app.

De oude Google Drive-app is vervangen door Backup & Sync voor Windows en macOS, met mobiele versies van Google Drive voor Android en iOS. Er is selectieve synchronisatie, zodat u kunt kiezen welke mappen worden gesynchroniseerd op elke pc of laptop.

Over het algemeen is de interface tussen de apps intuïtief, met een eenvoudige bestandsstructuur die laat zien waar je spullen worden bewaard. U kunt specifieke bestanden kiezen die offline beschikbaar zijn op de mobiele versies en deze kunnen worden bewerkt – als ze in Google Documenten zijn gemaakt – en vervolgens worden gesynchroniseerd wanneer u weer verbinding met internet maakt. Voor andere indelingen (zoals Word) moet je ze openen in een andere app – waardoor een kopie wordt gemaakt.

Gegevens worden gecodeerd in 128-bits AES in plaats van de 256-bits die worden gebruikt door Box, OneDrive en Dropbox. Google beweert dat het niet zal kijken in de inhoud van uw Drive-map, tenzij dit wordt afgedwongen door wetshandhavingsinstanties, en u kunt tweestaps verificatie instellen in uw account om nog een beveiligingslaag toe te voegen.

Als u in het Google-universum woont, is het echt een uitstekende opslagoptie. website

pCloud

Als je een nieuw account opent met pCloud krijg je een respectabele 10GB gratis opslagruimte (twee keer die van OneDrive en vijf keer het Dropbox-basisaanbod).

Dit kan snel worden opgewaardeerd tot 20 GB via de reguliere incentives, zoals het aanbevelen van vrienden (1 GB per persoon) bij het voltooien van een tutorial (3 GB) en verschillende links naar sociale media, maar de echte verleiding is de zeer redelijke prijs voor de grotere opslagopties.

Er is ook een nieuw Lifetime-plan beschikbaar voor € 350, waarmee u 2 TB opslagruimte krijgt en een eenmalige betaling. Het klinkt als een hoop geld, maar het kan u op de lange termijn veel geld besparen, dus als u op lange termijn een oplossing zoekt, is dit een goede optie. Er is ook een 500GB-versie hiervan voor euro 175

Er zijn clients beschikbaar voor Windows, Mac, Linux, iOS en Android, plus je hebt ook toegang tot je account via de website. Er is een iPad-app onderweg, maar de iPhone-app heeft nu een handige functie voor automatisch verwijderen, waarmee foto’s van je telefoon worden verwijderd nadat ze naar de cloud zijn gekopieerd.

pCloud legt geen beperkingen voor de bestandsgrootte op, dus u kunt alles uploaden dat geschikt is voor uw opslagruimte. Dit gebeurt op een indrukwekkend snelle manier, met synchronisatie die snel en efficiënt is. Alle gegevensoverdrachten tussen de pCloud-servers en uw machine worden afgehandeld met TLS / SSL-codering, zodat ze tijdens hun reizen veilig moeten zijn.

Er zijn importopties die automatisch bestanden van andere cloudservices, waaronder Dropbox en Google Drive, kunnen overbrengen, wat handig is als u van een andere overstapt of als u eenvoudig een extra back-up van belangrijke bestanden wilt.

Zoals met vrijwel alle online opslagdiensten, kunt u uw inhoud delen met vrienden of relaties door koppelingen te verzenden of toegang te geven tot mappen en documenten. Deze beschikken ook over rechten, zodat u kunt bepalen of iemand in staat is om het bestand te bewerken of alleen te bekijken.

Een leuke optie om te delen is de upload link. Dit is een unieke link die u kunt genereren en verzenden naar een vriend die een bestand met u wil delen. Door gebruik te maken van de link wordt het bestand van uw collega direct toegevoegd aan uw pCloud-schijf, zodat u niet rond surft naar e-mails of de inhoud van uw map Downloads.

pCloud ondersteunt bestandsversiebeheer voor een oneindige hoeveelheid wijzigingen gedurende een bepaalde periode. Gratis klanten hebben toegang tot elke vorige versie van een document gedurende 30 dagen, terwijl betaalde klanten de luxe van 180 dagen hebben.

Een van de meer gespecialiseerde functies op pCloud is die van een Crypto-map, waarin u bestanden kunt plaatsen die u voor nieuwsgierige ogen wilt houden, of het nu hackers of bepaalde overheidsinstanties zijn.

De inhoud van deze map is lokaal gecodeerd op uw apparaat en zelfs pCloud medewerkers kunnen deze niet lezen zonder uw sleutel. pCloud gebruikt 256-bits AES-codering voor de bestanden en mappen, terwijl de coderingssleutel 4096-bits RSA gebruikt, wat betekent dat beide zeer veilig zijn.

Niet alle bestanden en mappen worden automatisch gecodeerd, maar in plaats daarvan sleept u de inhoud die u privé wilt houden naar een speciale Crypto-map. Dit betekent dat u tegelijkertijd een combinatie van gecodeerde en niet-gecodeerde bestanden op uw schijf kunt hebben, handig om niet vertrouwelijke documenten met vrienden te delen en tegelijkertijd een hoger beveiligingsniveau voor anderen te hebben.

De Crypto-map komt niet standaard bij de opslagplannen, maar is in plaats daarvan  3,99 p/m, maar als je een hoge beveiligingsfunctie nodig hebt, is het geen grote prijs om te betalen, plus kan het gratis uitproberen dankzij de 14-daagse proef.

pCloud is een uitstekende service die gemakkelijk te gebruiken is en een grote hoeveelheid opslagruimte biedt, evenals zeer concurrerende tarieven voor grotere capaciteiten. De optie van Crypto-mappen voor beveiliging bewusten is ook een leuke functie, vooral omdat het niet vereist dat de hele schijf wordt gecodeerd. website

Microsoft OneDrive

Microsoft’s OneDrive is de voor de hand liggende cloud opslag service voor Windows-gebruikers, omdat het ingebouwd is in Windows 10. Het basisaccount biedt echter slechts 5 GB gratis opslagruimte. Dat is genoeg voor sommige mensen, maar het was 15 GB en dat krijg je nog steeds met Google Drive.

Er zijn natuurlijk betaalde plannen en je krijgt 50 GB aan opslagruimte voor slechts 1,99 per maand. En als u zich aanmeldt voor Office 365 Personal voor 59,99 per jaar, krijgt u 1 TB aan ruimte (evenals alle andere Office 365-functies).

OneDrive maakt gebruik van het moderne UI-ontwerp van Microsoft. Mappen en bestanden kunnen op het web worden gemaakt, inclusief Office- en OneNote indelingen dankzij de strakke Office Online-integratie. Selectieve synchronisatie werd geïntroduceerd met Windows 10, wat betekent dat u niet hoeft te zorgen dat al uw OneDrive bestanden ruimte op elke laptop en pc in beslag nemen.

Er is ook een sociaal element in de webversie, omdat verschillende populaire sociale netwerken beschikbaar zijn om te worden gekoppeld aan uw OneDrive-account. Dit zal de productiviteit niet verbeteren, maar het zal het gemakkelijk maken om bestanden met collega’s te delen.

Hiermee kunt u voor elke gebruiker rechten instellen, variërend van alleen lezen tot volledige bewerkingscapaciteit, zelfs als u de gratis versie gebruikt (in tegenstelling tot Dropbox waarvoor Dropbox Pro is vereist).

Er is ook een functie waarmee u op afstand toegang kunt krijgen tot bestanden op een andere pc via de OneDrive website. Als privacy een groot probleem is, moet u er rekening mee houden dat Microsoft zich het recht voorbehoudt om uw bestanden te scannen om te kijken wat het verwerpelijke inhoud zou vinden. Dit kan auteursrechtelijk beschermd materiaal of dingen met een expliciete aard zijn. Apple heeft een soortgelijk beleid, waardoor de twee mogelijk meer opdringerig zijn dan hun concurrenten.

Als je een Windows-gebruiker bent, is het logisch om je aan te melden voor het gratis account van 5 GB en als je bereid bent wat te spenderen, klinkt  1,99 per maand voor 50 GB niet slecht. Maar pCloud geeft u tien keer dit bedrag voor iets meer per maand. website

Amazon Drive

Je hebt het je waarschijnlijk niet gerealiseerd, maar een groot deel van Amazon’s bedrijf is cloud opslag. Dus Amazon Drive is niet alleen een ‘ik ook’-service. Drive was vroeger veel eenvoudiger dan zijn tegenhangers en was alleen bedoeld om een ​​back-up van je foto’s en video’s te maken. Maar nu is dat veranderd en – als je een Amazon Prime lid bent – krijg je onbeperkte opslagruimte voor foto’s en 5 GB voor video’s, muziek en andere bestanden.

Amazon stopt zijn Cloud Player (Your Music) en wijst mensen naar zijn Amazon Music Unlimited-abonnement, dus dit is niet langer een bijkomend voordeel van Amazon Drive.

Als u meer dan 5 GB opslagruimte nodig heeft, kunt u voor 59,99 per jaar onbeperkte opslagruimte hebben.

Apps zijn beschikbaar voor iOS en Android, plus voor Windows en Mac. Er is ook de Prime Photos-app die, zoals de naam al doet vermoeden, is bedoeld voor foto’s en het maken van back-ups van de filmrol van je telefoon.

In Prime Photos worden gezichten automatisch herkend, zodat u snel kunt zoeken naar foto’s van iemand in het bijzonder, of zelfs van objecten. Het lijkt op de manier waarop Google Foto’s werkt.

De belangrijkste Amazon Drive app heeft een eenvoudige, gemakkelijk te gebruiken interface, zodat je de bestanden kunt vinden die je nodig hebt. Net als andere services, worden bestanden die zijn opgeslagen in de Amazon Drive-map automatisch naar de cloud geback-upt.

Amazon Drive was vroeger een verwarrend iets. Maar nu het een volledige en juiste back-upservice is voor al uw bestanden en onbeperkte opslagruimte biedt voor een redelijke jaarprijs, bevelen we u deze graag aan. website

MEGA

Mega is een in Nieuw-Zeeland gevestigd bedrijf, opgericht door de in Duitsland geboren ondernemer Kim Dotcom in 2013, die er nu geen betrokkenheid bij heeft.

Mega zet de veiligheidsreferenties voorop en centraal. In tegenstelling tot sommige van zijn rivalen biedt deze service encryptie in elk deel van het proces. Alles wat u naar de cloud verzendt, is lokaal, onderweg en op de doelserver gecodeerd.

Mega zelf heeft geen manier om toegang te krijgen tot uw informatie, omdat u de coderingssleutel bezit. Het resultaat van dit alles is dat alles wat je op Mega opslaat alleen door jou kan worden geopend.

Om dit te bereiken zijn er lokale clients voor Windows, Mac OS en Linux, plus er zijn ook beveiligde browser-plug-ins voor Chrome en Firefox. Apps zijn beschikbaar voor iOS, Android, Windows Phone en zelfs Blackberry.

Het standaard gratis pakket biedt maar liefst 50 GB aan ruimte. Als dit niet genoeg is, kunt u 500 GB (€ 99 per jaar), 2 TB (€ 199 per jaar) of 4 TB (€ 299 per jaar) en grotere bandbreedte bij elk pakket gebruiken, zodat u bestanden met vrienden over en weer kunt delen.

Delen is eenvoudig met andere leden van Mega, die zich op ongeveer dezelfde manier gedragen als Google Drive en OneDrive, door u toe te staan ​​een uitnodiging naar een vriend te sturen en het niveau van acties in te stellen die zij kunnen voltooien (bekijken, bewerken, enz.).

Er zijn ook enkele beveiligde communicatiefuncties: video-chat, spraakoproepen, e-mail en IM. Deze zijn end-to-end gecodeerd, waardoor ze meer privé zijn dan Skype of Google Hangouts.

Met zijn genereuze gratis account, snelle service, cross-platform aantrekkingskracht en hoog beveiligde aard, is Mega een zeer goede keuze voor de meeste mensen die op zoek zijn naar een online opslagoplossing. website

Tresorit

Er zijn verschillende services die veilige opslag in de cloud bieden, maar Tresorit is absoluut een van de beste.

Vervelend is dat het gratis pakket enigszins verduisterd is wanneer je je aanvankelijk aanmeldt. U krijgt 3 GB opslagruimte, maar u moet een gratis proefversie van het ‘Premium’-pakket proberen, die € 10 per maand kost. Dit betekent niet dat u moet betalen, omdat u ervoor kunt kiezen om terug te keren naar het gratis account, maar we houden niet van dit mechanisme en het valt op in vergelijking met bijna elke andere cloud opslag service die we hebben getest.

Het Premium-account zelf biedt 100 GB opslag, versie-ondersteuning voor vorige exemplaren van een document en gedetailleerde controles van gebruikersrechten op de bestanden en mappen die u deelt. Er is een Solo-account die € 25 per maand kost en u 1 TB opslagruimte geeft.

Een van de redenen dat Tresorit zo veilig is, komt neer op de manier waarop bestanden worden gecodeerd. Als een lokale client op uw Windows- of Mac OS-computer is geïnstalleerd, worden uw gegevens lokaal gecodeerd en vervolgens naar de Tresorit-servers verzonden, waar deze gecodeerd blijven. U bewaart de decryptiesleutels (niet dat u ze ooit zult zien) en zelfs de medewerkers van Tresorit hebben geen toegang tot uw bestanden, dankzij hun Zero-Knowledge-beleid.

Om nog meer beveiligingsniveau toe te voegen, kunt u authenticatie in twee stappen inschakelen, dus zelfs als iemand uw laptop of ID steelt, heeft hij uw telefoon nodig om toegang te krijgen tot de gegevens. De servers zijn ook gevestigd in de EU en worden beheerst door Zwitserse privacywetgeving die het uit de handen van eventuele invasieve nationale agentschappen moet houden die van mening zijn dat het hun recht is om uw persoonlijke informatie te ontfutselen.

Zakelijke pakketklanten, die 16,96 per maand betalen voor 1 TB opslag, kunnen ook documenten op afstand vernietigen, de mogelijkheid verbieden om documenten af ​​te drukken, te kopiëren of te e-mailen en beperkingen instellen voor hoeveel een ontvanger een document kan bewerken het dossier.

Tresorit heeft zijn interface voor versie 3.0 bijgewerkt om zich ‘native’ te voelen op Windows en Mac OS, maar er is ook een webportaal en mobiele apps (Windows Phone, iOS, Android en Blackberry) die er goed uitzien, eenvoudig te gebruiken zijn en presteren betrouwbaar.

Op de desktop client kunt u mappen van andere schijven naar de Tresorit-app slepen en deze versleutelen en synchroniseren de bestanden tot aan de cloud, maar laten ze waar ze zich op uw machine bevinden, zodat u uw bestanden niet hoeft te herstructureren om in te passen met Tresorit. Als alternatief kunt u bestanden direct opslaan in de map Mijn Tresors en deze zal beschikbaar zijn via elke Tresorit-app.

Tresorit moet nog steeds omgaan met de omslachtige manier waarop nieuwe gebruikers het gratis account bereiken, maar als u op zoek bent naar een zeer veilige methode voor het opslaan en delen van gevoelige gegevens met collega’s en vrienden, dan is het een zeer goede service, vooral als u zich aanmeldt voor de Premium- of Small Business-pakketten. website

Spideroak

Als privacy een groot probleem is, kan SpiderOak de cloud opslag dienst voor u zijn. De meeste van de mainstream aanbiedingen coderen uw gegevens op hun servers, maar SpiderOak heeft een andere aanpak.

Nadat u uw account hebt ingesteld en de desktopclient hebt gedownload (Windows, Mac en Linux zijn beschikbaar), kunt u bestanden overbrengen naar uw lokale map, die ze dan versleutelt voordat ze met SpiderOak worden gesynchroniseerd. Dit klinkt misschien niet zo verschillend, maar het betekent dat uw gegevens alleen door u kunnen worden gelezen, omdat de sleutel lokaal is voor uw machine.

SpiderOak noemt deze ‘nulkennisprivacy’ omdat de werknemers van het bedrijf geen toegang hebben tot uw gegevens. Dit betekent dat ook geïnteresseerde regeringspartijen het extreem moeilijk zouden vinden.

Traditioneel zou dit het problematischer maken om toegang te krijgen tot bestanden van verschillende machines, om nog maar te zwijgen van het delen met anderen, maar het team heeft daar omheen gewerkt. SpiderOak Hive is het controlecentrum van uw opslag. Deze app, die lokaal wordt uitgevoerd, lijkt veel op de Dropbox-map op je bureaublad, hoewel de interface iets meer details bevat.

Dit omvat op welke van uw andere apparaten de desktop app is geïnstalleerd en geeft u toegang tot de bestandsstructuur in hun SpiderOak Hive mappen. U kunt ook lokale bestanden kiezen om een ​​back-up te maken via een menu en er zijn handige statistieken om u op de hoogte te houden van de activiteit in uw account.

Waar rivalen zoals Google Drive en OneDrive nauw zijn geïntegreerd in bredere productiviteitssuites, is SpiderOak er gewoon om uw bestanden veilig op te slaan. Dit betekent geen apps in Office-stijl of online samenwerking met collega’s. U kunt eenvoudig items delen en veilige koppelingen naar bestanden van de SpiderOak Hive verzenden, hoewel het gaat om het instellen van een Share-ID (gratis en eenvoudig) als een andere manier om uw gegevens te beschermen.

Deze obsessie met beveiliging loopt door het hele systeem, met sterke waarschuwingsberichten die verschijnen als u besluit de app de hele tijd ingelogd te laten blijven. Sommigen vinden dit misschien vervelend, maar je kunt alle waarschuwingen negeren en het is nooit erg om eraan te worden herinnerd dat gemak niet altijd de kameraad van veiligheid is.

Een standaard gratis account wordt geleverd met 2 GB opslagruimte, maar de moeilijkheid is dat het maar een proefversie van 60 dagen is.

SpiderOak maakt zich breed met zijn focus op veiligheid en privacy. Als dit de belangrijkste elementen zijn die u nodig hebt, is dit duidelijk de beste keuze. Het kan de verfijning en integratie van sommige rivalen missen, maar wat het doet, is heel goed. website

BOX

Soms wordt hij verward met de gelijknamige Dropbox, Box is er al langer dan zijn meer bekende tegenhanger, die in 2005 is begonnen. Het is voornamelijk een zakelijke dienst, maar Box biedt nog steeds persoonlijke opslagmogelijkheden.

Het gratis pakket geeft u 10 GB gratis opslagruimte. Dit is echter niet zo rooskleurig als het klinkt, vanwege het feit dat Box bestanden beperkt tot 250 MB voor gratis accounts.

Dit is duidelijk lager dan de limieten van 10 GB van OneDrive en Dropbox en 5TB voor Google Drive. 250 MB is meer dan voldoende voor de meeste documenten en spreadsheets, zelfs hi-res foto’s, maar het zal voor veel video’s een probleem worden.

Het gratis account biedt ook geen ondersteuning voor versiebeheer (het kunnen herstellen van vorige versies van een bestand).

Een upgrade naar het Personal Pro-abonnement kost u euro 10 per maand, waardoor u 100 GB opslagruimte en een maximale bestandsgrootte van 5 GB krijgt, of u kunt overschakelen naar het startersplan voor euro 5 per maand, wat ook biedt 100 GB, een iets lagere bestandsgrootte van 2 GB, maar werkt met teams van 3-10 personen, ondersteunt document versleuteling, gedetailleerde machtigingen en slaat eerdere versies van elk bestand op.

Functioneel gezien is Box heel goed. De interface in de mobiele apps (beschikbaar op iOS, Android, Windows en Blackberry) is soepel en goed ontworpen. Er zijn veel opties voor het maken, uploaden en sorteren van bestanden.

Het webportaal biedt u de mogelijkheid om nieuwe documenten te maken in Microsoft Office, Google Documenten of webformaten, die u vervolgens in Box kunt bewerken via een gratis, downloadbare plug-in.

Een van de echte voordelen van de achtergrond van het bedrijf is het uitstekende assortiment apps dat de veelzijdigheid van Box vergroot. Er zijn programma’s waarmee u Office rechtstreeks aan Box kunt koppelen, zodat alle bestanden daar worden opgeslagen, een FTP-app zodat u oudere gegevens naar de site kunt migreren en een groot aantal anderen die op de website worden vermeld.

Er is veel te leuk aan Box. De service is snel en solide en biedt een opslagruimte van 10 GB, wat zeker in het oog springt. Het is gewoon jammer dat veel van de beste functies, zoals versiebeheer, alleen beschikbaar zijn voor betalende klanten. website

1 Reactie
  1. Altijd leuk om een veilige en Nederlandse oplossing eraan toe te voegen: https://vboxxcloud.nl

Laat een reactie achter